2 veckor to go

image67
image91
För att åter komma in på det spår som denna blogg verkar följa mest, så är det nu bara två helger kvar innan Eurovision Song Contest 2007 går av stapeln i Helsingfors, även om ingen riktigt verkar ha uppfattat det eller fått in den rätta känslan.

Två inför-program av fyra har avverkats och därmed två tredjedelar av semifinalens starfält. 28 bidrag tävlar om 10 platser till finalen där de får fightas med de 15 direktkvalificerade bidragen. Tack vare kvinnan i guld iklädd himmelsblått slipper Sverige i år kvala, vilket gör att många svenskar inte uppmärksammar semifinalen lika mycket som den stora lördagskvällen. Dock skulle jag rekommendera att lägga nästan lika stor vikt vid torsdagens spektakel, eftersom det där deltar 18 länder som inte kommer uppträda i finalen.. och vi vet ju alla att det inte alltid är de rätta låtarna som går vidare. (Eller vinner)

Huruvida det är fördelaktigt att vara direktkvalificerad till finalen är svårt att avgöra. Lite smickrande och stolt givetvis, men inte nödvändigtvis förbättrande av vinstchanserna. De tre år semifinalen funnits till har samtliga vinnare gått från semifinal till segerpall. Personligen tror jag dock det hade med låtarna (läs bidragen) att göra och inte med det faktum att de får uppträda två ggr.

I år gäller det att sänka standarden och förväntningarna inför vecka 19. Ligger man på samma nivå som Guldåret kommer 2007 att kännas som en keno-dragning i jämförelse (Såvida inte finnarna lyckas dra ihop ett sjuhelsikes spektakel)(För vilket det är ungefär lika stor chans som att Portugal skulle göra en Finland)

För att avrunda min lilla två-veckor-innan-dopparedan-betraktelse, vill jag rekommendera några tillfällen att ge extra uppmärksamhet på torsdagen den 10e maj; Serbien, FYR Makedonien, Cypern och Norge.

image87

Kommentarer
Postat av: Peter

Jag är dig helt enig, extra uppmärksamhet till dem! :)

2007-04-23 @ 15:55:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0