Barbapappa

Nathalie och jag har rett ut en stor fråga i vår tid. Är det bara Barbapappa som heter just barbapappa eller heter hela "arten" barbapappa. Heter de annars bara Barba?

Svaret är alltså att både pappan och hela arten heter Barbapappa. Namnet kommer från franskan och är en ordlek med franskans barbe à papa som betyder spunnet socker. Nu behöver vi inte längre leva i ovissheten.

Kuriosa: Barbapapa föddes i en trädgård när en man vid namn Per vattnade sina blommor. Efter många underhållande äventyr träffar han också på en hona av samma art kallad Barbamama. Barbamama är svart, har mer kvinnliga former och även hon växte upp ur jorden på samma mirakulösa sätt. Tillsammans producerar de sju barn, på ett mer traditionellt sätt genom att Barbamama lade sju ägg. Barbabarnen har alla olika färger och intressen.

Kommentarer
Postat av: Fredrik

Vi diskuterade Barbapappa igår, eftersom Moa och Jimmys lille Julian har en body med alla barbabarnen på. :D Vi visste ju att Barbapappa var rosa men vi kom inte på hur Barbamamma såg ut. Svart är hon ja, tack för det! :D

2008-08-24 @ 00:42:21
URL: http://fredrikbojohansson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0