Teknikfreak

Jag: Vill du att jag skickar numret på ett sms?
Kund: Ja gör det.
Kund medan han lägger på: Han ska maila det... men jag har ju ingen dator med mig!

Gott nytt år

Hade jag varit sjuksköterska eller liknande hade detta känts okej. Lite hårdare känns det när jag vet att mina kommande åtta nyårstimmar ska gå åt till att koppla stupfulla människor som tror de ringt taxi, till taxi, berätta numret till fröken ur och att Mekonomen i Falun ligger på Ryckepungsvägen 1.

En aning spännande ska det dock bli att se vilka människor som ringer på nyårsnatten mellan 04.30-06.30.


Blåfrusna händer

Finns det någon som kan svara på varför just framrutan är den av alla rutor på bilen som alltid täcks med mest is, tjockast is, hårdast is, mest obortskrapbara is och den tjockaste och segaste imman?

Vg anamma

Jag vill bara passa på att påminna om att Svenska Akademien uppmanar till en restriktiv användning av ordet klockrent.

Två enirotroll konverserar

Johan: I min värld är det sen kväll redan nu.
Nathalie: Jag förstår det, pga att du jobbade sent igår.
Nathalie: och att det är svart ute jämt.
Nathalie: och att du ändå inte ser ur eftersom du sitter i en gruva :P
Johan: Precis så ja :p

Dagens outfit

Om fem dagar åker jag till London. Jag har fortfarande inte riktigt förstått att jag ska åka. I min värld har det legat jättelångt fram i tiden, ända till för tre veckor sedan, då en anteckning i almanackan ploppade upp att det var deadline för att ta ledigt från jobbet.

Inför en lång resa brukar man, i alla fall jag, förbereda sig rätt mycket och länge.. tänka lite på vad man ska göra, vad ska ha med sig, vad man ska ha på sig. Jag kom imorse på att jag bör börja packa resväskan imorgon för att inte behöva stressa innan tåget går eftersom jag jobbar mer eller mindre ända fram till avresan. Jag kom samtidigt på att jag nog ville ha med de byxor jag hade på mig och att de nog måste genom tvätten först.

Så nu sitter jag här i otroligt fula kläder för att inte använda något av de plagg jag vill ha med på resan. Jag hittade en tröja som skulle kunna vara synonym till ordet oansenlig om det inte var för att den har ränder. Ett par väldigt gamla jeans hittade jag också att ta på mig, med ljus tvättning på rumpan och som breda ränder både fram och bak på benen.. som om man blivit sparkad av en smutsig häst, som jag alltid tänkte när jag var yngre. De är tom. lite utsvängda märkte jag när jag tog på mig skorna, men det behöver ingen veta.

Ibland är det tur att man jobbar i ett rum utan fönster.

Hon var också en jävel på att dela floder

image233
wulffmorgenthaler.com

Cornflakesförare

Jag HATAR människor som inte kan köra bil. (De som alltså har körkort men ändå inte kan köra.) Det är ett väldigt starkt ord men jag blir verkligen stortokig på folk som ligger mitt i vägen när de ska svänga, folk som svänger i 5km/h, som inte fattar att använda blinkers i rondeller, som inte håller sin fil i rondeller, som kör 20km/h under hastighetsbegränsningen för att det kan vara halt.

Jag röstar för en hårdare förarutbildning och regelbundna eftertester.

Praying for tonight

And i've pushed the button for tonight. Sju timmar av prat med fyllon som ska ha taxi och pizza väntar mig. I hopp om en förbättring av mänskligheten (särskilt för sthlm):

TAXI = 020202020 / 150000
PIZZA = 08195454

Låt nu min kväll bli lugn.

Skellefteå är isolerat från resten av Sverige

Kund: Då har jag kommit fel.. vart har jag kommit någonstans?
Jag: Till Eniro. Nummerupplysningen.
Kund: JAHA! Men då var det ju rätt.. men du svarade inte det haha.
Jag: Nej vi svarar bara Eniro.
Kund: Ja det säger inte mig så mycket vet du.. jag är från Skellefteå haha.

..och så spär vi på norrlandsfördomarna.


Och plötsligt trollades det dolda numret fram

"Jag har fått det här numret av en tjej va.. och hon ska komma hit ikväll. Jag tänkte om du kunde vara lite schysst.. men det verkar du ju inte vara."


Årskrönika?

Har läst på många bloggar att årskrönikor visst ska vara populära och älskade. Själv kommer jag i så fall vänta tills någon annan publicerat en som jag kan sno, revidera och publicera.

God Fortsättning

Då var det så över för detta året också... tillbaka till arbetet och vardagen. Får passa på att önska en synnerligen god fortsättning mina välartade läsare, och på insidan avundsjukt ogilla er som är lediga lika länge som jullovet. Har hört att det finns sådana jobb.

Jag har fortfarande ingenting vettigt att skriva.. stinn på julmat. Så jag slutar här.

Dan före dopparedan

Imorgon är det tydligen julafton och jag har fortfarande en julklapp oköpt, trots att jag skrev en inköpslista för över en månad sedan. Det går visst inte att komma från julhetsen, katolska kyrkans moderna domedagsprofetia.

Tjejerna här ovan ska jag alltså se om två veckor. Något måste jag säga om bilden annars blir jag ju rädd att någon tar den på allvar...

Nej, mina vänner.. granen väntar.

Slut

Nu har jag 40min kvar på jobbet och jag har sedan länge slut på sidor att sysselsätta mig med. De vanliga är bloggar, expressen, svd, dn, aftonbladet, wulffmorgenthaler, perezhilton, deviantart, tjuvlyssnat om det går riktigt illa. Jag tar gärna emot tips på roliga sidor och bloggar att fördriva tiden med.

Väl mött.


Folk

VAD är det för fel på människor som ligger och kör 60 på en 70-väg och sedan fortsätter i 60 när hastighetsbegränsningen går ner till 50?

Yummy

image230

dinapengar.se listar årets märkligaste jobbhändelser.

Tur att han kom till Norrland

Kund: Mjaeommgrilliråne...
Jag: Vad hette det sade du?
Kund: Mjahgrill...
Jag: En grill i råneå?
Kund: Mjåh...
Jag: Torggrillen, kan det vara den?
Kund: Mjåh...
Jag: Ska jag koppla dig på en gång?
Kund: Mjåh...

First lady

Det skulle väl bara fattas att hon gick och blev presidenthustru också.
Oprahs triangeldrama

Under strecket

Den delade staden Baltimore
Mattias Legnér, forskare vid Tema Kultur och samhälle, Linköpings universitet.

"Varje berättelse om förnyelseprojekt börjar med poesi och slutar med fastighetsaffärer." - Kunzman, Stadsforskare.

Elin är en smart tjej

image233

Hört på jobbet

Arbetskamrat fnittrar;
"Nu var det tur att jag läste igenom mailet.. jag skulle skriva pepparkakshus."
Fritt för tolkning.

Vote Chryspa

Jag vet inte hur många av er som läser min blogg nu mer som är intresserade av detta men ett litet inlägg skadar inte. För ett år sedan, när det spekulerades vilka artister som skulle/borde ställa upp för Grekland i ESC 07, tyckte och tänkte jag att Chryspa var en mycket bra kandidat. Tveksamt.. hon skulle inte riktigt passa, Hon skulle inte vara intresserad av att ställa upp i tävlingen, hette det då.

Idag presenterades de tre kandidaterna som tävlar om bidragsplatsen från Grekland: esctoday.com
1-0 till Johan. Kalomoira var också lite roligt och kanske lite mer väntat.

Mitt resultat utan att ha hört låtarna:
1.
Chryspa (Låten i länken är lätt en av årets bästa grekiska låtar.)
2. Martakis
3. Kalomoira

VB/DB

Jag tänkte att jag skulle skriva ett inlägg om vad Mrs. Beckham sagt om makens nya underklädesreklam, men jag skulle bli alldeles för distraherad varje gång jag såg det.

När barnen växer upp

Mamma tittar ut genom fönstret på barn som leker i snön;
- Jag är bara så glad att jag slipper åka pulka.

Rich Spice

Jag satt och räknade lite imorse på konserten jag ska på i London i Januari. En biljett kostar 1200kr, arenan där konserten hålls rymmer 23000 personer, och de uppträder på 17 utsålda konserter i denna arena.
Det betyder 1200x23000x17= 469200000kr.
Det betyder således att kryddflickorna enbart på londonspelningarna kommer att tjäna 469.200.000kr enbart på biljettintäkter. Jag tror de skiter fullständigt i medias recensioner.. efter den här världsturnén behöver de inte lyfta ett finger resten av sina liv.

Därför välter inte gravida kvinnor

Jag måste bara länka till den här DN-artikeln pga. rubriken:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=597&a=725208

Vill du lukta på glöggen pojk?

Här sitter jag och dricker ljummen blaskig glögg, kvar i fikarummet sedan igår och läser om Findus frysta jultallrik - "En sorglig anrättning utan stämning" enligt DN. Får hoppas stämningen tar sig under nästa vecka så julen inte flyter lika obemärkt förbi som sommarmånaderna gjorde. Måste säga att jag ändå blir sugen på den där frysta jultallriken.. tror jag måste slänga ner en sådan i nästa kundkorg på Ica Maski.

Hjärnan är slut, natten är snart slut. På bordet bredvid står ett päron och ruttnar. Nu får det vara bra för idag.
Tänkte avsluta författandet och dagen med en från barnsben fastgjuten ramsa:
Gjuta, gjorde, gjort och gjord. Det är fyra gj-ord.
Tack Kersti.

Uppsnappat på jobbet

"Kamel i Lycksele?... Camilla?"

Snorungar

image228

Timmarna

Sju stycken är de. Timmarna. De små satarna som står mellan mig och min sömn. Att skriva blogginlägg brukar vara ett bra tidsfördriv som gör att en del av tiden flyter förbi relativt smärtfritt. Tid har det tagit ikväll med, men mycket längre än så här har jag inte kommit och nu har det gått tre timmar sedan jag skrev den första raden.

Nu har det gått ytterligare några timmar. Jag lägger ner det här inlägget..

Snälla Foppa

Jag besökte just en blogg jag inte läst på länge.. och vad hittar jag om inte mänsklighetens straff för alla våra synder sedan Noak senast räddade oss.


Nu är det definitivt kört. Det finns bara ett fack att sortera denna nyhet i, och jag citerar min källa; Avdelning: Värre än döden.

20 going 60

För en månad sedan fyllde jag 20. Nu har jag ett grått hårstrå i mitt ögonbryn.

Desperate Farmwives

Idag är det andra dubbelavsnittet av Bonde söker fru. Det ska jag inte se.

Björkmanlogik

http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_675175.svd

En gång räknade jag alla vinster genom tiderna i både lilla och stora tävlingen. Med stor majoritet har solosjungande kvinnor varit vinnare, en lägre procent bestod av grupper som vinnare och ett avsevärt mycket mindre antal vinnare utgjordes av solosjungande män.

En sådan uträkning borde Christer Björkman också göra.

Långt är ett kort ord

Jag har just upptäckt världens längsta efternamn. 16 bokstäver består det av. Försök komma på vad det kan vara.

Apropå långa namn och lite hallontårta råkar jag veta att världens längsta egennamn är en plats på Nya Zeeland. Det kommer jag ihåg sedan en redovisning jag och min vän Ankan hade i engelska för tre eller fyra år sedan. Tilläggas ska att jag lärde mig hela detta namn utantill som en plojgrej i redovisningen. 84 bokstäver består det av, vi delade upp namnet i stavelser som jag lärde mig och sedan lade ihop. Mycket effektivt eftersom det också kan tilläggas att jag fortfarande kan detta namn utantill. Helt utan att ha kollat wikipedia eller andra otillförlitliga källor plitar jag här ner namnet ur mitt minne. Håll till godo;

Taumatawakatangihangakuaokuaotamateaturipukakapikimaungohoronuku-
pokaiwenuakitanatahu

Namnet är maoriskt och betyder något i stil med Platsen där Tamatea, mannen med det stora benet, ramlade och föll när han jagade sin älskade... osv. Mer minne tar inte denna onödiga vetskap upp i min hjärna. Alltid kul att veta att något konkret fastnat sedan skoltiden.


Hägg&Mauritz

Någon som lyckats missa H&Mreklamen? Vrider man inte på huvudet kan man nästan undra vad Häggis gör på tv i bara underkläderna.

Pottchaufför

Det finns en busschaufför som jobbar åt Busslink och kör stadsbussarna här i Sundsvall som har en tunn kortklippt pottfrisyrslugg. Fick jag välja en person jag helst av allt skulle få sparka i röven, ut från sitt jobb och ut ur allmänhetens liv, skulle det vara han. En person som inte hejar tillbaka när dess kunder hälsar, som hellre tittar ut genom sitt förarfönster än på sina påstigande passagerare och som kör iväg när folk bankar på dörren för att få åka med i bussen, borde inte inneha ett serviceyrke. En sådan person borde rensa kloaker och kliva i andras skit. En sådan person borde knappt kallas person, som inte kan fungera bland andra människor.

Jag är beredd att slå vad om min kommande bonus att det är denna busschaufför som också åker för tidigt från hållplatserna med flit. Se Nattis blogg.

Bara skit

Jag har inget vettigt att skriva men jag postar ett inlägg ändå. Totalt onödigt. Läs inte.
Idag:
...skulle vara skönt att sova bort.
...är det äntligen rätt vinterlandskap ute.
...har jag nya vinterskor på mig.
...jobbar jag 4½h.
...ska jag kolla läget i birsta.
...

Decemberrysning

Jag tror Sverige har hittat sin tredje.
image226

Klaraberg

image223
Knip käft och var glada kritiker, säger jag.

Dagens särskrivning

Barn mat stol.

Körkort

Eftersom jag kommer ha glömt det till imorgon. Imorgon den 8/12 har jag haft mitt körkort i ett år. Jag vet inte om det är något man firar, eller ens nämner men så är det. Nu vet ni det.

I bakgrunden hos en kund börjar en mobil ringa och låter som en okarina.


Making Stuff

Idag har jag med mig en bok till jobbet. Det är en födelsedagspresent jag fått av Nattis som heter;

Making Stuff & Doing Things
a collection of diy guides to doing just about everything

Det är alltså en handbok för hur man gör nästintill allting som går att göra. Uppdelad i kategorier från Food & Drink och Clothing till Reduce, Reuse, Recycle och Outdoor survival får man lära sig allt man någonsin kan behöva veta hur man gör. Jag har inte läst igenom den ännu, bara bläddrat genom några sidor och läst bla. om hur man gör vin av maskrosor och vad man behöver packa om man ska bege sig ut på en punkturné.

Tänkte jag skulle citera den första instruktionen i boken som går under rubriken Get Up & Go;
How To Change The World In Just Four Easy Steps

1.
Get off yr ass.
2. Write, talk, listen, participate, read, volunteer, take in new ideas and spread yr own.
3. Repeat steps 1 and 2 many times.
4. Give another person these instructions.

05.30

Här sitter jag på jobbet. Det tidigaste passet jag någonsin haft tror jag. Helt nedsläckt var det i lokalerna när jag kom, till och med korridorsbelysningen var släckt.. enbart några ljusstakar och julstjärnor som lyste och spred julstämning.

Klockan ringde vid 04.15 imorse, okristligt tidigt. Så tidigt att jag stod och fixade håret, eller som de säger i skåne; gjorde vid mitt hår, när tidningen damp ner i postlådan. Det om något måste vara ett bevis på arla morgonstund.
Nu såg jag någon som smög i mörkret ute i fikarummet.. jag hoppas det var någon som börjar klockan 06 och inte något av mina imaginära obehag som tänkte göra entré.
     Nu har det gått en kvart och jag har inte sett till någon fler. Bör kanske kika runt för att se om det var någon levande som kom. Jag meddelar om jag överlever.

Anledningen till att det här inlägget tog sådan tid att skriva är för att det varit kö sedan jag började.Ibland blir man bara så glad;
Kund: Det var ju jättebra.. ja helt underbart faktiskt. Ha en fortsatt trevlig dag!

Fler kära kopplingar

Uppdaterad lista på kopplingsförfrågningar
se tidigare inlägg; "Kär koppling har många namn"

473. Skicka på en signal dit
1278. Ta mig på...

Hä'ä hart ute

Monolog av min mor, igår onsdag:
I bilen på väg Ica Ettan i 20km/h

- Nu jävlar är det halt! och hur har de tänkt att man ska köra här då? Det är ju inte ens plogat! och det här betalar vi för!! De har ju inte skottat gatan, så trycks snön ner sedan smälter det och blir is när det fryser på! Vi kanar ju, känner du att vi kanar? och det här ska vägskatten gå till. De kan ju inte ha plogat gatan! Eller så är de mycket sämre på att ploga nu än de var förr...

Inte så glad pack

Imorse tänkte jag ta med min frukost till jobbet och behövde således slå in mackan i gladpack, vilket inte är ett snabbt och lätt göra som man tänker att den praktiska plasten ska erbjuda. Inte när man får tvångstankar att man måste reda ut hela plasten innan man kan använda den.


Jag undrar...

...hur tänkte ni här, retuscherare på Figure Magazine?

image221

Bilden föreställer alltså Rosie O'donnell.
Jag citerar Perez; "That Photoshop work is whoreanus!".


Nyfiken enstrut

Kund: Vad långt borta du lät då.. sitter du i amerika?
...
Kund: Jaha, då skulle han ringa hem te sig själv då.. och slog fel. det där var ju bara ett nummer från mitt de där. Han ringde så blev jag nyfiken ja.. kärring som jag är vettu.

US and A

image220

Chillin

De bästa uppfinningarna i  bilväg, efter bilen måste ju vara aircondition och motorvärmare/kupévärmare. Just för tillfället kupévärmare. Jag vet inte om jag skrivit det förut, men det är värt att nämna igen. Att komma ut till bilen klockan 07.30 en morgon då det är -5grader celsius och bilen inte ens har is på rutorna, när bilen är varm då man sätter sig i den, är smått underbart.
      Jag brukar emellanåt fundera vad en tex. jamaican skulle göra i 5 minusgrader.

Lyssnade på Elysions nya(?), (enda?) skiva på vägen till jobbet imorse. Jag köpte den igår på Åhléns för 39.90kr, lika förvånad som expediten. Man kan ju tycka att priset bör säga allt om skivan men samtidigt kostar ju BWOs skivor normalpris, så en viss missledande pristendens verkar ju finnas. Värt att testa, tänkte jag. Det lät ungefär som man kan tänka sig dock mindre svulstigt och mer avskalat. Tre hedersvärda Johan av fem möjliga får den efter en genomlyssning av tre låtar.

Dock sitter jag inte här med en operett på hjärnan utan en gospel.

Sanndrömmare?

Kanske ska jag börja diktera mina drömmar för att se om de vid någon tidpunkt kommer att slå in och jag kan kalla mig synsk.. eller vad en som drömmer sanndrömmar nu kallas.

I natt drömde jag att Lotta blivit uppsagd från sitt nya jobb. Anledningen var något i stil med att de hade anställt så många att de inte behövde alla och trots att hon inte var senast anställd hade hon nu bara fyra veckor kvar på jobbet eftersom "hon inte hade någon personlig relation till de ansvariga". Typ. Ish.
Well.. kanske man ska slå upp sin mors snygga drömtydarbok från åttiotalet.


Någon har ritat ett hjärta på en post-it-lapp som ligger på bordet.
Försöker du se såna här kärlekstecken i vardagen?

Idag

...är det den 1 december.
Go tell it on a mountain!

RSS 2.0