It's Britney, bitch

Nu har B's nya singel kommit ut på nätet. Officiellt släpps den på tisdag men Perez Hilton hann före och låten går att höra på hans hemsida. Det är ett lite nytt sound hon tagit till sig och det är inte någon jättehit ala Toxic, men det är ingen dålig låt och det verkar som fansen är nöjda och majoriteten tycker det är en lovande comeback.

"It's not bad. It's not amazing. But it is very good, considering our girl's a little rusty." - Perez Hilton
Britney Spears - Gimme more

Ghadrbanastaneh

Jag har haft väldigt svårt att sova de senaste 4-5 nätterna.. vet inte riktigt vad det beror på, jag ligger väl och tänker för mycket på allt mellan himmel och jord antar jag. Inatt var det nästan fullmåne också så det är väl inatt den tar sin fulla form. Tur att det är fredag den 31:a och inte 13:e.. tror dock inte det kommer påverka mitt insomnande.. förhoppningsvis hittar jag på något roligt nog ikväll för att somnar gott.

Idag jobbar jag bara ett 5h-pass, vilket bara ger mig två 10min-raster... så nu måste jag trycka av blockeringsknappen igen. Fick just en man som sökte en person med efternamnet (som han stavade) Ghadrbanastaneh. (Han/hon fanns inte.) Sitter och funderar lite förstrött på vad jag ska hitta på när jag har slutat, först måste jag nog äta iallafall. Är det någon som har förslag är det välkommet.

Vad som verkar vara dagens nyhet:
http://www.svd.se/dynamiskt/utrikes/did_16919012.asp

Amerikaner amerikaner...

Genuine swedish design

image190
www.wulffmorgenthaler.com

Två år sedan sist

Ibland hör man sig själv genom luren när man pratar med en kund, ibland högre än kunden själv och ibland låter man som ett eko i bakgrunden.. idag var första gången jag lät som Darth Vader.

Idag känns det också som att hösten fått sitt grepp om världen. Det var mörkt när jag vaknade vid 07.30 och regnet piskade mot fönsterblecket. Jag klev upp, vred upp persiennen och såg träden som stod på snedden i blåsten. 6½ grad visade termometern och jag kollade snabbt att paraplyerna inte var försvunna. De stod kvar. Jag tänkte bättre omfamna hösten är bittra över sommaren, satte på en höstskiva och gjorde mig klar för dagen. Hösten är egentligen en väldigt trevlig årstid, men jag skulle önska att den kunde vänta en månad eller så.

Ytterligare ett bevis för att sommaren är över fick jag imorse när jag insåg att skolorna börjat igen. Jag var inte helt tappad bakom vagnen och hade faktiskt koll på att de började igår, men det kom inte riktigt till mitt medvetande förrän jag var tvungen att trängas på 08.30-bussen med nybakade, "coola", nervösa, regnvåta skolungdomar. Hoppas jag inte behöver börja den tiden allt för ofta.

En släng av höst

Nu är hösten på väg. Som Frida skrev i sin blogg imorse var det bara 9 grader på morgonen.. när jag skulle bege mig hem från jobbet var det inte mycket varmare, 10 grader visade termometern. Det var kallt trots att jag hade min vår/höst-jacka på mig.. man frös om nästippen och hade helst velat ha fingervantar på de frusna händerna som höll i påsar. Dessutom var himmelen grå med några små blekblå hål där solen tittade fram samtidigt som det regnade så smått. Det fattades bara att det gröna börjat bli gulorange och sakta dalat ner mot marken från lövverket ovanför.

Dagens höstlåt: Thea Gilmore - Holding your hand.

Från Honolulu till Nashville

När man (läs jag/vi) sitter på jobbet och sidor som hotmail och program som msn är spärrade, loggar man in på ebuddy som funkar lika bra som det gjorde under tidsepokerna Äldre- respektive Yngre Skvader.
Varje gång man loggar in ansluter programmet till en server nånstans i världen och jag har börjat tycka det är väldigt spännande när den ansluter till olika städer varje gång. Idag sitter jag inloggad genom Nashville... häromdagen var det genom Honolulu. From Paris to Berlin..

Helgen då 80% blir 100%

På fredag går mitt sommarvikariat på Eniro ut. På måndag ersätts det av timanställning istället... låter ju som det kommer bli mycket slappare och skönare, men jag har redan fått schemat för nästa vecka och tydligen ska jag jobba 100% till skillnad från 80% som jag gått på i sommar. Väldigt konstigt det där.. andra har fått frågan om de vill jobba kvar i höst och isåfall på hur många procent som timanställd. Själv har jag inte hört ett dyft om något av detta. Antingen lägger de på mig max antal timmar pga. personalbrist och hoppas att jag inte ska säga något eller så vill de bli av med mig. (Tror jag det att de vill så mycket som jag verkar hata mitt jobb när jag söker ledigheter hela tiden.) Jag skyller på biggan.
På tal om ledigheter har jag ansökt om att få bort några timmar i eftermiddag med.. jag kommer med all sannolikhet bli besviken när lönen kommer i september. Tror dock inte jag kommer hata mig själv för det.. jag står hellre ut med det än med jobbet.

(Jag är snart lika duktig som Frida på att skriva långa parenteser.)

Satt för en stund sedan och gick igenom platsbanken för Göteborg. It's a jungle out there.. iallafall bland telefon- och eventförsäljare.. tur jag inte kollar åt de hållen.. ett jäkla träsk det där. Förhoppningsvis kommer jag till slut att hitta ett jobb jag trivs med, även om jag inte för tillfället riktigt kan komma på något jag just nu skulle känna mig helt tillfreds med. Just nu hoppas jag bara på den där ledigheten för eftermiddagen. Kom igen TT!

Tristess föder kreativitet

Nu sitter jag på jobbet iigen, och nu är jag verkligen trött. Jag ber en stilla bön att det kommer ringa lite hela kvällen,  min arbetslusta är på samma nivå som blodsockerhalten. Vi är samma grupp som sitter här ikväll igen, på samma platser... det känns inte alltför nyskapande.

En vän sade tidigare idag att tristess föder kreativitet (och syftade på att jag skrivit så många inlägg på jobbet) och jag höll med. Nu känner jag mig mest som en telefonsvarande grönsak och kommer inte på något vettigt att skriva. Den som ändå hade ett svårt barnkorsord...

Intresseklubbens andra inlägg

Här är de två låtarna jag skrev om igår. Det är dessa som det spekulerats mest om och jag tycker båda verkar rätt lovande.. den första låter ju verkligen Britney goes Timbaland, vilket skivan kommer gå ut på.

Britney Spears - Get Back
Britney Spears - Sexual Need (We're In This Together)
Dock arbetar ju Paris Hilton också på ett nytt album som kommer släppas om några månader... och kanske är det bara jag, men låter inte rösten på den andra låten mer som Paris än Britney?

Citat ur en Hänt Extra

"Det finns ingen i världen som mig. Jag tror varje decennium har en blond ikon - som Marilyn Monroe eller prinsessan Diana - och just nu är jag den ikonen"
- Paris Hilton

Taxi taxi taxi

Kund: Snörén.. snö som i vintern och ren som i tomtens sällskapsdjur.

Nu blev Agneta här bredvid lite orolig när en man ringde och skulle ha numret till polisen i Filipstad.
A: Då har de 11414
K: Kan du koppla mig?
A: Jag kan inte koppla din operatör tyvärr.
K: Vad var det du hette mer än Agneta?
A: Det uppger jag inte.
K: Men nu är det faktiskt viktigt här, min käring har blivit skjuten
A: Har hon blivit skjuten!?
K: Hej då.

Ta mitt ord på det här: Människor är inte kloka!

Get back, get off of my back

Jag satt hemma förut och kollade igenom allt vad som kallades Britneys new single!!! på youtube. Hittade några för nån månad sedan och nu fanns några fler. Vissa känns fånigt falska med synt-plingplong-ljud som jag själv kunnat göra bättre. Men några är ritktiga produktioner och särskilt två stycken återkommer ofta varav den ena finns på flera klipp där enbart första halvminuten är släppt, som känns autentisk och skulle kunna vara den rätta. Get back heter den och den börjar mycket bra måste jag säga. Jag hoppas på den.

Intresseklubben kanske antecknar. Själv väntar jag faktiskt med intresse på vad som komma skall från The princess of pop.

Inget nytt på arbetsfronten från enirobefolkningen i Sundsvall.. Tomas har blivit utsläppt från grottan medan jag och damerna kämpar vidare med att koppla halva Sveriges befolkning till taxi.

xl5, ca & jowi10

Nu kom också Carin som ska jobba till 03. Då kan jag nog lätta upp mitt sinne med att lyssna på damernas diskussioner vid bordet intill.. är det som det brukar kommer jag nog skratta en del ikväll trots allt. Tomas sitter här bredvid också och försöker lösa svåra barnkorsord.. funderar på att ge mig på ett jag också snart. Lotta satt på den här platsen innan mig och har tydligen avverkat en halvårs-prenumenation på diverse skvaller-, mode- och korsordstidningar att döma av högen intill mig. Förhoppningsvis tar de ett tag att gå igenom. Överst ligger en Hänt Extra Bild med Posh på omslaget och rubriken "Beckhams kärlekskris VIKTORIA RISKERAR SITT LIV". Den perfekta lättsmälta nonsens-tidskriften för en kväll på Eniro.

03.15

Nu har jag bänkat mig för 6h på jobbet. Jag gruvar mig för att trycka av blockeringsknappen om två minuter.. hoppas kvällen går fort. Jag försöker muntra upp mig själv med att det iallafall är ett lite kortare arbetspass än vanligt, men bitterkänslan har överhanden rätt stort just nu. Särskilt när vännerna ska tillbringa kvällen på avskedsfest för Ida som flyttar till London för ett år.. så jag har iallafall anledning till att hata detta pass. Jag får väl titta in på Mood nåt till veckan för att säga hej då.. det blir ju samma sak (not!).

Jag får iallafall sällskap på detta bittermörka arbetspass av Agneta som tydligen också blivit uppringd av vårt älskade TT och blivit ombedd att jobba till 03.15. Jag har lovat att väcka henne om hon somnar.. hoppas vi somnar bägge två.

Irritation på hög nivå

Igår höll jag på att bryta ihop. Jag skulle lite snabbt äta frukost och fixa iordning fika eftersom vi skulle åka iväg tidigt till stranden. Jag gjorde allt klart snabbt och effektivt, skönt då får jag lite tid över, tänkte jag. Så ska jag ställa in sakerna i kylen och när jag placerar vattenflaskan på översta hyllan puttar jag omkull en liten gräddtetra, som såklart är öppnad! Klunk klunk hör jag när grädden rinner ur paketet och ner i heela kylskåpet eftersom hyllorna naturligtvis inte är av glas utan sånt j*vla galler! Så fick jag torka grädde hela den tid jag tjänat in.. och nu undrar jag; vem faen tyckte det var smart att göra kylskåpshyllor av galler?! Vissa saker går ju inte alls att ställa normalt och hälften av alla varor välter om man inte ställer dem med så många galler-pinnar som möjligt under sig. Formgivaren måste ju varit ett pucko.. för det var ju inte mitt fel att jag välte ut grädden. Nej nej.

Nam nam

Trönninge, Halmstad

En flicka ~5 kommer fram med en halv skogssnigel.
Flickan: Mamma, jag hittade lakrits i skogen!

www.tjuvlyssnat.se


Kvalitét före kvantitet

När jag lagt mig för att sova på kvällarna kommer ofta tankar till mig som jag tänker att jag kan delge på min blogg. När jag sedan vaknar på morgonen eller sätter mig vid en dator kan jag inte komma på nåt av det jag tänkt kvällen innan. Om det är för att jag varit väldigt trött när jag tänkte det som jag glömde, eller om jag glömde för att det bara var skit är svårt att utröna..

Nu kommer jag trots denna princip faktiskt ihåg en av gårdagskvällens tankar precis innan jag somnade. Tror jag kom in på banan för jag fick en otroligt sugig (!) låt på hjärnan. Det var en sån låt som jag bara kan en textrad från som upprepas om och om och om.. om igen i huvudet tills man skulle kunna krevera blott av tanken på den satanssända textraden. Jag kom till slut fram till att jag trodde det var Calaisa som sjunger den, vilket ledde in mig på Kronprinsessans födelsedagsfirande där dessa "country"-tjejer uppträdde.. fullständigt uselt. Tror inte jag hörde ett ord av vad de sjung om.

Vidare gick tankarna till ett annat uppträdande som sög (!) minst lika mycket om inte mer.. she's another work of art.. osv. Nu menar jag inte att vara så stark i mitt uttryck som jag kommer vara men, fy satan vad dålig den låten är! Jag kan alls inte förstå varför den spelas på radio, släppts som singel eller ens skapats. Kanske är det bara jag, men jag förstår verkligen inget av den låtens existens. När den så framfördes live på Ölandsfirandet funderade jag så smått om det var ett skämt så ännu uslare det lät med liveband. Jag försökte vara snäll och tänka att det är säkert tekniken och ljudet som är dåligt, förutsättningarna är ju inte de bästa för ett bra scenframträdande på ett sånt ställe. Måste vara nåt med mickarna tänkte jag när alla sjunger så dåligt. Motbevisad med glädje blev jag ju senare när en kvinna kom och visade att mickarna funkade utmärkt.

Kan inte idol och allt liknande sluta att producera ett hav av "artister" jämförbara mot berg som småsten. Kvalitét går före kvantitet.

Sniken?

Idag skulle jag ha jobbat från 08-15... ursprungligen. Sedan råkade jag titta in på ledighetsforumet på intranätet igår när jag var hemma och hittade ledigheter från 12.15. Såklart sökte jag och fick! Jag börjar dock känna mig lite sniken vad gäller mina försök att bli av med arbetstider. Schemahanterarna måste tro (veta?) att jag hatar mitt jobb.

Imorse när jag sen kom hit, så ligger det ytterligare ledigheter ute för idag.. från 10.30. Jag kände en smula tvekan om jag skulle korta av min belönade tid 2h till.. men givetvis sökte jag. Och fick.

Undrar vad min lön kommer bli i september..

Lycka

Igårkväll och imorse var två tillfällen av ren pina. På mitt schema låg 6 arbetsdagar under kommande vecka, varav samtliga nära helgen innebar eftermiddagar och kvällar, tex. till kl. 02.00 på lördagnatt.

Men (Ja jag tänker börja den här meningen med ett men) så hände det underbara imorse. Det lades ut ledigheter! För hela morgondagen. Heldag prioriteras! Jag sökte lika snabbt som en kobra hugger (Antar att det är snabbt) och Glory, Glory, Hallelujah! jag fick ledigt hela morgondagen! U n d e r b a r a  känsla!

Sedan avslöjar biggan att det är överbemannat hela denna vecka och nästa. Kanske kan detta bli två bra veckor trots allt! Jag håller tummarna för min egen skull. Personal gaining here i come!

Barndomsglädje

Under barndomsåren är det inte många som längtar till slutet av Augusti. Jag och min barndomsvän Anna var dock två av de få yngligar som simmade mot strömmen och knappt kunde bärga oss att få göra av med årets besparingar av veckopengar under en och samma helg.

Det var en viss marknad nere på Bergsåkers IP sista helgen innan skolstarten varje år som fick oss i denna muntra sinnesstämning. Alla våra besparingar var ämnade för denna helg och vi bodde nere på den annars så gröna idrottsplatsen från fredag eftermiddag till söndag kväll. Vi hade till och med en speciell marknadsväg, en genväg över en liten vilvuxen ängsplätt som gjorde vägen 20m kortare, men man fick inte gå den vägen någon annan gång på året.

Nu, de senare åren har marknaden dock inte väckt samma euforiska glädje, man mättas en aning efter 15 år av ständigt återkommande marknadsprylar och pinaler. Det väcker mer gamla fina minnen om barndomens bekymmersfria dagar. Ifjol missade jag till och med hela spektaklet då jag befann mig på sydligare breddgrader.
I år tänkte jag dock infinna mig och minnas min barndoms lycka (eller känna mig gammal). Tyvärr kommer jag numera från ett annat håll och kommer inte använda marknadsvägen... i alla fall inte utan tillgjord ansträngning.

I år tänkte jag nog heller inte göra mig av med alla mina besparingar i stånden och på tivolit, kanske några sedlar om jag hittar något vettigt.. annars blir det nog bara en langos.


To: People of Earth, From: God

image189

Bläää

Jag är fruktansvärt leds. Så fruktansvärt leds att jag kan avlida.
Mitt nuvarande pass sträcker sig från 10.15-16.15, så läggs det ut ledigheter från 12.00 till 17.00 och jag söker. Minuterna går och ledigheten avfärdas inte så känslan av att få sluta efter 2h växer och tanken på att få spendera dagen i värmen av den strålande solen känns euforisk.

Efter tio minuter meddelas att kvoten är fylld.
Förstå drömmarna splittras och känslan av insikten att när jag slutat har solen gått i moln och de kyliga havsvindarna börjat vina.. och att dagen går mot sitt slut.

Så känns det iallafall. Fy faan!

Gube

Lotta och jag har kommit fram till en lite skrämmande insikt. Hur gamla vi är! Det är inte det att vi känner oss trötta och slitna eller att bara ser massa rynkor när vi tittar oss i spegeln. Det är vår första vän som gift sig!

Inte en så nära vän att vi var på bröllopet men väl en vän i vår gamla gymnasieklass. Jag är jätteglad för dennes skull! men lite läskigt känns det.. känslan av att man snart kanske går på en väns bröllop. Det är alltså med andra ord bara att ta och gifta sig, köpa hus och skaffa barn och hund.

För att citera en pensionär: Tiden rinner iväg.


Gott gräs

Imorse gick jag klövervägen till jobbet igen. Den här morgonen var det inte lika fint väder som sist, dimmigt och grått men iallafall varmt i luften. Det var ett tag sedan jag gick där senast eftersom jag kört bil allt som oftast på senaste tiden. Nu har klövern vuxit till sig mycket och börjat blomma och jag upptäckte att en gammal kaninägarskada fortfarande sitter i. Oj vad goda de ser ut! tänkte jag när jag gick och stirrade längs vägkanten. När jag var liten gick vi ofta på promenad men min lillebror i vagn och plockade kilovis med klöver som vi fyllde vagnen med, sedan dumpade vi hela salladen i en hög 5ggr så stor som kaninen själv i dess bur. Det var vanligtvis borta på en halvtimme. Sedan dess ser stora gröna klövertuvor och grönt fräscht gräs väldigt gott ut.

Ögonskölj i fel händer

Husargatan, Göteborg

En man ~35 har handlat ögonskölj på apoteket och stannar för att ta upp ett sköljglas ur påsen.
Mannen (till frugan): Vänta lite, jag måste skölja ögat.
En svajig kille en bit bort (till sin kompis): Harrejävvlar! Såg du, han tog den i ögat!


www.tjuvlyssnat.se

Smorgosbord

Imorse var det svårt att kliva upp. Inte pga. gårdagens eskapader, kanske för att det blev sent isåfall. När klockan ringde hade jag känslan av att så här skönt hade det aldrig varit att ligga i sängen. Självklart måste jag då upp för att jobba kl 08.45 på en lördag. Hej Bengt på det...

Häromnatten hade jag en sådan där konstig dröm jag brukar ha ibland.. (Jag tror fortfarande jag drömmer nåt konstigt nästan varje natt, men bara kommer ihåg vad ibland). Hursomhelst så utspelade sig denna dröm på finlandsfärjan. Det var kväll och ett slags smörgåsbord serverades uppe i en fin sal där människor bar långklänning och kostym. Jag och mitt sällskap (som tydligen inte var så viktigt eftersom man inte vet vilka det var) minglade omkring och smakade på små snittar när hon plötsligt uppenbarade sig i ett sällskap av män i svarta kostymer.. och det var inte vem som helst som stod där i hörnet, det var ingen annan än.... Michelle Pfeiffer (!?) ...som nyligen släppt en singel (!?) och stod i medierampljuset. Hon såg mig mellan huvudena på sitt sällskap, fäste blicken i mina ögon och trängde sig genom folkmassan rakt mot mig. Väl framme gav hon mig en singel ur den tjocka bunten hon höll i handen och signerade den åt mig. (Singeln var för övrigt lika illgrön som After Darks "La Dolce Vita") Hon stod sedan ett tag och pratade med mig, men sedan började folkmassan dra åt olika håll, vi slets ifrån varandra och drömmen upplöstes.

Nu undrar jag för mig själv var i hela fridens namn denna dröm har sina rötter? Jag antar att den grundas i nyheten om att Michelle Pfeiffer fått en stjärna på Hollywood walk of fame.. men jag har aldrig haft någon förkärlek till henne på något vis. Resten av drömmen förstår jag inte alls mycket av. Kanske att jag måste gräva fram min mammas gamla drömtydarbok från 80-talet i något dammigt förråd för att få svar.

Leppit

Jag är inte en sådan som brukar falla för nya communitys och annan reklam i massutskick via msn, och det gjorde jag inte den här gången heller. Nu var det så att Nathalie skrev en post-itlapp till mig igår på jobbet där det stod; Gå med i facebook! Jag tvekade lite först pga. min defensiva inställning till att bli medlem i massa saker på internet (som jag sedan inte kommer använda) men så tänkte jag att; Det kan ju vara kul att sitta och pilla med på jobbet. Sagt och gjort så aktiverade jag mig igårkväll och vips så var jag fast!

Det är verkligen inget 'vanligt' community.. mycket trevligare än de jag hittills stött på och med ett, vad som verkar vara oändligt, antal funktioner och applications är det riktigt roligt att sitta och peta och trycka, pilla och fixa.
Imorse hittade jag tex. en fluffpet-funktion, ett litet husdjur som bor på ens profil, där besökare kan mata och klappa den. Förmiddagen har således spenderats att mellan samtalen race'a (?) med min Hans mot Nathalies Kurt och Lottas Oscar.

Min Hans är för övrigt en Leppita Rabbit who can't pronounce "rabbit" correctly.

Hans.

Wasa Obsession

Första gången jag smakade en Wasa Sandwish var när de först kom för något år sedan.. då tyckte jag inte de var något särskilt. Jag hade inget emot dem, men fastnade heller inte för dem. Det var i våras när jag var på stan och väntade på Jonathan, vill jag åminnas, som jag kände mig lite småsugen på nåt gott. Jag svängde in på Pressbyrån på Esplanaden och gick igenom deras utbud av små goda (ej söta) saker, hittade de små swedish delights och tänkte att de ju är väldigt praktiska så jag gav dem en andra chans. Den gröna tog jag, som jag nu lärt mig heter Cream Cheese & Chives, och god det var den verkligen. Jag tror det är sedan min mor börjat arbeta på bageri och (nästan) alltid har med sig färskt bröd hem som jag allt mer börjat uppskatta knäckebröd.

Sedan dess är jag alltid lite småsugen på mackorna när jag är hungrig och nu när jag hunnit gå igenom samtliga smaker kan jag meddela min favorit; Creem Cheese, Tomatoes & Onion. Lite äckligt kan det ju verka med lök på, men samtliga pålägg på mackorna är enbart en krämig röra, inga bitar alls. Billiga är de också, 6kr kostar de hos Pressbyrån, i mataffärer och i godisautomaten på jobbet. I Stockholms tunnelbana är de lite dyrare dock. 10kr i automaterna på perrongerna. Testa dem nästa gång du är sugen på nåt litet (ej sött) snack!


Allsången, en folkrörelse

När halva kvällen gått börjar folk ringa och söka Boxers kundtjänst. Väldigt mycket folk.. tydligen har de fel på sin sändning och deras kundtjänst är nedringd och överbelastad. Stackars telefonister!
Vid ca.19.30 börjar folk också ringa och söka svt's kundkontakt för de har ju ingen bild på varken ettan eller tvåan! och allsången börjar ju snart!! Förstå ilskan och förtvivlan hos alla svenskar som riskerar att missa allsången. Få gånger blir människor så upprörda som när allsången står på spel.. det är nästan ofattbart. Vartannat samtal hos samtliga telefonister här gäller svt och boxer.. vissa sitter uteslutande och svarar att det är stora sändningsfel, särskilt i södra Sverige, testa teracoms kundtjänst som också svarar för felanmälan vad gäller tv...

Ibland blir man lite rädd för svenskar.. hur konstigt det än låter.

Bultgatan by night

Igår blev jag ensam kvar på jobbet. Jag jobbade till 23.30 vilket inte är så jättesent på eniro, finns pass som slutar senare. Vid 22 hade jag rast och gick runt lite i lokalerna, då var vi fyra stycken kvar som jobbade och de flesta rummen var nedsläkta. Det märks att det blir mörkt tidigare tänkte jag. Sedan droppade de två som satt i samma rum som mig av eftersom, knappt så jag märkte. När jag så tryckt på blockeringsknappen och stängt av datorn tänkte jag vara miljövänlig och släcka lamporna, något man aldrig tänker på att göra egentligen. Det blev kolsvart! Alla andra rum var tydligen redan släckta, även korridorerna. Jag fick leda mig själv ut runt borden man måste komma förbi. I korridoren var det så pass ljust att man iallafall kunde se silhuetter tack vare de stora takfönstren, men jag måste ju nästan längst in i byggnaden för att lämna mitt tangentbord och headset. Längst in lyste en toalett, jag skyndade mig att lasta in alla saker och småsprang mot receptionen och ljuset från entrédörren redo att bli påhoppad från alla kontor längs korridoren av gamla hemsökande bittercoacher och handledare.

Som tur är kom jag ut överlevande och kunde ila hem till min mjuka säng.
Egentligen är jag inte mörkrädd, men vissa platser är inte särskilt välkomnande ens i dagsljus.

Norr Mälarstrand

Så var jag hemma igen efter min femdagarsvistelse i den kungliga hufvudstaden. En mycket trevlig vistelse har det varit med gott sällskap samtliga dagar. Det är aldrig kul att åka norrut, hemåt genom skog skog skog när man verkligen inte vill tillbaka till jobbet och till verkligheten. Dock sitter jag nu här igen, grottan utan fönster och utan barmhärtighet mot det vackra vädret utanför. Jag sitter och är otroligt hungrig trots att jag inte gjort mycket annat än ätit innan jag var tvungen att åka hit. Väntar på lunchen som jag tillåts att ta först om 1½h.

För att återkomma till min lilla tripp bjöd den på mången trevlig upplevelse.. schlagerkvällen i torsdags var trevlig som sig bör, dock sämre än ifjol.. troligen sparar de på krutet till nästa år. God mat och dryck har det också bjudits på som tack vare det trevliga vädret kunnat njutas av utomhus på innergårdar och i gröna parker. Fick även en skymt av paraden från Mariatorget i lördags där vi myste på några filtar över en picnic.

Visiten gjorde mig även sugen på en lite mer långvarig vistelse i staden, så vi får väl se vad som händer nu när min anställning går ut i augusti. Jag fick också medhåll från min flyttkamrat som åmindes en tom lägenhet som nu ska kollas upp.

RSS 2.0