Schweiz 2010

Efter den suggestivpopiga The Highest Heights satsar Schweiz lite annorlunda i år. För första gången sedan på åtta år sjunger de på franska igen i upp-tempolåten Il Pleut de L'Or. Inte en vanlig kombination av språk och genre i den här tävlingen.

Sångaren heter Michael von der Heide, en välkänd sångare och skådespelare i hemlandet som redan släppt åtta studioalbum på engelska, tyska, franska och italienska. En ganska bra representant för Schweiz alla geografiska delar, med andra ord.

Schweiz har inte varit i final sedan 2006, då man var direktkvalificerade från året innan, trots att man varit favorittippade många gånger sedan dess, bl.a. ifjol, 2008 och 2007. De har många gånger hotat med att hoppa av om man inte får en bättre placering. Landet har dock en gedigen Eurovision-tradition och har varit med ända från starten 1956 då de vann den allra första upplagan med Lys Assia - Refrain. Utöver ett antal topplaceringar genom åren vann även Céline Dion för landet 1988 med Ne partez pas sans moi.


I år tävlar Schweiz i den andra semifinalen tillsammans med Sverige den 27e maj.


Schweiz 2010: Michael von der Heide - Il Pleut de L'Or


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0