Det här med att stoppa vapen i munnen

Min gode vän My skriver om bordsvett, eller hon citerar Magdalena Ribbing för DN, och reflekterar över innehållet i hennes artikel och jag kan inte annat än själv börja fundera. Det är särskilt stycket:
 
"Kniven stoppas aldrig i munnen, det är en gammal god regel som förekommer i flertalet kulturer. En kniv är ett vapen och en civiliserad person har inte ett vapen i munnen..."

..
.som jag fastnar vid. Jag har också samma dåliga ovana som min gode vän att jag ofta stoppar vapnet i munnen, trots att jag vet att det är dåligt bordsskick. Det tänker jag också varje gång jag gör det, samtidigt som jag tänker; det kanske inte var någon som såg?. Mången gång har jag också funderat över hur många som gör detsamma. Jag tänker att alla vet att det är fel men att många, liksom jag, gör det, eller råkar göra det, ändå.

Hur gör ni? Hur gör du Nathalie, som drömde att du bajsade på dig igår?

Uppe före tuppen

Ja jag sitter redan på jobbet. Klockan ringde klockan 04.10 mitt i min dröm att jag fick anställning på ett litet torp som låg på en kobbe ut i vattnet med tillhörande sandstrand där ett gammalt par, som redan kunde mitt namn, bodde.

Nåväl. Jag började 05.30 och 12.29 ska jag påbörja min resa nedåt Kalmar. Om han där uppe och SJ vill. Jag sitter och uppdaterar sj.se och bara väntar på att det ska komma in trafikstörningar någonstans på sträckan. För jo just det ja... det snöade igår.

Wake-up light

http://www.wakeuplight.philips.com/sv/se//
Det här verkar ju vara rena drömmen. Jag skulle kunna mörda varje morgon när min alarmsignal går igång. Synd bara att priset ligger lite lite i överkant för vad jag kan tänka mig att betala för en väckarlampa. Men hey.. jag fyller ju år snart. Plus ett på önskelistan.

Lenin Hostel

Är det någon här som har varit till Moskva? Jag skulle behöva lite tips om boende, både vad det finns och vilken kvalité det är på det. Gärna något som inte kostar miljoner att bo på. Vågar man bo på något som heter Lenin Hostel? Vågar man bo på ett hostel över huvud taget?

Metafor

Den stora karln i Top Gear var väldigt rolig i den lilla snutten jag såg av programmet, när han körde den nya Audi R8.

"Att ta kurvor med en vanlig superbil brukar vara som att baxa en ko upp för en trappa, men med Audi R8an känns det som att smörja in Keira Knightley med honung."

Ja han är nog min nya idol vad gäller metaforer.

En typ av skadeglädje

Idag har jag bara klagat. Det känns rätt bra. Ungefär som igår när jag var förbannad på att det inte gick att konvertera .avi-videor till iPodformat i något av alla de hundratals program jag provade (kändes det som) och jag fick reda på att Nathalie också satt och var arg och irriterad. Då kändes det lite bättre. Delad glädje är dubbel glädje heter det ju, det verkar vara samma sak med ilska. I alla fall för mig.

Statens jävla järnvägar

Om två dagar ska jag ut och åka tåg. Det slog mig just att SJ-helvetet aldrig kan hålla tiderna, särskilt om man åker med regionaltåg mellan Sundsvall-Gävle, vilket jag ska göra. När jag nu ska byta tåg två gånger till utöver jävla gävlebytet hoppas jag verkligen att det värdelösa X-trafiktåget inte blir försenat som det, enligt statistik blir 1 av 3 gånger, för då får jag nog ett eget litet helvete med att hinna mellan alla byten. Tågmöte, elfel och löv på rälsen är de vanligaste ursäkterna den här årstiden.

Sist jag åkte blev jag ungefär två timmar försenad och fick åka ersättningsbuss från Gävle till Sthlm. Då krävde jag ingen ersättning. Det kommer jag göra om det händer något den här gången. Om det gick att bojkotta SJ skulle jag göra det varje gång.

Char lotte

Förlåt Fidde, men..
Ibland lyckas hon helt förjäkligt alltså. Perrelli. Nästan värre än Linda Rosing gör i sin blogg.

http://charlotteperrelli.blogg.se/2008/october/idol.html
"På fredag sitter jag som gäst jury medlem i IDOL." Gäst jury medlem? Måtte hon ha varit i en väldig hurry för det där kan jag inte tänka mig låter rätt i någons öron. Utom kanske någon med skrivsvårigheter. Sen undrar jag också varför hon har målat ögonbrynen grå? Ni som känner Ellen, tänker ni också på henne när ni ser bilden på bloggen?

Msndöden

Sånt här får jag spunk på:

Bekantpåmsnsomegentligeninteharnågotattsäga: Tja, läget? görs? händer i helgen?

Och när man sedan engagerat sig i att svara på dessa frågor man vet egentligen bara är artighetsfraser blir svaret ändå; "Ok". Man hade lika gärna kunnat skriva "Det är förjävligt, livet suger och jag planerar min egen död. I helgen kommer jag inte finnas längre." Och svaret skulle ändå bli "Ok". Möjligtvis "Hehe ok."
För det första kan det väl inte vara så svårt att komma med något bättre att öppna en konversation med, eller säga eller fråga. Och om det är så svårt så är det nog bättre att inte säga något alls, för då finns det nog egentligen inget att säga.

Visst är jag bitter av mig. Mest irriterad blir jag nog för att min dator får dödsångest när det händer för mycket samtidigt, som att många börjar skriva på msn samtidigt som jag håller på i andra program. Då börjar den protestera genom att sega ner, hänga sig och klaga med väldigt konstiga ljud. Därav hatar jag dessa meningslösa konversationer. Säkert lite mer än nödvändigt.

Sade någon i-landsproblem?


Jag överlevde

Jodå jag är kvar här med er andra, har inte korsat över till den andra sidan eller blivit kidnappad. Den enda vampyren i filmen var inte så läskig, mest snäll. Utom mot några människor, men det får ni se själva. Jag sket med andra ord inte ner mig heller, däremot höll jag på att kissa på mig efter lite mer än bara en pommac under en två timmar lång film. Men jag överlevde det också. Det var det, antar jag.

Låt den rätte komma in

Hej. Jag brukar inte vara så duktig att blogga på helger, men nu tänkte jag att jag måste skriva ett inlägg så ni vet vad som hänt mig om jag inte kommer tillbaka. Jag ska snart ner till Filmstaden och se den där nya svenska skräckisen Låt den rätte komma in. Risken finns alltså att jag blir biten, kidnappad, ihjälhuggen eller vad som nu händer i filmen för ni vet att när man väl sett de där vampyrerna så finns de överallt. Och då hittar de mig.

Klarar jag mig ifrån det skiter jag kanske ner mig istället och bestämmer mig för att sitta kvar i stolen tills jag sjunkit genom jorden eller självdött och ruttnat bort. Annars hörs vi på måndag. Ha en kul kväll ni med.

Go'vänner

expressen.se/jodå de har opererat sig

"En som däremot fortfarande förnekar ingreppen är Demi Moore, 46. Enligt In Touch har hon snyggat till sig från topp till tå för minst 1,1 miljoner kronor under senare år. Allt för se nog ung ut för att kunna vara 30-årige Aston Kutchers maka och inte som hans mamma, säger en vän."

"Vän". Jag vet inte om jag skulle kalla denna person "vän". Varken om jag var Demi Moore eller Expressen.

Tragisk utveckling


wulffmorgenthaler.com


Toxic

Jag kan fortfarande känna lukten i näsan, känns som den trängt långt upp i hjärnan vid det här laget. Lukten av hårspraysmoln från de 100 nervösa, hormonstinna gymnasiebarn som åkte med samma buss som jag imorse. Jag försökte förgäves begrava näsan i min stora halsduk för att få luft, men kemikalierna i luften trängde igenom och in i huvudet på mig.

Kanske var det bara den lilla killen framför mig med tre gånger för stor jacka och mer kladd i håret än hår på huvudet, som stank gifter värre än besprutningsmedel, men de såg (nästan) alla ut som väldigt misstänkta att missbruka och fräta sönder sina hårt kämpande hjärnceller med en halv burk hårspray varje morgon. Stackars mig, stackars barn.

Bauhaus

Ikväll hörde jag den tredje felformuleringen på Bauhaus. Sannerligen ett svårt ord för den äldre generationen svenskar.

Nathalies mormor: Backhaos
Nathalies farmor: Bahuus
Gubbe på jobbet: Baahus

Filmtips, tack

Jag behöver filmtips igen, de tre jag fick sist räckte inte särskilt långt. Jag var nyss jätteduktig, tyckte jag, som kom på två filmer jag inte sett; Dreamgirls och Pans Labyrint. Ge nu inga recensioner på dessa två att de var skit så jag fortfarande kan ha dem kvar att se. Men ge mig förslag, tack! Jag vet att ni så gärna vill när jag ber så snällt.

Kovärschachon

Johan å NattaLi prata om nå på rastn:

På sundsvallska:
Nathalie: Assåru, varrtan ahettan?

På svenska:
Nathalie: Jaså du, vart han har lagt den?


Backen och allt annat

Nathalie försöker förklara varför hon råkar säga backen till alla ytor:

- Backen för mig, det är allt som inte är nåt annat.

Sköna gröna hem

Det är typiskt att när man för första gången på 1½ år bestämmer sig för att börja följa en programserie, så jobbar man över två avsnitt direkt. Man man man, det här gillar du Nathalie.

kanal9.se/skönagrönahem

Me so hungry

Jag måste bara frossa lite:

Kinamat med curry och grönsaker
Korvstroganoff med ris och massa soja
Sushi
Pizza med mycket mycket vitlökssås på
Black & White
Hemmagjord hamburgare med tacosås

Om lite drygt en timme har jag äntligen "lunch" och får äta min medhavda Finduslasagne.

21 oktober 2008

"Imorgon gäller det...
...att ni alla håller koll på hemsidan. Då kommer det nämligen avslöjas spännande grejer som Carola har på gång.

Så missa inte det!
Hälsningar /Carola Musikproduktion"
http://www.carola.com/?bfs=1

Sär skrivning

Jag hörde om en himla rolig särskrivning idag. Nästan i klass med Kassa medarbetare;

Bygg nation. Herre jösses.

Sms med varandra

Jag skickar väldigt mycket sms. Nästan bara sms faktiskt, jag ringer ytterst sällan några samtal med min mobiltelefon. Mamma suckar varje dag när min telefon plingar eller vibrerar stup i kvarten (väldigt egendomligt uttryck för övrigt). Får du sms heela tiden? säger hon jämt. Ja, säger jag och förklarar min generations kommunikationsvanor och kontaktbarhet. Nästan varje gång. Och hon orkar inte lyssna. Det skulle jag inte heller göra.

Apropå min mobils vibrationssignal så kan man tro att det är någon komponent tagen från en bil, satt i en liten telefon. Den låter högre än ringsignalen och oftast dansar den runt där den ligger som gamla nokia 3310:na brukade göra. Jag har ju redan berättat om kompisen som hörde den när han sov och trodde det var någon i drömmen som ropade DREAM!!, när den vibrerade på blombrädan. I helgen fick jag höra Det var en jävla konstig ringsignal det där, när den låg på en dator och lät lite mer vissen och besviken som om den sjöng på sista signalen.

Nu har jag börjat stänga av ljudet och vibrationen helt. Jag har ändå lagt mig till med ovanan att lite då och då klicka på den för att se om jag missat något sms. Det som stör mig allra mest med telefonen är dess oförmåga att spara stavade ord i T9-registret och att inkorg och utkorg blir fulla minst en gång per dag och jag måste massradera sms eftersom det ligger några gamla sparade sms från stenåldern längst ner i korgarna som jag vill ha kvar. Fruktansvärt i-landsproblem.

Min mening med det här inlägget var inte att försöka verka pi-pa-poppis för att jag får sms hela tiden. Det var mer en förklaring till hur mongo jag är och en undran om jag bör söka hjälp för avvänjning?

18 dagar kvar till EMA


Dreams

05:55 står klockan på. Jag börjar jobba om 5 minuter, annars finns det inte en chans till att jag skulle vara uppe så här okristligt tidigt. Jag är dock inte ensam, enligt boken man skriver i när man kommer ska det vara en till person här. Men jag har inte hittat honom. Det var bäcksvart i alla rum och jag har inte hört ett knyst sedan jag kom, utöver ventilation och kaffeautomater som utstöter molande ljud emellanåt.

När alarmet ringde imorse vaknade jag mitt i en dröm, det har hänt de flesta nätterna den senaste tiden. Jag minns inte så mycket av nattens dröm dock, mer än att jag var på en båt. Det är mycket med båtar just nu. Härom natten drömde jag att jag var i Serbien och skulle låsa in mina värdesaker men hade inte tillräckligt med euro (som de inte har i Serbien) för man var tvungen att hyra två deponiboxar samtidigt. Jag försökte skramla ihop ur det jag hade i fickorna, men allt som fanns var 50öringar och kolsvarta femmor som blivit färgade av mina nya byxor. Som tur var fanns ett tvättställ där jag kunde gnugga bort den svarta färgen för att visa att det var autentiska pengar. Dock spelade det ju ingen roll eftersom det var svenska kronor, men viktigt var det i alla fall. När pengarna ändå inte dög blev Niklas (som också var där i gänget) irriterad och slängde fram alla sina euro att betala med, men då skulle han ha min lypsyl i utbyte och det var det inte värt sade jag surt. Det är vad jag minns. Utöver sceneriet med kravallstaket, väktare, röd heltäckningsmatta och en pool.

Sist jag sov hos en kompis drömde han att någon plötsligt, mitt i drömmen ropade DREAM!!
Det var min väldigt... effektiva smsvibrationssignal från mobilen på blombrädan som utöver att vibrera också är väldigt bra på att ljuda mer än den vanliga smssignalen. Nu kan jag inte höra annat när den vibrerar än att den låter DREEAM!!!

Lena & Orup

Hipp som happ ska jag visst gå och se Lena & Orup ikväll i Sporthallen. Samma ställe som jag såg henne sist på 2004. Då satt jag på första raden bredvid mittengången, jag och My hängde vid datorerna på skolan och väntade på att klockan skulle slå över till biljettsläpp. Det förvånar mig inte om vi var först att boka. Vi missade Religionen minns jag.

När läraren efter ett tag frågade; Men var är My och Johan? och någon svarade; De bokar biljetter till Lena Philipson, det var biljettsläpp nu, sade hon bara Jaha, såklart. Vart annars. Så var det inte mer med den saken.

Ikväll ska jag sitta på rad sju. Pappa hare fått fyra biljetter så han och mamma, jag och Nathalie ska gå klockan 19.30. Det blir la roligt det.

Hästträd

Det här är ju nästan hysteriskt:
Hästen Gracie fastnade i ett träd


Kom och köp

Oj! jag kom plötsligt på att jag har en iPod Nano till salu!
diveby.blogg.se

Så nu vill jag bli av med min gamla trotjänare. Inte riktigt som ny på utsidan, men på insidan fungerar den galant som en nyoljad cykelkedja. Om jag minns rätt har jag fått ett erbjudande för den tidigare. Hojta till om du vill köpa!
itreviews.com

Marcus gör slag i saken

dn.se/svt förvränger gamla tv-bilder

Det är sannerligen en fatalt puckad uppfattning SVT har om vad tittaren uppskattar mest. Ska vi göra en undersökning här och nu? Hur många vill se Göran Perssons ansikte utragen till Hey Arnold-form och inzoomad in i porerna? och hur många vill hellre se en svart kant till vänster och en svart kant till höger?

Dock tycker jag journalisten Marcus Boldeman har den lätt bästa kommentaren till varför utdragningen är dålig;
"Det här är inte kul för en filmskådespelare som kanske lagt ner en förmögenhet på en plastikoperation för att se smal ut och får sitt utseende helt kvaddat av SVT."

Jag menar, självklart. Jag är säker på att Tori Spelling och Tara Reid sliter loss sina sönderblonderade hårsäckar från skalpen i raseriutbrott över att SVT drar ut deras kinder och hakor. Det är ju vad det hela handlar om, de stackars skådelspelarna som får sina vackra yttren kvaddade. Fruktansvärt SVT, fruktansvärt! Tänk på de stackars skådespelarna!

De 28 bidragen

svt.se/melodifestivalen

De 28 bidragen är dragna. Det verkar bli ett bra år trots dett ojämna årtalet, går ju även att redan skönja många artister.

I begynnelsen

Ja, jösses vad tyst det varit här på sistone. Jag har ju varit ledig och då är jag en upptagen man... eller så orkar jag bara inte använda hjärnan och skriva något.

Det här är fjärde veckan på raken som jag bara jobbar fyra dagar, sannerligen trevligt måste jag säga. Man hinner med så mycket mer under sin lediga tid. Fast mycket mer utvilad skulle jag inte påstå att jag blir.

Nathalie, jag insåg just att jag inte kan vara med på teamfesten den 30e. Jag åker bort då igen, men du är anmäld.

(Rubriken tog jag från rullisten som föreslog namn som andra skrivit in från den här datorn.)

Womanizer Directors Cut


Idag är det fredag

...och snart är det helg. Även för vissa på eniro.

Enirotroll 1: Hejdå, trevlig helg!
Enirotroll 2: Tack, men jag jobbar.

Kakeldekor

Jag har ju länge tänkt fräscha upp mitt badrum. Jag har skrivit tidigare om den hemska kakeldekoren i spektrakts alla färger som sitter på alla plattor där inne. Nu har jag bestämt mig för att göra slag i saken eftersom jag hittat en butik som har ett jättestort utbud av kakeldekor som jag kan täcka det gamla med. (För orginalkaklet är heller inte särskilt attraktivt med babyblå ränder på mitten.)

Problemet är bara att butiken ligger i Stockholm och utbudet är så stort att jag kan inte bestämma mig för vilken sorts svart jag vill ha. Det finns nämligen flera nyanser av blanka, matta, helt svarta, gråsvarta, kolsvarta plus några andra spännande som borstat stål, mörk ek osv. Det finns inga bilder på hemsidan av hur de ser ut uppsatta, utan bara en målad bild av varje modell, så det gör inte saken lättare. Jag skulle kunna beställa hem flera olika och skicka tillbaka de jag inte vill ha, för de har väldigt fina returrättigheter. Men det känns samtidigt väldigt jobbigt. Jag har ingen resa till Stockholm inplanerad på ett tag heller så det blir väldigt mycket dyrare om jag skulle åka ner för att granska de olika sorterna.

Det här är ett stort i-landsproblem, som ni märker. Antingen beställer jag hem flera och förlorar bara fraktavgiften när jag skickar tillbaka. Eller så chansar jag på någon och beställer hem. Om jag kan bestämma mig. Jag skulle behöva en rådgivare. Här är en länk till sidan om du känner att du, bättre än jag själv, vet vad jag vill ha:

http://www.kungsfarg.se/kakeldekor.htm

Hjälp?

Arla morgon

Som om det inte räckte med att jag skulle börja 06.00 och måste kliva upp 05.00, så ska det vara kolsvart ute, kallt och blåsigt och regn från alla håll. Synnerligen upplyftande en dag som denna.

Det positiva är att jag får sluta 12.45 men jag slits mellan att åka in till stan eller åka hem och sova. Det här vädret drar mig allt mer åt det senare. Stora i-landsproblem det här.

Slept like a rock

I natt somnade jag och vaknade efter en minut. Så kändes det när klockan ringde imorse. Jag drömde en hel harang av konstiga handlingar som slutade i att alla människor runt mig försvann innan jag började vakna och inse att alarmet ringde. Jag brukar alltid vakna flera gånger på nätterna och vända på mig fram och tillbaka men i natt minns jag inte att jag ens vaknat till en enda gång, jag låg till och med kvar likadant som när jag somnade igår. Måste ha hetssovit stenhårt för att ta igen de senaste nätternas bortfall. När jag slutar klockan 14 ska jag i alla fall hem och lägga mig en stund. Innan min mormor ska bjuda på stekt strömming till middag.


Nästa år gör vi samma sak igen, hörrni

Nu sitter jag på jobbet igen efter helgens bravader. Det blev som jag trodde både tåg, båt, flyg, buss och pendeltåg därtill. Det har varit superkul och jag har Jessica F:s autograf på mitt smartcase.

Igår när jag åkte tåg hem från Sthlm satt dock en mycket underlig människa på platsen snett mitt emot. En man i 27-30-årsåldern med långt hår och långt skägg med vit fiskarmössa, knallgrön t-shirt, en virkad väst i grönt, babyblått, lila och brunt mönstrat i cirklar fram och bak. Han hade med sig en ica-kasse och en virkad liten väska med en anteckningsbok i som var röd med en nalle på och hade rött sidenband. I den skrev han med en whiteboard-penna. Till packningen hörde också en ryggsäck, en axelväska, en gitarr, ett blåsinstrumentfodral, en grön och gul skumgummislang (typ som leksaker man slår varandra med) samt ett paket i kartong ihopvirat med tjockt rep. En kuf skulle nog många kalla honom.

SJ kunde för övrigt inte hålla tiden den här gången heller pga. tågmöte i jävla Gävle som skapade försening. Kan inte någon lägga in ett förslag på en trespårig banvall genom den flaskproppen till stad som tågen kan blåsa rakt igenom istället för att A L L T I D bli försenade på just den platsen. Nåväl, det är det värt när man får ha så roligt en helg som denna.

Sthlm, Hbg, Sthlm, Svall

Imorgon drar jag mig söderut igen, mot värmen, människorna och musiken. 40mil imorgon och ytterligare 50mil på lördag, blir borta tills på måndag. Så ni vet var ni har mig, på ett ungefär. Ska åka tåg, flyg, båt och säkert buss om SJ är lika kvalitativa som de brukar vara. I jävla Gävle.

För att saknaden inte ska kännas allt för stor tänkte jag att ni kunde få lite fina länkar här att titta på så länge;

Danity Kane - Sucka For Love

The Saturdays - Up

Pussycat Dolls - Halo

Och så förstås:


Britney Spears - Womanizer

Christina Aguilera - Genie In a Bottle (New Version) / Keeps Gettin Better

Vi hörs på tisdag hörrni. Ha en trevlig helg, det ska jag ha!

Första oktober

Här står jag på jobbet. Igen. Äter hårdbröd och dricker vatten ur en pappmugg. Den första oktober och det öser ner ute. Forsar på vägarna.

Nej det är faktiskt inte alls så hemskt. Jobbet går smärtfritt och jag har gott extrasaltat smör på mackorna. Jag har bil hem så vädret spelar inte så stor roll, och imorgon jobbar jag sista dagen för den här veckan. Sedan åker jag till Sthlm och Helsingborg. Jag spanade just in en burk pepparkakor på ett bord.

...

Nu äter jag pepparkaka. Känns som jul igen. Nu ska jag fylla på min pappmugg.

RSS 2.0