Filmtips, tack

Jag behöver filmtips. Jag har sett stewrt mycket film på sistone att jag inte kan komma på någon att se. Inte heller hyllorna på hyrvideobutikerna hjälper. Jag tänker inte börja räkna upp vilka av de senast utkomna jag sett för jag minns inte namnen på hälften av dem, men dumpa gärna några förslag till mig så kan jag börja i den änden och dissa.

Varsågoda.

Update: Jag gillar i stort sett alla slags filmer, helst inte svenska dock. Annars går det allra mesta an. Bring it on! (Inte filmerna med det namnet dock, de har jag sett.)

Abstinens

Vilken abstinens man får av att ha glömt sina saker någonstans. Plötsligt behöver man dem hela tiden trots att man aldrig annars knappt använder dem. Jag lämnade min kamera, mina solglasögon och min parfym hos Nathalie igår, alla tre har jag saknat minst en gång. Kameran flera, bla. precis nu när en katt hoppar upp på fönsterbrädet och försöker kika in mellan persiennerna. Kanske jag måste förmå mig att hämta grejerna ikväll. Vem vet hur många gånger fler jag kommer behöva dem innan imorgon?

När My är hemma dansar alla på bordet

Älskade, kära My kom igår hem från Barcelona för att hälsa på och det måste firas! Om någon timme bär det av ner till Fredsgatan 10 med gänget och kvällen är igång. Roligt så roligt ska det bli att jag faktiskt måste skriva ett blogginlägg om det. Allas vår My är hemma så pass sällan nu för tiden att hon börjar bli som en egen högtid att fira när hon väl befinner sig på Sundsvallsk mark.

Min spellista för kvällens förförfest ser ut som följande:
Kylie - Magnetic Electric

Ani Lorak - Shady Lady
Agnes - On and On
Jordin Sparks - No Air
Charlotte - Hero
Katy Perry - Mannequin
Lene Alexandra - Sexy, Naughty, Bitchy Me
Madonna - Give It 2 Me
Paula Abdul & Randy Jackson - Dance Like There's No Tomorrow
Goldfrapp - Ooh La La

Nu ska jag göra mig klar och sedan sticka iväg. Ha en kanonkväll, det ska jag ha!

Peppet för kvällen


Inga sms

För alla er som skickar sms till mig så svarar jag inte för jag har inga pengar kvar på telefonen. Tydligen har Halebop upptäckt att min fria sms-period nu är slut. Jag laddar när jag kommer hem.


Som ett päron

Ibland är det svårt att hitta rätt ord för färsk, lokalodlad, nyplockad. Ni vet, så som man skulle beskriva ett päron man plockat från det egna päronträdet hemma på gården; diveby.blogg.se

Utlänningar och jag

När jag går till till jobbet på morgnarna går jag förbi Mittuniversitets område så det är ganska många studenter i rörelse. Ibland när jag börjar i rätt tid stöter man på små horder av dem som kommer gåendes från sina bon i Nacksta och Sallyhill.

Imorse mötte jag några små gäng som kom på rad. Först kom två killar som såg europeiska men inte riktigt svenska ut. De där är nog utlänningar, tänkte jag. De gick förbi och pratade engelska med varandra. Efter dem kom ett gäng tjejer, de ser ut som tyskor, tänkte jag. De pratade alla tyska med varandra. Nämen oj vad duktig jag är, tänkte jag. Efter dem kom ett gäng som såg ut som spanjorer "Im from espagne you know" , sade den ena till den andra såsom bara spanjorer kan prata engelska. Sist kom sedan två killar på cykel. De där ser också ut som tyskar, tänkte jag och vad pratade de med varandra om inte tyska.

Tänk vilket öga för nationaliteter jag måste ha.
Jag blev nästan lite till mig över alla gissningar och tänkte att jag kanske borde spela på Lotto idag. Nu medan jag skrev på det här inlägget kom min coach och erbjöd mig fast anställning också. Det kanske är en lucky day?

Det här Nathalie är spanska päron


X-sence

Har jag sett X-men 2 för många gånger när pappa enbart sagt att "Johan det är X-men på tvn" och jag, när jag hör någon som skriker på tvn och sedan plötsligt slutar utan en duns, förstår att Storm och Jean skjutit ner Nightcrawler från en bjälke i kyrkan och Jean fångar upp honom i ett kraftfält?

Jag bara undrar...

Jag hörs inte alltså finns jag inte

Som om det inte ringde nog med... folk till jobbet så verkar de börja ringa hem nu också.

Förvirrad kvinna:
Vart har jag kommit?
Jag: Till Wikner
Kvinna: Vart?
Jag: Till Wikner
Kvinna: Jag hör inte..
Jag: Till Wikner, Johan heter jag
Kvinna: ... nej jag hör inte vad du säger så jag tror inte det finns nåt som heter så...
Jag: Vart ville du komma då?
Kvinna: Jag ville betala för kaffet...
Jag: Kaffet?
Kvinna: Ja jag har en sån där kaffe som gått sönder... en sån kaffebryggare.

Sen kom jag på att jag inte var på jobbet och inte behövde bry mig.

Hur är det med frun?

Så här kände jag mig idag på bussen:

Okej inte riktigt lika intensiv. Men precis där vid plingandet. Jag märkte plötsligt hur nära stopp-knappen jag satt, tittade mig omkring och tryckte på den med pekfingret samtidigt som tankarna flög direkt till Tiffany Persson.

Eat my rice and curry

Om en kvart slutar jag. Då ska jag springa ut i regnet, hoppa likt en gasell över de fällda träden och skynda mig hem till spisen. Jag ska laga en nyfunnen favorit till mig som jag lärt mig av Lotta som i sin tur lärt sig det av Ida som i sin tur....

Det är kyckling med grön curry, färska grönsaker, cocosmjölk och ris. Jag blir sugen redan nu trots att jag fortfarande är proppmätt efter min fantasilöst tråkiga lunch på jobbet. Ni kan ju hoppas på att få något åtminstone hälften lika gott när ni kommer hem. Moahaha!

ÖsterBYmo

Det finns några orter som blivit till skämt på jobbet. Eller mellan mig och Nathalie snarare. Det är väldigt små orter, inte några man får särskilt ofta men när de väl kommer börjar man nästan skratta kunden rakt i örat. Hittills har vi två som är riktigt farliga för att börja skratta åt. Nässjö och Österbymo.

De är inte så roliga i sig, Nässjö blev rolig när en totalt oförståelig skåning till kund sökte Djurens Vänner i Nässjö och allt både jag och Nattis kunde höra vara Göran Svenne i Nässjö. I flera minuter höll vi på för kunden kunde nämligen inget annat än att upprepa namnet om och om igen på samma oförståeliga skånska, istället för att förklara vad han sökte. Till slut förstod vi och skrattade en hel kväll åt eländet.

Österbymo är mest bara roligt för att vi skämtat om på hur många konstiga sätt man kan betona namnet. Vi var nog väldigt trötta när vi pratade om det. När man bara läser om det är det nog inte roligare än vad det här inlägget är.

AAO

Jag har börjat med en ovana på jobbet. Som är dålig att ha på just det här jobbet. När jag skriver plockar jag bort prickarna ovanför våra svenska bokstäver som om alla namn vore webadresser. Jag har ingen aning om varför jag lagt mig till med den här dumheten, det är inte så att jag skriver fler webadresser på en dag än vad jag skriver namn, orter och gator.

Just på jobbet är det särskilt dåligt för då hittar jag inte det jag söker, Hjordis ger inte många träffar, inte heller Goteborg. Men jag har blivit bättre, det händer numer bara ibland. Då blir det å andra sidan svårare att påträffa vad som är fel.

En halvtimme fel

En halvtimme för tidigt vaknade jag imorse. En halvtimme för tidigt ringde väckarklockan. Som jag igår kväll ställt en halvtimme för tidigt. Så gör jag ofta när jag ställer klockan precis innan jag lägger mig, jag tror min hjärna slutar fungera när kroppen nuddar sängen. Oftast ställer jag den fel åt andra hållet så den ringer alldeles för sent och jag slår upp ögonen i panik när jag ser vad klockan står på. (Efter att jag vaknat tillräckligt för att inse att något verkar vara fel.) Ibland vaknar jag av mig själv strax innan och funderar varför klockan inte ringt. Sedan ser jag vad jag ställt den på och drar slutsatsen att något inte går ihop, men eftersom jag borde varit mer klar i skallen på kvällen än i nyvaket tillstånd litar jag inte riktigt på mitt eget omdöme. Så då ligger jag kvar och försöker i några minuter reda ut hur det hela ligger till, innan jag inser att jag ställt klockan fel och borde ha klivit upp för länge sedan, slår upp ögonen i panik på samma sätt och flyger ur sängen. Imorse blev jag mest irriterad när jag hade kunnat sova en halvtimme längre.

...och jo! Idag tog jag mina hikingskor för att ta mig över häckhindret vid järnvägen och tur var det för idag bestod det också av lera under buskarna. Dock hade jag turen att en hjord (troligtvis av arga studenter) trampat ner ganska mycket av det fällda buskaget, så jag blev enbart lite blöt av den sly som fortfarande står upp på andra sidan järvägsspåret.

Peter Griffin

- I caught you a bullfrog outside. Poked some holes in its back so it can breathe..
(Klicka upp länken på youtube så du får ljud.)

Bättre kan humor knappt bli!

Hjärndött

I total brist på annat ska jag strax sätta mig vid tvn och totalt koppla av allt vad som kallas hjärnaktivitet till Simpsons och Family Guy. Det ska bli skönt. Har du andra planer för mig så hör av dig, jag finns i soffan.

Som rinnande vatten

Jag kom nyss på mig själv med att vara mitt i ett samtal med en kund. Helt på autopilot  hade jag avblockerat mig, tagit emot ett samtal och pratat med kunden. Det måste vara ett bevis på att jag skulle kunna göra mitt jobb i sömnen. Vilket borde vara ett bra betyg.. kanske. Eller?

För att göra en återkoppling har jag hela dagen suttit här och tittat på hur mitt paraply sakta torkat i samma takt som mina blöta, kalla byxor. Som att regnet från alla håll imorse inte vore nog så har man avverkat buskage längs med järnvägen där min genväg till jobbet korsar spåret. När jag står där i uppförsbacken med mitt paraply och mina låga (alldeles för fina för hiking) skor, är högen av sly ungefär dubbelt så hög som jag. Efter att kvickt ha slagit bort en tanke om att gå tillbaka och gå över spåret vid närmsta övergång, balanserar jag likt Mary Poppins med mitt paraply upp på en nedfälld stam och försöker hitta en väg genom det blöta lövverket. I bästa djungelanda försöker jag trampa ner de blöta grenarna framför mig med måste till slut hoppa genom de regnande blöta buskarna.

Så här har jag suttit och sakta torkat och inser nu att jag måste ta samma väg hem igen om jag vill hinna med den buss jag tänkt, fast den här gången måste jag börja med att hoppa in genom lövverket. Imorgon tar jag fram mina träningsskor.

Att döden dö

Melodifestivalen förändras


När den första deltävlingen av Melodifestivalen 2009 drar igång kommer både de tävlande och tv-publiken att se att tävlingens upplägg har förnyats. Dessutom har en rad tävlingsregler ändrats. Grundkonceptet är detsamma - tävlingen ska plocka fram det bidrag som ska tävla i Eurovision Song Contest 2009. Men vägen dit ser annorlunda ut.


- Melodifestivalen måste hela tiden utvecklas och det är något som vi, sedan turnén startade 2002, arbetar med kontinuerligt. Årets ändringar görs för att vi vill maximera underhållningen i tv-rutan och försäkra oss om att vi fortsätter att göra Sveriges största och bästa tv-program, säger Melodifestivalens tävlingsproducent Christer Björkman.

I varje deltävling kommer åtta bidrag att tävla - så som det har sett ut sedan 2002. Av de fem bidrag som går vidare till den andra röstningsomgången kommer de fyra bidrag som har fått flest röster att mötas i två separata dueller: bidraget med flest röster får möta det bidrag som kommit fyra i den första röstningsomgången, och bidraget som kommit tvåa möter bidraget som hamnat på tredje plats. Allt enligt ett seedingsystem som lånats av sportvärlden.

Av dramaturgiska skäl kommer tävlingsledningen att avgöra ordningen på duellerna. Det bidrag med flest röster i respektive duell går direkt till final och det bidrag med minst antal röster i respektive duell går till Andra chansen (samtliga röstningssiffror kommer att redovisas efter finalen i mars 2009).


Ett antal regeländringar i tävlingen görs också:

1. Åtta personer får ingå i varje nummer mot tidigare sex.
2. Tävlingen tillåter förinspelad körsång på musikbakgrunden. Artisterna måste dock sjunga live, precis som tidigare.
3. En internationell jury kommer i ett första led att välja ut en elfte finalist av de 22 bidrag som under deltävlingarna ej nått dit. Jurygruppen kommer också att rösta i finalen, vilket innebär att jurygrupperna sammanlagt blir tolv till antalet: SVT:s elva distriktsjury-grupper samt den internationella jurygruppen. De tolv jurygrupperna röstar tillsammans med tv-tittarna fram vilket bidrag som ska representera Sverige i ESC 2009.

- Vi vill att Melodifestivalen ska fortsätta att vara ett viktigt forum för att fylla på den svenska låtskatten. Samtidigt är detta ett sätt att aktivt agera och reagera på att Eurovision Song Contest har förändrats, säger Christer Björkman.


Årets förändringar är således:
- Dueller redan i deltävlingarna.
- Åtta personer på scenen i stället för sex.
- Tillåtet med förinspelad körsång på musikbakgrunden.
- Ny jurygrupp - internationell jury som väljer ut ett elfte finalbidrag och som dessutom röstar i finalen.


Vi ser fram emot en ny spännande festivalomgång år 2009 med nytt och gammalt i en fin blandning.


SVT

http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=79613&a=1228443&lid=puff_1228435&lpos=extra_0


Då åker vi på linan

Jag: Då finns det två stycken fasta nummer där.
Kund: Ja koppla mig på det!
Jag: Vilket av dem?
Kund: Mobilen!

Varsågod

Svenska språket saknar ju ett please eller bitte men det har utlänningar (invandrare tycker vissa uppenbarligen är stötande) löst med varsågod. På jobbet brukar jag säga tack innan jag avslutar samtalet, oftast upprepar kunden det och tackar tillbaka, men när kunden är en.. icke svensk, svarar de varsågod;
Jag: Då kopplar jag dig, tack så mycket
Kund: Varsågod
Lite bakvänt, men samtidigt inte språkligt fel tänkt.

Idag åkte jag buss med alla nervösa skolungdomar och satt på inre platsen med en utländsk kvinna bredvid. När jag ska kliva av och hon reser sig ut i gången säger jag tack och hon svarar lite försynt varsågod. Det är ju inte ett fel på något sätt, varsågod är ju svar på tack, men det får mig att reagera just för att svenskar istället svarar tack tillbaka eller bara är tysta. Lite underfundigt nästan. Logiskt tänkande gällande svenska språket kontra någon slags allmänt vedertaget formation av en koversationsbyggnad saknandes en motsvarighet för please eller bitte.

Awake

Jag tänkte verkligen försöka författa ett blogginlägg men jag är så trött att jag måste tänka på att trycka ner fingrarna för att lyckas skriva. Annars händer inget, jag bara tänker det jag ska skriva. Lite som en film jag såg igår, Awake. Helt okej film, lite snurrad och snabb men annars bra. Hayden Christensen, Jessica Alba och Lena Olin gjorde nog halva filmen om inte mer. Handlar om en kille som ska sövas för operation men förblir vid medvetande, dock förlamad. Läskig tanke... fick mig att hoppas på att aldrig behöva sövas. Enligt filmen händer det 30.000 av 12.000.000 patienter, en för stor procentsats om du frågar mig. Vet dock inte huruvida det är sanningsenligt eller ej.

Nåväl. Godnatt.
JÄA.

On the brain

Hela dagen på hjärnan:
Leave the Light On

Spanair

I fredags kikade jag in på min internetbank för att motvilligt se hur mycket av skatteåterbäringen jag hunnit göra av med. Döm om min förvåning när Spanair har dragit pengar från mitt konto för den sedan länge betalade resan hem från Barcelona i början på juli. Transaktionsdatum var 07/07, bokföringsdatum 22/08. Jag bokade flygresan via internet och betalade alltsammans på samma gång. Låter väldigt mystiskt, även om det blivit något fel, att de över en månad senare har kvar mina uppgifter och drar pengar. Väldigt suspekt säger jag.

Jag ringde kundtjänst idag som inte kunde förklara handlingen utan bad mig ringa återbetalningsservice imorgon. Spännande att höra vad de har för ursäkt. Det är svårt att tänka sig att man råkar dra pengar för en en månad gammal, redan betald resa. Hoppas det inte är jag som gjort något fel.

Rec live

I lördags var jag på väldigt trevliga festligheter hos Lotta. För en gångs skull rusade inte tiden iväg med kvällen, utan vi hade trevligt länge in på småtimmarna. Mot slutet ville några i sällskapet gå ut, men jag och Lotta beslutade oss för att istället stanna hemma/åka hem.

När alla vännerna gått ut och vi är ensamma och äter på en kaka innan jag ska gå till bussen hör vi plötsligt hur det börjar låta från någonstans i lägenheten.. tre korta ljud låter tsch tsch tsch med jämna mellanrum, som en maskin som sprutar ut vatten periodiskt. Vi lyckas lokalisera ljudet till den lilla toaletten som är låst. Det måste vara någon kvar tänker vi. Hallå? säger Lotta.. inget svar. Hallåå?.. inget svar och ljudet fortsätter att låta. Plötsligt blir det helt tyst och vi tänker att nu kommer den kanske ut.. då börjar kranen spruta på högsta fart och vi hoppar till och gömmer oss bakom en pelare. Sedan fortsätter vattnet att spruta i stötar och ibland i längre kaskader, men ingen säger något och inget annat låter än vattnet.

Vi gömmer oss och väntar på att den som är där inne ska komma ut, men det händer ingen skillnad. I en halvtimme låter det från toaletten och vi ser framför oss allt från människor och katter till att det är något omänskligt som sker inne på toan. Till sist ringer en telefon där inne och en kille svarar. Hans kompisar ringer och undrar var han är och han har inte ens märkt att det blivit tyst och alla gått. Efter ytterligare tio minuter av vattenspolande kommer han ut och går mot utgången. Sluddrar att han mår riktigt dåligt. Vi (mest Lotta) fasar för hur hennes toalett ser ut, men därinne är allt i sin ordning så när som på vattenstänk överallt och en genomblöt matta. Mattan åker i tvätten, handduken likaså. Sedan återgår allt till det normala.

Barbapappa

Nathalie och jag har rett ut en stor fråga i vår tid. Är det bara Barbapappa som heter just barbapappa eller heter hela "arten" barbapappa. Heter de annars bara Barba?

Svaret är alltså att både pappan och hela arten heter Barbapappa. Namnet kommer från franskan och är en ordlek med franskans barbe à papa som betyder spunnet socker. Nu behöver vi inte längre leva i ovissheten.

Kuriosa: Barbapapa föddes i en trädgård när en man vid namn Per vattnade sina blommor. Efter många underhållande äventyr träffar han också på en hona av samma art kallad Barbamama. Barbamama är svart, har mer kvinnliga former och även hon växte upp ur jorden på samma mirakulösa sätt. Tillsammans producerar de sju barn, på ett mer traditionellt sätt genom att Barbamama lade sju ägg. Barbabarnen har alla olika färger och intressen.

Gröna göbbenÄr det här mitt brällop? Heter det inte Här går man-knapp? Om man nu skulle säga att knappen har ett namn över huvud taget. Är det ett skämt? En ordvits så klart men enbart i talspråk väl?

Angående affishen

Båda ni som frågade vad det är för en affish vet vilken det är om jag säger att det är ett svartvitt porträtt av en himmelskt vacker kvinna med ett kors runt sin hals. På den står också beviset för den hon högst och heligast vänder sitt ansikte till.

Vorschlag?

Jag behöver en ram. Jag har beställt en affish från Tradera (en sen kväll) som jag skulle vilja ha på väggen bredvid mig här hemma. Den är svartvit och jag skulle vilja ha en halvsvulstig guldram till den. Dock inte något för flera tusen kronor från Gallerix som den jag råkade köpa sist. Vart kan man hitta ramar billigt? Affishen är standardmått 50x70cm och på Ikea finns inget av intresse. Förslag?

Norra kajen

www.norrakajen.se
norrakajen.se/whitearkitekter

Massa massa godis!
Tänk om kommunen kunde informera om sådana här saker. Att projekteringen för Tibnorhamnen har en helt egen hemsida tex. Det gäller att gräva djupt.

Tv-spelsgenerationen

Det skrivs väldigt mycket om 80-talisterna i tidningar har jag märkt. Vi är den lata generationen. Vi vill ha allt och vi vill ha det nu, helst utan ansträngning. Det kan nog inte många förneka att det stämmer. Jobbet ska vara roligt, givande och utvecklande annars är det dåligt. Självfallet tänker jag, hur ska ett jobb annars vara? Trygg anställning, säkert pengaflöde och arbeta för brödfödan skulle nog en 60-talist säga. Tänk vilka krockar det blir i (vuxet) barn-föräldrakonversationer.

Barn: Jag ska leta ett nytt jobb tror jag, det känns som jag kan det här nu. Det ger mig ingenting. Jättetråkigt.
Förälder: Nej du stannar kvar där tills du får en fast anställning! Sen kan du vara där tills du bestämt vad du vill plugga, och ta tjänstledigt för att studera och sedan kan du komma tillbaka när du är klar.

Jag förstår ju resonemanget, men 80-talist som jag är lever jag enligt devisen; arbeta för att leva, inte leva för att arbeta. Det sammanfattar nog skillnaden ganska bra.

Nåväl.
Personligen tycker jag TV-spelsgenerationen är en (läs noga nu) klockren (!) benämning på oss 80-talister. Nintendo och Sega, Playstation och X-box. Det verkar som att alla börjar plocka fram sina gamla konsoller eller köpa nya, eller för all del fortsätta spela på den man alltid haft under tvn. Vissa skulle se det som töntigt med TV-spel, andra skulle tycka det var passé, men oavsett till vilken 80-talist man än säger "Jag har varit hos en kompis och spelat TV-spel" blir reaktionen alltid "Åh TV-spel! Gud vad roligt, jag älskar TV-spel!". Prova själv.

Här tänkte jag lägga till en pretentiös uppsatsavslutande sammanfattning om att spelandets målinriktning fått oss att strunta i vägen till målet såvida det inte ger oss pluspoäng på toppen av stegen. Men jag går ju faktiskt inte i skola nu, och det här var inte ett minsta seriöst inlägg, så det får ni tänka ut själva. Godnatt.

Det är utsidan som räknas

anndemeulemeester.be/stores
Klicka på butiken i Seoul. Det kittlar som fjärilar i min mage! Man vill förändra världen. Känner du det också?

Hoho någon hemma?

Jag: Vill du att jag skickar numret på ett sms och kopplar dig? Det ingår.
Kund: Nej men du kan väl skicka ett sms och sedan koppla mig? Det är väl gratis?

Rec Light

Igår såg jag den äckliga äckliga filmen som Nathalie skrev om härom dagen. De sista 15 minuterna sitter nog kvar på hornhinnan livet ut, fy faen. Jag hade tom. svårt att sova i natt. Jag vet inte om det var pga. filmen eller inte men jag drömde om den och vaknade flera gånger. I min dröm så var de sjuka människorna dock inte så skrämmande, de var mer skitjobbiga patienter jag var tvungen att ta hand om. Som bittra pensionärer som hela tiden försöker rymma från ålderdomshemmet. Till skillnad från rymmande åldringar var dessa dock långsamma och hann i stort sett bara vända sig om innan jag hann fram och vända tillbaka dem. Så höll det på mest hela tiden. Det kanske är skrämmande på någon nivå.

SvD Poll

svd.se/poll
"Vilket av de övriga nordiska språken förstår du bäst?"
Nähe? Norska? Det kunde jag aldrig tro!

Felet på människor


wulffmorgenthaler.com

Hur något dras överstyr grilla

TV4: "Grilla! presenteras av Scan grilla, Caj P grillsåser, Landells grillar, hackman grilltillbehör, AGA gasol för grillar."

Imse vimse

Jag räddade just en spindel som kröp lodrätt uppåt på mitt fönster inomhus. Må det nu faen bli soligt och varmt igen!

När en minut är lång tid

Jag tittade nyss på mobilklockan som visade 16.43; Yes! bara en kvart kvar, tänkte jag. Sedan vände jag blicken mot datorklockan som visade 16:42; Neej! 20 minuter!, tänkte jag då och kände den nyfunna lyckan klumpa ihop sig igen.

Jag slutar klockan 17.


Sol, vind och berg

dn.se/vindkraft på New Yorks skyskrapor

Fin man Michael Bloomberg. Politiskt obunden, jag säger då det.

Vår vattenförbrukningenSvdn skriver om den vattnet va, som inte syns va men som man gör av med ändån liksom. Typ sån vattnen som behövs för att laga maten utan att den märks. Dold vattenförbrukningen kallar proffessorgubben den.

svd.se/vattenförbrukningen


Uppdatering

"Den bästa lösningen för att minska slöseri med vattenresurser är ekonomisk utveckling. Ett land med stark ekonomi löser sina vattenproblem, konstaterar John Anthony Allan."

Han är uppenbarligen en smart man den där John Anthony. Nytänkande kille.

Say my name, say my name

Jag kan förlänga listan lite över namn man får heta i telefonen på jobbet:

- Tjenare Tobbe
- Hej Benny


Jag heter alltså Johan. Det börjar bli värre och värre tror jag.

Läste för övrigt att det spekuleras i att Destinys Child ska återförenas. Någon av de två tjejerna som inte är Beyoncé hade i alla fall antytt det i en intervju med showbizspy.com. De hade visst inspirerats av Spice Girls återförening. Hur pass jämförbart det är vill jag dock inte spekulera i. Jag kan bara två av deras låtar tror jag. Det enda jag ser framför mig när jag tänker på dem är bouncin' bootys klädda i guld eller militärmönstrat.


Vi vet allt


wulffmorgenthaler.com


Should i wait for you

my substitute for love

Afterglow

Augusti ut är det fortfarande sommar. Det har jag alltid tänkt och det står jag nog kvar vid. Trots vädret vågar jag tro att det är sommar, och trots smhi vågar jag tro att det kan bli varmt igen. Sommaren har varit alldeles för kort för att ta slut nu, jag är inte alls klar med att sola, bada och njuta av shorts och linne.

Samtidigt börjar känslan av höst att smyga sig på. Sitta inomhus med en filt framför en film. Lyssna på höstig musik. Andas frisk, klar luft utomhus sparkandes färggranna löv iklädd jacka och halsduk. Ta en höstpromenad. Jag blir alltför sugen ju mer jag tänker på det. Men nu är det sommar! I sinom tid ska jag ta fram Sarah McLachlan... och lyssna, lyssna, njuta.

Tills vidare lyssnar jag på Madonnas Substitute for Love, mitt substitut för höst.

Metro nöje

Metro skriver fruktansvärt intressanta nöjesartiklar,

Lily Allen fast framför OS
Sångerskan Lily Allen skriver på sin MySpaceblogg om hur hon åkte till Ibiza men tillbringade största delen av tiden "limmad vid OS-sändningarna".

Punkt. Förstår ni hur journalisterna skrattar åt den här lilla artikeln med bild som flera tusen människor sitter och läser just nu. För det måste de väl göra? Det måste väl vara ett skämt? Annars tycker jag synd om den stackare som författade de sex trecentimetersraderna.


Ingen krösus

Jo jag var ju i stan för att äntligen inkassera min skatteåterbäring och den här gången kom jag ihåg att ta med brevet! Så nu har jag nyinsatta fräscha pengar på mitt konto som i min tankevärd ska ersätta utgiften för mina två par jeans jag köpte härom veckan. Fast egentligen täcker de bara 1½ par av jeansen.. och egentligen tänkte jag att de skulle täcka den där soptunnan, så jag kunde köpa den.. och pizzorna jag köpt den senaste veckan.

Och vad är inte det första jag gör när jag kommer hit till en dator om inte går in på Tradera. Men än är det inte kväll då köpsuget sätter in. På dagarna kan jag allt hålla mig från att beställa onödigt skit. Jag ska nog lägga mig direkt när jag kommer hem ikväll, utan att passera varken datorn eller gå.

Walk a mile

Jag struntade i att vänta på Sundsvalls usla kollektivtrafik för att ta mig till jobbet och promenerade istället från stan. Jag hade god tid på mig så jag försökte lära mig att gå långsamt istället för att älga fram som jag brukar göra. Madonnas Candy Shop hade perfekt rytm att gå efter för att vandra med steg som passar mina små ben bättre än de kliv jag vanligtvis brukar ta. Jag blev ändå en halvtimme tidig till jobbet.

Rabarbersaft

Jag korkade just upp rabarbersaften jag köpte på marknaden igår. Jag tror det är himmelen på flaska! Det smakar precis som hemmagjord rabarbersaft gjorde på den gamla goda tiden när man var liten och sprang hemma i gräset. Det smakar som söta rabarber i flytande form. Som när man plockade en rabarberstång, skalade den och doppade den i en kopp med socker, sittandes på en gunga på bakgården. Nostalgi i ett glas, det är vad jag har på bordet.

På hjärnan

Jag hittar gamla opublicerade inlägg här när jag sitter och försöker undvika att bli tvingad att spela. När jag och Nattis jobbade natt i lördags försökte vi lista alla låtar man har på hjärnan under en arbetsnatt. Vi började men gav upp efter några timmar. Listan hann bli så här lång:

Broader than Broadway - Telenorreklam
Paradise - Madonna
Leave the light on - Hanson
Rosa pantern
All that she wants - Ace of Base
Diverse partylåtar

Skitmusiken i listan kommer från det man hör i bakgrunden när kunder ringer. De är de låtar som lättast fastnar på hjärhinnan. Ace of Base-låten kom av en kund från Kiruna som "skulle poppa för mig" medan jag kopplade honom till taxi. Precis efter att jag och Nathalie pratat om hur äckligt klyshigt det är när norrlänningar spelar gammal ångestframkallande nittiotalspop.

"MEN SVÄNG DÅ JÄVLA PINGVINJÄVEL!!"

Mr. Byrd

Ilskan kokar här bredvid mig i soffan när Lotta och Nattis spelar tv-spel och svär åt den flygande turbopingvinen som inte kan styra eller skjuta missiler på gamar och gnorcer. De har spelat ett 20-tal omgångar nu och är ytterst nära, men lyckas aldrig riktigt. Jag flydde till datorn för att slippa bli arg och kasta kontrollen genom tv-rutan.

Spelet de försöker klara är ett minispel i Spyro som går ut på att man ska flyga runt en ö och skjuta ihjäl 8 gamar och 8 gnorcs, bomba 8 måltavlor på marken, flyga genom 8 ringar och 8 valvbågar. På 1min 42sek. Jag skulle få dåndimpen efter 10sek så jag sitter istället här och lyssnar på flickornas skrik och svordomar.

"MEN VARFÖR SKJUTER HAN INTE RAKT FRAM FÖR DÅ!?!?!?!?!"

Fläder och Rabarber

Jo jag var på Selånger Marknad igår en sväng innan de stängde och åt langos samt köpte renkorv och två flaskor saft. Fläder och Rabarber.

Jag hade förväntat mig lite nostalgi i form av bergsåkermänniskor som jag känner och känt och vet vilka de är, eftersom marknaden hålls i mina gamla grannskap. Men de enda människor jag träffade som jag kände var tre arbetskamrater från Eniro. Jag skymtade två syskon till  någon gammal paralellklasskompis, men det var också allt. En liten besvikelse var det allt. Har alla flyttat? Har alla lagt ner att gå på marknaden? Har jag blivit blind?

När jag kom hem kom jag givetvis på flera saker jag borde ha köpt på marknaden. Kanske får jag ta en sväng till Hudik marknad, eller Hälsignemarknaden som jag lärt mig att den heter, i september. Eller så får jag dränka mina förluster i fläderblomssaft.

Standing in my rain

Det regnar ute. När jag vaknade smattrade regnet mot fönstret som ryssar som skjuter civila georgier, så jag låg kvar i sängen en timme längre än tänkt. Nu är regnet mer som ett stort blött moln som blåser runt i luften. Jag kommer med andra ord troligen inte att åka ner till stan med mitt skattebrev. I alla fall inte förrän en bil har kommit hem.

Garderoben står och väntar på att bli urrensad som jag lovade igår, men jag tror i ärlighetens namn inte att jag orkar. Det kommer bara att sluta i två stora högar på golvet eller någon annanstans, en med kläder jag kan slänga/ge bort, en med kläder jag inte kommer kunna förmå mig att slänga/ge bort. Sedan kommer högarna ligga där tills jag inte kommer på något bättre att göra av dem än lägga tillbaka allt i garderoben. Vad gör man med kläder man inte längre vill ha? Finns UFF-containrarna kvar? Är det fortfarande barnen i Biafra som vill ha kläderna?

Skatteåterbäring

Fortfarande, efter en vecka och två försök, ligger min skatteåterbäring kvar i kuvertet på mitt skrivbord. Vid första försöket att hämta ut pengarna i torsdags lade jag kuvertet under min mobil för att komma ihåg att ta med det när jag åkte till stan. Väl nere i stan på väg till banken, inser jag att jag inte har kuvertet med mig. Vid andra försöket i fredags lägger jag kuvertet på byrån i hallen vid ytterdörren för att komma ihåg det. När jag kliver av bussen i stan inser jag att kuvertet ligger kvar hemma.

Imorgon tänkte jag göra ett nytt försök, men jag är inte särskilt hoppfull. Regnar det tänker jag nog inte försöka alls. Då rensar jag nog i min garderob istället. Det är inte gjort på... över 5år tror jag, trots att jag flyttat två gånger under den perioden. Jag bara flyttade med allt skit jag inte längre använder eller vill ha. Men så har jag också alltid varit en samlare, en sån som drog hem alla nedbrunna fyrverkerier som gick att hitta i grannskapet efter nyår och valborg, när jag var yngre. Tex. Så hur mycket kan man förvänta sig.

Insight Rad Tight Pant


Snyggaste byxorna jag någonsin hittat. 29.95$ hos Urban Outfitters. Passa på alla smaklösa när det är rea.

Nömmer

Jag kände just hur länge jag jobbat här när jag började fundera på hur många nummer jag kan utantill;

Apoteket - 0771450450
Nordea - 0771224488
SJ Bokning - 0771757575
SJ Kundtjänst - 0771757599
Telia - 90100, 90200, 90400, 90450
Vägverket - 0771141516, 0771171819
Skatteverket - 0771567567, 0771778778
Hur många taxi som helst - 020202020, 08150000, 08300000 osv.

För att nämna några. Jag undrar vad som istället skulle kunna ta den här platsen i hjärnan. Säkerligen borde det kunna vara något viktigare. Vår svenska kronas tronföljd tex.


English pro

Ni som läst min blogg ett tag har hört om den värdelösa engelskan man svänger sig med när en utländsk kund ringer. Jag blev just väldigt stolt över mig själv när jag smsat ett nummer och lyckas få ur mig:

- I have sent you the message, it will arrive shortly.

Istället för:

- Then aj sent de sms so.. it will kamm soon.. to you.

21.00-05.00

Jag och Nattis sitter här på jobbet igen och ska prata med fyllbultar till klockan 05. Förhoppningsvis hinner de nyktra till de sista timmarna, men än så länge följer de flesta samtalen det här mönstret:

Kund: Numret till taxi falun
Jag: Vill du att jag kopplar dig på en gång?
Kund: Nej koppla mig på en gång, det blir mycket bättre det!

Celebrate Celebrity

Om du har lika tråkigt som jag har så kan du fördriva lite tid med att lyssna på den här underbara låten av en kvinna som fyller 50år idag.

Madonna - Paradise (Confessions Tour)

Family.se

Tove tipsade om en sida:
family.se

Som blocket fast man annonserar efter människor man inte längre har kontakt med. Väldigt spännande. Jag vet inte om du läser Camilla, men du kanske kan annonsera efter Gotthard?

Y som i döv

Vi pratar om människor som inte hör ett dugg av det man säger i telefonen och jag hittade ett gammalt blogginlägg:

Efter tre minuters försök att uppfatta stavningen på Yxvägen gör tant ~90år inga framsteg;
Jag: Y som i Yngve
Tant: Hursa?
Jag: Y som i Yngve. Eller Yxa som man hugger ved med.
Tant: Vadå?
Jag: Y som i Yngve. Y.
Tant: F som i Fredrik?

We only got 64 minutes..

Vår beställning är nu lämnad. Beräknad tid 64 MINUTER! De har nog ofantligt mycket att göra de stackars pizzabagarna i det lilla köket på navet. Jag kommer vara så hungrig när pizzan kommer att jag kan sluka en halv gris och en fåra pärer. Som min pappa skulle säga.

Pizza.nu

Nu har vi bestämt oss och vi tar två likadana egenkomponerade pizzor på pizza.nu. Tack vare en jättebra funktion som går ut på att man väljer den pizza man vill ha, sedan i nästa steg får man modifiera den med de ingredienser man vill ha på, så anpassas grundpizzan till den som bäst passar överrens med det man vill ha på sin pizza så flest av ingredienserna ingår i pizzan och inte blir extrakostande tillägg.

Jag började med en Azteka men den modifierades till en Vegetale med extra fläskfilé, tomatskivor och vitlökssås. 20min tills vi gör vår beställning. Namnamnam!

Jag har listat ut systemet

Jag säger: Onej, krämporna kommer allt snabbare ska du veta
M@gnüss säger: Illavarslande
Jag säger: Oja.
M@gnüss säger: Vore du en hund skulle vi överväga avlivning
Jag säger: Ajdå.. och människa som jag är?
Jag säger: Så får jag vänta i vårdkön?
M@gnüss säger: Grattis
M@gnüss säger: så blir det
Jag säger: Jag förstår.. sedan kommer jag till en läkare som säger att det är inbillning och inget fel på mig. Sen dör jag någon månad sedan av leukemi, lungcancer, en tumör i hjärnan och en propp i benet?


Pizzanight

Jag och Nathalie sitter på jobbet och ska svara i telefon till 04.00. Jag sov länge imorse för att inte bli trött och grinig, men trött blev jag redan klockan 14 idag. Grinig lär jag bli när alla fyllskallar ringer efter taxi.

Jag tog en tupplur innan jag åkte hemifrån för att bli lite piggare men det fick motsatt verkan. Nu har jag med mig en liten Japp och ett Kinderägg att längta till på rasterna och förhoppningsvis få lite energi av. Åtminstone tills vi får vår pizza vi ska beställa hit på "lunchen" klockan 00.00.

Jag måste för övrigt rekommendera pizza.nu där man kan göra en beställning online och sedan få upp en tidsruta som räknar ner hur lång tid det är kvar innan du får pizzan i din hand och kan börja äta. Fungerar kanonbra. Snart ska jag börja gå igenom Pizzeria Mexico Citys meny och noggrant välja vad jag vill ha för pizza. De har utkörning till 01! Perfekt för luncher klockan 00.00.

Att ta från de rika...

Eftersom jag fick så spridda åsikter om papperskorgen (och eftersom Lotta kom med det bästa förslaget) så blev det inte att jag beställde någon. Inte än i alla fall. Istället gick jag och köpte mig två par jeans för 4ggr så mycket pengar. Det minskade dock pengarna på kontot mer än det minskade den milda ångesten över antalet riksdaler på kontot. Det är ju faktiskt marknad till helgen tom. Men imorgon kommer skatteåterbäringen! Prisa Gud!

Kvällis

Jag är så väldigt sugen på något att fika! En gammal specialare från när jag var liten. Slår det mesta så här sent på kvällen. Då kanske det inte heller gör något att man inte tränat något under dagen och att det istället omvandlas till pizzamage istället för muskler. Ska jag eller ska jag inte äta:

med och på?

Nin

Jag höll nyss på att köra på en sån här. Som sprang över vägen i skogen. Jag hann bromsa.

Drömtydning

Skola: Om du drömmer att du går i skolan, betyder det att du skäms för din okunnighet och har bestämt dig för att börja läsa på allvar. En gyllene chans kommer snart att uppenbara sig, och då gäller det att du har förbättrat dina kunskaper. Drömmer du att du har börjat i skolan igen och inte kan något på lektionerna, är det en förvarning om att en arbetsuppgift väntar som du inte förstår.

Stöld: Att drömma att man stjäl något är ett gott omen endast för den som är ute efter att bedra någon.

Vänner: Drömmer du om en vän kommer ditt bankkonto att växa.
(Jag måste bara tillägga vad det står mer om vänner: Drömmer du att vänner eller anhöriga är döda, väntar stor glädje.)

Tja.. jag vet inte vad jag ska dra för slutsatser av det här. Kanske kommer jag bli erbjuden ett jobb som jag är för dum för att klara, så jag bedrar istället någon och blir stenrik på kuppen. Det kan jag leva med.
Det jag lärt mig av den här boken är att om man genomgående drömmer positiva saker betyder det något negativt, och tvärt om. Väldigt glädjande.

Om det är någon som behöver drömtydning, im your man!
Den här boken har allt. Det står tom. vad det betyder om man drömmer om incest.
Såhär ser den ut för övrigt:80-talet... vart tok du väken?

I natt jag drömde

... att jag var tvungen att gå tillbaka till Bergsåker skola, min grundskola alltså, dagen skolorna började igen. Jag var min rätta ålder och gick dit där jag kände igen de äldsta barnen som de som var små småungar när jag gick på skolan. Vad jag skulle göra där visste jag inte, men ångesten var densamma som den brukar vara i en kommunal grundskola.

Av någon anledning hittade jag inget schema på anslagstavlan där det stod var jag skulle, bara sheman för uppträdanden som skulle hålla på från 10-16. Så jag gick igen och vandrade runt skolan när jag plötsligt var i Norge och jag och någon vän till mig skulle råna en yttepytteliten ica-butik som stod intill skolan. Alla fönster och dörrar på butiken (som egentligen var en kiosk) var öppna och butiksägaren gick inne och pratade i telefon, så vi gömde oss i soptunnor och drog försiktigt ner markiserna. Sen höll jag utkik så skulle min vän sträcka in handen genom ett fönster och stjäla något, men plötsligt lade butiksägaren på luren och stod i dörren, samt började taket glida av butiken, så vi klev ur soptunnorna och gick besvikna upp till ett gammalt internat där vi bodde.

Daniel och Henrik bodde för övrigt på taket på skolan med utsikt över.. var vi nu var, och hade fest.

Jag minns allt i detalj, väldigt konstigt. Förstår ingenting av den.
Ska nog slå upp det i mammas snygga drömtydarbok från 80-talet.

Bin bin

Ja, jag är så här ---> <---- nära att köpa en papperskorg för 500kr. En papperskorg. Kan det verkligen vara värt det? Hur ska jag göra? Hjälp mig, snart sätter traderasyndromet in! Jag var redan på väg förut idag och hämtade tom. min bankdosa, men hejdade mig av någon anledning.. 500kr. Liite saftigt är det väl ändå. Klasskillnad på den och min nuvarande från ikea för 19kr. Men den är ju rätt cool.

"Bin bin"

Liten fågel blå

Idag blev en sorgens dag. Min lilla blå pippifågel har gått ur tiden. Troget kvittrandes på sin pinne får han nu istället förgylla sin framlidne partners vardag istället för min. Imorgon planterar jag en blå blomma bredvid den gula.
Hejdå lilla Blåen.

Lost and found

Det är spännande vad man kan hitta när man rensar ut massa skit som man sparat på sig, jag hittade just en tavellist som jag tänkte sätta upp ifjol någon gång. Den har jag helt glömt bort. Jag hittade också två filmer och några skivor under tidningar i en låda som jag knappt visste att jag ägde.

Jag borde nästan avrättas för att skriva så meningslösa inlägg idag, känner jag.

Huvudstaden

Varje dag på jobbet sitter jag och tittar på en minimalistisk "karta" över hur Stockholms alla kringområden förhåller sig till varandra. Ändå skulle jag inte kunna säga en enda postort under det som kallas Västerort, eller över huvud taget säga om Spånga ligger norr eller söder om stan.

Hade väl inget mer att säga. Hade bara lite tråkigt.

I helgen

I helgen har jag samlat på mig bilder på telefonen att blogga om. Någon gång när jag kommer ihåg ska jag lägga över bilderna till en dator och blogga om dem.

American Life


wulffmorgenthaler.com

Konsumtion

Igår vandrade jag som sagt till Birsta och tänkte kolla runt lite efter något roligt att konsumera. Jag hittade ingenting av intresse på någon front, visserligen tog orken slut ganska snabbt och jag orkade inte ens gå in i de flesta butikerna men (som Ida skulle säga) grejen är den, att idag åkte jag ner en sväng på stan innan jag skulle jobba för att hinna in på systemet och fördriva lite tid. Dock tänkte jag inte köpa något eftersom jag skulle behöva kånka med det till jobbet och sedan direkt hem till Lotta när jag slutat. Jag hade tom. tagit med mig en färdiglunch istället för en hemmagjord matlåda för att inte ha något onödigt att bära på från jobbet.

Vad tror vi händer då? Jo, självklart hittar jag en kofta på H&M, den enda kvar i rätt storlek. Lika bra att skippa ångesten över att inte ha köpt den, tänker jag, och köper den. Sedan går jag vidare och hittar ett par solglasögon, sista paret. Köper. En skjorta för halva reapriset, enda plagget kvar i rätt storlek. Köper. En t-shirt som jag provade på skoj för jag hade tid över. Köper. Ett nytt smartcase, mitt är trasigt. Köper.

Jag var inte ute efter nåt men går omkring med fyra kassar. Jag tröstar mig med tillfredställelsen som konsumtion ger samt att jag lämnade alla kassar hos Nathalie innan jag gick till jobbet. Så behöver jag bara kånka dem hem sedan.


Det var inte igår

Konversation mellan busschaufför och passagerare:

Passagerare: Nämen tjena! Fan det var längesen du!
Busschaufför: Ja du det var det höhö
Passagerare: Men fan kör du buss du?
Busschaufför: Ja det har jag gjort länge nu
Passagerare: Jaså? Men flyttade inte du?
Busschaufför: Jo jag körde buss där också
Passagerare: Men hur länge har du kört då?
Busschaufför: Tjaaa det är väl sedan... 79 tror jag.
Passagerare: Åfan... men när slutade du på Metso då?
Busschaufför: Ja det var väl 77 det då.
Passagerare: Åfan...
Busschaufför: Jo...

Tänk när man kommer till den nivån.

080808 08:00

Ställde jag klockan på igår kväll. Eller 07.53 eftersom min mobilklocka går 7 minuter efter.. istället för före av någon mycket dum anledning. Just för tillfället går min datorklocka också 7 minuter efter sedan imorse när den hängde sig 4-5 ggr.

Klockan 08:49 satt jag på bussen till Skönsberg, eller det mitthem så fint kallar "Nedre Haga" och mötte upp Johan. Därifrån promenerade vi till Birsta och åt frukost på Ikea för 10kr. Mycket bra frukost, i priset ingick två brödbullar, smör, en ostskiva, en skinkskiva, två salamiskivor, gurkskivor och ett glas mjölk. Till det kunde man köpa prinskorv 2kr, Köttbullar 2kr, Äggröra 5kr och lite annan frukostmat. Gott var det också! Jobbade jag i Birsta skulle jag äta där varje morgon.

Tja, jag ville väl mest bara skryta om att jag gick till Birsta. Från stan... *hrrkm* Christian *hrrkm*.

080808 08:08

Det är ju faktiskt lite coolt i alla fall. Svårt att träffa rätt på sekunden bara. Särskilt med skräpdatorer som hänger sig stup i kvarten.

080808

Inte nog med vädret och bloggen. Nu har jag åter lagt in höstmusik på datorn också. Blev så väldigt sugen på Hoppípolla att jag lade in två album höstmusik. Egentligen känns det lite fel, men svt-vädret visade idag lågtryck ända fram till 17e augusti. Jag tror inte min musik påverkar. Så länge vi inte börjar vandra i gula lövhögar kommer det nog kännas som sommar mer eller mindre. Gedigen svensk pissommar åtminstone.

Starir a mig litill alfur
Hleypur að mér en hreyfist ekki
Ur stað - sjalfur
Staralfur
.

JÄA.

Ja ja ja!


På en tavla i hallen

Om du var en blomma och jag var en ko,
skulle jag äta upp dig för du är så go'.

Freitag

Jag kom just på att idag är det onsdag, imorrn är det torsdag sen är det fredag och då har jag en ledig dag!

Så många val:
Ska jag sola, ska jag rensa hemma, ska jag shoppa i stan, ska jag shoppa i Birsta, ska jag fika med vänner, ska jag ligga död i stugan?

eller snarare:
Kommer det regna, kommer jag ta mig upp ur sängen innan det är eftermiddag, kommer någon annan vara ledig att fika med, kommer jag ha en bil att ta mig till stugan med?

Always look on the briiight side of life!

Är jag en knapp?

Det är inte lätt det här med att sakna. Och då pratar jag inte om den där knappen på jackan, den har jag faktiskt inte saknat alls. Kanske lite när jag insåg att jag aldrig kommer att hitta extraknapparna. Sakna är jobbigt. Man förstår liksom inte varför man är där man är istället för där man vill vara, som någon slags sjuka i huvudet. Varför sitter jag här och säger vill du att jag kopplar dig? istället för att sjunga One Love på regeringsgatan? Okej, det är onsdag men varje fredag- och lördagkväll i tre veckor framöver kommer jag sitta här och säga samma sak. Och nästan alla vardagar där emellan.

Jag börjar bli gammal. Jag börjar känna att tiden rinner iväg och jag gör inget vettigare än att dras med min tillvaro. Istället för att njuta av den. Många skulle kalla det att lura sig själv. Phoebe Buffay bland andra. Själv är jag för lat för att ens tänka. Det är synd. Det vore ju så mycket enklare att bli ledd. Det skulle jag vilja.

Tänk så pretto jag blev. I ett inlägg. Jag slog nog mitt rekord. Vad ska folk tro.

JÄA.

Grewt

Ni vet det där ljudet av att köra skeden i botten på en gröttallrik. Det som brukar låta så gott när man äter gröt. Det låter inte lika gott när man ska äta potatis och gryta. Ändå låter det så... måste vara kombinationen av jobbets tallrik och jobbets gaffel. Nu har jag lite ont i halsen.

Leverstuvning

Jag sitter här och funderar på varför jag inte kommer på något att skriva om. Funderar på det nästan lika hårt som jag funderar på vad arbetskamraten här bredvid mig sitter och skrattar åt emellanåt. Kanske är det för att jag inte ids bläddra upp och ner på aftonbladet.se och expressen.se som jag inte hittar något riktigt korkat att blogga om. Eller så saknas det vara något för att få ut rätt saker ur fingrarna, såsom det saknas en knapp på min jacka.

Snart får jag äntligen äta min "lunch". Jag har väntat på den i några timmar nu och inte direkt blivit mindre hungrig. Som tur är har jag med mig en stor lunchlåda med mammas leverstuvning från gårdagens middag. Min favorit så länge jag levat. 17 minuter kvar.

Det är ju kon som är poängen!

Skalman

Kände att det var dags för en uppfräshning av bloggen eftersom den senaste var ganska aktuell i maj månad men inte har varit det sedan dess. Jag är ungefär lika effektiv som bamses sköldpaddsvän, med samma namn som några svenskars efternamn (fick jag lära mig idag på jobbet). Lite höstigt blev det, men så verkar ju vädret också ha blivit.

Jag är mest trött nu för tiden och jobbar de flesta timmarna i veckan, därav har jag svårt att hitta inspiration till något vettigt att skriva. Funderar på att söka konstnärsbidrag för att  få en inspirerande lya i Stockholms innerstad. Längre än så hag jag inte kommit.

Trött som sagt, därför är det inte konstigt om ni inte förstår det jag skriver. Ni behöver inte förstå, det är bara skit ändå.
Nu ringer minsann mat-och-sov-klockan med visaren på kudde! Godnatt.

Now?

Här Nattis är barnet.

RSS 2.0