Ecologica Berlina


Ikväll ska jag och den här stifta bekantskap. Det är ett nytt ekologiskt vin från Tyskland som enligt beskrivningen ska smaka gråpäron och gröna marmeladkulor, utan att vara särskilt sött. Enligt sann tradition var jag ju så klart tvungen att köpa det.

Det slår mig nu att jag förra gången skulle återkomma om hur vinet med smak av grön banan, gråpäron och mineral smakade men att jag glömde det. Enligt samma tradition kommer jag inte ihåg längre hur det var. Jag har bara för mig att vi tyckte om det. Jag ska försöka komma ihåg att ge en recension imorgon.

Glad Valborg! Elda lugnt.


Glad Valborg


Måtte det vara snygga jackor

"Malena Ernmans fem danserskor/körtjejer på scenen kommer ha korta jackor i sammet och siden, med urringning och smala höfter."
expressen.se/malenasfinalklanning

Är jag utdaterad?

Mitt uppdrag för dagen innan jag började jobba var att köpa svarta A3-ark, vilket visade sig vara helt omöjligt. Övertygad om att det skulle finnas, vandrade jag ner till Claes Ohlsson för att inhandla några papper och sedan gå hem men tji fick jag, för på Classe hade de inga andra ark än skrivarpapper.

Efter en funderare om vart det istället skulle kunna finnas stegade jag in mot stan igen med lika misslyckade resultat. Varken på Åhléns, Gallerix eller ens på Vängåvans Bok & Papper fanns det svarta A3-papper.

Jag var t.o.m. in på Lagerhaus och även Lekplaneten och letade men tydligen ritar inte dagens barn längre, för där fanns bara mekaniskt lego, elektroniska robotar och talade dockor. Inte ens kladdkritor.

Slutsatsen blir ingen annan än att det inte går att köpa svart papper större än storlek A4 i staden Sundsvall längre. Mitt hopp ligger nu hos Panduro eller Akademibokhandeln i Birsta. Önska mig lycka till.

Finn ett fel


Inför ESC 2

Måndag igen och dags för ännu ett Inför ESC-avsnitt. Det är två veckor kvar till Moskvaveckan och ännu färre dagar tills äventyret börjar! Ikväll presenteras andra halvan av startfältet i den första semifinalen, d.v.s. resten av Malenas motstånd. Det är alltså bland dessa och de nio bidragen från förra veckan som Malena ska knipa åt sig en av 10 finalplatser och det ska nog gå vägen. Hon är rankad som favorit i den här semifinalen som kallas den svaga av de två, med rätta. Av dessa låtar har jag bara hört en innan.

10. Israel
 Noa & Mira Awad - There Must Be Another Way


Mnja... Nej... Deras röster passar väldigt bra ihop så sången låter väldigt fin, men jag tycker låten bara är tråkig och repepepetativ. 2/5

11. Bulgarien
 Krassimir Avramov - Illusion


Malenas operamotstånd. Det börjar otroligt bra med en stark refräng, men sedan fortsätter det bara utan någon förändring i tre minuter och han är duktig om han kunde ta någon annan ton än samma falsett i tre minuter. Jag hoppas den blir bättre och växer! 3/5

12. Island
 Yohanna - Is It True?


Låten är finstämd och hon sjunger väldigt bra men för mig blir det bara tråkigt och jag tycker låten går lite för högt och gör det jobbigt att höra hennes röst så högt, så länge. Jag tror dock den kan charma publiken med Hera Björk och Friðrik Ómar i kören. 2/5

13. FYR Makedonien
 Next Time - Neshto Shto Ke Ostane


Nej men så fruktansvärt tråkigt. Helt fel forum. Tissepause. 0/5

14. Rumänien
 Elena - The Balkan Girls


Sommarfräsch partymusik och väldigt Eurovision. Rätt bra på ett roligt sätt, tycker jag och den sätter sig direkt och sitter kvar där. Så länge scenframträdandet blir mer livfullt än videon och inte en Tjeckien 2008 (som jag dock gillade), tror jag det kan fungera. 3/5

15. Finland
 Waldo's People - Lose Control


Jag har skrivit om den här låten innan och rosat den. Jag tycker fortfarande den är väldigt bra och hoppar den står sig bra i tävlingen, vilket jag tror, kanske att den faller bort lite i mängden i finalen. Det är ingen vinst, inte en topp 5, men i alla fall en topp 10 tror jag. 4/5

16. Portugal
 Flor-de-lis - Todas As Ruas Do Amor


Det är lite somrigt och lite mysigt. Det känns inte som ett försök att vinna, utan mer som att Portugal är så nöjda med sin fjolårsplacering att de bara vill bjuda på lite blommig grädde för öronen, som vinnarländer brukar göra året efter och med Portugals mått mätt var 2008 en vinst. 3/5

17. Malta
 Chiara - What If We


Ja just ja. Jag skrev att jag inte mindes hur den här låten lät. Det gör jag nu, det är ju samma låt som de övriga gångerna tant Malta ställt upp i tävlingen. Jag vågar dock nästan säga att det här är den bästa av de tre, jag tycker den är maffig och har några fina slingor. Tyvärr är några andra slingor för exakt likadana som i Chiaras andra låtar och jag tillhör inte hennes skara jättefans, jag håller mer med Petra och tycker att hon låter som en synthesizer. Utan henne hade den fått ett högre betyg. 2/5

18. Bosnien & Herzegovina
 Regina - Bistra Voda


Här har vi en låt. Jag tänker bortse helt från de hemska kommunistiska budskapen och den obehagliga känslan som de kan bidra med. Jag tror den här kommer att växa sig till en riktig storfavorit för mig, oavsett kommer den bli en av årets Eurovisionprofillåtar. (Jag tror bara riktiga fans kan förstå exakt hur jag menar.) Den kommer gå väldigt långt. Jag skulle hemskt gärna vilja se Sarajevo. 5/5

Alzheimers?

- Numret till Ekohallen
- Vill du ha numret eller ska jag koppla fram dig?
- Till?

Svenskhet eller bara dumhet?

Människor som i varuhus, på gator och torg, plötsligt bara stannar till därhelst det passar dem, åker upp för en rulltrappa, kliver av översta trappsteget och stannar där så nästa som kommer i trappan knappt tar sig av den, hur tänker de?

När jag var på affären nyss var en äldre herre på väg in genom de små grindarna med sin vagn och stannar plötsligt bara mitt framför dem och bara tomglodde. När jag skulle betala stod karln framför mig och pulade med pengarna i sin plånbok mitt framför kassan så jag fick stå bakom och vänta med att dra mitt kort trots att kassörskan redan var klar med att dra mina varor och väntade på att jag skulle betala.

Varför tar de inte bara ett steg fram och är ur vägen för resten av världen? Jag hoppas inte jag är lika obetänksam själv.

Om föraren känner för det, helt enkelt?

Jag läser om vad det kostar att åka taxi i Moskva och får följande information: "Fares rise after the Metro closes at midnight, or in the rain, or if the local soccer team lost."

Väldigt spännande regler.

Nördfakta

I Moskva har förberelserna inför tävlingen varit igång i drygt en månad redan. De faktiska förberedelserna i staden alltså och eftersom ryssarna tycker om att stoltsera med sina bedrifter, berättar de gärna hur mycket allt kostar och vad man gör för tävlingen.


Hittills har man producerat och satt upp 1200 billboards, 5000 flaggor och 5500 affischer i staden. På alla figurerar fjolårets miss world; ryska Kseniya Sukhinova, stylad för att likna en typisk kvinna från respektive land.

Inuti arenan 31mars. Det ser ut som en gymnastiksal, men här på golvet har man lastat ur 13 lastbilar, eller 1170 kubikmeter byggmaterial.
 
En bit av 2000 kvadratmeter LED-skärmar. Man har fått sätta upp extra generatorer utanför arenan för att säkra strömförsörjningen, vilken kommer att ligga på ca 6 miljoner watt.

Så här långt hade scenbygget kommit igår och snart måste man vara klara för i slutet av nästa vecka börjar repetitionerna!

ESC-datum

Inför Eurovision Song Contest i SVT:
SVT1 måndag 20 april 2009 kl 20.00: Avsnitt 1:4
SVT1 måndag 27 april 2009 kl 20.00 Avsnitt 2:4
SVT1 måndag 4 maj 2009 kl 20.00: Avsnitt 3:4
SVT1 måndag 11 maj 2009 kl 20.00: Avsnitt 4:4

ESC countdown i SVT:
SVT2 måndag 27 april 2009 kl 19.30: Avsnitt 1:3
SVT2 onsdag 29 april 2009 kl 19.30: Avsnitt 2:3
SVT2 onsdag 6 maj 2009 kl 19.30: Avsnitt 3:3

Eurovision Song Contest 2009
SVT1 tisdag 12 maj 2009 kl. 21.00: Semifinal 1
SVT1 torsdag 14 maj 2009 kl. 21.00: Semifinal 2
SVT1 lördag 16 maj 2009 kl. 21.00: Final


Visum!

Äntligen har jag visumet i min hand och allt är klart inför resan! Passet är åter i min ägo och det enda som behöver fixas innan avresa är pengaväxling och det gamla vanliga. Sånt som krävs för varje utlandsresa och inte bara för att komma in i Ryska Federationen.

Det är snart bara två veckor kvar tills jag åker, tiden springer verkligen på. Jag sitter och skriver upp saker jag måste köpa och fixa. Högst upp på listan står som brukligt; Resorb.

Hero Face


Spelar det någon roll om jag kopplar fram?

Jag: Vill du att jag kopplar dig dit?
Kund: ... Va?
Jag: Vill du att jag kopplar dig dit?
Kund: ... Kan du koppla mig där?
Jag: Ja, då kopplar jag dig där?..... (inväntar svar) ...
Kund: ....
Jag kopplar.
Kund:
.... Kan du koppla mig där?

Mail från eurovision.tv

"Dear Johan Wikner,

We are delighted to inform you that your application for accreditation to the 2009 Eurovision Song Contest in Moscow was APPROVED. "

Införprogrammen börjar, min fanackreditering är klar och det är bara tre veckor kvar tills Eurovisionveckan inleds. En sån här dag måste firas!


Inför ESC 1

Ikväll är det dags för SVT att presentera de första 9 låtarna som tävlar i Moskva om tre veckor. Man listar dem efter startordning och börjar således med de första 9 låtarna i semifinal 1, där även Sverige har hamnat i år. Eftersom min tradition förbjuder mig att lyssna på låtarna innan Inför-programmen, om jag inte sett deras nationella uttagning, så kan jag inte ge något eget betyg på fler än fem av de följande ännu.

1. Montenegro
Andrea Demirovic - Just Get Out of My Life


Montenegro seglade in högt på min lista redan första gången jag hörde den. Jag önskade dock lite bättre produktion och det har man i alla fall fixat till musikvideon. I like it! mer och mer för varje lysning. 4/5

2. Tjeckien
Gipsy.cz - Aven Romale


Uppdatering: Jag behöver inte ens förklara varför det här är en fet 0a. Utan videon kan den ju inte ens tas som rolig. 0/5

3. Belgien
Copycat - Copycat


Uppdatering: En dålig coverliknande elvisimitation är knappt en egen låt i mina öron. Det här är mer The Cartoons än Elvis. Årets första tissepause kom tidigt. 0/5

4. Vitryssland
Petr Elfimov - Eyes That Never Lie


Det här kanske är en bra rockrökare och bra röst har han, men för mig funkar det inte. Dessutom får de minus för engelskan (?), frisyren och för att de hade en så otroligt, fantastiskt bra låt i sin uttagning som slutade tvåa (Fantastic Girl). 2/5

5. Sverige
Malena Ernman - La Voix


Jag röstade 30-talet gånger på Malena i finalen, så det är inte svårt att ge poäng. Jag tycker det är snyggt, extraordinärt och helt rätt. Jag hoppas Europa tycker detsamma. 5/5

6. Armenien
Inga & Anush - Jan Jan


Jan Jan tror jag känns lite som ett skämt för oss här uppe, men jag är säkra på att Armenien är väldigt seriösa när de vill att vi ska dansa Nor Par. Jag räknar det här som en underdog, jag tror det blir finalplats och jag tycker den blir bättre och bättre. 3/5

7. Andorra
Susanne Georgi - La Teva Decisió (Get A Life)


Andorras nationella uttagning var nog det lamaste jag någonsin sett. Produktionen på låten är väl ungefär detsamma. Det är plastigt, det är lipsynch och det är en kvinna som absolut inte kan spela gitarr på riktigt. Samtidigt är den lite söt. På något sätt. 3/5

8. Schweiz
Lovebugs - The Highest Heights


Uppdatering: "Riktig musik" tyckte Tomas. Jag håller mer med Christer, det är deppigt, molligt och väldigt Kent. Så fel, så fel i de här sammanhangen. Svartmålade, gråtande flickor tittar inte på det här programmet (och glad är jag för det). Lite bra är den dock, om man bara behöver höra en minut. 2/5

9. Turkiet
Hadise - Düm Tek Tek


Uppdatering: Turkiet är alltid ett av mina favoritländer men jag blir faktiskt lite besviken. Kanske är låten bra om man slipper se framträdandet. Hennes utstrålning och engagemang ser ut att ligga på samma nivå som Martin Vučićs dansare 2005, för er som minns. Fler klipp på hennes mage och rumpa än på hennes ansikte är bara fånigt. Jag hoppas den växer. 3/5

SAS Reseguide

SAS guide till Moskva:
"Även om kriminalitet mot turister ökat de senaste åren, är det inte livsfarligt att vistas i Moskva." - http://www.sas.se/sv/resmal/flyg-till-Moskva/

Det känns tryggt att veta.


Kvällsunderhållning

Jag fick ett vidarebefodrat massmail:
"Han fortsätter att förvåna människor med hans trottoar 3D krita-ritningar."

Rast på eniro

Troll 1: Jag har textutbildning men vi har fikarast nu.
Troll 2: Åh har ni fått gofika?
Troll 1: Neeeeej!... jag drack vatten jag.

Inför ESC


På måndag är det exakt tre veckor och en dag kvar tills Malena står på scenen i Moskva och tävlar om en finalplats. Redan nu på måndag drar SVT igång sina myskvällar en gång i veckan fram till Eurovision-veckan, då ska den här brokiga skaran lyssna igenom samtliga länders bidrag, recenssera, betygsätta och gissa placeringar.

Tomas och Charlotte är gamla rävar i de här programmen, men att övriga tre har bytt ut den nordiska panelen tycker jag är lite synd. Det blir nog bra ändå, så länge Petra, Marie och Christer inte gör en Shirley.

La Voix musikvideoSvenskhet på jobbet

- Ett nummer till Granens läkargrupp, och du får gärna läsa upp det för jag hittade ett nummer på eniro.se och det stämmer inte.
-Okej det nummer jag har är xxxxxx
-Ja, det är ingen abonnent på det, jag har försökt i två dagar
-Okej, det är det nummer de själva satt ut i sin annons på gula sidorna.
-Har du något på doktor Anders Andersson då? För jag har fått ett brev från dem med det telefonnumret men det är ingen som svarar.
- Ja det står samma nummer på honom som på läkargruppen, men jag har en mobil i hans namn där under också...
- Mmmjahaeeh..
- Det står på Doktor Anders Andersson AB, så det är ju en arbetstelefon till honom som läkare på läkargruppen...
- Mjaaa nej ne never mind.. vi struntar i det hejdå.

Trafiksäkerhetsverket

Det är många äldre människor som ringer och söker Trafiksäkerhetsverket. Så här säger Wikipedia om verket:

"Trafiksäkerhetsverket, (tidigare Statens trafiksäkerhetsverk) TSV, var tidigare ett statligt verk i Sverige. Trafiksäkerhetsverket bildades 1968 genom en sammanslagning av Kungliga väg- och vattenbyggnadsstyrelsens trafikbyrå och delar av Högertrafikkommissionen ... 1993 uppgick Trafiksäkerhetsverket i Vägverket."

Att man är gammal kan jag förstå, men för att ha undgått Vägverket på alla möjliga områden i 16års tid måste man ha bott under en sten.

Susan Boyle


Johan har just bloggat om det här, men jag måste bara göra det också. Av anledningar som jag inte kan förstå har alla youtubeversioner inaktiverat inbäddning av videon men bilden ovan är en länk. Klicka på den.

Svenskhet

Nathalie berättade om sin svenskhet när vi fikade ikväll och tycker att jag ska berätta om min. Hon stod före mig och beställde en stor islatte. När tjejen i kassan hade donat på med allt kaffe, is och mjölk och nästan var klar kommer jag på att jag skulle ha sagt till henne att göra en åt mig på en gång när hon ändå var igång, för det var en sån jag också hade tänkt beställa.

Då satte svenskheten in och jag började fundera på om jag skulle ändra mig och ta något annat, bara för att hon inte skulle behöva göra samma sak igen när hon kunnat göra dubbelt första gången, och för att jag inte skulle verka som en korkad kund som inte kunde säga det när hon började med den första. Nathalie förstod precis och föreslog att jag skulle ta en ischailatte istället. Lika snabbt som hon sagt det försvann min svenskhets oro och jag tog en sådan istället.

Så slapp Nathalie verka snål och jag vara en korkad kund.

Videoteket


Jag hörde ett gäng grabbar snacka på gatan och kände en skyldighet att försvara min lokala marknad. Filmuthyrningen nedanför mig har återigen blivit Videoteket efter några månaders ihopslagning med Köpmangatan till Hemmakväll. Grabbarna på gatan tyckte att de istället skulle gå till Köpmangatan för att de har större utbud och är billigare, men då vill jag försvara kära Videoteket lite. Självklart var jag för svensk för att öppna munnen till grabbarna på gatan, därför gör jag det här istället.

Hemmakväll på Köpmangatan må ha ett större utbud av gamla filmer, men där kostar en nyhet fortfarande 50kr att hyra och en äldre film 30kr. På Videoteket kostar en nyhet 40kr och äldre filmer kostar 15kr. På Videoteket har de dessutom glad personal, 2 litersdrickor för 15kr, nötcreme på lösvikt och Ben&Jerry-glass. Så det så!

Avatar versus Eve


Annikafiore är tillbaka! Inte i Alcazar men väl i en nyskapad duo tillsammans med barndomskamraten Mitch från Hässleholm. Avatar versus Eve, eller A.v.E kallar de sig och har just släppt sin första singel som download. Själva beskriver de sin musik som "Pet Shop Boys making out with Kylie to an ABBA song, while Robyn is watching, at a glamourous discoteque in Paris." Mycket välsvarvat. Avgör själva, Party People heter låten.

Inte bara Tingeling


Jobbmorgon mot sovmorgon

För en stund sedan upptäckte jag att jag börjat jobba 15min tidigare än jag skulle imorse. På mitt jobb är det inget man får något för. Det innebär inte att jag har stämplat in för tidigt eller att jag får lite mer gjort på en dag. Det innebär helt sonika att jag satte mig och svarade på en massa extra samtal. Som om 300 på en dag inte vore nog.

Dock vägs det upp en aning av upptäckten att jag är ledig imorgon! Det var jag inte alls beredd på när jag såg mitt schema. Är det lika fint väder då som det varit i helgen, ska jag nog dra mig ut till stugan och se hur långt våren kommit där. Eller så sover jag bort hela dagen, det vore skönt. Så ni vet.


Morgonstund har tom mage

Tiden går otroligt långsamt när man är trött och hungrig och bara väntar på att få ta rast och äta sin frukost. Jag började jobba för 42 minuter sedan och jag har nog kollat på klockan fler gånger än minuterna som gått. I brist på annat sitter jag och förkovrar mig i livsviktig kunskap;

Afrikanska elefanter har bara fyra tänder tillgängliga för att tugga föda.
Musse Pigg fick 800,000 beundrarbrev 1933.
Hjärter kung är den enda kungen utan mustasch.
En katt kan vara antingen höger-tassad eller vänster-tassad.
Män blir träffade av blixter fyra gånger så ofta som kvinnor.
Inget ord rimmar på orange, purple eller silver.

Påsk Glad


wulffmorgenthaler.com

Ukraina 2009


Jag tänkte snart radda upp alla deltagande länders bidrag till Moskva, men jag måste bara belysa Ukraina lite innan. Ukraina som man alltid kan lita på och som alltid (med marginell reservation) skickar något riktigt bra. Vare sig det är något seriöst bra eller något humoristiskt bra, så har de sedan debuten för sex år sedan, lyckats snott åt sig en sjundeplats, två andraplatser och en vinst. I år ska jag låta det vara osagt om det är ett seriöst försök eller ett humoristiskt försök till vinst. Kvinnan som sjunger verkar dock ytterst allvarlig i sin framställning.

Svetlana Loboda heter bruttan som sjunger, Be My Valentine heter låten som redan blivit omtalad och omtyckt av många. Det är en riktig partydänga och jag gillar den skarpt. Kanske kräver den två lyssningar eller tre, mest för att komma över Svetlana själv, i alla fall om man ser hennes framträdande från den nationella uttagningen. Klippet ovan är den officiella videon, men här finns även framträdandet, för den som vill... krydda det hela lite extra med, kosacker, trosor, lösögonfransar och lite annat från upp-och-ner-vända världen. Döm själva. Och missa för allt i världen inte de sista textraderna.

They can't stop the spring

Det börjar bli vår även i Norrland. D.v.s. snön ligger bara kvar på gräsmattorna och man har börjat sopa gatorna i stan. Man går ut genom ytterdörren utan att kylan slår emot en, det känns faktiskt behaligt med jackan uppknäppt. Om man står i lä förstås.

I helgen var jag på en liten bilutflykt runt Alnö för att se hur långt våren kommit. Jag spionerade med mitt lilla öga (som man säger på utrikiska) en fjäril och en rödhake. Årets första vårtecken. Tillsammans med videkissar som börjat spricka ut i helgen. Håller värmen och solen i sig så kanske tussilagon tittar fram nästa helg. Då ska jag ta fram min cykel!

Sangis

Stockholmsk kund: Eh.. hej! Jo... eh utanför Kalix.. ett ställe.. Sangis. Sangis heter det.. och en pub där.. eller bar, restaurang kanske det också är.. det går nog under Folkets Hus.

Jag söker i Sangis med restaurang som rubrik på Gula Sidorna och får upp en träff; Sibylla Sangis. Det är spännande med små orter.

Att jobba på en långfredag

Det är inte så hemskt som det låter. Jag ska bara sitta här i fyra timmar, sedan får jag gå hem igen. Jag väntar dock i första hand på min rast då jag ska tassa upp till lunchrummet och hämta mig lite mat i kylen. Min käre arbetskamrat har lämnat rostbiff och potatissallad och åkt på semester i några dagar. Den vänliga själen visste hur mycket jag älskar rostbiff och potatissallad och sade att jag fick ta det som var kvar. Precis vad jag vill ha just nu! Tack!

Schemarull

Jag hajar till varje gång jag går igenom schemarullen.

Slut på minne

Om 45 minuter har jag rast, då ska jag ringa min pappa. Därför har jag skrivit; Ring pappa! på en lapp och lagt den rakt framför mig, ovanför tangentbordet, annars skulle jag garanterat glömma det. Inte ens när jag lägger ifrån mig lurarna och tänker; Vad ska jag nu hitta på när det är rast? skulle jag komma ihåg att ringa honom annars.

Av samma anledning står det Tvättstuga! i min almanacka. Det betyder inte att jag ska komma ihåg att gå till tvättstugan (Då hade det stått Tvättstuga 15.00), utan att jag ska komma ihåg att boka en tid någon gång i veckan. Det får mig att känna mig en aning schizofren emellanåt, när jag ständigt måste skriva lappar åt mig själv för att komma ihåg något vid ett senare tillfälle. Så behövde jag aldrig göra förut, när började det? När åldern satte in?

Eller så går vettet långsamt ur när riktnumren börjar tränga sig in.

Dagens lärdom

"De flesta elefanter väger mindre än en blåvals tunga."
(meebo.com) Bara så ni vet. Nästan en skrämmande tanke, säger jag.

Malena i is

Det snickras på ett nytt framträdande till moskva:
http://www.gt.se/noje/melodifestivalen/1.1525591/malena-blir-isdrottning

Det här med påsk

Jag tror jag har skrivit exakt ett sånt här inlägg för några år sedan, eller så får jag bara en långvarig déjà vu.

Det har börjat trilla in frågor lite här och var om vad jag har för planer i påsk. Nja, jag vet inte.. jag jobbar några dagar och är ledig några svarar jag utan att riktigt förstå vad man är ute efter. Vad jag har förstått brukar vissa planera in stordåd över påsk, firanden likt jul och midsommar. Släktträffar, resor till fjällena, ja jag vet inte allt vad. I min familj pyntade vi huset gult och grällt, letade gömt påskägg någon av dagarna och åt lite extra mycket ägg, lite extra sporadiskt. Annars var påsk vilken helg som helst.

Därför kan jag verka smått förvirrad när någon frågar om planer för påsk. Jag kan berätta mina planer så här långt; jag jobbar skärtorsdagen och långfredagen. Sedan ska jag sova påskafton, påskdagen och annandag påsk.

Schlagerdrottning

Jag tycker det sockras lite för mycket med de stora titlarna;

(expressen.se)

Det är alltså Charlotte och Malena det handlar om. Jätteroligt är saken att de ska ut och uppträda tillsammans, det är definitivt värt ett besök men det finns bara en drottning. Och det är ingen av dessa. Så givet som att jorden är rund och universum är oändligt. Det beror faktiskt inte på hur man ser det, Charlotte. En vinst och en viss ikonstatus till trots.

Skulle alla som vunnit Melodifestivalen kallas för drottningar skulle vi få en titelinflation ala sanitetstekniker och fastighetsskötare, innan vi ens börjat. Vem skulle kalla Martin Stenmarck för schlagerkung fem platser från slutet? Eller för all del Ola Salo? All heder till dessa fantastiska kvinnor, men de får vackert rätta sig i ledet bakom drottningtiteln. Möjligen som prinsessor. Åtminstone som en adel i schlagerpopulationen.

Scendesign 2009

Jag blev nästan tårögd. Kanske var det musiken som drog i min bombastiska ådra men den här är nog perfektion. Och perfekt för Malena. Jag kan knappt föreställa mig hur snyggt det kommer bli!

E-sheep

Kommer ni ihåg den här lilla krabaten? För ungefär 10 år sedan stiftade jag bekantskap med honom för första gången. På diskett med 20 andra små (!) program och spel kom han hem till mig och flyttade in i min dator. Sen vandrade han runt, klättrade, ramlade, sov och hade för sig på skrivbordet i några år innan han glömdes bort. E-sheep hette han då, nu är han återuppväckt ur historien som Bobby! Tack vare Johans excellenta minne. Han är riktigt bra på att hålla en sällskap när man är uttråkad, Bobby. Med honom har man aldrig tråkigt!

http://www.saraswati-guild.com/Bobby.exe

Out of Control


Det här är omslaget till Girls Alouds senaste album. Den officiella covern. Kan någon förklara det för mig? Jag förstår verkligen verkligen verkligen verkligen verkligen verkligen inte? Det är ju så hiskeligt fult att det borde förbjudas! Min pappa skulle kunna göra ett snyggare omslag i Word!

Alzheimers light

Nathalie och jag ska äta pizza, så jag var just på systemet och köpte en flaska vitt vin. Varje gång jag är där tar jag en ny sort, ibland för att jag vill prova något nytt men oftast för att jag aldrig kan komma ihåg vilka som är bra och vilka som är dåliga. Jag brukar alltid tänka att, den här ska jag komma ihåg hur den smakar, så jag vet om jag kan köpa den igen. Det är dock lika dödfött som att föreslå Ohly som statsminister, jag lägger aldrig smakerna på minnet. Jag känner igen vilka jag provat på etiketterna, men det är också det enda.

Den här gången fick det bli ett argentiskt vin, Malambo, vald p.g.a. den väldigt spännande beskrivningen; "Torr, ungdomlig smak med inslag av grön banan, gråpäron och mineral."

Jag vet varken hur grön banan, gråpäron eller mineral smakar, men jag föreställer mig att det kommer smaka kart och sten. Jag återkommer om hur det var, om jag kommer ihåg det till imorgon.

2år!
Igår firade jag och den här damen två år på samma arbetsplats!
Glaskyckling och finanskris till trots

Här har vi en nyhet att hänga i julgranen!
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2685437.svd


Fejsbock


Visst är det kul när hela startsidan på Facebook fylls av resultat från alla tester som ens vänner gör? Jag tycker det är väldigt spännande att veta vilken kroppsdel Henrik är, vilken likör Petra är eller för all del vilken arab Jonathan är.

Ett plus i kanten på just den här var den fabulösa blandningen av språk!

Den här ska jag leta i Moskva!


Idétorka för serier?

kanal5.se/barb_får_egen_show
Nog för att Barb är ganska rolig, men en spin-off på en spin-off... mnjaa.


Bajs

http://st.nu/start/sundsvall/1.924582
På vägen till jobbet idag räknade jag till 117st hundbajsar. Plus en i knuten bajspåse kastad i snön. Det skulle bli ganska dyra böter för hundägarna med den nya dna-manicken.


Funny facts


Här ska vi alltså bo i Moskva. Hotel Cosmos. För er som inte känner igen det, så är hotellet det gamla OS-nästet från 1980. Swimmingpool och kommunistisk ledare på kolonn inkluderat.


Och här går således tävlingen av stapeln. Olimpiyski Indoor Arena, gamla OS-baskethallen. De som brukar få står värd när ESC-ufot landar i forna välbärgade huvudstäder. Den må se ut som en skolidrottshall på insidan, men den rymmer 35000 personer.

Flygresan dit tar 4h5min. Hemresan tar 25min. I teorin förstås. Om 5 veckor åker vi. Allt som kan betalas i förväg är betalt och visumansökan är inskickad. Nu väntar jag bara på ett godkännande av den, så kan jag sedan känna mig lugn och börja planera mer än själva resan i sig. Vi stannar i en vecka, söndag till söndag, för att hinna med båda semifinalerna och finalen. Sverige går ut i den första seminifalen på tisdag den 12/5. Hittills har resan kostat mig lika mycket som att lägga en krona på varje sittplats i globen under en konsert.

RSS 2.0