Shake it up, min älskling

image125Jag hade tänkt sluta med mina inlägg om enskilda bidrag, då jag inte orkar skriva om 38stycken, men jag måste bara slänga in ett om mitt favoritland i den här tävlingen.

Turkiet har alltid varit det land som, genom tiderna, spelat mest på sin egna kultur och levererat de mest speciella bidragen i typisk turkisk musikstil. De senaste åren har de dock skruvat en aning på sig och insett den fördel de har av att vara ett musikaliskt framstående land, genom att blanda sin etniska musik med sina mest populära artister inom den internationella musiken. Det började med Sertab 2003, sedan Athena, ett kliv tillbaka till etnon med Gülseren, sedan framåt igen med Sibel och nu är det alltså Kenan Dogulus tur.

Kenan är en av turkiets allra mest populära sångare för tillfället.. inte så konstigt då hans genre är stadigt på tapeten över hela världen i och med en viss mr. Timberlakes platta Futuresex/Lovesounds. De allra flesta skulle kalla Kenan för turkiets JT, och det med all rätt. Sedan början av 1990-talet har han släppt flera framgångsrika album, däribland hans senaste; Festival.

Kenans bidrag heter 'Shake it up, sekerim' och är en riktig pop-partylåt med några turkiska toner och moves. Enligt mig en riktig hit.. återstår att se hur den mottas. Låten är bra producerad, han är en duktig artist och jag tror vi kan förvänta oss en stilfylld show den 10e maj.. och förhoppningsvis också den 12e.

image126


Il faut du temps, men inte 2 long

image119Nu är det på allvar. Med bara två veckor kvar till den stora veckan och en vecka kvar innan de första repetitionerna drar igång är förberedelserna igång för fullt. Som synes är scenbygget en bra bit på väg.

Ikväll gick det tredje avsnittet av Inför Eurovision av stapeln och därmed är alla bidrag i semifinalen avverkade. Personligen tycker jag panelen röstat fram en bra top tio-lista på de länder de önskar och tror kommer gå vidare till finalen. Bland dessa låtar inräknades även mitt, hittills, favoritbidrag;


Bönen
Som en hetta på mina läppar.
Bönen
Ditt namn istället för ord.
Himmelen vet, precis som jag gör
Hur många gånger jag har upprepat det
Himmelen vet, precis som jag gör
Att ditt namn är min enda bön.
image124


State-of-the-art technologyimage118

Äntligen är scenbygget igång i Hartwall arena, och om jag själv får säga det så har denna scen enorma chanser att bli den nya 2003-scenen. Den doftar eurovision i varje andetag!2 veckor to go

image67
image91
För att åter komma in på det spår som denna blogg verkar följa mest, så är det nu bara två helger kvar innan Eurovision Song Contest 2007 går av stapeln i Helsingfors, även om ingen riktigt verkar ha uppfattat det eller fått in den rätta känslan.

Två inför-program av fyra har avverkats och därmed två tredjedelar av semifinalens starfält. 28 bidrag tävlar om 10 platser till finalen där de får fightas med de 15 direktkvalificerade bidragen. Tack vare kvinnan i guld iklädd himmelsblått slipper Sverige i år kvala, vilket gör att många svenskar inte uppmärksammar semifinalen lika mycket som den stora lördagskvällen. Dock skulle jag rekommendera att lägga nästan lika stor vikt vid torsdagens spektakel, eftersom det där deltar 18 länder som inte kommer uppträda i finalen.. och vi vet ju alla att det inte alltid är de rätta låtarna som går vidare. (Eller vinner)

Huruvida det är fördelaktigt att vara direktkvalificerad till finalen är svårt att avgöra. Lite smickrande och stolt givetvis, men inte nödvändigtvis förbättrande av vinstchanserna. De tre år semifinalen funnits till har samtliga vinnare gått från semifinal till segerpall. Personligen tror jag dock det hade med låtarna (läs bidragen) att göra och inte med det faktum att de får uppträda två ggr.

I år gäller det att sänka standarden och förväntningarna inför vecka 19. Ligger man på samma nivå som Guldåret kommer 2007 att kännas som en keno-dragning i jämförelse (Såvida inte finnarna lyckas dra ihop ett sjuhelsikes spektakel)(För vilket det är ungefär lika stor chans som att Portugal skulle göra en Finland)

För att avrunda min lilla två-veckor-innan-dopparedan-betraktelse, vill jag rekommendera några tillfällen att ge extra uppmärksamhet på torsdagen den 10e maj; Serbien, FYR Makedonien, Cypern och Norge.

image87

ANTMimage116

Som när vinden plötsligt vänder, som när pojkar vågar gråta.

image112
Ja när nånting bara händer, fastän ingen vet hur.

Nu är den nya tiden här.

Hej! Kan jag få numret till Lattjo Lajban?

Utbildningen flyter på utav bara farten, bara tre dagar kvar nu sedan är jag Out on my own. Det blir spännande. Helgen i Svealand var väldigt trevlig! Kul på lördag, kul på söndag... nåt på måndag, men det var riktigt trevligt. Vilken flotte.. jösses.

Hotellfrågan börjar sakta men förhoppningsvis säkert nästla upp sig också.. man kan nästan säga att det när som helst är fixat. Så skönt att kunna släppa det.

Over & out.
image111

Belarusdräkten?

image110

Bild © anastasiya.by

Gullefjun

image109
Jag längtar till imorgon. Jag tror aldrig att jag har firat påsken riktigt, mer än att överpynta hela huset med fjädrar, ägg och kycklingar när jag var yngre. Jag har nog knappt hört talas om Påskmiddag förut, men iår blir det ändring på det! Imorgon bär det iväg till Uppsala, till underbara M&C, det kommer bli en ypperlig helg!

Nu är tanken att jag inte ska sitta här så länge till så jag orkar kliva upp i tid imorgon och vidta de sista förberedelserna innan jag åker, utan att bli trött imorgon. Det är alltid lika svårt att packa.. även om man bara ska vara borta två dagar. Jag märkte också när jag plockade fram allt det jag ville ha med mig på sängen att 7 av 10 plagg var svarta.. det kändes lite dystert... i påsktider.

En annan fundering jag ofta har är varför man (läs jag) har så många låtar på min dator, när jag ändå spolar bort 4 av 5 när iTunes är inställd på shuffle. Nyss lyssnade jag tex. på en låt jag redan glömt bort vilken det var, men sedan spolade jag bort 6 stycken tills jag kom till Karolina - Od nas Zavisti som kändes okej att lyssna på. Och vad är det för låt sedan att vilja höra? Former Yougoslavian Republic Of Macedonia från 2002.. den var ju inte ens bra.
(Ja jag vet, det skar i hjärtat även på mig att jag började meningen med ett Och, men alla får vi väl synda någon gång ibland)
Nu tog den för övrigt slut och jag spolade säkert 15 låtar för att komma till en låt jag ville höra de sista 30sek på. (A room at the heartbreak hotel - U två).
Nu avslutar jag iallafall den här dagen och ställer in mig på den färgglada påskhelgen som väntar med Thula Sana. Det känns bra. Glad Påsk!

image107

Eniro 118 118 Johan

Måhända är det dags för en liten paus i skrivandet om den belovade härligheten. Dags för ett kategori allmänt-inlägg.

Detta var andra dagen på min nya arbetsplats, som flöt på lika trevligt och lätt som föregående. Det känns skönt och tryggt på någon vis att börja på eniro. Det är lite Skvader-känsla över det hela.. (konstigt?).
Det känns skönt att slippa springa i trappor hela dagarna, även om jag lovat att hjälpa till om jag har tid när det behövs, men det är inget jag kommer tänka på de kommande två veckorna iallafall.

I övrigt flyter maj-förberedelserna på relativt bra. Färgen himmelsblå i tygväg är nu inhandlad.. nästan bara hotell som återstår. Kanske att man borde omvärdera sina prioriteringar..

Tänkte vara nyttig idag och måla några ramar vita, men jag fick påis-lägga den idén när jag upptäckte att vissa människor tydligen tycker vit och antikvit är samma färg.

För att göra ett femte stycke, hoppas jag på en påskmiddag i Gottsunda till helgen. Det blir grymt trevligt.

Over and out med en klassiker;
image110

Kristian *uuk

Jag börjar så smått undra vad det är för stämning svt egentligen vill skapa kring schlagern och eurovisionen det här året. Vill de göra hela evenemanget till ett stort skämt eller har de bara på nytt helt snöat in kring att de har en så "populär" programledare som luuk i sin stab? och tänker göra som de gjort så många gånger förut och rida på vågen så pass länge att den sedan långt tillbaka har strandat, ebbat ut och dött?
Ja, det var en kul grej att ha luuk som programledare i melodifestivalen.. jag skrattade lite då och då. Visst, det var kul när han hånade tävlingen och allt som hörde den till i måttliga mängder eftersom man kunde ta det med självdistans, men att de nu dumpat vårt lands heliga kommentator Pekka Heino (bless him) och ersatt honom med denna pajas som på nytt ska förstöra hela stämningen för årets händelse och pajkasta allt det som fansen av denna tävling håller kärt, är inte det ett hån mot hela arrangemanget?

Jag är så glad, så glad att jag kommer sitta i arenan och jubla istället för att tvingas sitta hemma i en soffa och känna ett stort hat hela kvällen för att lyssna på pikar och dängor från svts nya guldgosse. Må denna idé ruttna i samma unkna håla som Lordi en gång klev upp ur.

"You will see the jokers soon will be the new kings"

image109

RSS 2.0