Sundsvalls kommunpolitiker

Är det något jag inte förstår så är det hur Sundsvalls kommunpolitiker fungerar. Man vill nu bygga ett resecentrum för att underlätta byten mellan tåg och buss och för att stärka kollektivtrafiken mot biltrafiken. För att göra detta väljer man nu att flytta navet till gasverkstomten bakom dagbladethuset på Köpmangatan. Detta är alltså det vinnande alternativet som kommunpolitikerna utsett från en rad olika alternativ. Förslaget innebär bla. att:

1. Bussterminalen kommer flyttas från stadskärnan.
2. Bussterminalen kommer att omgärdas av två av Sundsvalls mest trafikerade vägar. (Granne med E4an.)
3. Tågterminalerna kommer inte flyttas, man bygger istället en 200 meter lång gångbro över Parkgatan och Norrportentomten mellan nya resecentrum och gamla tågstationen. (Biljettcentralen för tåg kommer att ligga i resecentrum. Tågterminalerna ligger kvar på bangården.)
4. Gamla tågstationen kommer att lämnas tom.
5. Esplanaden kommer att kapas av ett stort jack där järnvägsrälsen tvingas ner i tunneln. Östra paradgatan kapas helt, liksom parken, medan västra paradgatan måste höjas för att tunneln ska rymmas.
6. I förslaget ingår även en ny "Västra Stationen" vid Mittuniversitetet vilket tvingar tunneln att stiga upp och kapa av antingen Dalgatan eller Örnsköldsallén.

Det här är alltså den vinnande lösningen. Hur ofantligt mycket sämre de andra förslagen måste ha varit är för mig oförståeligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0