Comeback ala 2006

Den skulle ha kommit för två år sedan istället.


MixQuiz = Ordjakten?

Mix Megapols MixQuiz
Fråga 1: Vad heter den mest kända av medlemmarna i gruppen No Doubt?
Tävlanden: ... ... Jag har ingen aning!
Programledare: Jodå! Jätteblond... heter nästan samma som höjdhopparen i efternamn.
Tävlanden: ... Eh hehe... jag vet inte alls.

Video Deathmatch

ROBYN
vs.
KYLIE

What say the judges?

Den där tron på mänskligheten IV

Tänkte att jag skulle kommentera turerna kring Tito Beltran och hans numera hat mot landet Sverige men jag blir bara matt. En vuxen människa som beter sig på detta vis, skyldig eller icke skyldig. Barnrumpa!

En betydelsefull person

aftonbladet.se

Gert Fylking å andra sidan är en väldigt betydelsefull person. Han har gjort mycket för mänskligheten och svenska folket. Visat könet i TV t.ex., intervjuat människor iklädd rosa träningsoverall, gett benämningen snuskgubbe ett ansikte. Tack Gert. 

President Buske

Nyhetsreportern på Rix FM pratade imorse om president Bush som höll sitt allra sista tal till nationen i natt svensk tid. President Bush med u som i unge, uggla eller uppviglare. Jag tror det här med journalister och dålig utbildning får bli en serie. Bush.

(Map)Draw

Nu är dragningen gjord för vilka länder som tävlar i vilken semifinal. Jo, så är det för er som inte är intresserade nog att hålla koll, nytt system igen. Två semifinaler går nu av stapeln i vilka samtliga länder utom the big four och Serbien som vann ifjol måste kvalificera sig för finalen. Länderna får således bara rösta i den semifinal de tävlar samt har de direktkvalificerade fördelats mellan de två kvalen för att lämna sina röster.

Det är ju inte alls onödigt krångligt, nej nej inte alls. Jag menar det var ju såå jobbigt att vara tvungen köa till tävlingen som det var tills för några år sedan.Ni uppmärksamma, något intresserade såg kanske att det i år deltar två nya länder; San Marino och Azerbaijan. Grattis européer, nu finns Azerbaijan även i Europa.

Ellen

Hur många i denna värld hade egentligen gissat rätt på Ellen Degeneres ålder? Borde det stå botoxtant på hennes tröja eller har hon helt enkelt lyckats med det för alla andra omöjliga, att se 15 år yngre ut, utan Hollywoodteknik?

När jag skriver namnet Ellen kom jag just på att jag drömde att jag träffade en kvinna som hette Ellen Metall, som inte var "Ellen Metall". När hon sedan upprepade namnet hette hon Ellen Ståhl. Det ni, skvaderbarn och intresseklubb.

Den där tron på mänskligheten III

Sushiställe, Hötorget
En kille och en tjej ~20 sitter och pratar öppet om allt möjligt.

Tjejen: Jag har gått med i Amnesty!
Killen: Wow... är det Group eller Cause?

www.tjuvlyssnat.se

"Dom kallar mig Lill-Bajs"

image249

Vanlig jobblogik

Kund: Kan du vidarekoppla mig till XX
Jag: Vill du komma till hemtelefonen eller mobilen?
Kund: Jag ringer från min mobil nu.
jahaa...

Plötsligt händer det :
Kund: Jag tror jag har pratat med dig förut.. du är jävligt duktig va? Serviceminded och supergullig.

Banaron

Nathalie bad mig hämta en banan eller ett päron. Jag tycker jag lyckades väldigt bra;
Undrar förresten hur lätt det är för en utlänning att höra när jag säger "Dåarom..." (Då har de...) och läser upp ett nummer.

Tidsfördriv

Det är lite roligt att se vad arbetskamraterna på jobbet surfar runt på för att fördriva eventuell tid mellan samtalen. Några vanliga exempel:

Mailen
Banken
Schemat
Modemagasin
Porterstek Älg

Ejlien

aftonbladet.se

Ja, vad säger man. Det ser ju onekligen ut som en gube.
Mä ja'ha ju lite svårt å tro att hä ä än göbbe, fast'ä skulle jö va lite kul om de var't.

Biltema

Var ut till Birsta en sväng idag och kollade läget på Biltema. Förstod snabbt varför jag så sällan besöker butiken:

Magellan

Jag upptäckte just:
image246

Universal

expressen.se
"Argaste konkurrent"? Frågar någon mig är jag 90% säker på att hon inte ens vet om nyheten. Vad för slags "vinst" de sedan pratar om kan man ju fundera över när den ena redan tillhör skivbolaget. Får inte dagens journalister någon utbildning? 1-1 möjligen.. och det kan hon behöva.


Cruise och Goebbels

Tom Cruise jämförs med Goebbels
Bring him down and free Katie.

Jag hittade inget klipp på Family Guy-avsnittet så ni får nöja er med ploten i skrift.
Cruise & Holmes on Family Guy

Running in a gown

Sarah Brightman - Running

Råkade hitta in på Sarah Brightmans hemsida sent igår kväll och blev först och främst fundersam om det verkligen stämde för kvinnan på bilderna var blond. Det andra jag uppmärksammade var att hon släpper ett nytt album om en vecka. Det tredje var att en av låtarna på detta album fick mig att undra om hon tänkt ställa upp i Melodifestivalen. Blanda hennes vanliga operagenre med Björn & Benny så har du Running.

Nu är inte jag ett fan av Sarah Brightman, hur duktig hon än är har jag aldrig kommit mig för att köpa ett album med henne. Tycker dock hon förtjänar lite mer cred än vad den här videon ger.. mycket mystiskt framträdande.

Kontraster

"Apropå språkfascism kolla allehanda.se och försök hålla er för skratt. Den underbara artikeln "Bilen gled av vägen" en bit ner på sidan är ett praktexempel.. =)"

Den här artikeln får mig att tänka på när jag i november 2005 var i Paris med franskaklassen, samtidigt som det var upplopp och kravaller och utegångsförbud gällde. På ett studiebesök på en skola hittade vi en dator och kollade runt på de vanliga svenska sidorna, däribland st.nu. Bland artiklarna på förstasidan kunde man läsa att "Två tranor utanför Ånge vägrar flytta. Fågelexpert Nisse Lundmark tillkallad - "De ger sig nog av snart".".

Att man bor i Nårrlann har nog aldrig känts lika tydligt som då. Å andra sidan skulle man kanske vara glad över att det var platsen med tranproblem och inte platsen med kravaller man kallar hem.


Mångfald

Det är väldigt spännande vad alla dessa Google-annonser som finns på många sidor baseras på. Ibland håller de sig till ett likartat ämne eller till något man skriver om, men ibland verkar det slå slint. Som de annonser som nu står i mitt Gmail-fönster:

Nyttig Citrusfrukt
Njut av citrusfrukt när som helst, var som helst - även i maten!

Mens?
Använd en tampong som hjälper din kropp när du har mens. Läs mer!

Vanlig Sexig Kalender
äkta kvinnokroppar, sann sexighet. Stöd kampen mot ätstörningar!

Gå ner 8 kg på 30 dagar
Medicinskt godkända preparat Snabb effekt utan svältkur

Frimurarbutiken

Webbshop för frimurare. Bra utbud och bra priser.

Nummer 3 och 4 var ju verkligen passande ihop. Jag kan inte ens riktigt komma på vad en eventuell grundtanke med sammansättningen skulle kunna vara. Notera att jag kopierat in all text, så samtliga skriftfel är i orginal.

Apropå språkfascism

Det är ju trevligt av kommunalråd Anita Bdioui att hälsa frukosten godmorgon, men jag tror inte det var avseendet med den här reklamannonsen.

Man trodde väl att åtminstone kommunen hade en annonsproducent som kunde stava. Ett plus i kanten kan de dock få som inte använde Comic Sans.

Butik som kan sitt

Läste Nattis senaste inlägg ang. Kazaa och Living och tänkte fortsätta svartmålningen. Jag var på Living i Birsta förra veckan och kollade läget lite då de hade rea. När jag är på väg ut ur butiken står där en fåtölj, en klar kopia av Barcelonafåtöljen designad av Ludwig Mies Van Der Rohe, en av de största designerna/arkitekterna genom vår historia. På fåtöljen sitter en lapp med följande meddelande: "Inspirerad av Barcelonafåtöljen av Ludvig miles vav rohe." Utan tvekan totalt för mycket fel för att vara en felskrivning. Någon på denna inredningsbutik borde skämma ögonen ur sig och kanske fundera på att låta någon kunnig sköta.. allt.. i butiken.

Jag berättade historien för Nattis som sedan, när hon var på Kazaa, skickade denna bild:

Man får ju på något sätt hoppas att det är samma människa som ligger bakom båda lapparna, så man kanske kan lyckas bevara något slags förtroende för butikerna.

Den där tron på mänskligheten II


Tom Cruise om Scientologi
"When you're a Scientologist, and you drive by an accident, you know you have to do something about it, because you know you're the only one who can really help... We are the way to happiness. We can bring peace and unite cultures."
- Tom Cruise


Born to Shine


Igår hämtade jag ut min nya telefon. Snyggt inpackad låg den där i sammetslådan guldfärgad och born to Shine, som det stod på förpackningen. Efter ett dygn med den känner jag mig mycket nöjd, har inte riktigt lyckats få in alla knapptryckningar i fingrarna så än går det lite segt att skriva sms och kolla igenom menyerna som man rullar med den lilla listen bland, men det ger nog med sig om ytterligare några dygn.

Manualen som följde med stod på francaise, så trots mina två franskakurser är jag inte mycket hjälpt av den, men som tur är tillhör jag generationen som vågar utforska telefonen ändå utan att vara rädd för att hä sönder'an. Blev först lite orolig när jag inte hittade T9 i meddelandeskrivningen, men efter konsultation med en redan innehavare av Shine fann jag den mycket onödigt krångliga inställningen för att aktivera funktionen.

Nu ska jag leka lite mer med min guldtelefon. Skicka gärna ett sms så jag får skriva tillbaka!

Arbetsdag 17/1

Dagens jobbfunderingar:

  • Jag insåg just hur otroligt sällan man får en kund i Pajala.
  • ...och att man oftare får nummer till Bygdsiljum.
  • Kund: Förskolan Ur och skur.. det låter synd om de barnen.
  • Det heter TRÄ, inte TRE.
  • Det heter LÄKARE, inte LEKARE.

Psycho

På "min" buss om mornarna åker det en man som kliver av på samma ställe som jag och går till universitetet. Han kliver på två hållplatser efter mig och jag blir alltid rädd för honom när jag ser honom komma gåendes i bussgången. Han ser nämligen på pricken exakt (eller som man skulle säga i Bygglov "...mitt på spiken.. huvudet i prick.") ut som en amerikansk skådis som alltid spelar psychoroller. Som i varje film totalt spårar ur och skulle kunna platsa i någon av Saw-filmerna. Varje morgon spenderar jag hela bussresan så med att komma på vad denna skådis heter, men det verkar sitta djupt inne.

Idag är jag fast besluten om att genomsöka imdb.com efter denna skådis för att få frid i tankarna när jag åker buss. Återkommer med eventuella framgångar.Uppdate: Plötsligt slog det mig när jag bläddrat igenom alla skådisar i Austin Powers och Charlies Änglar att han är med i Scary Movie 2 och spelade killen i rullstol. David Cross heter han. Plågan är över.

image241
Så här ser han ut. Lite smalare i ansiktet, annars pricken på huvet likadan.
Samma glasögon tom.

Det blåser redan upp till storm

aftonbladet.se
Tror jag det så dålig som Patrik Isaksson är.

"Carola säger så mycket tokiga grejer", säger drogliberale Alexander Bard.

Jag håller din bil varm med händerna

image240
svd.se

En gång för alla

image240

Frälsning i tider av förtvivlan

"Låt mig börja på denna speciella dag med att säga; Vad gör man när man fått fram en låt som skapar glädje, lycka, tårar och en väldans massa styrka och energi i det man dedikerat sitt liv till.. Samtidigt som man har en sk jokerplats reserverad o serverad till denna känslosamma och uptempo låt som skriven av 'Johnson och Häggkvist' tillsammans med välrenomerade producent Peter Kvint. Vad gör man då? Och om man råkar bo i Sverige - vilket båda vi gör! :-) JO, MAN ÄR GLAD OCH TACKSAM FÖR MÖJLIGHETEN ATT KUNNA SJUNGA DENNA GRYMMA OCH STARKA LÅT FÖR SÅ MÅNGA MÄNNISKOR DET BARA GÅR OCH TACKAR JA TILL ATT VARA MED I 2008 års MELODIFESTIVAL! Hurra.

Nu önskar vi kärlek o lycka till alla som hör oss. För det är det vi upplever när vi sjunger den tillsammans! Och vi önskar att så många som möjligt ska få uppleva kraften i 'ONE LOVE'. Jag är så glad över samarbetet med Andreas och även med Peter Kvint som jag är övertygad om kommer generera mycket gott framöver genom detta musikaliska samarbete! Det var när vi kände på låten fullt ut alldeles ensamma på en scen i mellandagarna som själva låten 'ONE LOVE' övertygade oss! Nu är det vår tur att övertyga publiken...! :-) Varmt välkomna att följa med oss på nya oväntade äventyr. Vi ses i Västerås!"


Det är bäst att låten är jääävligt bra.

"Hyllar Obama"

Ingen har väl missat att Oprah blivit Baracks nya sällskapsdam. Idag citerar SvD Will Smith om Barack; "Han är en fantastisk man." Vad är det för nyheter egentligen? Varför inte lika gärna lista alla kvinnor som stöder Hillary? Eller alla republikaner som stöder Rudy Giuliani?

Jag är en pärla

Idag har jag med mig pengar till jobbet. Massa pengar, flera tusen faktiskt. Det är inte som en försäkran för om de höjt priserna på godiset i godisautomaten igen. Det blir så när man i födelsedagspresent av föräldrarna får välja en ny mobiltelefon som de betalar och man beställer den från internet. Då är det inte tal om någon kontoöverföring.. då tar man ut pengarna i kontanter och lämnar över så man får sätta in dem på banken manuellt. Analogt.

Den där tron på mänskligheten

Kund: Kan du kolla vad det här är för nummer.
Jag: Det är huvudväxeln till Statistiska Centralbyrån.
Kund: Står det något om vad det är för företag?

Gold

Nu är den beställd:


Spice up your life

Jag har gått och funderat vad jag ska kunna skriva och säga om resan, om London, om konserten, men jag finner inga ord riktigt som passar in. Det enda jag kan säga är att tre dygn senare har jag fortfarande ont i handflatorna. Men rösten har kommit tillbaka. Aten, nu står London bakom dig.


Sängen nästa

Slut för idag. Gott nytt år på er!

Har du levt under en sten, min vän?

Babsan bredvid till kund: Idag?... Idag är det den första Januari 2008.

Ruotsi

Out of area-nummer ringer:
- Det här är inte Finland va?

Nyårsminne 2008

- Se fyrverkerier bakom träd, ovanför lagerlokaler i Nacksta med enirokvinnor.

Babsan: Fan vad det smäller där borta då! Är det också ett talibanhak?

Slumpmässiga nyårsminnen

- Tonfisksallad.
- Sällskapsspel med släkten.
- Kusin sitter på toa över tolvslaget.
- Mormor lyssnar oförstående på Happy New Year.
- Agnetas nyårskarameller.
- Ingen känsel i brända, skavda tändare-fingertoppar.
- Sova på madrass.
- Misslyckade försöka att fota fyrverkerier.
- Lyckade försök att fota fyrverkerier.

RSS 2.0