Post Earth Hour

Eternal sunshine of the spotless mind.
Vill någon berätta vad den vill säga och ge så jag slipper tänka ut det själv, skulle jag tacka och ta emot.

Miss X däckade i soffan. Tyckte filmen började skit. Hunden luktar illa och stirrar ondsint på mig.. idag var dagen då jag blev rädd för den.. förkroppsligad inkarnation av satan, fick jag för mig att hon var. Så jag vågade inte sluta klia henne på magen.
I frysen ligger 16 -3 vaniljglasspinnar med chokladöverdrag. På tvn break-/mag-/robotdansar en barbröstad dansk. I soffan uppe ligger två andra personer och sover. Slutkörda i mörkret efter nedsläckningen kl.20. Hunden/Satan är orolig och gnyr. Jag tror den är kissnödig.

Nu åker jag hem.

Vajayjay

Idag är det internationella vaginadagen.
Glad Fitta på er!

02.47

Kvällens fyllebeslut kl 02.05; Åk hem!

Nu sitter jag här och skrattar inombords och älskar mig själv. Vad mer kan jag önska mig än en säng nu? Kanske en tekaka och ett glas mjölk.

Lådan

Jaha gott folk. Jag åt av kålrotslådan. Återkommer med resultatet.

Kålrotslåda ala 2006

Idag tänker min mamma laga korvsås med potatis. Det gör hon för att vi ska äta upp en kålrotslåda som legat i frysen sedan förra julen. Dvs en kålrotslåda från 2006. Kan man äta en så gammal kålrotslåda? frågade jag. Ja, sade hon. På riktigt? frågade jag. Ja, sade hon.

Jag vet inte om hon försöker ta ihjäl oss allihopa eller om hon bara vill rensa frysen utan att kasta någonting med risk för att mormor skulle komma på henne. Oavsett anledning erbjöd jag mig att äta korvstroganoff som blev kvar sedan igår. Då kan man uppenbarligen inte äta kålrotslåda till.

Idag har jag lärt mig tre saker:
1. Man kan frysa in kålrotslåda som vissa människor önskar frysa ned sig själva. (I alla fall enligt min mamma.)
2. Man måste äta korvsås och potatis för att kunna äta kålrotslåda.
3. En kålrotslåda från 2006 gör mig pirrig i magen av fler anledningar än en.


Genslers Constellation
eikongraphia.com
Jag får känslan av att högbron över Sundsvallsfjärden inte kommer att på något sätt se liknande ut.

Skillnaden mellan presskontakter

Deltävling 2 Västerås:
Sent på lördagsnatten lämnar Androla över sin femplus-tröja till delfinalens stora vinnare - Sanna Nielsen. Men champagne- och tröjkuppen blir för mycket för Sannas pressansvariga:
- "Inte kul", står det i ett sms till Aftonbladet.

Andra Chansen:
När Aftonbladet frågar om Sibel kan tänka sig att ställa upp på en segerbild tillsammans med Nordman är bolagets representant tveksam;

- Jag gillar inte folk som bränner häxor på scen.

- Driver du med mig, frågar reportern Strömberg.

- Nej, jag gillar inte häxbränning eller droger. Gör du?

aftonbladet.se


Cup of tea?

Det är fascinerande hur snabbt en flaska Ramlösa kan förvandlas till permafrost i frysen.

Jag satte mig här för att skriva av mig lite och bli trött så jag kan somna när jag lägger mig. Har hört att det ska vara nyttigt och hjälpa, men nu blev jag trött av att bara sitta. Kanske är det så praktiskt. Jag har funderat om jag kanske ska lägga in någon låt på mobilen som väckningssignal istället för melodin jag har för tillfället.. om någon jazzig bit kanske kan mildra det kaotiska uppvaknandet på mornarna. Något förslag?

Nu; sängen.

Beautiful Hollywood


Är det Tara Reid eller är det den 80-åriga solhäxan från Den där Mary?

Glad Posk

Påsk är ingenting min familj firar, det har vi aldrig gjort. När jag var liten och min faster upptäckte att vi inte hade något påskpynt kom hon dagen efter med en stor kartong kycklingar, fjädrar, påskkärringar och ägg som fyllde hela huset, till mig. Allt påskpynt vi äger är alltså mitt, kom jag att tänka på igår. Så när som på några gröna fjädrar mamma köpte i veckan när hon inte orkade leta reda på de fjädrar vi redan hade.

Vi brukade dock gå runt kvarteret som påskkärringar jag och min vän-jag-alltid-var-med-när-jag-var-liten; Anna. Ett år var jag påskgubbe och hade en hög svart hatt som vi gjort i papper, annars brukade även jag transa för lite godis. Ett annat år skrev vi små påskkort som vi gav till alla grannar med en ritad kyckling, en fastlimmad pärla och budskapet Glad Posk på. När påsken var över och godiset var slut, ångrade vi oss eftersom alla pärlor utom fyra hade gått åt.

Hur som helst är det för mig jättekonstigt att människor samlas med släkten, äter trerättersmiddagar och spenderar kvällen tillsammans i sann juleanda. Nu ska vi i alla fall äta en god middag, har jag tur finns det påskmust.

Smaklig trerätters och Glad Posk!

Sådd

Här sitter jag och väntar på maten. Tidigare än vanligt, men ack så välbehövt då jag nyss kom på att allt jag ätit idag var en polarkaka. Äggsås känns som en höjdare på fler sätt än ett idag.

Senare idag ska vi så frön. Fler frön än de vi redan sått. I burkar i fönstret och i en kruka på golvet växer ärtor, gräslök, morötter och vaxbönor för fullt och ikväll får de sällskap av rädisor, broccolli, basilika, dill och vad annat vi kan bestämma oss för. Någon som har förslag?

15:56

Nu sitter jag kvar på jobbet trots att jag slutade för en halvtimme sedan. Det har inte blivit en vana, jag väntar bara på skjuts. Jag har verkligen inget vettigt att skriva men jag har inte heller något annat att göra.

Har genom mail och kurirer idag försökt leta reda på ett boende i Belgrad i maj och har fått erfara följande:
- I Belgrad finns ett utbud på 14 hotell.
- I Belgrad bor 1.400 000 människor.
- Alla hotell i Belgrad är fullbokade.
- Lägenhetsuthyrare försöker skaka fram fler lägenheter att hyra ut eftersom trycket på logi är större än någonsin i maj. (Jag antar att det betyder att man försöker fösa ut tanter och gubbar till landsbygden från sina hem för att kunna hyra ut deras lägenheter, för att citera min kurir.)

Hittills har jag kommit på följande alternativa boendesätt till hotell om inget rum det finns att få:
Hyra en husbil, köpa en gammal husbil lämna den kvar och ta flyget hem, bo på flygplatsen, tälta, leta ett stall och en krubba.

Fler lösningar mottages med glädje.


07:36

I bakgrunden hörs: "Out of the light, like a star, like a hero.. love will survive".

Nu har jag suttit på jobbet en timme redan, men bara jobbat en halv. Jag har mitt första fullånga dagspass på länge och det känns lite läskigt. Senast jag jobbade 8h var 14e feb, innan det nyår. Det är dags att bli vuxen nu.

Jag sov ungefär 5h i natt innan jag hann tänka Vad fan är det här nu då? när mobilen väckte mig med en annan ringsignal än vanligt. Morgonen gick sedan åt till att försöka tänka ut hur jag kan få mornarna att bli mindre skräckångestfyllda just i vaknandeögonblicket. Jag blir förstörd så länge av den. Det bästa jag kom på var att kanske lägga mig i tid och hinna småvakna innan klockan ringer. Någon som har ett bättre förslag?

Vi såg en intressant film igår, jag och helan. Miss A skulle många bloggare kalla henne. Jag kallar henne Alex. Snart 40år efter inspelningen tyckte vi det var dags att se filmen som ska utspela sig i en inte allt för avlägsen framtid, dvs. för 20 år sedan. Min hjärna har inte bearbetat mer än att det inte var lunginflammationen som dödade henne, det var den moderna tiden.

Mama Mia

Här under står i skrivande stund en reklam för Mama Mia Bingo;

Ännu en bingosajt!
Varför skulle du välja oss?
Vi ger dig mer än en anledning!
Läs mer här.

Jag undrar hur många som klickar för att få veta mer. Ge åtminstone en anledning till varför jag ska klicka på länken.

På väg till jobbet

Iakttagelser & funderingar:

- Kråka äter oigenkännligt roadkill.
- Cheesemål 39kr på Big Boy.
- Blir inte trä på byggarbetsplatser bångnat när det är kallt/varmt/kallt, snö/regn/torrt/snö?
- Det krävs lite mer snö i norrland för att kalla det snökaos, än vad som behövs i skåne och mellansverige.

Röstningssiffror Västerås & Andra Chansen

http://carolainternational.com/news/index.html

Nya Slussen

Som jag ser det, finns det inget att välja på. Det ter sig väl självklart hur mycket bättre det nya Slussen-förslaget ser ut än förslaget som vill bevara den gamla utformningen. Om klöverbladen ansågs som funkistoppen på 1930-talet, borde "Nya Slussen" göra detsamma för 2010-talet. Mycket bra gjort av Nyréns arkitektkontor.
image280
Bild från dn.se

Startnummer 2

http://www.eurovision.tv/page/news/belgrade-2008?id=590

Iakttagelse

Hur länge har inte Halle Berry varit gravid egentligen? Det känns som något år sedan tidningarna först skrev att hon väntade barn. Efter det har ju såväl Jennifer Lopez, Christina Aguilera och Nicole Richie både hunnit bli gravida och föda barn. Har hon dragit över några månader eller har jag missat något moment här?


69 dagar kvar till Eurovision i Belgrad

image280
...och rätt låt vann!

Om svenska folket som ska vara så insatta och duktiga, hade kollat upp motståndet i Eurovision och upptäckt att det redan består av 25 stycken ballader, hade de förhoppningsvis insett hur mycket smartare det är att skicka Charlotte istället för Sanna. Nu löste det sig ändå tack vare juryn, som vi nu är kvitt med sedan 2005.

Sanna har en jättevacker låt, men det fungerar inte att skicka en dyster ballad att heja på i Belgrad. Det man vill höra, det man vill se, det man vill dansa till i Serbien är en riktig schlagerlåt att stila med. Charlotte kommer att sticka ut med sin låt, hon kommer att få uppmärksamhet som tidigare vinnare och hon kommer bli en favorit med sin schlagerdisco. Tro mig.

Out of the light, like a star, like a hero.

One day to go

image278

Tyra knows fashion

"At first it looked like a porno. But then you shaped your body in that awkward position and it turned into fashion."
image277

Alkohol

Om alkohol står först i innehållsförteckningen, betyder det då att produkten består av mest alkohol? Det skulle förklara mycket av min hårspray.

Din sol, din himmel, dina ängar gröna

Imorse låg jag i sängen och försökte förgäves sjunga nationalsången. Kom att tänka på ett framträdande från Stockholms Stadion 2006, men fastnade på "din sol, din himmel, dina..." ängder? nej det måste jag ha hittat på, tänkte jag. Ängder? Är det inte så man alltid sjungit? Har jag alltid sjungit ängder sedan jag var barn och hittade på det ordet själv för jag inte visste vad som sjöngs?

Jag klev upp, frågade mamma "din sol, din himmel, dina ängder?", går den så? frågar jag. "din sol, din himmel, dina..." fastnar hon. Ängder, ja är det inte så? säger hon. Ängder? Vad fan är ängder? tycker jag. Kollar så upp nationalsången och visst är det ängder. Ibland tar det 15 år för hjärnan att reflektera över saker och ting.

(C)

image278
svd.se/stockholm
Centerpartiet är i alla fall inte bakåtsträvare.

Tyskar vill, tyskar kan, tyskar törs

image275
e24.se
Ja, jag kan nog inte komma på några andra som skulle få för sig att bygga en enorm gravpyramid på 2000-talet.

Den där tron på mänskligheten VI

expressen.se/melodifestivalen
"Nej, det har inte haft någon avgörande betydelse för utgången, förklarar Helena Brodén."
Hur dum får en människa vara? Hur korkad är Helena Brodén?

Alexander Bard

Alexander Bard tror att Hero är för mycket schlager för att vinna på lördag. Alexander Bard tror att BWO ligger bättre till. Alexander Bard baserar det på schlagerbloggarna. Alexander Bard har nog inte läst en enda schlagerblogg.

Jag har bara en sak att säga om Nordman

Tänk dig att du är estländare, eller för all del israel, sitter i din hemby och tittar på Eurovision då plötsligt två skalliga karlar med skägg, piercingar och ärriga ansikten kommer ut på scenen, med blickar enbart återfunna hos en sverigedemokrat, och eldar upp en kvinna. Vad tänker du?

ONE LOVE

image274
aftonbladet.se
aftonbladet.se
aftonbladet.se

I kväll är det dags

"Nordman får elda upp hur många häxor de vill. Inför avgörandet i kväll står en annan häxjakt i fokus. Den på Carola.

Jag vet inte hur det gick till - men plötsligt blev det öppen jaktsäsong på Carola Häggkvist.

Efter superduons fiasko i Västerås startade tredje världskriget i min mejlbox. En del läsare var härligt skadeglada över att jag hade fel i mitt finaltips (fair enough), en del tv-tittare förklarade myndigt att ?One love? inte var särskilt stark (smaken är som baken). Inget ovanligt med det. Det anmärkningsvärda är det Carola-hat som börjat välla fram. Skadeglädjen över schlagerdivans oväntade magplask är enorm ute i stugorna.

Carola är vår största schlagerstjärna genom tiderna - och för vissa verkar det plötsligt ha blivit ofantligt svårt att hantera. Jantelagen har firat stora triumfer under de tre veckor som passerat sedan Johnson & Häggkvist blev bortvalda av svenska folket. En uppsjö krönikörer har - i efterhand, förstås - kastat sig över superduon och frossat i deras flopp. Insändare har hånskrattat åt finalmissen.

En rad artister - BWO, Nordman och Thérèse Andersson - har ganska så hjärtlöst sågat Carola sedan de noterat att vinden vänt. Inte särskilt sjyst. När schlager-SM i kväll byter tävlingsform kommer det att rasa in röster på favoriternas motståndare. En del lär till exempel ringa på Nordman enbart för att jävlas med Carola. Andra kommer rösta nej till "One love" mest för att få en ny "kul" skräll. Jag tror på lyckliga slut, men kanske är jag naiv.

Det kan sluta hur som helst - igen! - men tipset är trots allt "One love" och Sibel till Globen. Av den enkla anledningen att de är bäst.

Svarta hästen heter Nordman.

I kväll är det dags att välja sida."

//
Anders Nunstedt, expressen.se
http://www.expressen.se/noje/melodifestivalen

Im not afraid to put my trust in One Love

Jag vill bara inför kvällen påminna om några låtar som hamnat i Andra Chansen genom tiderna:

Alcazar - Not a Sinner, Nor a Saint
Shirley Clamp - Min Kärlek
Linda Bengtzing - Alla Flickor
Sanna Nielsen - Vågar du, vågar jag
Sonja Aldén - För att du finns

image274

Sundsvalls kommunpolitiker

Är det något jag inte förstår så är det hur Sundsvalls kommunpolitiker fungerar. Man vill nu bygga ett resecentrum för att underlätta byten mellan tåg och buss och för att stärka kollektivtrafiken mot biltrafiken. För att göra detta väljer man nu att flytta navet till gasverkstomten bakom dagbladethuset på Köpmangatan. Detta är alltså det vinnande alternativet som kommunpolitikerna utsett från en rad olika alternativ. Förslaget innebär bla. att:

1. Bussterminalen kommer flyttas från stadskärnan.
2. Bussterminalen kommer att omgärdas av två av Sundsvalls mest trafikerade vägar. (Granne med E4an.)
3. Tågterminalerna kommer inte flyttas, man bygger istället en 200 meter lång gångbro över Parkgatan och Norrportentomten mellan nya resecentrum och gamla tågstationen. (Biljettcentralen för tåg kommer att ligga i resecentrum. Tågterminalerna ligger kvar på bangården.)
4. Gamla tågstationen kommer att lämnas tom.
5. Esplanaden kommer att kapas av ett stort jack där järnvägsrälsen tvingas ner i tunneln. Östra paradgatan kapas helt, liksom parken, medan västra paradgatan måste höjas för att tunneln ska rymmas.
6. I förslaget ingår även en ny "Västra Stationen" vid Mittuniversitetet vilket tvingar tunneln att stiga upp och kapa av antingen Dalgatan eller Örnsköldsallén.

Det här är alltså den vinnande lösningen. Hur ofantligt mycket sämre de andra förslagen måste ha varit är för mig oförståeligt.

Talspråk

Två trötta enirotroll samtalar:
...jag har haft androlas huve i låt...
...det var den svenska sämstan jag pratat...
...hemnumret är 070...
...vill du att jag skickar numret eller smsar det?


Sundsvallska

Vi satt och spånade lite sundsvallska ord, jag och Nathalie och kom på den här exemplariska meningen:

Kan'junte göre förnsch

Det betyder Jag kan ju inte göra det förrän för er som inte bor i Medelpad.

Den där tron på mänskligheten V

Vad är det för fel på människor?
Vad är det för fel på människor?
expressen.se/barn_klämda_under_kaos_på_carolas_konsert

Kan någon förklara för mig om det är möjligt för Carola att göra något som pressen kan skriva positivt om? Har det någonsin hänt? Vad är det för fel på svenska pressen och svenska folket?

09:13
Här hittade jag en till artikel som egentligen är exakt samma artikel men med annan bild och lite längre ner på sidan.
expressen.se/kaotisk_stämning_under_Carola-konserten

Dag 361

Idag kom jag till jobbet som enirotroll nummer två. Enirotroll nummer ett var redan igång med att rita gubbar på whiteboardtavlan.

Just som jag blev kallad Sir känner jag den Kafkaliknande smärtan från igår göra sig påmind i bröstet likt en boll som försöker hindra min andning. Jag kanske borde sova mer. Eller komma ihåg att äta.

Kiruna 2008.03.08

Nu är det äntligen dags för Kiruna!
Nathalie, jag hoppas du ställt Amadeus på kylning!
image275
SVT Play
Aftonbladet TV

"SVT stoppar Björn Gustavsson"

schlagermicke.blogg.se/ickenyheten_som_blev_en_folkstorm

BWO

Alexander Bard är inte bara störd och från helvetet sänt, han är korkad också.
Alexander Bard - "Det är oss Europa röstar på"

UK 2008

Storbritannien röstade fram sin representat till Belgrad för några dagar sedan, jag har inte hört den eftersom jag inte lyssnar på låtarna förrän de presenteras i SVTs genomgång veckorna innan Eurovision. Dock har jag hör en annan låt som var med i tävlingen och som verkligen fastnade på trumhinnan. Jag hade verkligen velat se den här på scenen i arenan i maj.

Michelle Gayle - Woo

Empty logic

Uppenbarligen finns det människor som fortfarande tänker rösta på copycat Sanna Nielsens plagiat. Det gläder mig att de gillar Anna Vissis låt, men gör mig bekymrad att de tror de kommer funka att skicka något som var med två år tidigare.

När jag ändå varit inne på statistik kan jag ju också nämna att en ballad som Sannas inte vunnit på tolv år, om man nu kan jämställa Empty Room med irländsk folkmusik. Kan man inte det får man gå tillbaka 16 år när Linda Martin vann i Malmö med Why Me.

Misstolka mig rätt, jag tycker Empty Room är otroligt vacker och finstämd, men jag tycker det är befängt att rösta på en låtstöld.

2006 Anna Vissi - Everything
1996 Eimear Quinn - The Voice
1992 Linda Martin - Why Me

Lite statistik

För att ge en liten hum om vad som brukar gå bra i Eurovision har jag hastigt sammanställt en liten lista över vilken artistformation som varit mest populär genom tiderna. Jag vet att summan av antalen diffar på en handfull år, men jag orkade inte räkna om och det skulle ändå inte göra någon avgörande skillnad i resultatet.

Följande många gånger har alltså dessa formationer vunnit genom tiderna;
Solosjungande kvinna: 32ggr
Solosjungande man: 6ggr
Grupp: 9ggr
Duett: 5ggr

Det är med andra ord nästan faktamässigt ett misslyckande att skicka tex. Martin Stenmarck eller The Ark.

Deltävling IV

Det är så här Melodifestival ska se ut!
Äntligen har de hemska individerna av svenska folket som inte har något egentligt intresse i tävlingen lagt ifrån sig telefonerna och valt att inte rösta. Äntligen kan hoppet lysa igenom det manshaftiga, långt ifrån glamourösa träsket av Martin Stenmarck och The Ark, som gör att vi vågar hoppas på en annan vinnare än Rongedal. Om precis en vecka ska det vara upplagt för fight utan dess like. Hur svårt kan det va'?

"Den som inte tar det här på blodigt allvar, har inget här att göra!"
- Linda Bengtzing 2008.03.01 21:33

Plaggiat

Eftersom jag gillar att prata "inspiration";

T.v: Anna Vissi North American Tour 2007.
T.h: Charlotte Perelli Melodifestivalen 2008.

Ber om ursäkt för den fruktansvärda bilden på Vissi, men det var den enda jag hittade på klänningen i skrivande stund.

Tillägg 01.35:
Jodå Fredrik jag läste också det någonstans och tyckte det var konstigt att det inte slog mig direkt. Som ersättning för den missen kom jag på ytterligare ett bidrag till serien. Det kanske räknas som ett vinnande koncept?

T.v: Afrodite Melodifestivalen 2002
T.h: Gina G Eurovision Song Contest 1996

I helvete

Jag laddar busskortet med 100kr. Trycker för en resa och har 50kr kvar. En resa som tar 45min och går runt halva stan. (Bilvägen hem till mig tar 7min.) Kan någon berätta för mig varför jag ska uppskatta detta?

RSS 2.0