Secret Combination

I onsdags valde grekerna sitt bidrag att skicka till Belgrad i maj. Självklart så slog det lika fel som Melodifestivalen gjort hela året i jämförelse med mitt tycke;
1. Kalomoira - Secret Combination
2. Kostas Martakis - Always and Forever
3. Chryspa - A Chance To Love

Själv hade jag nog röstat;
1. Martakis
2. Chryspa
3. Kalomoira

Roses of Heliogabalus

image269
Idag skiner solen. Jag klev upp 07.15, klippte mig 08.15 och sitter nu med hela dagen framför mig. Sådana här ljusa, produktiva dagar, sprängfyllda med optimism redan från start är precis vad som behövs den här årstiden. Låt dem inte snöa bort igen.

Roses of Heliogabalus - 1888, Sir Lawrence Alma-Tadema

Ang. särskrivningar

SKRIV ALLTID IHOP! Det ska vara ihopskrivet 9 av 10 ggr så är man osäker är det alltid bättre att chansa på att skriva ihop. Ihopskrivningar får det inte heller att krypa i kroppen för den som läser.

Sanna Vissi

Fredrik säger: I slutändan tror jag det kommer stå mellan Androla, Perrelli och BWO.
Johan säger: Ja.
Johan säger: Fast Sanna verkar farlig. Av anledningen att så många verkar gilla henne.
Fredrik säger: Ja precis.
Johan säger: Jag skulle skämmas om vi skickade henne.
Johan säger: Vissi-plagiat.
Fredrik säger: Fruktansvärt tråkig tycker jag hon är.
Fredrik säger: Ja verkligen!
Johan säger: Och hela Sverige skulle tycka hon var bäst av alla och vara säkra på att vinna, men Europa skulle se den som ett tråkigt plagiat och inte rösta. Så skulle Sverige hata tävlingen och hävda att Europa inte har någon smak. Johan säger: Som vanligt.

Töllvärke

Kund: Hej Johan, en adress till Salus Ansvar vill jag ha av dig.
Jag: Då ligger de på Tullvaktsvägen.
Kund: Alltså inte tull, utan töll? Töll?
Jag: Nej, tullvakt.. som tull. Det är jag som kommer från Norrland.
Kund: Töll.. Töll?
Jag: Nej, tull.. som tullen. Tullvakt.
Kund: Tullvakt!

Hjärndöda leken

Msnkonversation om Johan och Nathalie var sju år yngre, lyssnade på Kent och var coola:

Johan: amen vaddå? ja kanske vill fylla min ryggsäck mä bara böcker liksom få ja inte de då lr?
Nathalie: ska du gå naken då hade ru tänkt elle?
Johan: nämen vaddå ja ha ju kläder på mej liksom..... man kan ju typ tvätta dem elle nåt böcker e ju bra att ha med liksom för å hitta typ mat å sånt
Nathalie: men du kan väl proppa väskan me limpor å tre ostar iställe rå?
Johan: men liksom.... de bli ju gammalt typ de ä ju inte tempratur som ett kylskåp i europa liksom för asså.... jag såg typ en interjuv me  han metrologen på fyran igår.. och han bah.. de kommer bli värsta sommaren hittills typ..... asså varmast.
Nathalie: aa men asså man kan junte tro på vädergubbarna jämt hellle dom säger ju att all is ska smälta bort så isbjörnarna ska simma hit. men harom gjort de elle? inte direkt sårom flåsame i nacken nu allafall.

Deltävling III

Den blonda rösten, sveriges andra röst, var bättre än någonsin, men det var ju inte svårt att räkna ut hur det skulle gå. Svenska folket vill inte ha bra musik, svenska folket vill ha intetsägande radiopop. För BWO är ju bra. De är ju varierade i sin musik. Sin meningsfulla, med hjärtat skrivna musik. De ställer ju upp i festivalen för att vinna för Sverige. Inte alls för att marknadsföra sig själva.

Låten är bra, men det är helt och hållet andras förtjänster. Plocka ur Abbas repertoar och stjäl Evans slinga ur Under Your Spell, lägg sedan till det där fruktansvärt trista beatet från samtliga BWO-låtar och ploppa ner Army of Lovers gamla spöken, inklusive sveriges ondaste människa, så har vi Lay Your Love On Me. Att sedan kunna rösta på det, är för mig detsamma som att omvälja George W Bush på presidentposten.

Einboskerne


Mina onekliga förhandsfavoriter inför kvällen. Underbara människor, underbara stämmor. Bara att hoppas på låten. Jag bävar för ett lika stort musikaliskt misslyckande som förra veckan i form av BWO och Patrik Isaksson. Borde folk inte vara leds på dem? Leds på att de ställer upp? Inte rösta på dem av just den anledningen? Faller det sig annorlunda, är bojkott överhängande.

2008s utseende

Det negativa med att tävlingen hålls i en gammal sovjetstat är att man ofrivilligt måste dras med 20-80 år bakåt i tiden. Årets scen och tema har presenterats. Hej rysk konstruktivism.


Snailmail

Hur kan postorderföretag överleva när de har leveranstid från Värnamo till Sundsvall på 2 månader och 1 vecka? Beräknad restid 6h 57min (eniro.se). Även på internetbeställningar. Innehållande två varor, som båda finns i lager.

Jag beställde en gardin och en filt den 4 februari, leveransdatum är 10 april. Det var sista gången jag beställde via postorder.

Den lilla sjöjungfrun

Det finns tydligen skillnader mellan barnfilm från 40-talet och barnfilm från 80-talet. Inte bara i teknik utan även i språkbruk.

- "Den lilla slynan! Hon är skickligare än jag trodde."


ne.se:
sly`na subst. ~n slynor
ORDLED: slyn-an
ouppfostrad och slarvig (tonårs)flicka
HIST.: sedan yngre fornsvensk tid; fornsv. sluna, sv. dial. sluna, slyna; av lågty. slune. 'lösaktig kvinna'; av omdiskuterat urspr.

Positiv regression

Ikväll var jag ett barn igen. "Unge". Det var väldigt längesedan sist och det var en oerhört trevlig känsla. Den bästa på länge. Inget ansvar, inga förutfattade meningar. Det förväntades inget annat av mig än att jag skulle sitta i soffan och se på Askungen. Underbart.

C:


"Vi är som en jumbojet som behöver lite startsträcka för att flyga långt."


"Kommer vi att få se dess like igen? Det lär dröja."

image262
"I framtiden kommer vi säkert blicka tillbaka på 2000-talets första decennium och kalla det för Melodifestivalens gyllene år. Och då är jag ganska övertygad om att den sista minuten av One Love räknas som epokens absoluta zenit."

- Markus Larsson, Aftonbladet.

Dagens journalist IV

Torbjörn Ek vs. Anders Nunstedt
Medan Expressens utsände beskriver och recenserar genrepen, frågar sig Aftonbladets skvallerreporter om Carola hört talats om flatscreens när scenografin i form av skärmar som vare sig är platta eller widescreen rullar ut på scenen.

Det kanske ger ett sken om ungefär hur pass seriösa tidningarna vill vara.


Heliga Birgitta = Octopussy

Här bor Birgittasystrarna.

USW

image259
wulffmorgenthaler.com

Repetition

- "Tror du får din älskling till Belgrad?"
- Ingen aning. Svårt att säga när jag inte hört låten.
- "Jag vill inte gilla det. Men jag gör det.."

blogg.expressen.se

Tito Beltran är rasist

...mot svenskar. Jag ville bara säga det, ifall det undgått någon.

08/060

Hij, jag vill ha nemret till Ni tiknik.
Det är stockholmska och betyder: Hej, jag vill ha numret till Ny teknik.

Häj, ja'll ha nömrä t'Ny täknik.
Det är norrlänska och betyder samma sak.

Ingår reflexväst?

Cecilias måsta ha-lista
Jag tror det har slagit runt i modeskallen på expressens expert. Jag skulle ta betalt för att ha på mig något som ser ut att ha skrivits ut av ortopedtekniska.
expressen.se/"mode"

Inför Västerås

"Carola får inleda duetten innan Andreas Johnson stämmer in. Det här låter mer Andreas än Carola faktiskt och det kan ju stämma när Peter Kvint, Andreas parhäst, varit med och skrivit låten.


Den känns inte alls lika direkt som Carolas Evighet. Snarare kommer One love funka hos Andreas fans och då går den ju rätt långt. Att sen Carola gör sin grej och klämmer i en rejäl Carolahöjning med wailingar i slutet tar den solklart vidare till Globen.


Det är mycket 60-talspop goes P4 precis som Andreas levererat två år tidigare och känns rätt långt från Carolas tidigare MF-låtar. Men visst är den snäppet vassare än Lucky star, som nu snurrar på radiostationerna."

Torbjörn Ek
blogg.aftonbladet.se


Grattis Valentin

Idag är det alla hjärtans dag. Det jag helst av allt skulle vilja ha är sovmorgon, men så mycket tror jag inte mitt jobb tycker om mig. I min värld är det tortyr att kliva upp 06.45, trots att jag i alla fall försökte sova vid tolv.

Starkare än ogillar skarpt

Eftersom jag inte författat något inlägg på 3 dagar och inte skrivit något vettigt på ännu fler dagar, tänkte jag nu innan jag går och lägger mig lista saker som jag hatar. Det är ett starkt ord, men det är det enda jag orkar pressa ur skallen just nu medan ansträngningen att hålla ögonen öppna får vila lite.

Jag hatar:
- Folk (med körkort) som inte kan köra bil
- Korkade människor
- Alexander Bard
- Comic Sans
- Stockholmska
- Kyla utomhus

Mer orkar jag inte och nu varnar min telefon för lågt batteri varannan minut, så det är bäst vi går och lägger oss.

Deltävling I

Ja, jag kan ju inte låta bli att kommentera. Kan ju vara tidernas sämsta deltävling även tidernas sämsta resultat.

1. E-Type & The Poodles
- Pinsam flopp i mina ögon. Om man dissat icke-pudeln hade jag kanske kunnat ta den som glamrock.
2. Face-84 - Hade de skippat kläderna hade de kanske tagit några pensionärsröster från Christer Sjögren.
3. Velvet - Den enda jag hejade på ikväll.. mest för att heja på någon. Klart mest finalklar av kvällens låtar.
4. Brandur - Så ofantligt fel forum att Charlotte Perelli nog hade somnat.
5. Michael Michailoff - Hej Karl Martindahl II.
6. Amy Diamond - Eftertextmusik? Även i år har man lyckats sänka en refräng från versen.. och nej, 16år och dansare i pippilotter ger inte tröstpoäng.
7. Suzzie Tapper - Väldigt finstämt, lite fel forum. Men vilken kvinnokör! Nästan fulltalig om jag inte såg helt fel. Minus för äcklig stockholmska.
8. Christer Sjögren - Mellan pappas skrattanfall försökte jag höra om det verkligen var Christer som sjöng eller om det var Kicki Danielssons julkassett från 1990. Plus för Caroline.

Göteborrg

image258

Nu är det snart dags. Jag får lite småpanik för att tvn är ockuperad med sportnyheter. Jag skulle vilja ställa in dvdn, koppla om sladdarna rätt och göra allt klart för att trycka på REC kl.20.00.

Mycket nöje, mina vänner!

Melodifestival

Idag börjar det alltså. Sveriges största tv-händelse. Ni som känner mig väldigt väl vet att jag inte lyssnar på något i förväg och därför inte kan tippa eller ge små spoilers. Jag citerar Densan; "Den heliga stunden börjar kl. 20.00". Det jag har gjort är att pynta min blogg med lite extra glamour, lördagarna till ära samt funderat över några lösrykta tankar som flugit in i skallen;

1. I år kan ett rekord slås.
2. I år har ett rekord (tyvärr) slagits.
3. Ikväll spelar det troligen ingen roll hur det går.
4. ...och hur var det nu? De där tre, som varit med förut.. kaxiga små skitar.. tror en brukar ha shorts. De är med igen va? Eller?

Det återstår att se om jag i efterhand orkar vara lika flitig som ifjol och redogöra för alla de sex delarna. Annars får ni boende i Västernorrland slå på radion på måndagar vid kl. 12.

M ail

Idag fick jag ett mail. Mailet började Hej i gen. Hade jag inte behövt spara mailet hade jag raderat det direkt.

Misslyckad Krishna

På väg till jobbet idag försökte jag skapa ett mantra. Ett slags positivt mantra att upprepa när tillvaron känns mindre trivsam, där jag kunde rabbla saker som faktiskt var bra enligt modellen Jag är ..., jag är ..., jag är ... alternativt något jag har ... emellanåt.

I skrivande stund ringer Magnus Härenstam.

Mantrat blev dock enbart; Jag är frisk, jag är sund.. fast det är  jag ju inte, jag är pigg... fast det är jag ju inte... sedan kom jag av mig när det började lukta mat vid Västermalms Skola. Kanske jag ska hålla mig till Hare Krishna, Hare Krishna, Krishna Krishna, Hare Hare istället.

Min skenkesmörgås

Det här med namn på olika livsmedelsprodukter är egentligen ett ganska spännande fenomen. Åt ikväll en sirapslimpa med Alspånsrökt Emilskinka på. Det tog några gånger att läsa innan jag fick till rätt betoning och förstod vad som menades med alspånsrökt. Att just Emilskinka sedan skulle kunna vara ett ganska rejält syftningsfel är en annan sak.

Sirap

aftonbladet.se
Well, who would have known?

Köplusta

Nu har jag vunnit samtliga traderaauktioner jag bjöd på i aggression härom kvällen, men först droppade det in ett antal traderasms, som jag tänkte. Så många att jag råkade utbrista Men vad fan är det för fel?! innan jag hunnit läsa dem som alla kom samtidigt. Anledningen till att jag över huvud taget bjöd på dem var för att samtliga skivor hade utgångspriset 16kr. Den billigaste kom jag undan med för 23kr, resten slutade på över 50kr eftersom vinnarskallen var tvungen att få som den ville, så nu får jag punga ut några hunkor trots allt. Tänker försöka att inte besöka sidan på ett tag.

Råkade för övrigt hitta in på cdon igår kväll och nighttime shopaholic var bara ett steg från att köpa ytterligare några skivor. Enda anledningen som stoppade var att jag inte orkade hämta bankdosan. Jag övervägde nästan att betala med faktura, men inbetalningskort lät allt för jobbigt. Tur att man kan lita på förnuftet någon gång.

Universiell sminkning

image256
Jag tycker nog det passar bättre på en flicka...

Dagens journalist III

Betyder det här att journalisten tror att Peter Jöback sjöng Guldet blev till sand i Melodifestivalen 1990?

Dagens journalist II

expressen.se
Karl-Johan Karlsson, sossefierad reporter på Expressen. Skulle möjligen passa bättre hos skvallerpressen. Eller utanför journalistvärlden.

Gbg x2?

aftonbladet web-tv
Så synd var det om den gamla tanten.

Dagens journalist

...i serien outbildade journalister. Notera även stycket till höger vad journalisten valt att kalla gruppen. Från tjuvtittat.se.


Klyscha

I Stockholm finns ett företag som är experter på butiksdata. Kassa Proffsen kallar de sig.

Gammalt, gjort och instängt

Årets scen har offentliggjorts på svt.se/melodifestivalen. "Urbant, kittlande och vågat är några av värdeorden Viktor Brattström utgått ifrån när han skapat årets scenografi." Urbant ja, kittlande och vågat nej. Eftersom man idag tydligen kan kalla plagiat för inspiration kan vi säga att Brattström inspirerats av Nanne -07, MF -00 och -06, ESC -83, Idol alla år.
Jag kan tycka den är rätt snygg, men fortfarande slår inget LCD-skärmar för att skapa orginella, varierade framträdanden. Årets största spänning blir nästan att se om de stora salladsbollarna är kvar ovanför groon raom, room.

Finn ett fel

Imorgon börjar jag 09.15, jag måste kliva upp senast 08.00. Nu är klockan 23.43 och jag vill inte lägga mig. Lägger jag mig blir det imorgon så fort. Vart sitter felet?

Personlighetsstörning

Jag får alltid köpryck på kvällarna. Särskilt när jag inte varit hemma, kommer hem och ser att datorn är på. Om jag upptäcker någonting på cdon, tradera, blocket eller annan internetbutik verkar alla hämningar ha släppt vid en sen timme och jag köper utan att tänka vidare på det.

Igår kom jag hem, datorn var på och jag hade fått mail i vilket det stod att jag blivit överbjuden på en traderaauktion som nu redan var slut. Trots att varan jag lagt bud på inte var något jag egentligen hade ett behov av utan var ett resultat av föregående kvälls köpryck, blev jag förbannad att jag förlorat den och bjöd i hetsen på fem nya auktioner och aktiverade sms-bevakning på samtliga. Så snart kommer jag nog bombarderas med Traderasms eftersom samtliga auktioner redan var budlagda av en och samma person.

Eniroengelska

Telefonist pratar med utländsk kund: Aha! Okay, now im with you.

Modefjollan

Vilken liten tönt. Vem tror hon att hon är egentligen? Gert Fylking?
image251

RSS 2.0