Så här vill man inte bli väckt på morgonen

- Johan, börjar inte du sju?
- Va? Jo?
- Hon är fem över halv nu.

Så blev jag i alla fall väckt imorse. Dum är man också som börjar klicka runt i telefonen för att försöka förstå varför den inte ringt, istället för att i ilfart göra sig klar.

Jag ställer alltid två alarm på telefonen. Dels väckarklockan och dels lägger jag in en påminnelse strax efter så jag verkligen ska ta mig upp. Imorse stod väckaren på Av när jag vaknade, det betyder antingen att jag a) Ställt in rätt tid men glömt att trycka på , eller b) att den redan ringt och jag tryckt av den i någon slags omedveten halvslummer.
Påminnelsen hade jag lagt in på fel datum, igår närmare bestämt, eftersom jag lade mig innan klockan var över 00, vilket vanligtvis aldrig brukar hända, varpå jag med samma omedvetenhet likt ett barn som lärt sig något utantill, knappade in påminnelsen under redan markerat datum, d.v.s. gårdagens.

Summan av kardemumman: Jag hann trots allt precis i tid till jobbet, för vad jag inte hade räknat med, var att människor vanligtvis inte jobbar den här dagen, vilket gjorde att jag hade en bil att tillgå samt att inte en enda sölkorv var ute på vägarna. Inte en enda människa över huvud taget faktiskt. Känn er lyckligt lottade, ni som är lediga och inte behöver bli väckta klockan 06.35 på nyårsaftonsmorgonen, och ett stort Gott Nytt År! till er som jobbar i natt, jag ska fyra av en raket för er.

Det som göms i snö...

Ja, ni vet vad jag tänker skriva, hundägare. Bajs på er!


En super söt kattunge mot en språkkurs i svenska?


God Jul!

Min familj var hos mormor igår kväll innan midnattsmässan och spelade lite spel med mostrar, kusiner och pojkvänner. Vi spelade "Med andra ord" och jag och min kusin var i samma lag. Det är väldigt lätt att få hjärnsläpp när man ser tiden rinna i glaset, inte minst när de övriga lagen sitter och tjuter med små tutor.

Jag: När det faller vatten från himlen! Fast bara lite..
Kusin: Eh! eh! eh... digga! dagga! VAD HETER DET!?!?

Kusin: Vår sån är död! Mammas pappa!
Jag: Mor...  ...  ...far?

Jag: Där Kalle Anka bor!
Kusin: Ankedam! Kvackeborg! Eh.. eh.. JAG KAN INTE SÅNT HÄR!

Nu låter det ju så klart långt ifrån lika roligt som det var. Om det ens låter roligt över huvud taget, men jag rekommenderar starkt spelet, det kan bli en väldigt skrattig kväll.

Nu ska jag äta nougatpraliner och fortsätta juldega i några timmar till. God Fortsättning på er!


Jo, jag kom på en till;

Kusin drar en lapp: Ååh!.. AOO! Hatt! Neger egentligen!

Nu finns det kanske de som tar detta som något rasistiskt, men det kan jag lova att hon inte menar. Ord får enbart den betydelse man lägger i dem.

Korslaget


Ibland blir det lite roligt när webbläsare inte kan använda svenska bokstäver.


Beautiful Business Award

Ni har säkert hört reklamen för Nuteks pris till kvinnliga företagare, Beautiful Business Award... jag har föreställt mig tillställningen som rosa, blommig och snirklig. Jag hade ganska rätt;
http://www.beautifulbusinessaward.se/

Visst är det fint att vi bryter könsroller med såna klyschor?


French & Saunders II


Det tar luften ur en 2

Kund: Kan jag få numret till Bo Lindgren i Håvgårda.
Jag: Javisst. Vart bodde han sade du?
Kund: Bo Lindgren.
Jag: Och vart bodde han?
Kund: Och Ingalisa tror jag hon heter.
Jag: Jjja... och vart bodde de?
Kund: Eller Liselott..


Telefontips

Nathalie fick just en kund som bad om trafikpolisen i Solnas telefonnummer.

Ett tips till folk som behöver såna nummer; tänk logiskt. Är det logiskt att varje avdelning på polisen på varje enskild postort har en reception med en människa som sitter där och svarar i telefon? Är det rimligt att det sitter någon där klockan 18 på en söndagkväll?

Julkortens återuppståndelse

I min värld dog julkorten ut någon gång i slutet på 90-talet. Det var nog när min mamma utbrast: Det här är sista året jag håller på med den här skiten! Varför ska folk flytta hela tiden, det blir så tjottrigt i adressboken! Ja, alltså det året hon sade det och verkligen menade det.

Därför har jag känt mig jätteduktig när jag skickat iväg något enstaka julkort varje år. Som att jag är den enda som fortfarande anammar den fina gamla traditionen.

Sedan började jag på eniro och har fått höra all julkortsstress av människor som ringer och inte har några adresser. I flera veckor håller de på och till halva Sverige ska de skicka kort. I min familj skickar man inte längre julkort dock. Bara till barndomsvännen som nu bor i Grekland eller faster Ethel som gör ett helt företag av saken varje år.

Jag känner mig dock fortfarande lite stolt över mina julkort (Mest för att mamma inte skickar). Jag har inte skänkt pengar till någon fond genom att köpa dem och de har inte kostat mig mer än ett frimärke, men man kan skrapa på framsidan så doftar de jul och det är ju ändå kärleken i tanken som räknas. Och de som inte någon hälsning få, får räkna med kärleken ändå.


Det tar luften ur en

Jag: Då är det ....22 100.
Äldre kund: 22 och sen?
Jag: Etthundra.
Kund: 60?
Jag: Nej 100!
Kund: 62 100.
Jag: Nej 22 100...

Uppdrag

När man jobbar på Eniro har man gärna små uppdrag att göra under dagarna. Man tänker t.ex. att "Idag ska jag leta billiga resor", och så har man något att göra mellan samtalen ett tag. Idag hade jag uppdraget att klistra fast frimärken på julkort. Jag har t.o.m. väntat i två dagar med att göra det, bara för att jag skulle kunna ha det som uppdrag på jobbet.

Så jag packade med mig påsen med julkort och tog med frimärkena jag inhandlat och började klistra. Det tog ungefär 3 minuter. Max. Inkommande samtal under tiden, inräknade. Nu har jag inget att göra,  men det känns ändå bra att jag avverkat ett uppdrag.

Snart ska jag börja med ett nytt uppdrag, ett lite krångligare. Att titta på schemarullen och jämföra vilka arbetspass i vår som kommer krocka med inplanerade aktiviteter och resor. Jag drar mig lite för det.


Dröm dröm och drömmare

Jag drömmer konstiga saker varje natt nu och varje morgon när jag slår upp ögonen kommer jag ihåg vad jag drömt. Sedan ju mer jag börjar tänka känner jag hur drömmarna försvinner längre och längre bort tills jag inte minns något alls längre.

Idag kommer jag ihåg en del av vad jag drömde. Jag drömde att jag skulle bli pappa. Jag bodde utomlands och det hade kommit folk hemifrån och hälsat på. Jag visste hela tiden att jag skulle bli pappa, men det var inte meningen, det bara hade råkat bli på något konstigt sätt och det var först då som jag insåg att det var en ganska viktig grej och jag funderade på hur jag skulle berätta det för folk och hur de skulle reagera. Ja det var en konstig dröm.

Britney on Ellen

Jag har inte skrattat så här mycket sedan jag och Nathalie gjorde bort oss på jobbet senast!

LaGaylia Frazier

Jag måste bara säga det; vilken kvinna!

French & Saunders


Wasa frukost

Vad kallar/kallade ni det här brödet? Det har många olika namn, har jag märkt. Där jag växte upp hette det busfrö.

En stilla undran

Varför envisas folk med att säga Läkarstation? Så länge jag har levt har det hetat Vårdcentral och det är i alla fall i 21 års tid. Hur svårt kan det vara? Lika svårt som att få in i hjärnan att Swedbank heter just Swedbank och inte Sparbanken? Vilket den inte har gjort i 11 års tid.

Genvägen

Man har blockerat min genväg! Min genväg till jobbet! Den allra sista biten går genom ett hål i ett staket, som nu är lagat! Dock tror jag inte det kommer vara lagat så länge.. inte med tanke på alla studenter som genar där och på alla fotspår i snön som ledde till blockeringen och sedan åt alla möjliga håll för att hitta en alternativ väg. Själv hoppade jag över staketet.

Här Nathalie, är genvägen som du också kan gå från universitetet om hålet snart är tillbaka.

Circus music video


Traderasjukan

Hej jag heter Johan, jag är en internet-shopaholic. Jag sade till Nathalie igår på jobbet att jag ville julklappsshoppa, då kom hon med den fantastiska idén att jag kunde ju kolla runt på internet. Det var precis vad jag gjorde och hamnade till slut på Tradera som vanligt, och som vanligt råkade jag bjuda på tre auktioner.

Smått onykter som man känner sig så där inpå småtimmarna, hur stor frånvaron av alkohol än må vara så mindes jag inte alls mitt återfall i Traderasjukan. Det var inte förrän imorse när jag kollade min mail och hade fått tre "Du har vunnit en auktion på Tradera!"-mail som jag kom ihåg det. Som tur är var det inga stora summor det handlade om.

Undrar om det finns någon tolvstegsmetod?

Family Guy moments III


Ignorera de usla pratbubblorna.

Give a little bit

Hela kvällen och halva natten har jag haft MQ-reklamen på hjärnan. Ni vet biten; Give a little bit... give a little bit of your love, baby. Just den versionen med Dolph Lundgren sittandes i en fåtölj och brölar och studsar lite. Bara så ni vet.

En vanlig lördagkväll

Kund: (På krogen, skrikandes) Taxi i Gävle!
Jag: Ska jag koppla dig?
Kund: Va?!
Jag: Ska jag koppla dig?
Kund: Va?!
Jag: Ska jag koppla?
Kund: Jag hör inte vad du säger, men du kanske säger att du kan koppla mig och gör gärna det!

Kund: (Glatt) Hej du, jag vill ha tag i en.... (Ledsamt) nej jag ångrar mig.. hej...

Kund: Hej, kan du koppla mig till det här numret?
Jag: Ja?
Kund: ...........
(Det var alltså det enda han sade. Han gav mig aldrig något att koppla till. Han var nog så full att han trodde att han redan gett mig det.)

Samma tid, samma plats

22.00-04.30 igen. Sitter och suktar efter rostbiff och potatissallad. Det skulle verkligen göra min natt just nu. Jag har med mig nudlar dock... med biffsmak.

Jag sitter också och har två små ångestkänslor. Den ena är över om jag blåste ut alla ljus hemma innan jag åkte, fast jag är 99.9% säker på att jag gjorde det. Men ändå trycker min hjärna in något litet tvivel om att jag kanske glömde något ljus och bara anledningen att jag tänker så, borde ju ha någon bakomliggande orsak, tänker jag och spär på ångesten mer. Men jag har blåst ut alla, det har jag bestämt nu.

Den andra ångesten är över kupévärmarsladden jag satte i stolpen här på jobbet. Jag har egentligen ingen nyckel till stolpen, men luckan var öppen för någon annan hade sin sladd istoppad i det andra uttaget. Så nu väntas det väl bara att den människan låser luckan när den tar ut sin sladd, så sitter min kvar där för resten av natten och kanske livet. Det var dock en risk värd att ta för att få en varm bil med tinade rutor när jag ska hem 04.30.

Nu är det bara 4½h kvar, jippie!

22.00-04.30

Så jobbar jag i natt. Väldigt omotiverande, särskilt när det hittills varit kö hela kvällen. Vi kan göra en rolig grej, ni gissar vad folk söker mest av, så säger jag om det är rätt eller inte. Det är vääääldigt svårt...

Idol 2008


Det är rubriker och ingresser som de här som gör att jag inte läser Aftonbladet. Nu blev jag tvungen för expressen.se hade stora problem att fungera.

Kul för Kevin att vinna för övrigt, han har ju faktiskt varit bäst hela hösten. Själv kunde jag inte bestämma mig ens i sista stund för vem jag hejade på, men jag tyckte i alla fall att Alice version av vinnarlåten stod sig bättre än Kevins. Dock tror jag att Kevin är den enda som kanske kan lyckas bryta trenden bland Idolvinnare att mer eller mindre försvinna efter sitt skivsläpp.

Jag hoppas höra många fler av årets deltagare framöver, för jag tycker det har varit många bra med i år i jämförelse med tidigare år. Anna framför allt, gärna Alice också om hon håller sig till en rockig stil. Juryn hoppas jag på till nästa år också för de är himla roliga och trevliga att titta på. Jag vet att jag, när uttagningarna började, uttalade ett aktivt val att inte följa Idol, men de två nyss nämnda företeelserna gjorde årets tävling väldigt rolig. Så är det med det. Grattis Kevin, och Alice till andraplatsen. Du har säkert ett skivkontrakt redan, du också. Nu låter jag bitter, men se det är jag inte alls det! Jag måste nog slänga till med en smiley för att bevisa det =) Se nu blev det mycket bättre!

Hårboll

Imorse blev jag halvt förgiftad på bussen igen av en hårspraysbomb som satt framför mig. Det var nog mer spray än hår, för flickan såg ut som man gjorde på Halloween när jag var yngre. Men det är visst något slags mode i den åldern nu vad jag har förstått. Allt hår är utdraget till tredubbel volym, ungefär som på åttiotalet, fast med platt lugg och utan lockar.

Jag och Johan gick till Birsta imorse igen och åt frukost på Ikea. Väldigt nyttigt och duktigt. Det har hänt en gång innan, i Augusti och vi reflekterade lite idag över hur ofta det egentligen är och kom fram till att, om vi ska hålla samma intensitet ska gå nästa gång i mars. Augusti känns rätt nyss.. mars känns väldigt futuristiskt. Vi insåg också att om någon blev gravid sist vi gick, är det nästan dags att föda när vi ska gå nästa gång. Ja, det är ungefär så ofta jag gör något träningsinriktat. Känns bra.

Önska, önska runt i ring...

...önska kostar ingenting. Tänk vad man kan ha det bra, säg vad du vill ha!
http://www.coolstuff.se/iBlock

Last.fm

Här sitter jag framför fönstret när två rådjur hoppar förbi i djupsnön i skogsbrynet en liten bit bort. Snöar lite lätt gör det också. En perfekt vinterbild.

Jag är fortfarande hemma från jobbet för jag låter som en kråka, det är därför jag är så dålig på att skriva här, förlåt. Dessutom har jag blivit halvbesatt av Last.fm och sitter där och pillar hela tiden. Väldigt roligt är det.

Last.fm

Kråkmåndag

Jag åkte till jobbet, lät som en ansträngd kråka. Frågade om det fanns något annat jag kunde göra än svara i telefon. Det fanns det inte, så jag åkte hem igen. Måndag.

Polisen del 2

Jag skrev om folks oförmåga att uppfatta polisens telefonnummer för inte så längesedan. Här. Idag sjönk tron på mänskligheten lite till;

Kund: Hej kan du koppla mig till Polisen i Avesta
Jag: Det går inte att koppla till deras nummer, du måste slå det själv.
(Sedan väntar man och låter kunden smälta in det man just sade, så den förstår)
Kund: Okej, och vad är det för nummer?
Jag: Det är utan riktnummer. Elva fyrahundrafjorton.
(Eftersom ingen verkar förstå någon annan formulering av numret)
Kund: Elva fyrahundrafjorton okej, tack så mycket!

"Oj en som äntligen uppfattade numret på första försöket", tänker man och blir lite smått lycklig i själen. Sedan hör man medan personen lägger på när den upprepar för sin kompis:
- Elva fjortonhundra...

...och så tappar man lite av den där tron igen.


Halvmisär

Imorse åkte jag till jobbet trots att jag är förkyld så att det värker i lederna. Det kändes onödigt att stanna hemma och tappa en dag, särskilt när jag också har möte en timme av jobbtiden idag.

Nu sitter jag här och anstränger mig för att inte låta som Nanny Fine och har lock för öronen. Samtidigt bränner det bakom ögonen och jag har snart använt upp paketet med näsdukar som någon lämnat kvar här på bordet för länge sedan.

Barbro sitter mitt emot och anklagar mig för att akut ha smittat henne med rinnsnuva. Vi försöker båda hålla oss ifrån att hosta. Ingen lunch har jag med heller, hur ska detta gå?

The Circus Starring Britney SpearsDen 11 juni 2009 bär det av!

Biljettsläpp


Imorgon bitti klockan 07.30 är det försläpp av biljetterna till Britneys turnéstopp i London i juni nästa år. Om jag köper på mig tre biljetter, finns det någon som vill och kan åka med mig då?

Bitter(och det som rimmar på sitta)

Nathalie letar runt på Internet efter alternativ till kakel ovanför köksbänken och hittar en kommentar:

"Jag har lite svårt att förstå mej på den här trenden med glasskivor bakom diskbänken. Jag tycker det är skitfult och prententiöst. Och tapeterna har väl aldrig i världshistorien varit så fula som de är nu.
Vanligt vitt kakel är enl min mening snyggast och mest praktiskt i köket. För det är väl meningen att man ska laga mat i köket och inte ha det som ett showroom för att ev gäster ska tycka att man är trendig."

Om det inte är ett skämt så kan det vara det mest perfekta exemplet på en typisk svensk bitterfitta. (Ja jag skrev ordet.)

Poppins på bussen

Imorse åkte jag buss med Mary Poppins. Långkappa, stövlar, glasögon, håret i kringlor ovanför öronen och en låg, rund hatt med en fläta runt. Väldigt glad och säkert trevlig.

Med henne var det också slut på det roliga på bussen. När man åker den tidiga bussen är i alla fall de hormonstinna tonåringarna utbytta mot vuxna, som skyndar sig och springer för att hinna med bussen som just den tiden går 07.27 istället för prick halv som den gör varje annan timme resten av dygnet, av någon, för mig, outgrundlig anledning. Det var just p.g.a. det som jag missade bussen igår morse.

*Circus Deluxe*


Idag är det den 2 december och officiell release av Circus. Jag har hunnit lyssna igenom låtarna ett antal gånger sedan de läckte härom veckan och tänkte, på kvinnans födelsedag och allt, betygsätta låtarna å det allra enklaste. Spännande att se om de håller sig lika bra i längden. En stilla undran slår mig när jag skrivit ner alla siffror; hur kommer det sig att det alltid är bonusspåren som finns med på de udda albumversionerna som är de bästa?


1. Womanizer 4/5
2. Circus 3/5
3. Out From Under 4/5
4. Kill The Lights 3/5
5. Shattered Glass 4/5
6. If You Seek Amy 4/5
7. Unusual You 5/5
8. Blur 2/5
9. Mmm Papi 4/5
10. Mannequin 5/5
11. Lace & Leather 3/5
12. My Baby 2/5
13. Radar 3/5

Bonusspår Deluxe Version
14. Rock Me In 3/5
15. Phonography 5/5

Bonusspår på amerikansk och japansk version
16. Amnesia 5/5
17. Trouble 3/5
18. Quicksand 5/5

 

P.S Jag måste bara passa på att prisa cdon.com. 36h efter beställning har jag leverensen hemma på matbordet. Fantastiskt. D.S.


5 nya artister


Jag vet att jag missade förra veckans 8 artister som presenterades, men den enda roliga var Molly Sandén så jag orkade inte klippa och klistra. Idag kom några nya, mycket roligare. Dock tycker jag Velvet kan sluta försöka snart. Men Shirley! Och Lili & Sussie! Inte jätteoväntat, men lika roligt för det.

Radiosvårigheter

Kund: Ja hallå? På 08... Radiotjänst.... Sveriges Radio.

1. Jag trodde verkligen varenda människa över 6 år visste att Radiotjänst låg i Kiruna. Det sitter ju liksom ihop. Det heter t.o.m. Radiotjänst i Kiruna AB.
2. Radiotjänst är inte samma sak som Sveriges radio. Det är lika fel som att SVT har hand om tv-avgiften, vilket de tydligen får höra varje dag.
3. Ska det vara så svårt?

RSS 2.0