Ett i-landsbarns klagan

Idag väktes åter irritationen över min fars små påhitt. Denna gång, liksom många gånger förr, över att han, när jag ska packa ner mitt liv i en sportbag för att ge mig ut att resa, har plockat bort axelbandet från väskan! Vad i hela fridens namn bär man den då i? Man springer väl inte runt på gatorna, från bussar till tunnelbanor och från tunnelbanor till pendeltåg och kånkar på väskan i handtagen? Det är ju ungefär lika effektivt som att bära en ryggsäck i handen. Tydligen tycker min far att axelremmen är ivägen, vilket innebär att han alltså aldrig använder den, dvs kånkar runt på den i handtagen. I och för sig är väl den enda ansträningningen han behöver utföra med väskan från tåg till taxi och från taxi till hotellrum.

Men plockar man bort axelbandet lägger man det väl åtminstone på hyllan tills man sätter fast det igen? Nej, inte min far. Istället slänger han bort axelbandet! Säkerligen inte medvetet, snarare; "Vad fan är det här? Det hör säkert till nåt som inte finns kvar längre" (eftersom han inte sätter tillbaka bandet när han är klar med väskan). För att lösa det hela har jag fått opererat och besudlat en annan bag och tagit dess axelband till väskan som numera saknar en beståndsdel. Så ser ni någon imorgon som springer förbi med en svart/beige väska med blått axelband, tänk på mig och mitt i-landsproblem.


(...och ja, jag vet.. jag älskar bisatser).

l'Israel douze points

Varje morgon när jag nu går till jobbet håller jag blicken fäst vid vägkantens gröna kanter för att kanske upptäcka eventuella fyrklövrar. Dock har jag inte sett någon fler, inte så konstigt kanske när det tog mig 19 år att hitta den första. Jag brukar tänka att jag bara kollar 'puttifallatt' det finns nån där, inte för att jag vill ha fler... jag är ju fortfarande tacksam för den första jag hittade. Jag har inte drabbats av klöverstorhetsvansinne.

Nu måste jag trycka av blockeringsknappen
Idag är min sista arbetsdag innan min 5dagarssemester. Imorgon bär det av mot hufvudstaden.. dock har jag inte bokat buss ännu som jag kanske borde göra men jag kan inte bestämma mig för vilken tid jag ska åka. Det vore ju skönt att få sova ut lite första lediga dagen, tänker jag.

Nu säger Anki bakom mig "Du försvinner!" (i natten)
Jag och Daniel satt igår och listade önskeartister till schlagerkvällen på torsdag och jag kom på att min önskeartist (utöver Dana, Evridiki osv.) nog är Yardena Arazi. Hon är nog en av de mest otroliga att komma.. lite därför hon hamnar så högt på önskelistan. Det är ju trots allt få som platsar så bra som henne.
---> Yardena Arazi - Musica Nisherret


Great firewall of China

Som många säkert läst är det i kina olagligt att gå in på vilka hemsidor som helst. Regeringen har spärrat många sidor som de inte tycker om att befolkningen besöker. Det är allt från pornografiska sidor och spelsiter till alla slags sökmotorer där det är möjligt att hitta negativ information om kina.

Nathalie hittade idag en hemsida där man kan testa olika adresser för att se om de är tillåtna i kina: http://www.greatfirewallofchina.org

Det knäppaste är att de förbjudit sidor som lunarstorm.se, carola.com och peak.se. Verkar vara alla sidor utom kinesiska som är stoppade.

Homer J Simpson:

"Spider pig! Spider pig. Does whatever a spider pig does. Can he swing from a web?

No he cant, he is a pig. Look ooout, he is a Spider piiig."Uttala Hrafnsdottir

Jag går runt och känner mig som en teletubbie. Jag var till frisören igår och klippte mig som jag gjort de senaste två gångerna, rätt kort med lite lite längre uppe på huvudet.. men den här gången fixade frisören till det annorlunda och gav mig en liten tuppkam mitt på huvudet.. så varje gång jag går mot en spegel ser det ut som jag har en stropp på huvudet, precis som nån av telitubbisarna har. Tinky-winky, Lala, Johan, Po! Teletubbies, teletubbies!

Idag har jag det första av mina fruktade djävulspass på jobbet. Jag gick ner till 80% för att slippa sitta 8,5h i sträck här i gruvan, ändå läggs det in två sådana pass på rad varannan månad. Sitter alltså för tillfället på det första och slutar 00. Trevligt att jobba kväll iaf och inte mitt över dagen som imorgon. (Just för tillfället väntar jag på en man som pratat i andra telefonen i 2min och bad mig hänga kvar)

Den här kvällen verkar dock vara särskillt udda, bara hittills har jag hunnat få massa knäppa samtal. Bara Pizzeria Eljest är ju i en klass för sig. Ibland funderar man också vad människor tänker med;

- Numret till bilregistret, jag vet inte om de har öppet men..
- Vad gäller ärendet?
- Det var en bil som rullade förbi här av sig själv.. det satt ingen i.
- Då bör du nog ringa polisen


Tänkte han kolla upp vem bilen tillhörde?
Hade också en spännande kvinna som sökte Maria beroendeklinik;

- Då är växelnumret 08-616
- 666?! Bara det liksom, the number of the beast!

Precis när jag nu sitter och skriver ringer en man;

- Hej jag vill ha numret till nummerupplysningen. Sms:at och så kopplar du mig.

Javisst sade jag och tänkte att han skojade. Något måste han ju gått på, men han lät hur allvarlig som helst även efteråt när han pratade med sina vänner.

För övrigt ringde Maud Olofsson mig på jobbet tidigare och ville ha numret till en restaurang i Sthlm. Snart är jag uppe i Fridas kändiskvot! =)


Dilemma

Jag tycker inte om att vara kladdig, särskilt inte om mina händer. Det är något som suttit i ända sedan jag var liten. "När du lekte i sandlådan ville du ha med en handduk så du kunde torka händerna lite då och då", brukar min mamma säga. Jag vet inte varför det är så.. Det är väl inte direkt en tvångstanke, bara så jobbigt på nåt sätt att vara kladdig.. allt annat man tar i blir så kladdigt och smetigt. Därför måste jag också tvätta händerna rätt ofta.

Inte riktigt lika jobbigt, men fortfarande lite irriterande är det att vara kladdig i ansiktet. Därför smörjer jag ogärna in mig med krämer och grejer. Nu råkade jag dock bränna mig rätt mycket i ansiktet när jag solade på Fläsians strand i helgen, så jag har t.o.m. börjat flagna i min inte särskilt bruna hy. Så för att undvika att tappa den brunbrända huden som finns måste jag smörja in mig rätt ofta. Som tur är kan jag motivera mig med att jag hellre måste kladda ner mig och vara brun, än att flagna och bli blek. För att vara blek är något jag ogillar ännu mer än att vara kladdig.

Fyrklöverdag

Nu har större delen av min fyrklöversförgyllda dag gått och jag sitter åter igen i gruvan utan fönster. Längst ner i ett hörn placerade jag mig. Yes! tänkte jag när platsen var ledig och ingen sitter närmare än vid nästa "bords-ö".
Jag har idag gått och tänkt på hur fyklövern kan ha påverkat dagens händelser och har tänkt lite extra på vad som varit bra och vad som varit dåligt idag. Här är vad jag kommit fram till:

Positiva saker
- Jättesoligt och varmt väder, trots att meteorologerna spådde moln och senare skurar.
- Morgonpasset gick väldigt fort!
- Lars-Åke Vilhelmsson ringde mig på jobbet!
- Jag fick trevligt sällskap under det långa hålet i passet av Christoffer.
- ...som jag också får bussällskap av till Sthlm nästa vecka.

Negativa saker
- Jag blev tvungen att gå hem från jobbet för bussarna gick såna usla tider.
- Jag blev tvungen att gå till jobbet igen på eftermiddagen för bussarna gick såna usla tider.
Sen hade jag också hoppats på att de skulle lägga ut ledigheter så jag slapp åka tillbaka överhuvudtaget.

Det var väl vad jag kan komma på just nu, men det räcker gott och väl. Mycket bättre än vad en jobbardag brukar vara i vanliga fall, så jag tar det som att den gav mig lite extra välgång idag, min lilla fyrklöver.

Imorse hittade jag en fyrklöver

Det var när jag gick från bussen till jobbet. I den lilla grönskande oasen mellan universitetets science-center och ån som jag passerar varje gång jag går till och från bussen. Där lyser alltid solen genom trädkronorna, det doftar rosor och fåglarna hoppar på vägen och kvittrar. Verkligen en terapeutisk passage på vägen till gruvan.

Jag gick och skrev ett meddelande, som inte var allt för glatt och jag hade en smärre klump i magen vilket gjorde mig ännu mer förvånad när jag såg den. En fyrklöver lutade sig ut över asfaltskanten på gångvägen och tittade upp på mig. Jag blev tvungen att titta på alla klöver runtomkring, för att se om de alla hade fyra blad. Det hade de inte.. de var alla trebladade utom den som tittade upp på mig där jag stod och tittade ner på dem.

Jag böjde mig ner och plockade upp den lilla stjälken med fyra blad. Jag som aldrig i mitt liv hittat en fyrklöver förr. Min mormor hittade ofta flera stycken på somrarna när hon var ute och promenerade.. och jag blev alltid så avundsjuk när jag aldrig kunde hitta nån, oavsett hur länge jag kröp på gräsmattan hemma.
På en gång när jag plockade upp den, kände jag hur jag lättade upp lite inombords och tänkte att, det kanske kan bli en bra dag idag trots allt. Fyrklövrar är ju kända för att ge lite lycka åt den som hittar dem. Jag lade alltså alla mina förhoppningar till ett litet grönt blad.

Än är det bara morgon, så jag får väl vänta och se.

Det här var ju roligt

skriv ditt namn med lillfingret: johan
skriv ditt namn med armbågen: johan
skriv ditt namn med pannan: uolhgAQN
skriv ditt namn med foten: johan
skriv ditt namn med näsan: juohyahn
skriv ditt namn med örat:  k-äm cd.
skriv ditt namn med munnen: johan

4 av 7.. rätt duktigt ändå?

If Pamela was mortal

Expressen skriver om en amerikansk site som klipper in kändisars ansikten på vad de kallar "vanliga" människor. Väldigt spännande hur de hade kunnat se ut utan operationer, löshår och ett liv utanför Hollywood.expressen.se/bildspecial

Barn är söta

Åhlens-parkeringen, Falun

Mamma ~30 går och pratar i telefon, alldeles efter går hennes son ~6.
Sonen: Mamma, vem var det?
Mamman muttrar något ohörbart.
Sonen: Var det Anki?
Mamman (muttrar): Nej
Sonen: Var det Ville?
Mamman muttrar ohörbart.
Sonen: Var det han som är en jävla mansgris?
Mamman muttrar vidare.


tjuvlyssnat.se


Lugna gatan.-

Ibland ringer det människor till jobbet i olika situationer som en annan skulle tycka vara stressande. Ändå talar dessa personer i helt vanlig samtalston som om de sitter bekvämt i läsfåtöljen och smuttar på ett glas vin.

Kund till Lotta i lugn samtalston:
"Du, vart är det nu man ringer om man kommit hem från utlandet och har haft inbrott?"

Kund till mig i lugn samtalston:
"Numret till polisen i sollentuna, jag har blivit rånad och sönderslagen i mitt hem"


(Idag ska jag se TRANSFORMERS!) ;D

Kattmaffian

På tal om konstiga hemsidor (Wreta Gästgifveri) så har jag ett till exempel. Det är inte läskigt eller konstigt på samma sätt, snarare bara väldigt fult. Nathalie brukar kolla runt på olika kattsidor på jobbet, uppfödare och liknande och det är lite spännande att se alla hemsidor som finns.

ALLA ser de ut som hemsidor gjorde på den gamla, inte så goda, tiden då Internet var relativt nytt.. med alla såna gamla html-koder med massa fula bakgrunder, bilder som snurrar och blinkar, och saker som regnar över hela skärmen. Dessutom heter de saker som; Smaragdsjöns Perserkatter, Prinsessans diamantsida och annat fjåsigt. Det får mig att tänka att det finns en hel hord av katt-tanter som sitter hemma och pillar och snuttar på sina hemsidor i rosa, lila, blommor och katter!

Här är några praktexempel från det Divebyska arkivet:
http://www.freewebs.com/emelie98/
http://www.hillavaras.com/
http://www.lionstonecats.de/
http://hem.passagen.se/heliotropes/
http://web.comhem.se/~u85022671/index.htm
http://home.no/silkyrain/
http://www.snowmaiden.se/

Man blir ju dock väldigt sugen på att köpa en liten ulltoss.


USAs mäktigaste kvinna?

Sedan Oprah i ett avsnitt som handlade om hälsa, drog upp ett knäckebröd och kallade det för swedish delights, har Wasabröds omsättning i USA ökat med 50% per månad. Den kvinnan har inflytande på amerikanerna!

http://dinapengar.se/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=2007%5c07%5c18%5c11228&o=expressen

Go Oprah!

Som jag skrattade


Spice Girls going 30

Den brittiska tidningen Sun har gett Spice-tjejerna nya namn i och med deras comeback, 10 år äldre.
Bilden till artikeln var denna:

Då: Posh-Spice
Nu: Booby-Spice

Då: Scary-Spice
Nu: Scarier-Spice

Då: Ginger-Spice
Nu: Geriatric-Spice

Då: Baby-Spice
Nu: Bumpy-Spice

Då: Sporty-Spice
Nu: Not so Sporty-Spice

www.thesun.co.uk

En mås, flera mäss

Fredrik skrev häromdagen ett inlägg om överkörda, döda fåglar som låg överallt på gatorna och jag måste instämma i den iakttagelsen. Platta fjäderfän ligger lite här och var på vägarna. Igår såg jag dessutom en påkörd ekorre vars tjocka päls vajade i vinddraget av förbifarande bilar.

Så imorse när jag åkte till jobbet låg det något på vägen som på långt håll såg ut att vara en hög kvistar med blad på. När jag kom närmare såg jag dock till min förvåning att det var en måsunge!

Herregud, de är ju rätt stora! Ganska klumpigt att lyckas köra på en sådan.. man väjar väl för en stor fågel?
Det hemskaste var att den var inte platt. Det var en hög av mås!

Vi som har två måsungar som bor utanför jobbet fick mig att bli lite sentimental för den här fågelhögen. Hoppas inte det var någon av våra skötemåsar.

(Jag har länge funderat lite över varför mås i plural heter måsar. Svenska språket brukar ju alltid vilja ha oregelbunden böjning på sådana ord; Mus = Möss, Gås = Gäss, And = Änder(!) Så varför heter det Måsar? Det låter ju snarast som något en treåring skulle säga.)

Wreta Gestgifveri - Välkommen till en besjälad plats!

Det här kan vara det mest pretentiösa jag varit med om.
Lotta fick ett samtal om Wreta gästgiveri, vilka även hade utlagt en hemsida;
www.wreta.com


Lotta gick in på hemsidan för att kolla runt och började läsa en väldigt konstig text!
Läs startsidans "besjälade" inledning så får du en hint.
Det läskiga är också att hela hemsidan är prydd med såna texter! varje flik har en egen ordbajsad, djup text. Det finns tom en flik som heter Själ! Herregud, det är ett gästgiveri!

Den värsta är ändå en text som heter: Vardagsflyktingens högsta önskan som följer:

Ju mer sofistikerat vårt samhälle blir desto viktigare är det att finna en balans mellan arbete och fritid, staden och naturen. Här ges trivsel långt borta från de allfarvägar som vardagslivets tråk och tvång bjuder. Här ges plats för lusten, tanken och vilan. Utrymme för nyfikenhetens uppvaknande.
Hela miljön är ett resultat av kompromisslöst kvalitetstänkande, och den interiöra konsekvensen är utförd med lidelsefulla penseldrag. Vi vågar påstå att den är bland det främst i landet. Här finns ett boende som får borta att kännas som hemma, mat tillagad med finess och passion och plats för både individ som grupp att finna mål och mening. I den sanna nyfikenhetens namn.


Amen! ....eller vadå?


Go Go, Optimus Prime!

Jag fortsatte läsa igenom Amandas blogg (ja, det var ett tag sedan jag gick igenom mina kontakters skriverier) och hittade ett inlägg skrivet efter att hon och pojkvännen varit på bio och sett Transformers.

Jag har hört från flertalet människor som sett den att den ska vara väldigt väldigt bra, och alla recencenter verkar tycka likadant. Därför har jag tänkt att även jag kanske ska ta och se den någon gång.

När jag så läste inlägget drabbades jag av en riktig nostalgi-flashback! De goda Autobots med deras ledare Optimus Prime! och de onda Decepticons med den skräckinjagande ledaren Megatron! Jag såg vartenda avsnitt som gick på tv när jag var liten! varje helgmorgon, varje vecka. Jag hade ju tom. hur många transformers-gubbar som helst! Jag önskade mig, och fick en av dinosauriebotarna i julklapp en gång och jag minns än idag hur jag sparade alla mina veckopengar och födelsedagspengar för att ha råd att köpa Optimus Prime! Han var störst, han var bäst och han var godheten själv. Jag minns även hur jag och mamma stod på Lekia (numera Lekplaneten) i birsta och tittade på den lilla roboten i plast jag skulle köpa. 700kr kostade den! Mamma frågade mig flera gånger om jag verkligen skulle betala så mycket pengar för en leksak, men jag var ju bara tvungen att ha den! Det var ju Optimus Prime!!
Jag köpte honom och lekte med mina transformers dagarna i ända en tid i mitt liv. De var ju så häftiga!

Nu hoppas jag verkligen att de alla ligger kvar i någon låda nånstans i förrådet hemma. Jag minns att vi nån gång gick igenom dem när vi skulle rensa ut gamla leksaker och annat skrymmande ur förrådet, jag kommer ihåg ångesten jag hade, men jag minns inte hur det slutade. Måste fråga mamma så snart jag kommer hem! .. då ska de minsann fram från förrådet!

Förlåt Amanda för stölden av rubrik, men det fanns inget alternativ! Leksaken hade ju tom. en knapp som sade så!
.. och ja! en sak till som är säker! ATT jag ska på bio!!

Muhammed, sluta ringa mig!

Läste ett inlägg i Amandas blogg om en okänd avsändare som skickade sms till henne och kom att tänka på en filur som brukar ringa till mig ibland.

Det hela började med att jag en morgon blev väckt av att ett okänt nummer ringde på min mobil.
- Johan, svarade jag och mannen i andra änden började prata väldigt mycket och väldigt fort på arabiska! (eller något liknande mellanöstern-språk)
- Ursäkta? sade jag och mannen fortsatte rabbla en massa på (låt oss säga) arabiska.
- Jag förstår inte, du måste prata svenska, sade jag och mannen fortsatte rabbla arabiska. Då lade jag på och somnade om.

Några dagar senare när jag satt på jobbet ringde ett okänt nummer på mobilen. Första gången hann jag inte svara, andra gången svarade jag:
- Johan, och en man i andra luren började rabbla massa arabiska.
- Ursäkta du måste prata svenska, sade jag och mannen fortsatte prata på arabiska. Då lade jag på. Eftersom jag var på jobbet kollade jag upp numret som gick till en Muhammed i södra Sverige.

Ungefär någon vecka senare ringer ett okänt nummer när jag sitter på jobbet.
- Johan, svarade jag och den här gången börjar en utländsk man rabbla massa siffror!?
- 14 23 8 4 13 9 787, och så vidare.
- Ursäkta, sade jag som inte fattade någonting och mannen fortsatte rabbla massa siffror, för mig helt slumpmässiga. Jag kollade upp numret och återigen var det Muhammed. Jag berättade hela historien för Frida som föreslog att jag skulle lägga in numret på min mobil.
Så nu har jag alltså en okänd Muhammed i min telefonbok och är väl förberedd att inte svara nästa gång Muhammed ringer!

Residence Wikner

Tänk om man kunde bygga sig en egen skyskrapa. Snacka om att ha för mycket pengar. Trevligt ändå om man hade så mycket pengar att möjligheten fanns!
Residence Antilia
http://www.e24.se/dynamiskt/rich_famous/did_16184415.asp


På tal om konstiga och spektakulära (!) skyskrapor så är det en hel del i byggnadstagen just nu. Några i USA och Europa och en hel del i Asien.. men de allra flesta och allra mest underliga och nyskapande dyker upp i arabvärlden, närmare bestämt i Dubai i Förenade Arab Emiraten. Där byggs också vad som kommer att bli världens högsta byggnad, Burj Dubai. Skrapan som inte har något beräknat färdigdatum har ännu ingen officiellt avslöjad höjd, men de nämnda siffrorna slår den hittills högsta byggnaden med flera tiotal meter.
www.burjdubai.com

Här är en personlig favorit:
Chicago Spire
http://forum.skyscraperpage.com/showthread.php?t=124368

Arkitekturfreak som jag är så har jag också en favoritarkitekt: Santiago Calatrava


Sommar, sommar, sommar

Nu sitter jag här på jobbet och snörvlar med kliande näsa. Tydligen har inte ventilationen i de här nedrans lokalerna något pollenfilter. Inte funkar medicinen heller. Nedrans Livostin för flera hundra kronor. Nu började det klia i mitt vänstra öga också. Samma sak är det varje år och nu har jag testat varenda medcin som finns tror jag, från tabletter till nässpray och ögondroppar. "Finns det inte något annat man kan ta som hjälper bättre" frågade jag läkaren på vårdcentralen i våras (Jag hade för mig att jag läst något om en spruta i förebyggande syfte).
- Det vi kan göra är att ge en kortisonspruta, men det rekommenderar vi inte.
Det tror jag det med ett läkemedel som nästan garanterat ger biverkningar och bara får ges några ggr i livet.

Ibland avundas jag de som är allergiska mot trädpollen, som björk och al, som får vara allergiska en period på våren när träden blommar. Själv kommer allergin smygande kring midsommar när gräset börjar blomma. Sedan håller det i sig lika länge som sommaren.

Snygg kyl

Nathalie skrev om en sida hon hittat där folk tog kort på innehållet i sina kylskåp. Nu råkade jag tumla över en sida som trycker upp fonder att sätta på kylskåp. Allt från mönster och blommor till egna foton kan man få uppklistrade på sitt kylskåp.

SnyggKyl.seFör eventuellt sörjande på eniro

Den paradoxen funderade nog varannan människa på.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=574&a=669314
Men som sagt; väl använda gaser.

Spännande.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=597&a=668172

Detta måste vara ett skämt när den kostar $500 i USA!
http://www.e24.se/dynamiskt/prylar/did_16136727.asp

Min mammas värsta mardröm.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=669781

Det var en gång...

Jag satt sent igår kväll och letade efter gamla bilder från gatufesten från förr på Internet.. hamnade nånstans på sundsvall.nu och hittade några bilder. Det roligaste var dock den här rubrikbilden till gatufesten 2002/2003 =) sundsvall.nu

Små-moppor!


John Quackenroe har hittat hem

Nu har jag samlat på mig några artiklar från diverse nyhetssidor igen. Blandad kompott den här gången med.

En tragisk historia till trots, kan man låta bli att skratta åt kamelen Chamellen?!
http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_16046688.asp

Här var en väldigt intressant artikel;
Därför känns mint kallt och chili hett.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=597&a=666538

As if!
När hon inte ens lagt in en ersättningskonsert tror jag inte det var halsproblem!
http://www.svd.se/dynamiskt/noje/did_16042483.asp

Finnar ;P
http://www.svd.se/dynamiskt/utrikes/did_16011297.asp

Lite spännande resultat.. särskillt vad de amerikanska folket tycker.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=666887

Det tog då en sjuhelsickes tid att putsa de där speglarna! När vi var där i november 2005 var det stängt för renovering.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=664784

John Quackenroe och Boris Beaker har hittat hem!
http://www.expressen.se/sport/1.745156

Vilken himla rolig artikel! Så glad och stolt man blir ;)
http://www.expressen.se/halsa/1.723935

Sms-funktion

Man: Jag skulle vilja ha numret till turistbyrån i Visby.
Jag: Vill du att jag skickar det på ett sms eller vill du skriva ner det?
Man: Jag skulle vilja prata med nån om vart saker ligger
Jag: Jag kan inte koppla ditt nummer, så lättast är om jag skickar ett sms.
Man: Okej, jag behöver veta var bibliotekshuset ligger.. och nån gammal bro... kan du skriva det?

Die Verwandlung

Jag kom på att jag måste berätta om en upplevelse jag hade härom natten. Det var när jag skulle borsta tänderna på kvällen i fredags som jag upptäckte en stor tvestjärt i mitt badrumsskåp. Lagomt ofräsht. Noteras skall att det inte var en sån vanlig liten, avlång tvestjärt med långa horn på baken. Detta var ett tjockt, nästan runt kryp med korta horn på baken och långa känselspröt som vajade av och an. Äcklad som jag blev, petade jag ner krypet i handfatet med en pappersbit samtidigt som vattenkranen sprutade. hände det plötsligt! När krypet kände vattnet mot kroppen, började det sprattla frenetiskt med alla små benen!
Jag fick nästan en déjà vu-känsla! men jag kunde inte komma på varför. Jag blev nästan helt ställd och stod och tittade ner i avloppet som blev denna tvestjärts öde.

Så, idag när jag gick på sunktoaletterna i den gamla delen av lokalerna på jobbet (från den tiden det tydligen hette Telaris enligt skyltar på toan) så kom jag återigen att tänka på denna händelse när jag insåg hur många kryp det borde finnas på en så nedgången toalett.
Så slog det mig plötsligt! Det var ju en reinkarnation av Kafkas Förvandlingen jag såg häromdagen! Vilka minnen det förde med sig.

Sunktoaletterna är för övrigt väldigt mystiska. Dörrarna är brandgula, golvet är rött och tapetserad med upp längs halva väggarna. På spegeln sitter instruktioner för hur man använder tvålen;
1. Fukta händerna
2. Håll handen under tvålapparaten
3. Tryck på ventilen
4.Gnugga upp ett rikligt lödder
5. Skölj av händerna

På dörrarna sitter stora skyltar;
OBSERVERA!!!
Sanitetsbindor får under inga omständigeter spolas ner i toaletten pga. dyra avloppsrensningar. - Telaris AB

Halva reapriset

Idag var jag, som så många andra, ute i birsta och spanade in resterna av MQs stora utförsäljning inför deras flytt. Halva reapriset på allt! Jag hittade en jacka, Tshirts och en väst.. alltsammans för 773kr. Egentligen skulle det gått på 2549kr! Verrückt, som en av alla tyska tanter som ringer till eniro skulle uttryckt det. Jackan som jag köpte har jag för övrigt tittat på sedan i våras. Det fanns då bara två plagg, varav den ena i min storlek, som alltså fortfarande fanns kvar. Jag tog det som ett tecken, även om det samtidigt måste betyda att ingen annan vill ha den.

Måste också be alla läsa Fridas inlägg Höjden av snålhet. Det var nog veckans roligaste händelse när vi insåg vad vi höll på med. frohl.blogg.se

Upptäckte just något för intresseklubben att anteckna; Säg ordet Alkisar med engelsk brytning.

RSS 2.0