Melodifestivalscenen 2012


Ja jösses, nu drar det snart igång igen. Ännu lite tidigare än det vanligtvis gör, redan den 4 februari är det premiärdags med första deltävlingen i Växjö. Därefter tågar cirkusen runt till Göteborg, Leksand, Malmö, Nyköping och sist till golfbollen i huvudstaden förstås. Som traditionen bjuder, måste jag ju skriva lite om årets scen.

Scenen som länge hålls hemlig har man idag offentliggjort med lite nyheter och ny utformning av årets tävling. Den är sammankopplad med en lång catwalk till green room, som i år ligger längst bak i arenan. Därifrån kommer artisterna att promenera fram till scenen innan sitt uppträdande. Så de "vykort" som presenterar artisterna, som sänds medan scenen görs i ordning mellan framträdandena, blir live-sända och visar artisternas och dansarnas väg fram till scenen. Det man vill åt är att skapa en live-konsertkänsla och ge tv-publiken mer av stämningen i arenan.

Scenens huvuddel påminner sannerligen om Eurovision-scenen från Düsseldorf ifjol, fast i mindre format. Antalet LED-skärmar verkar också hållas nere, vilket gör det mer konsert-likt än tv-producerat. Jag tycker det ser riktigt snyggt ut och hoppas på att artisterna lyckas skapa individuella och unika scener för sina framträdanden. Snart kör vi!

Kommentarer
Postat av: Chris

Haha... Bra smak både på pizza OCH scen har han :)

2012-01-20 @ 21:22:14
Postat av: Kalle

Ja, får se hur det går för årets mello :) Det gick ju bra Saade förra året :) Hoppas Danny boy kommer vinna iår, då kommer säkert Sverige ha en bra chans iår igen :)

2012-01-24 @ 19:19:42
URL: http://KalleGoesWriting.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0