Fiffigt Elin


På skylten står: Prickfritt prästbarn Härnösand. Andra gången jag åkte förbi var hon borta. Förhoppningsvis på väg till Härnösand.

Blodig Ernst

Expressen tycker ofantligt synd om Ernst tumme. Ser ni resultatet av det blodiga sjödramat... jodå det är lite blod där på fingret. Expressen tror också att krabbor bits.

Jättehjärna

Pizzan var inte så god. Och inte så stor. Vitlökssåsen var inte heller bra. Nästa gång blir det Granlo Pizzeria så man vet att man blir nöjd.

Nathalie och jag funderade likt två kärringar igår. I min Illustrerad vetenskap står om en ekorrart i Kalifornien som forskare observerat har börjat gnaga på, och gnida sig mot ömsat ormskinn för att de ska lukta orm och deras fiender inte ska våga attackera dem. Då undrade vi hur i hela världen ekorrarna kom på det här? För det första borde de ju vara rädda för lukten av orm, men de kanske är så pass nyfikna att de går fram till det ömsade ormskinnet och märker att det är ofarligt. Men vem av dem kom då på tanken att börja gnugga sig mot det för att lukta likadant = lukta farligt?

Vi kom inte fram till något bättre än en tecknad superekorre med jättehjärna som svar.
Intressant tanke så här på morgonkvisten.

Pe i säta säta a

Nu är det dags för den första pizzan sedan Slovenien.
Svensk pizza i all ära, men det återstår att se om det går att hitta något som slår den balkanska vitlökspenslingen!

Oväntat


Tja.. ni behöver ju bara läsa kommentar nr.2.

Pärskalle

Redan när jag var liten klargjorde jag för mamma att "om mitt hår nån gång blir som pappas, då ska jag använda Rogaine".

Idag beslöt sig min frisör för att inte tunna ur håret något fram på huvudet, men köra som vanligt på resten. Bör jag tolka det som att det är dags att åka till affärn och börja rolla i håret?

Föll äLg

svd.se
Förlåt Nathalies vän för stöld av idé men det här tyckte jag var roligt. Otäckt kanske för stackars Nova men tänk er en full älg "dyka upp" och bita lilla Nora i armen, sluddra lite och sedan vingla iväg.

Nästan hysteriskt.

En kaffe på Barista

- Hej, en cappuchino.
(Läses på skånska):
- Men vad roligt! Jag Älskar att göra cappuchino! Men erkänn, det visste du väl redan? Det står väl skrivet i pannan på mig!

Viva piñata!


wulffmorgenthaler.com

Den svenska solen

Jag måste bara dra en till klagovisa. Om den här svenska solen. (Det är för övrigt vetenskapligt bevisat att det lättaste sättet för två svenska främlingar att börja socialisera är att prata väder och lättare krämpor. Har bara glömt vart jag läst det.)

För att citera Johanna: Den svenska solen tar ju bort brunheten!
Sannerligen kommer man hem brun och försöker pressa i den mesiga solen så mycket man kan, men ändå så blir man bara blekare ju fler dagar som går. Det hamnar högt i listan av irriterande i-landsproblem.

Kanske bör man flytta till skåne, där har jag hört att den kan bränna lite. Eller slår man på stort och flyr landet lite mer. Hm...

Legitimt minipris

La Redoute har sommarrea på överkast:

Gyllne morgon

I natt vaknade jag typ 431234 ggr och trodde det var dags att kliva upp. Jag trodde också att jag hade svalt ett rivjärn varje gång, samt att jag evaporerats för täcket, kudden och lakanet var alla totalt genomblöta trots att jag låg och frös.

Ville bara säga att jag var duktig och åkte till jobbet ändå.

Frida möter...

...ny teknik:

- Hjälp! Är det här en sån där iTouch?
- Hjälp! Men gud hur gör man?!
- Hjälp! Men hur fungerar den?!
- Hjälp! Jag är nog för dum för den här...
- Hjälp.

Upp och ner, ner och upp

Jag hittar gamla inlägg. Nu sitter tavlan äntligen uppe. Den sattes upp för cirka en månad sedan. Ungefär samtidigt dog den stora blomman som stod under tavlan, så nu står där en tom kruka. Tänkte att jag skulle notera det och se om det tar lika lång tid att få fingrarna ur arschlet för att köpa en ny blomma som det tog för att sätta upp tavlan.

Oops I..

Nu gjorde jag det igen. Fick en spontan tvångstanke att gå in på tradera och leta efter något att konsumera. Det tog ungefär 1min 30sek innan jag lade två bud. Sedan stängde jag snabbt ner sidan innan det skedde någon fler olycka.

Tänkte att jag skulle länka till inlägget i vilket jag skrev om detta fenomen tidigare, men jag fastnar i min egen blogg och hittar inte ut!

Hej jag heter Johan, jag är pollen(?)allergiker

Tisdag: Ligger på en filt i gräset, solar och har trevligt och är frisk.
Onsdag: Åker till jobbet, sätter mig och får en allergisk reaktion.

Man kan ju undra vad det är jag egentligen är allergisk mot. Träd? Damm? Jobb? Människor?

Jag orkade inte

Gjorde istället det nästan motsatta och åkte ut till stugan. Rodde ut med båten på sjön och njöt av tystnaden. Spegelblankt och vindstilla. I 4 storlekar för små gummistövlar.


Den bästa lösningen

Någon som vill tröstkonsumera att semestern är slut i Birsta med mig? Eller av någon annan anledning? Hör av dig.

Nu finns facebook även på svenska

...eller nåt.


(Eftersom oförskämt få kommenterade det förra inlägget ger jag en hint. Titta noga i bakluckan. Skrattar ni ändå inte får ni skylla er själva.)

Härom dagen åkte vi bil


iPod Touch

Så här lagom till att iPhone har släppts i landet har jag bestämt mig för att köpa en iTouch. Bestämt mig hade jag väl gjort för längesedan, men den vanliga konsumtionslogiken i att vi åkte hem tidigare från luffen ger mig pengar över, som jag annars hade gjort av med på resan, till att köpa något roligt. Som en Touch.

Min lilla nano kajkade även ur totalt på resan och levde sitt egna liv, så jag känner mig än mer berättigad att köpa en ny iPod när min nuvarande är opålitlig. Frågan är ju nu bara vad jag ska gravera in. Några förslag?

Dagen efter

...en fruktansvärt god middag
...jag blev gissad att vara 25
...lite för mycket i glasen
...en väldigt trevlig kväll.

En nätverkssladd ut genom fönstret på baksidan till en liten vit mac på en dyna i gräset. Med Amy Macdonald i öronen, två polarbröd med mjukost, ett glas juice och en mugg buljong. I badbyxor, i solen. Leka apport med en katt som råkade slicka på ena polarbrödet.

En god vän här bredvid är nog det enda som kunnat göra saken bättre.
Ha en bra dag!

Kurs i valuta

Här på mitt bord ligger 18 euro, 5 pund, 8 svenska kronor, 2 serbiska dinarer, 1,5 slovakiska koruna, 82 tjeckiska koruna. Allt utom 10€ i mynt. Inte så mycket i värde men var ska man göra av det? Någon som ska resa?

Hur har vi haft det, var har vi varit? --> diveby.blogg.se
(Eftersom jag för tillfället inte orkar skriva ett så långt inlägg.)

Positiv konsekvens

Jag behöver ha det svalt i sovrummet när jag ska sova. Därför brukar jag alltid öppna fönstret innan jag lägger mig och stänga dörren till sovrummet så det ska hinna bli ungefär 18,5-19,5 grader när jag ska lägga mig. I början av sommaren innan jag åkte iväg på tågluffen var det så pass varmt ute att det inte gick ner till lägre än 21,5 och jag höll på att svettas ihjäl varje kväll när jag försökte somna.

Nu när jag är tillbaka efter tågluffen och efter 3,5 vecka av i snitt 38 grader, har termometern i sovrummet stått på 22,5-23,5 grader när jag har lagt mig, och det är så svalt och skönt att jag somnar som en liten hundvalp.

Amy MacDonald - This is the life


1. Mr. Rock and Roll
2. This Is The Life
3. Poison Prince

Nu förstår alla vad man säger igen

Från att svettas i shorts, linne och flip-flops till att frysa i jeans, t-shirt, tröja, jacka, strumpor och skor. Så är det ungefär att komma från.. vart som helst i Europa till Sverige.

Resan har varit väldigt rolig på det stora hela, men efter ett tag blir man leds på att åka tåg och mättad på att uppleva så mycket på så kort tid, så vi beslöt oss för att flyga hem från Barcelona istället för att fortsätta en vecka till. Att sova i sin egen säng, sitta vid sin egen dator, äta svensk mat, inte svettas känns nästan overkligt.

Vart vi än har varit har det varit klarblå himmel, strålande sol och mellan 34-39 grader varmt. För mycket att berätta om i ett enda inlägg, får ta det på muntlig förfrågan. Nu har jag några dagar kvar på semestern innan det är dags att börja jobba igen. Då ska jag sova, äta svensk mat, andas svensk frisk luft och bara njuta.

Ha det gott!

RSS 2.0