Melodifestivalen 2010 - Deltävling 1


Ikväll är det dags! Första deltävlingen 2010 går av stapeln i Övik klockan 20.00. Så här ser startfältet ut, en minst sagt brokig skara. Som vanligt följer jag min tradition och lyssnar jag inte på låtarna innan tävlingen trots att snuttar av dem både spelats i radio och ligger ute på SVT:s hemsida.

Däremot läser jag bloggar och recensioner av repen och vad som händer i veckans schlagerstad. Utifrån mina förhandsförhoppningar och det jag läst om låtarna och sett på bilder från repen är jag allra mest spänd över Jenny Silver och Jessica Andersson. Jenny bjuder på ett väldigt speciellt nummer med hela klippet filmat i en enda tagning, inga klipp mellan kameror alltså. Effektfullt tror jag. Suggestiv låt och spektakulär outfit. Jag hoppas på en bra låt och en bra placering.

Jessica kör på en stark, känslosam ballad. Iklädd svart långklänning framför ett mickstativ blir det nog annorlunda än hur vi är vana att se henne. Hon är en fantastisk sångerska som sällan får den cred hon förtjänar, så jag hoppas hon får lite upprättelse ikväll.

I övrigt sägs Anders Ekborg ha en riktigt stark operainfluerad dänga, Ola ytterligare en radiopoppig olafansflirt, Linda Pritchard en internationell skaka-rumpan-låt, Frispråkarn vara oväntat populär, Pain of Salvation och Salem Al Fakir vara rätt intetsägande.

Hur det än blir lovas en fartfylld öppning av Melodifestivalen 2010. Vi får inte bara se Nanne, Charlotte och Sonja dra igång hela festivalen utan även Dolph sjunga och dansa. Det ni!

Ha så kul och rösta rätt!

Följ förberedelserna och repetitionerna här:
http://blogg.aftonbladet.se/7
http://schlagerprofilerna.blogg.se
http://blogg.melodifestivalklubben.se

För att se tävlingen live på webben, besök SVT:s hemsida ikväll klockan 20.00;
To watch the show live online, visit SVT:s website tonight at 8pm CET;
http://www.melodifestivalen.se

Kommentarer
Postat av: Pierre

Efter att absolut inte ha kunnat låta bli minutklippen är jag nog allra mest spänd på Nanne, Charlotte och Sonjas nummer. Det ska visst vara något alldeles extra!

2010-02-06 @ 16:46:00
URL: http://schlagerexperience.blogspot.com
Postat av: Jerry

Jenny Silver och Pain Of Salvation är ju mest nyfiken på efter att ha hört de korta snuttarna.



Allt gott!

2010-02-06 @ 19:26:30
URL: http://jerbaz.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0