Fjärde schlageradventDeltävling 4 - Malmö
Bidrag 25-32


1. Agnes - Love Love Love
2. Star Pilots - Higher
3. Susanne Alfvengren - Du är älskad där du går
4. Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng - Killing Me Tenderly
5. Thorleifs - Sweet Kisses In The Moonlight
6. Sarah Dawn Finer - Moving On
7. Next 3 - Esta Noche
8. Malena Ernman - La Voix

Ja, ikväll är det dags för den sista deltävlingen och de sista låtarna för i år. Jag är redan nervös. Ska vinnaren finnas i den här truppen. Personligen tycker jag inte vi hittat någon klockren vinnare hittills i år, så förväntningarna är höga för kvällen.

Ser man till bilder på kläder och framträdanden, verkar det vara kvällen bjuda på årets i alla fall mest spektakulära deltävling. Agnes gör en halv Perelli, Sahlene och Haukaas gör en halv Ani Lorak, Sarah Dawn Finer gör en... hiss. De här tre plus Malena Ernman är de jag är mest spänd inför och de jag hoppas mest på. Att alla dessa är fantastiska sångerskor, vet vi redan och att recensenter och krönikörer verkar helt betuttade i SDFs låt gör det hela inte mindre spännande.

Hela kvällens startfält är intressant, så när som på Next 3. De vet jag inte om jag kan påstå att jag längtar efter att höra. Det är samtidigt ett väldigt svårt startfält att tippa, de enda som har en garanterad röstarskara är möjligen Agnes som får alla barnröster och så Thorleifs så klart, som får hela dansbandssveriges röster. Tyvärr. Jag har inte lyssnat på låten, men jag har inte mycket till övers för dansband. Särskilt inte i den här tävlingen.

Nu börjar det dra ihop sig och jag måste hinna förbereda inspelningen och starta vindmaskinen. Ikväll hoppas vi på Sarah Dawn Finer, Sahlene & Marie Haukaas Storeng samt Malena Ernman. Heja!

Eurovisionscenen 2009


Den första modellbilden på årets eurovisionscen ser ut så här! Det är New York-designern John Casey som ritat modellen, samme man som ritade scenen i Dublin 1997 och var involverad i scenerna 1994 och 1995. Ryssarna norpade troligen honom för hans intresse för rysk arkitektur och design och jag måste säga att det är inte ofta konstruktivism har sett så bra ut. Casey förklarar att han tredimensionellt ville utnyttja så mycket utrymme som möjligt av scenområdet och det har han gjort så uteslutande som möjligt av enbart LED-skärmar. Superbt tänkt!

Malmörepen är i full gång


1. Agnes repar Love, love, love med förrädiska klackar och en slutpose rakt tagen av... Det blir inga pluspoäng till dig för det, Agnes, även om det inte kan bli snyggare.
2. Snyggingarna Sahlene och Haukaas snor en favorit från ifjol och ställer sina dansare i lådor som Ani Lorak gjorde. Skillnaden är att här syns de enbart som "james bond-filmsintro-inspirerade"silhuetter och det ser nästan snyggare ut.
3. SDF, eller Sarah Dawn Finer som hon heter, sjöng andan ur alla som såg på repet igår. Att pressen blev helt nollställda av hur bra bidraget är och att vi får se en "dödshiss" i år igen skrevs det hetsigt om efter hennes rep.
4. Till Malena Ernmans framträdande rullar man ut en stor vit matta över hela scenen och lamporna lyser vita. Det verkar bli ett starkt framträdande till en stark sång. Även om utseendet håller sig till vitt, sträcker sig låten istället 3½ oktav från lägsta till högsta ton.

Bilder från blogg.aftonbladet.se/7 och schlagerprofilerna.blogspot.com

Anitas bidé

Jag har länge tänkt blogga om det nya äventyrsbadet som byggs här i stan, när man nu har utlyst en namntävling för vad badet ska döpas till. Ett bidrag som kommit in är att döpa det till Anitas bidé.

Ni som inte är från Sundsvall förstår nog inte det hysteriskt roliga, men en kort förklaring är att vårt nya kommunalråd heter Anita Bdioui vars efternamn ingen kan uttala. Lite skämtsamt uttalar vissa det som bidé.

Jippi!

Jag har en ny dator, hurra!
Om 5½h måste jag kliva upp. Godnatt!

Jag blev just väldigt nervös

schlageprofilerna.blogspot.com:

"hahaha
Well, spank my ass and call me Judy!
Det här var det absolut bästa första-repet jag sett sedan jag började åka runt med Melodifestivalen. Herregud!

"Det här är den absolut bästa låten som varit med i Melodifestivalen någonsin!" utbrister min kollega, och mannen till höger om mig muttrar bara herregud, herregud, herregud.

Jag ska försöka hålla mig lite mera sansad. Lite. Men jag kan väl börja med att säga att det här är hands down det första numret och den första låt i år som jag direkt får vinnarfeeling av och som jag känner "Det här bara måste vi skicka till Europa" inför.

Sarah Dawn Finer har en gigantisk musikalballad (och med det menar jag bara positiva saker - tänk den stora balladen i Wicked etc) som börjar lågmält med piano och metronom och som sen bara bygger på och bygger på (bland annat med vitklädd livekör (inga inspelade röster här) med körfavoriterna Britta, Dea och Jessica) och bygger på till det plötsligt dyker upp ett sjukt vackert stick då hon - och håll i er nu - plötsligt lyfter från marken och skjuts upp i luften med hjälp av värsta rakethissen.

Det ser sjukt snyggt ut.
Det låter fantastiskt.
Och ni bara måste älska det här lika mycket som vi.
Snälla!
Skicka det här till Europa. "


Nu vill jag inte få för höga förväntningar så jag fortsätter bara att tänka att den kommer vara bra. Inte mer. Inte mer.

Borka borka

Här på jobbet tycker vi ytterst små saker blir roliga, bl.a. när man råkar slinta med fingrarna och skriva in ord i en sökning felaktigt. Nyss råkade jag söka efter Burka Cruises.

Norge 2009


Medan vårt västra grannlands fjolårsvinnare repar inför Melodifestivalen på lördag, har man i hemlandet valt sitt bidrag till Moskva. Förhandsfavoriten Alexander Rybak vann med 626032 fler röster än tvåan. Låten heter Fairytale och har redan blivit internationellt uppmärksammad som en favorit i resultattoppen i Moskva. Rybak är född i dåvarande Sovjetunionen, nuvarande Vitryssland och uppvuxen i Norge. Han är 22 år, sångare, kompositör och skådespelare. Han är också en hejjare på att spela fiol, men i framträdandet är det så klart bara fejk. Som vanligt.

Moving On

Nu börjar vi närma oss upploppet på schlagerstafetten och det är bara en deltävling kvar innan alla bidrag är presenterade. Melodifestivalkaravanen har tågat ner till Malmö, packat upp scenen och påbörjat repetitionerna. Det väntar några riktiga godingar på lördag; Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng, Sarah Dawn Finer och Malena Ernman om du frågar mig. Imorgon börjar repen på scenen och då väntar i alla fall jag på framträdandet ovan.

Mvh Posten

Imorse när jag vaknade och slog på mobilen ramlade det in två sms som berättade att min dator nu fanns att hämta hos mitt postombud! Så nu har jag hämtat det ena paketet och ska hämta det andra, mer otympliga paketet imorgon. Sedan blir det minsann bygga av! Inte av mig alltså, då skulle det nog inte bli mer lyckat än galleria In.

Sensmoralen i sagan är i alla fall att jag nog har en ny, väl fungerande dator snart! Då behöver jag inte vänta i flera minuter på att skicka ett msn-meddelande samtidigt som jag tar emot skickade filer. Tjoho!

Veckans Bagge IV

Här kommer en till gammal goding jag missat tidigare:

Slow Fox.

Reklam

Igår satt jag  och försökte följa CSI NY på femman, men jag blev avbruten av reklam hela hela tiden, kändes det som. Samma reklam hela hela tiden. Efter andra avbrottet för hjärntvätt kom jag att tänka på hur mycket seriös forskning det ligger bakom alla produkter i reklam nu för tiden. Har ni tänkt på det?

Det är fläcksökande teknologi i Vanish, fransförlängande teknologi i Maxfactors mascara, det är aktiva ämnen i lamisil, tre aktiva probiotiska bakterier i yoghurt-shots och det är biokapslar med collagen i Loreals hudkrämer.

Visst är det fantastiskt, va? Vi måste snart ha nått utopi med de här fantastiska, vetenskapliga, teknologiska, aktiva, probiotiska produkterna. Jag säger då det. Undrens tid är inte förbi. Det känns skönt att veta att seriös forskning ligger bakom alla de här produkterna. Annars skulle man ju inte veta om man blev lurad, eller hur?

Deltävling 3

Jag tror jag vet hur vi sammanfattar den här kvällen. I am i am i am i am i am i am, I got you, you you you you you you, Alla alla alla alla alla alla. I övrigt var den väl helt godkänd, tycker jag. Trots att det nog var årets svagaste startfält.

Till final:
EMD - Baby, Goodbye
Molly Sandén - Så vill stjärnorna

Till Andra chansen:
Rigo & The Topaz Sound feat. Red Fox - I Got You
BWO - You're Not Alone

Internationella juryns val:
Sofia - Alla

Utlsagna:
Mikael Rickfors - Du vinner över mig
Velvet - The Queen
Sofia - Alla
Maja Gullstrand - Här för mig själv

Det är ingen idé att blogga hemifrån på min sega laptop där det knappt går att göra någonting alls, därför har jag väntat tills jag är på jobbet innan jag kommenterar helgen.

Och det här var ett helt godkänt resultat enligt mig. EMD var långt över mina förväntningar och väldigt annorlunda från Jenny Let Me Love You, så det gjorde mig inget att de fick en finalbiljett även om jag hellre sett Velvet där tillsammans med Molly. Mollys låt var ju en riktig Pling-prettolåt men jag tyckte den var väldigt fin och hon förtjänar en finalplats för att vara den duktigaste sångerskan i tävlingen.

Rigo och gänget hade ett rätt charmigt nummer men jag föll inte direkt pladask för låten. En rätt bra bit därifrån faktiskt, men någon skräll verkar ju ska vara med varje vecka. BWO kändes lite som ett skämt, med "kläderna", dansen och låten. Det enda roliga med deras deltagande är att Mede är så bra på att fulskämta med dem. Ut i rännstenen med dem och låt regnet spola bort skiten.

Velvet överraskade också positivt med en ren sång över förväntan och med en snygg show som väntat. Lite typiskt för henne så lyfter låten aldrig riktigt dit jag vill ha den, men den var en väldigt bra partylåt och jag hade gärna sett uppträdandet fler gånger än en. Maja Gullstrands retro-bossa tycker jag var mysig, den drar i någon gammal Anne-Lie Rydé-nerv, men det är bara när jag är på humör för det. Helt fel i tävlingen. Mikael Rickfors var också över förväntan och låten svängde hyffsat bra, i alla fall delar av den. Men nja, det är lite fel forum även för den. Även om Perrelli nog hade gillat den.

Sist men inte minst var det Sofia ja. Att sjunga på grekiska i den svenska uttagningen. Nja, kan inte Baccara klara sig på spanska gör inte Sofia det på grekiska. Jag tycker låten är en helt okej grekpartylåt som säkert sätter sig ännu mer efter flera lyssningar men den passar bättre på Paparizous förra album än i svenska melodifestivalen. Och jo.. att den internationella juryn valde henne, var ju ganska uppenbart så här med facit i hand, men jag vet inte om jag håller med om att den hade gått långt i Eurovision. Rumänien på italienska ifjol gick inte så bra, Cypern på franska året innan inte heller. Sverige på grekiska går nog inte hem heller även om svenska folket hade tyckt det, vilket de inte gjorde. Tänk om Ukraina skulle ställa upp med en låt på svenska. Lite konstigt är det ju.

Och så Mede ja. Ser hon ut så där är hon nog inte singel länge till! Lika fantastiskt rolig som tidigare, jag skrattade högt flera gånger och jag har bara haft en låt på hjärnan sedan i lördags; "Vi leksingar kan spexa.."

Tredje schlageradventDeltävling 3 - Leksand
Bidrag 17-24

1. Velvet - The Queen
2. Rigo & The Topaz Sound feat. Red Fox - I Got You
3. Molly Sandén - Så vill stjärnorna
4. EMD - Baby, Goodbye
5. Mikael Rickfors - Du vinner över mig
6. Maja Gullstrand - Här för mig själv
7. Sofia - Alla
8. BWO - You're Not Alone

Tiden flyger läskigt fort förbi, i alla fall helgerna. Nu är vi redan framme vid den tredje deltävlingen, den här gången från Dalarna och Leksand. Om jag direkt ska börja med vilka jag tycker ska bli mest spännande ikväll så är det rent artistmässigt, Molly Sandén, Velvet och Maja Gullstrand. Efter att ha följt repen, läst recensioner och sett bilder måste jag erkänna att även BWO, Rigo & co, EMD och Sofia ska bli intressanta. Ja nu raddar jag upp nästan allihopa men jag ska precisera varför.

Molly Sandén blir intressant just för hennes fantastiska röst och säkerhet. Hos henne finns sura toner inte med på världskartan och att låten ligger högst hos bettingfirmor får ju även den att bli intressant. Vad gäller Velvet är det numret och låten som är intressanta. Utan att ens har hört henne hoppas jag nästan på en finalplats bara för att få se showen fler gånger än en. Sura toner går aldrig att komma undan när det gäller Velvet, men man kan ju alltid hoppas att de är så få som möjligt. Maja Gullstrand har en väldigt speciell röst som jag ser fram emot, men jag tror inte att hon kommer ta sig vidare i det här startfältet.

Vilka var det mer då? Jo, BWO såklart.. igen, som vanligt. Det enda intressanta med dem är att se hur deras overaller gör sig på scenen, annars hade de gärna fått begrava sig någonstans för min del. Jag kan hjälpa dem med det. Rigo & co. och Sofia har båda fått bra recensioner för show och sång. EMDs låt beskrivs som något man inte väntar sig från dem så det är lite spännande att höra vad de kommer med.

För att vara realistisk tror jag det kommer stå mellan Molly, EMD, BWO och Velvet ikväll. Om jag inte räknar med några skrällar. Molly och Velvet för bra artisteri, sång och show. EMD och BWO för att de har sina fanskaror som röstar oavsett om de sjunger falskt eller har på sig arbetsoveraller. Jag gissar på Molly och EMD till final och BWO och Velvet till Andra chansen men jag är lite nervös att BWO slår ut Molly. Internationella juryns val gissar jag också blir någon av dem, BWO eller Molly, om inte båda går till final, vilket jag har svårt att tro då båda bidragen är ballader.

Sist men inte minst ska det bli ofantligt roligt att se vad Petra Mede har för sig ikväll. Bättre än någonsin, säger recensenter. Heja!

Följ deltävling tre live på svt.se/melodifestivalen
Follow the third semi final live at svt.se/melodifestivalen

Genrep i Leksand


Hur det gått på genrepet från Leksand ikväll kan ni läsa här:
blogg.melodifestivalklubben.se
(Tyvärr kan jag inte länka från den här datorn.)


Fredagkväll

Det är inte det lättaste och mest snabbgjorda att blogga på den här stackars hårt arbetande (sega) datorn jag har här hemma nu. Jag beställde en ny igår och hoppas ha den till veckan. Då kan jag se på youtube-videor igen och enkelt lägga upp bilder, klipp och länkar härifrån med.

Just nu sitter jag och ser på Pans Labyrint. Mycket märklig film, men den verkar bra.

Therese Hansson och Lars Johansson

"Expressen skämmer ut sig"
schlagerprofilerna.blogspot.com

Jag ville bara peka på det här med vilken jävulskt (rent ut sagt) skvallerblaska Expressen är. Ni som enbart läser vad som händer i Aftonbladet och Expressen, försök att läsa lite sånt här emellanåt för att räta ut den skeva bild av sanningen ni får av dessa tidningar.

Ute

Ibland känner jag mig som en åldring. Några kollegor går runt och pratar om alla fester i helgen som de planerat hela veckan lång. Själv inser jag just då att det är fredag idag. Och att fredag börjar helgen. Då normala människor är lediga och går på trevligheter. Jag har inte ett jota åt det hållet inplanerat. Jag har inget inplanerat utom att se på tv imorgonkväll och åka till Media Markt och hämta min mikro. Jag kan inte alls minnas senast jag var ut. Jag tror jag kan minnas var det var och då köpte jag en öl och satt i en soffa i några timmar innan jag åkte hem. Sedan dess har jag jobbat helger. Fester känns som något som händer när alla utflyttade vänner är hemma igen på storhelger. 2-3ggr per år.

Jaha, där var rasten slut också. Tillbaka till verkligheten.

Rep i Leksand


Här stjäl jag bilder på hög av Tobbe och de flesta av er känner säkert igen dem. Jag kände bara ett litet behov av att kommentera så här en dag innan nästa deltävling och några timmar innan genrepet ikväll.

Bild 1:  BWOs scenkläder. Tre grå sparkdräkter som förbryllar. Om de inte är menade att åka av under framträdandet och avslöja något fabulöst, eller om det inte bara är tre skämt i samma tyg som de rätta scenkläderna när färgsättningen visas, så verkar de cykla i badkaret lika mycket som Alexander Bards hjärna.

Bild 2: Lilla Molly. Lilla Molly som växt upp och 1. blivit snygg som ytterst få, 2. blivit vuxen och mogen och 3. fortfarande sjunger som en gudinna. Lilla Molly som är 2 månader yngre än Amy Diamond. Jag behöver inte säga mer för att komma till min poäng.

Molly är min absoluta favorit imorgon och tydligen likaså de allra flestas favorit om man ska se till bettingfirmorna. Enligt dem är hon utan tvekan morgondagens vinnare. Fast man vet ju aldrig med skrällar nu för tiden. Förutom med Måns då.

Bild 3: Velvet verkar bjuda på ett riktigt shownummer. Det snyggaste hittills i tävlingen enligt recensenter som sett repen. Show är hon bra på, till skillnad från att sjunga rent. Det har hon aldrig gjort men hittills har hon haft körtjejer med sig som lyfter sången där hon tappar. I år har hon dock nyttjat de nya reglerna med förinspelad kör och har bytt ut dem alla mot ett gäng dansare. En egotrippad låt om att hon är the queen må passa henne, men det passar inte att sjunga den surt. Vart dansarna håller hus, har ni alla redan förstått av bilden.

06:45

Jag sitter på jobbet och är så trött, så trött. Varken öronen, fingrarna eller tungan hänger med på det jag ska höra, skriva och säga. Det är tur att man har den här eniroförmågan jag pratat om, att man spelar in allt man hör i huvudet och spelar sedan upp det igen lite långsammare så man hinner med att reagera på allt och få ner allt i skrift. Jag slutar vid 14, då ska jag hem och powernapa.

Georgien 2009

Igår valde dessutom Georgien fram sitt bidrag till Eurovision av tre tävlande bidrag och resultatet var inte helt oväntat. Att politiska situationer speglats i Eurovision-sammanhang är långt ifrån något nytt och i år är det Georgien som står för den biten. Låten man har röstat fram heter "We don't wanna put in" och just den textraden i låten följs av raden "I just wanna shoot in", men på samma sätt som Britney sjunger If you seek amy, låter dessa textrader givetvis som "We don't want no Putin, i just wanna shoot him".

Senast var det Ukraina 2007 som sjöng "I want to sing lasha tumbai" vilket lät som "I want to see Russia goodbye" . Då krävdes man t.o.m. att offentligt förneka att texten skulle ha någon sådan betydelse. Vi får väl se hur Ryssland reagerar på Georgiens text i år, men väldigt fyndigt och lite roligt tycker jag faktiskt att det är.

Här är Georgien med We Don't Wanna Put In:


och här är Verka Serduchka från 2007 med Dancing Lasha Tumbai:

Moldavien och Armenien 2009

Jag har legat av mig lite på Eurovision-rapporteringen den senaste veckan men det är inte för att det varit stiltje. Onej, åt det helt andra hållet har det hänt massor. Massor med kul och det kommer från östeuropa.

I lördags när vi alla röstade på H.E.A.T, Måns och Lili & Susie, så hade både Moldavien och Armenien sina respektive uttagningar. I Moldavien delade en expertjury, en tv-bolagsjury och tv-tittarnarna på 33.3% var av makten och till slut stod det klart att den sista av de 20 bidragen hade vunnit. Sångerskan Nelly Ciobanu med sin på svenska vackert titulerade sång Hora din Moldova. Det ni. Samtidigt röstar man i Armenien fram systrarna Inga och Anush som vinnare med deras låt Jan Jan.

Jag har inte kunnat lyssna på dessa låtar heller, men har fått den ena beskriven som en aria i skrik och den andra helt enkelt som obeskrivbar. Hur det går för Hora din Moldova och Jan Jan i Moskva får vi se om knappa tre månader. Låtarna kan du höra här och här.

This is our night

Igår valde Grekland fram sitt bidrag till Moskva i maj. Sakis framförde de tre tävlande bidragen "live" och både jurygrupperna och tittarna var överrens om att This is our night var kvällens vinnare. Den vann med dryga 61% över de andra två bidragen Out of control och Right on time. Personligen har jag inte kunnat lyssna på låtarna eftersom min lilla tacosvett-dator tycker youtube är alldeles för jobbigt, men ingen av de tre låtarna sägs vara av samma hit-material som Sakis förra bidrag till Eurovisionen, Shake it från 2004. Då slutade han på en 3e-plats och är därför självklart en förhandsfavorit i år. Jag vågar nästan gissa på en topp 3 för honom igen, redan nu. Kanske gör han en Dima Bilan? En bra låt verkar ju inte vara något måste för det. Avgör själva. (För att bara nämna något om produktionen så tycker jag svt har lite att lära här. I alla fall vad gäller användningen av projektorskärmar.)

This is our night, 2009.
 
Shake it, 2004.

Just ja, det också!

Jag var på Homebuy och handlade mat samtidigt som jag var på Åhléns och började fundera över en företeelse många verkar ha för sig, säkert även jag själv. 

Det var en rätt stressad kille som gick in i affären samtidigt som jag. Han flängde runt lite och roffade åt sig några saker sedan pilade han iväg strax före mig men tvärstannade och vände. Samtidigt som han vänder säger han tyst för sig själv något i stil med "Just ja, det också!", tittar ner i golvet, spänner sedan blicken på det glömda och skyndar dit.

Varför gör man så när man kommer på att man glömt något och vem pratar man med? Bekräftar man för sig själv att man glömt något eller försöker man verka mindre underlig av att stressa på och plötsligt tvärstanna och vända om? Ungefär som när någon halkar, snabbt reser sig upp och tittar bakåt på marken för att skylla på något obefintligt hål eller isfläck på vägen.

Jag slår vad om att det är en svensk grej.

Skiver

Jag skulle gå in på Åhléns och köpa ett måttband. När jag hittat ett måttband och en klädvårdsrulle tänkte jag att det kanske kommit någon ny spännande cd-skiva, så jag gick till skivavdelningen och hittade ett helt bord med skivor på rea. Jag hittade Hanna Pakarinen - Lovers, Janet Jackson - Discipline och special edition av Justin Timberlake - Futuresex Lovesounds. 50kr styck för de två första och 99kr för den tredje. Jag blev lite snål och lade tillbaka Justin. "Jag behöver inte en dvd med på köpet så jag kan nog hitta vanliga skivan billigare", tänkte jag. Sedan började jag kolla på hyllorna och hittade fler nedsatta skivor. När jag var uppe i 5 stycken jag ville köpa, insåg jag att det var bäst att bara gå därifrån utan att fortsätta kolla. Så lätt blev 29kr 198kr.

(Jag kommer nog gå tillbaka om någon dag och köpa de andra. Då kommer det kännas bättre när jag väntat ett litet tag.)

Grekland 2009

Som jag skrivit tidigare var Grekland först ut att presentera sin artist, Sakis Rouvas, redan ifjol sommar, men låtarna har presenterats nu i veckan och imorgon är det dags för uttagningen av de tre låtarna. Nytt för i år är att man låter den internationella publiken säga sitt i tävlingen genom att kunna webrösta på låtarna. De rösterna räknas sedan ihop och värderas som en sjunde jurygrupp att utse vinnaren. Så vill du lägga din röst på den låt du helst vill höra Sakis sjunga i Moskva, håll utkik på den här sidan imorgon. Låtarna kan du lyssna på redan nu, här.

Block?

Jag bara undrar; ni som inte jobbar där jag jobbar, låter det här normalt? Den här typen av samtal har man flera gånger varje dag, så det jag vill veta är hur alla dessa människor tänker? För mig är det här lika dumt som att säga att solen är fyrkantig, men om man inte jobbar här kanske det är jättelogiskt? Jag bara undrar. För det gör mig galen när såna här människor ringer in och är elaka och inte kan förstå sin egen dumhet.

K: Jag vill veta vart det här numret går xxxxxx, jag ringde förut men hon sade att det inte fanns
J: Nej precis, det finns ingenting inskrivet på det numret så det är inte registrerat.
K: ....
J: Så det är antingen ett hemligt nummer eller...
K: Nej det är det inte.
J: Då är det i så fall ett företag som valt att inte lägga ut alla sina...
K: Nej det är inget företag.
J: Då måste det vara hemligt för annars skulle jag se vart det går.
K: Nej det är inte hemligt, jag fick det av henne igår på telefon

The one with the sofa

Jag har äntligen fått mig en soffa. Jag ändrade mina planer lite och tog den som fanns inne på Mio i en annan färg än vad jag tänkt men det blev också väldigt bra och det är skönt att slippa vänta 8 veckor på att få en soffa.

Jag har också fått träningsvärk. Av att bära den där soffan som väger 20kg mer än jag. Eftersom det inte är en ikeasoffa är den redan helt färdigmonterad i förpackningen, så när som på benen. Det kändes lite så här:

Lily Allen - Not Fair

Mitt i hela den här karusellen av nya låtar varje lördag har ju faktiskt Lily Allen släppt ett nytt album som tar sig riktigt bra. Här är min favorit hittills. Assaaam!

Ekonomisk kalops


wulffmorgenthaler.com

Krya på dig Nathalie


Deltävlig 2

Nej hörrni. Det här godkänner jag faktiskt inte. Startfältets enda riktiga kanonlåt går till Andra chansen. Kan man inte sätta en åldersgräns på röstandet till 15 år? Så här gick det:

Till final:
H.E.A.T - 1000 Miles
Måns Zelmerlöw - Hope & Glory

Till Andra chansen:
Amy Diamond - It's My Life
Lili & Susie - Show Me Heaven

Internationella juryns val:
Amy Diamond - It's My Life

Utslagna:
Cookies n Beans - What if
Markoolio - Kärlekssång från mig
Jennifer Brown - Never Been Here Before
Lasse Lindh och bandet - Jag ska slåss i dina kvarter

Ja, vart ska jag börja... H.E.A.T till final. Kanske en bra rocklåt, men helt fel forum. Nej jag tänker faktiskt börja med Måns. Nu frågar jag mig faktiskt; vem röstar på Måns? Jag kan nog inte komma på andra än småflickorna som tycker Måns är bra vad Måns än gör. Showen var bra, låten var... väl bra. Platt och tråkig, gjord förut och mycket bättre. Den var väldigt mycket Fredrik Kempe. Så mycket att den lät som Hero. Väldigt många gånger. T.o.m. precis likadan i vissa delar, lyssna bara på slutet av refrängen.

Nej, den enda låten som fastnade i mitt huvud efteråt var Lili & Susies och den var också den enda jag tyckte var riktigt riktigt bra. Så lät också alla de kommentarer jag fick höra under gårdagskvällen, vilket inte var få. Därför vågade jag inte hoppas annat än att de åtminstone skulle ta sig vidare i någon form. Att de sedan skulle ställas mot Måns gjorde ju inte slutresultatet oväntat. Måns vinner alltid oavsett om han är bra eller inte. Det är mer än vad fröken Häggkvist gör även om hon är bra varje gång.

Min andra favorit var Jennifer Brown som jag tyckte hade en kanonfin låt och definitivt borde ha gått åtminstone till Andra chansen. Det hade klagats på lite sur sång i första versen men det klarade hon sig ifrån galant igår kväll. Nej, både hon och låten förtjänar bättre än en sjundeplats. Cookies n Beans gjorde ett kanonfint framträdande och ryckte i min lilla countrynerv men de är också i lite fel forum, hur fantastiska sångerskor de än må vara.

De två sista bidragen tycker jag dock hamnade där de skulle. Markoolios parodi slutade där Dima Bilan borde ha slutat ifjol och Lasse Lindh med kommunistfanor slipper vi se i fler Melodifestivaler om han håller det han lovat i Sundsvalls Nyheter. Ska jag avsluta med någonting positivt måste det ju bara bli Petra Mede. Så ofantligt rolig människa får man leta länge efter! Ännu roligare än förra gången och mitt i prick i nästan varje skämt. Jag blir alldeles lycklig bara av att se henne. Ja, hon får 12 poäng rakt av!

...och hörrni: "Love... will survive!" För det var väl Måns?... eller... var det Charlotte? nej? Måns... eller Charlotte?... eller?

Andra schlageradventDeltävling 2 - Skellefteå
Bidrag 9-16


1. Lili & Susie - Show Me Heaven (Susie Päivärinta, Calle Kindbom, Thomas G:son, Pär Lönn, Nestor Geli)
2. Lasse Lindh och Bandet - Jag ska slåss i dina kvarter (Lasse Lindh)
3. Jennifer Brown - Never Been Here Before (Jennifer Brown, Peter Kvint)
4. H.E.A.T - 1000 Miles (Niklas Jarl, David Stenmarck)
5. Markoolio - Kärlekssång från mig (Patrik Henzel, Karl Eurén, Marko Lehtosalo)
6. Amy Diamond - It's My Life (Alexander Bard, Bobby Ljunggren, Oscar Holter)
7. Cookies n Beans - What If (Robin Abrahamsson, Amir Aly, Maciel Numhauser)
8. Måns Zelmerlöw - Hope & Glory (Fredrik Kempe, Henrik Wikström, Måns Zelmerlöw)

Ja nu är det ju snart dags för den andra akten i festivalturnén. Från Skellefteå den här gången, där förfesten bjöd på en kopp spetsad varmchoklad bl.a. Det finns de som säger att kvällens deltävling är den tuffaste av de fyra men jag vet inte riktigt om jag kan hålla med. Efter att det börjat skrälla mer än inte i festivalen nu för tiden så är det väldigt svårt att gissa några placeringar men jag har i alla fall några kvalificerade aningar.

För det första tror jag att Måns går vidare till final oavsett om hans låt är väldigt bra eller inte. Han är nog den mest hypade artisten i årets startfält. Den mest överskattade om du frågar mig. Jag tycker han är bra och jag tycker Cara Mia var väldigt bra, men som artist har Måns Zelmerlöw (eller Hans Summerlove som han tydligen kallas i Polen) inte bevisat sig tillräckligt för att jag ska glorifiera honom över de andra i startfältet. Jag är så klart dock väldigt spänd på att höra hans låt eftersom hans tidigare bidrag var en sådan hit och eftersom Hero först var påtänkt till honom ifjol.

Utöver honom är jag också spänd, nästan mest spänd, på att höra Lili & Susie. De är nog de jag sett fram emot mest ända sedan artisterna presenterades tidigt i vintras. Jag hoppas de kommer med en riktigt träffsäker discodänga som har en självklar plats i Ericson Globe.

Till skillnad från vad jag hoppas tror jag att antingen Amy eller Markoolio, eller båda två, kommer att knipa en av de fyra platserna till att gå vidare. Amy till final med Måns. Lili & Susie till Andra chansen med antingen Markoolio eller Jennifer Brown är vad jag vågar tippa. Om jag ska dra till med en gissning på juryns val tror jag det faller på Jennifer Brown.

Nej nu blir jag nästan nervös av att sitta och gissa här. 6 timmar är det kvar tills det drar igång. SVT1 20.00. Ring och rösta rätt.

Följ showen live på svt.se/melodifestivalen
Follow the webcast live at svt.se/melodifestivalen

Veckans Bagge III

Jag insåg just att jag missat några delar av veckans Bagge, så vi kör en nu innan det kommer en ny ikväll.

Samba.

Fredag den 13e, men det tänker jag inte skriva om

Jag hade tur i oturen med datorn. Den ville inte starta med några medel oavsett hur mycket vi obducerade den. Men som tur är var alla hårddiskar oskadda, så jag har alla bilder och all data kvar. Bevare mig väl för annat. Så snart jag köpt mig en ny dator ska jag dock göra backup på allt. Direkt. Inte vänta bara för att det är en tråkig utgift, för det blir ännu tråkigare om det till sist är för sent. Nåväl.

Pappa föreslog just att jag skulle ta en kontorsstol från jobbet med mig hem. Det har köpts in ett helt gäng nya, snygga kontorsstolar till jobbet så man har kastat ut de gamla, nötta. Men innan de slängdes stod de i hallen och det var varsågod på dem, som Nathalie skulle säga. Pappa smsade mig nyss och rådde mig att ta med en av dem ikväll när jag har bil, men alla var redan borta, säkert slängda redan. Jag skrev det tillbaka och han svarade "Tag någon annan".

Jag vet inte vad jag vill säga med det här. Min pappa är ingen tjuv eller så. Jag hade bara inget annat att skriva om och jag försöker få den sista timmen på jobbet att knalla till sin ände.

Ännu mera rep

Ja, repas har det ju gjorts hela dagen lång både med och utan kläder, skrev jag nästan. Det finns tre framträdanden jag hoppas lite mer på än de övriga och de ser ut så här:
Lili & Susie, Måns och Jennifer Brown hoppas jag kan leverera mest både i musikväg och i show-väg. Nu tror jag dock att både Amy Diamond och Markoolio säkert kommer locka publik men jag hoppas lite att de kan ta ut varandra. Om ingen av dem mot förmodan kommer med någon riktigt bra låt. Nu är det snart ett dygn kvar. Rösta rätt imorgon.

Genrep i SkellefteåDet är hög tid för genrep nummer två. Följ den skriftligt här: blogg.melodifestivalklubben.se


En bikt

Jag satte mig i bilen och radion gick igång. Det spelades en låt som lät schlager och som jag inte kände igen. Inte mycket att  hänga i julgranen, tänkte jag, och precis när jag kom på att det är idag de spelar enminutsklipp av låtarna från morgondagens deltävling, sjunger de "...for hope and glory" och jag inser att det är Måns nya låt.

Jag tänker inte säga vad jag tycker eftersom det inte var meningen att jag skulle höra och eftersom jag bara hörde en refräng, men jag kan säga att det nog bara är Lili & Susie som nu känns intressanta imorgon.

Flyttledigt

Nej det blir inte mycket skrivet när man skruvar ner och upp sängar, hyllor och grejer. Men nu ska väl allt vara klart.

Nu har dessutom min dator sagt godnatt för sig. Med ett sprak, några gnistor, lite rökeffekter, en doft av bränt och genom att släcka ner hela lägenheten gjorde den sorti. Eländes elände är vad det är. Särskilt som jag har ungefär 7 år av foton, texter, låtar och annan data på den. Men förhoppningsvis går det att rädda. Förhoppningsvis går hela datorn att rädda. Kosta vad det kosta vill. Som om jag inte hade nog med utgifter just nu. Hej ny soffa, hej ny TV, hej nya mattor, hej Moskva, hej London, hej Stockholm. Att hälsa på en ny dator är inget jag vill göra. Jag lovar, datorn, om du börjar fungera igen ska jag inte svära åt dig mer. Jag ska ta hand om dig och mata dig och vara snäll med dig. Snälla, snälla!

Det är en himla tur att jag har den här gamla (g a m l a) iBooken som min livlina. Annars hade jag nog kreverat för länge sedan. Fungerar gör den felfritt och har alltid gjort (det är ju en Mac), men den har ett antal för många år på nacken för att riktigt hinna med i dagens höga tempo, och för det riktigt high-tec-operativsystemet jag har installerat på den (som redan är av förgången modell). Jag ska dock inte tala illa om den på något vis, för nu är den min lilla bebis. (Men egentligen är fläkten i den på något vis bränd så den luktar "tacosvett" som min mor kallar det, när den blåser igång fläkten.) Nåväl, nu är den min älskling som är bäst i världen.

Nu ska jag göra mig en macka och sedan sova. Godnatt!

Nej tyvärr

Jag sitter här och är ofantligt leds och frustrerad. (Att blogg.se fungerar lika bra som dunjacka i sahara gör inte saken bättre.) Det är mycket man behöver i ett nytt hem och det är mycket jag har tittat efter, letat och hittat. En regel i den här jakten har varit att i allra högsta grad inget av det jag vill ha, finns hemma i butikerna. Här är sakerna det gällt:

Soffa, TV, DVD, Mikro, Hårtork, Soffbord och Tavla är det jag kommer på nu. Alla saker har jag alltså hittat i butik och på Internet men inget av dem finns inne eller på lager. Värst är det med TVn där lagerstatus inte finns tillgängligt och kundtjänst inte verkar svara på mail. Samt soffan från Mio, där ingen verkar veta något om något. Mitt hopp ligger nu i ett mail till kundtjänst.

På Media Markt kunde de dock lätt lösa problemen genom att sälja mig demoexemplaret av hårtorken och göra en beställning på mikron. Synd att inte soffan också kunde finnas på den sidan av väggen i samma byggnad.

Fläskfilépasta

En vän länkade just en bild från Anna Books blogg som jag tyckte var lite rolig: http://www.annabook.nu/bloggen/wp-content/uploads/2009/02/flaskfilepasta-jag-badar-012-410x307.jpg

Två frågor: Varför lägger man upp en bild på sig i badet? och varför heter bilden fläskfilépasta?... Jag gillar Anna Book, hon är himla söt och rolig. Hoppas hon blir bättre i krämporna snart. Det var bara det.

Miss Kiss Kiss Bang

Snabba ut var Tyskarna med att presentera sitt bidrag i en något ny version än vad man tidigare avslöjat. Oscar Loya som jag skrev om tidigare, kommer att flyga till Moskva och representera Tyskland tillsammans med musikern och producenten Alex Christensen d.v.s. den här killen:

Det är nog inte många som missat honom ute i svängen det senaste året. Tillsammans kallar de sig Alex Swings Oscar Sings och låten heter alltså Miss Kiss Kiss Bang. Ett smakprov på den och hur det såg när de presenterades ser du här:

(Jag ber om ursäkt för den usla youtube-videon till den övre låten. Musikvideon i original var barnförbjuden och krävde inloggning. Ni som sett den eller kan tyska förstår varför.)


Ungern 2009

Det går inte så bra för Ungern att välja ut ett bidrag att skicka till Moskva. För andra gången i år har den artist man utsett meddelat att den inte kommer att representera landet i maj. Kátya Tompos som skulle framföra låten Magányos csónak säger sig ha en för fullspäckad vår för att hinna med Eurovision. Hon valdes som ersättare till förstavalet Márk Zentai som tidigare dragit sig ur. Man ska i veckan välja en andra ersättare bland de 105 inskickade bidragen.

Det är lite skillnad från de svenska artisternas inställning till Eurovision. Och lite skillnad från de över 3200 bidrag som skickats in till Melodifestivalen. Ungern har två gånger tidigare (1993 och 1996) misslyckats med sin nationella uttagning och inte kunnat skicka något bidrag som planerat. Det återstår att se hur det går i år.

Genvägar

Jag tror jag vet hur Jocelyn Wildenstein känner sig. Att promenera 1,5km i -17 grader fryser ansiktsmuskulaturen lika bra som botox.  Jag tog genvägen som Nathalie avrådde mig ifrån, bara för att komma fram snabbare, trots att det innebar att pulsa (?) i djupsnö, bestiga ett snöberg och häva sig över ett staket. Jag tror ändå att det gick fortare och jag såg hålet du klev ner dig till låret i, Nathalie. Inte ens en bergsget skulle kunna ta sig över den där drivan graciöst.

Jag ber om ursäkt för de usla färgerna. Paint är inte lika fantastiskt som förr.
Blå/lila: "rätta" gångvägen
Röd: gamla genvägen
Brun/svart: nya genvägen

Tyskland 2009

Det sista landet av de fyra stora har nu kommit halvvägs genom sin nationella uttagning. Tyskland har haft en lika dålig historia de senaste åren som de övriga tre och har placerat sig i den nedre halvan av resultatlistan sedan 2005. I år har man därför beslutat att inte ha någon uttagning alls, utan tv-bolaget bestämmer helt sonika vem de ska skicka och vad han ska sjunga. (Tänk er om SVT skulle göra samma sak.)

Igår presenterades artisten Oscar Loya, en helt okänd sångare som arbetar på sitt debutalbum i Tyskland. Låten han ska sjunga heter "4 Worte à 4 Buchstaben: Miss Kiss Kiss Bang" (4 ord på 4 bokstäver: Miss Kiss Kiss Bang), flashigt värre. Hur den låter presenteras om ytterligare några dagar. Ett smakprov på hur Oscar låter kommer här.


Bajs på Aftonbladets läsare

Jag har hört det ryktas om att Petra Mede fick dåliga recensioner av Aftonbladets läsare. Jag vill bara förklara tre enkla punkter för befolkningen. Faktiska sanningar, håll till godo:
1. Aftonbladet är en usel skitskvallerblaska.
2. De som röstar i Aftonbladets omröstningar är bittra aldrig-nöjda-svenskar.
3. Petra Mede var huuuuuuuuuur rolig som helst! Som minst tio Kristian Luuk, så rolig var hon. Tänk på det nästa vecka.


Deltävling 1


Ja, vad hände igår egentligen? Skräll på skräll på skräll kan man tycka. Röstning på röstning på röstning kan man också tycka. Det slutade alltså så här:

Till final:
Alcazar - Stay the night
Emilia - You're My World

Till Andra chansen:
Scotts - Jag tror på oss
Caroline af Ugglas - Snälla snälla

Internationella juryns val:
Caroline af Ugglas - Snälla Snälla

Utslagna:
5. Nina Söderquist - Tick Tock
6. Marie Serneholt - Disconnect Me
7. Jonathan Fagerlund - Welcome To My Life
8. Shirley Clamp - Med hjärtat fyllt av ljus

Kvällens första överraskning tycker jag kom redan när bidragen framfördes första gången, närmare bestämt när Shirley sjöng sin låt där hon i slutet skulle "ta i så hon spricker", vilket aldrig kom. Förkylningen verkade ha gått rätt hårt åt henne, hon råkade t.o.m. falska en ton. Jag är dock förväntansfull på hur den låter i studioversionen.

Resultatet sen då. Personligen är jag väldigt glad att Alcazar tog sig till final. Det är skönt att veta att schlagersverige är större i sitt egna sammanhang än vad dansbandssverige är. Däremot är jag väldigt besviken på att Marie Serneholt inte ens tog sig till Andra chansen. Hade det varit upp till mig hade hon fått följa med Alcazar till finalen, de två låtarna var de jag helst kan tänka mig att skicka ännu längre, om det skulle komma till det, ur kvällens startfält. De båda storskrällarna Emilia och Caroline af Ugglas var så klart väldigt oväntade, men ändå lite roliga och bra i sig. Synd bara att de slog ut andra jag hellre hade sett vidare i tävlingen.

Apropå hallontårta och de nya reglerna så blev jag helt förvirrad igår och förväntade mig nästan att något blivit fel. När jag äntligen trodde jag förstått mig på dem, så visade det sig att Caroline af Ugglas både har en Andra chansen-biljett och en möjlighet att ta sig till final via den internationella juryn. Det är alltså först i andra chansen som juryn får rätta sig i ledet efter vad folket röstar vidare till final, inte direkt i deltävlingarna. Efter att ha sovit en natt på det, verkar det väldigt rimligt.

För att avsluta med något positivt och den hittills enda bra förändringen i tävlingen i år, måste jag nämna Petra Mede. Jag vet inte om jag bara är jätteglad att Kristian Luuk äntligen är borta eller om hon verkligen är så rolig som jag tyckte igår. Många gånger precis min humor, jag tror hon kommer vara kanon!

Första schlageradventDeltävling 1 - Göteborg
Göteborg!!

Ingen har väl missat att det är ikväll det börjar. Första deltävlingen från Göteborg. Jag har själv inte lyssnat på låtarna men enligt vad omröstningar visar bör Alcazar, Scotts och Shirley räknas som kvällens favoriter. Enligt musikkrönikörer och bloggare även Marie Serneholt och Emilia som två överraskningar. Startfältet ser ut så här:


1. Nina Söderquist
- Tick tock (Johan Lyander, Matti Alfonzetti)

2. Jonathan Fagerlund - Welcome to my life (Samuel Waermö, Didrik Thott)

3. Shirley Clamp - Med hjärtat fyllt av ljus (Henrik Wikström, Bobby Ljungren/Ingela Forsman)

4. Scotts - Jag tror på oss (Lars Diedrison, Martin Hedström/Ingela Forsman)

5. Emilia - You're my world (Emilia Rydberg, Fredrik Figge Bodström)

6. Alcazar - Stay the night (Anders Hansson, Mårten Sanden, Andreas Lundsted, Lina Hedlund, Therese Merkel)

7. Caroline af Ugglas - Snälla, snälla (Caroline af Ugglas, Heinz Liljedahl)

8. Marie Serneholt - Disconnect me (Peter Boström, Tony Nilsson)

Du kan följa showen live på svt.se/melodifestivalen
You can follow the webcast live at svt.se/melodifestivalen

Du kan också följa showen skriftligt på blogg.melodifestivalklubben.se

De nya reglerna för i år verkar t.o.m SVT ha svårt att förklara men i ST imorse beskrevs de på det lättaste sättet hittills. Alla 8 bidrag framförs och man röstar. I första utröstningen går de fem bidrag som fått flest röster vidare. 6an, 7an och 8an åker ut. En snabbrepris av de fem kvarvarande låtarna visas och röstningen fortsätter. I andra utröstningen presenteras de fyra bidrag som ska duellera mot varandra. Det femte bidraget, som fått minst röster av de fem åker ut. Rösterna nollställs och sedan duellerar låt 1 mot låt 4 och låt 2 mot låt 3 efter ordningen de räknats upp. Vinnarna i duellerna går vidare till final och förlorarna hamnar i Andra chansen.

Den "hemliga juryn" som skvallerblaskorna skriver om har inte på något vis varit hemlig, utan presenterades redan ifjol höst samtidigt som den nya tävlingsmodellen. Det är en internationell jury som ska ta i beaktning hur de tror att bidragen kan stå sig i Eurovision och får från varje deltävling välja ut ytterligare ett bidrag (av de fyra sämst placerade) som de sedan i Andra chansen, väljer ut en utav, som får plats nummer 11 i finalen. I finalen är de sedan en av jurygrupperna som tillsammans har 50% av makten mot folkets 50%, precis som ifjol. Det enda SVT "mörklagt" 'är möjligen att den internationella juryn bedömmer framträdandena på genrepet och inte i tv-sändningen. Troligen eftersom de ska välja ut en av bidragen direkt i tävlingen, inkluderat problemet att om deras favorit redan går vidare måste de ha listat upp samtliga bidrag för att istället ta den första som hamnar utanför finalen och Andra chansen. Att genrepet är lika viktigt som själva tv-sändningen vet artisterna redan eftersom att om något skulle gå fel i tv-sändningen, växlar man snabbt över till inspelningen från genrepet för att showen ska kunna fortsätta. Höna av en fjäder.

Nåväl, tillbaka till det roliga! Klockan 20.00SVT1 som vanligt. Må de bästa bidragen gå vidare!


Jag, M, D, F och U

Var med M på stan idag. Skulle träffa P men hon kunde inte så vi ringde till D istället. F gick förbi med U så vi lunchade med dem och diskuterade H och Q. D tyckte att H inte var ärlig men U och M höll med mig...

Jag har aldrig riktigt förstått den här grejen med att benämna sina vänner och bekanta vid första bokstaven i deras namn, i sin blogg. Det finns många som inte verkar vilja skriva ut hela namnen och det kan jag förstå. Men det blir ju bara knäppt... och ganska fjortis.

Jag har ett uppdrag

I flera års tid har jag sett upp till personer med en speciell förmåga. Det är en förmåga som jag själv saknar men väldigt gärna skulle vilja ha. Flera gånger har jag saknat den, och kännt mig otillräcklig när stunden krävt förmågan och människor runt i kring mig gladeligen har förärat stunden, stämningen och tillfället med den.

Nu har jag bestämt mig för att göra slag i saken. Jag ska lära mig busvissla!
Vill du bli min lärare eller har du tips på hur man gör så lämna gärna en kommentar eller hör av dig.


I don't have a Per....

Eniro 118118 Johan
Kund (ung kille på svengelska): Hello. My name is David. I'm from England... I'm looking for a man, first name Per.. last name Vert.

Kommunala skolan glory hallelujah

Nathalie sitter bredvid och pratade om Uranusvägen med en kund och det fick mig att tänka på den kommunala skolan. Inte direkt men på tankens omvägar hamnade jag där.

Uranus fick mig att tänka på en gammal astronomifilm på fysiken i högstadiet som var så gammal att allt var tecknat. Man visade en satellit som for framåt ett hopp i taget och lämnade streckade linjer bakom sig. Vid varje hopp lät det Pop.... pop.... pop och det tog någon minut innan satelliten hade farit över hela skärmen (på cirka 22 tum). Medan den for framåt var berättaren tyst. Man skulle bara titta och förundras. Berättaren kallade även planeten Ur-Anus och kallade den nyupptäckt. Neptunus var inte ens med på filmen, det kanske säger något om från vilket årtionde filmen var.

Jag tänkte vidare på den kommunala skolans förträffliga standard. När vår svenskalärare skulle använda overhead-apparaten kunde hon inte bara lägga ett papper på glaset, utan var tvungen att skjuta runt det så texten som för tillfället skulle läsas hamnade i mitten, annars syntes det inte för allt damm som skuggade i kanterna. På SO:n fick man alltid ha lite överseende med kartan när man skulle lära sig om östra europa och mellanöstern. Fröken fick peka ut ungefär var landsgränserna går idag, för på kartan stod det bara YUGOSLAVIEN och SOVJETUNIONEN över områdena.

I mattesalarna hängde de gröna persinennerna på sniskan och gav ett så där halvbra mörker när man skulle se på film. Men mörkläggningsgardinerna vågade man inte dra ner för på listerna stod det små klistermärken "Kan orsaka cancer" och de luktade mystiskt. I fysikförrådet kunde man, om man grävde långt in i skåpen, hitta radioaktiva stavar som förbjöds i undervisningen någon gång på 70-talet.

Ja, det är ganska fantastiskt att tänka tillbaka på sin högstadietid. Tilläggas ska kanske att jag inte gick på skolan under vare sig hitlers eller någon tsars tid, utan det var de tre åren som följde millenieskiftet. Skulle jag våga mig på en kvalificerad gissning, så ligger nog både de radioaktiva stavarna och overheadapparaten kvar än idag. Och Ur-Anusfilmen används säkert flitigt. Om inte VHS:en sagt godnatt för sig.

Jobba kväll

När man är på jobbet är det lätt att veta om någon lyssnar på en eller inte;

Jag: Jag har Lily Allens låt på hjärnan, jätteirriterande!
Nathalie: Jag har en Andersson där på Sveavägen...

Deltävling 1 - GenrepFölj kvällens genrep live i skriflig form här:
http://blogg.melodifestivalklubben.seRep rep rep

Hittills tycker jag de här verkar mest intressanta:(Trots alcazars hiskeligt fula kläder.) Emilia har jag inte riktigt haft några förväntningar alls på, men efter att pressen börjat skriva om hennes jazzrökare som faktiskt väldigt bra och intressant, börjar den kännas mer spännande.

Smakprover på låtarna i form av enminutsbitar sändes ju på radion idag som brukligt, men jag tycker halva upplevelsen är att höra dem första gången med showen på scenen. Därför kan jag inte kommentera dem än.

(Bilder från blogg.aftonblader.se/7 och melodifestivalklubben.se)

Thank you

Nathalie skrev häromdagen om att det inte händer så mycket oväntat på jobbet. Här. Idag när jag kom hit och satte mig vid datorn och ska logga in möts jag av den här hälsningen:
...i login-rutan. Det roliga med det hela är att vi inte har bestämda platser, utan man sätter sig på den bästa lediga platsen. Nu var det kanske inte så svårt för Tom, som satt här innan, att lista ut att jag skulle sätta mig just här. Jag har suttit och skrattat ett tag för mig själv åt påhittet.

Farbror Blå

www.tjejresor.nu
Tänk om jag skulle starta verksamheten killresor.nu vilken jävla mansgris Gudrun Schyman skulle tycka att jag var.

P.S. Jag fick just kvällens första fyllesamtal, klockan 17.30. D.S.


Titta Frida och Lotta

...så här ser scenen ut!

2år

Idag fyller min lilla blogg 2år märkte jag just. Hurra!

2 dagar kvar

Repen inför lördag är i full gång och ser det inte ut att börja bra, så säg. Shirley kan, Shirley vill och Shirley törs.

Läs mer här. Tobbe hinner nog uppdatera mer än vad jag gör.

Vitryssland 2009

Gunesh - Fantastic Girl
En kupp! Ja jag gör en kupp! Jag kuppar! Det här är inte låten som vann, den har ni här. Petr Elfimov drog hem segern med sin rökrockande Eyes That Never Lie, men klart bäst var ändå Gunesh med sin Fändästik Gierl. Eller... Fantastic Girl är det visst. Som en blanding av Regina Lund och Sibel Tüzün sopar hon banan med de andra i sin robot/spaceshow med sin nasala stämma och dansare med gelatin i håret. Sticket och höjningen är definitivt pricken över det vitryska i:et. Nu är det bara synd att vi inte får höra henne i Moskva. På scenen i alla fall, men jag lovar att jag ska shakea till den på festerna! Is she a fändästik gierl? 1-12?

Montenegro 2009

Andrea Demirović - Just get out my life
Sedan Serbien och Montenegro splittrades har den senare halvan aldrig varit särskilt framgångsrik i tävlingen. De har skickat en likadan grabb med likadan låt varje år. Visserligen sätter de sig, men inte av någon bra anledning (Det är säkert inte bara jag som brukar börja sjunga 'Ajde kroči, kroči i poskoči helt utan anledning, helt plötsligt när som helst). Därför är det extra förvånande att årets bidrag låter som det gör. Var kommer det ifrån, helt plötsligt? kan man undra. Visst är det lite "eurovision-b:igt" men om rösten håller måttet och produktionen snyggas till kan det här nog bli en i det personliga toppskiktet. 1-12? Montenegro for the win! eller just get out of my life?

Rått-Bosse

Jag låg och skrattade högt för mig själv igår kväll när jag hade lagt mig för att sova. Jag låg jag och tänkte på de olika slangord och smeknamn som används i olika grupper. (Jag hör att det låter som en mindre universitetsuppgift men riktigt så seriöst var det inte.)

Jag tänkte på t.ex. Dagisord; Dagis, Mellis, Kissis, Bajsis, Marris (Fröken som hette Margareta).
Sedan kom jag att tänka på hur alla som bor, eller har bott, i Nacksta verkar ha konstiga smeknamn vad jag har hört från kompisar; Vronku, Traktor-Danne, Isglass.

Det här kanske är jättevanligt, men i Bergsåker blev alla kallade sitt namn, alternativt sitt efternamn. Sedan kom jag att tänka på de smeknamn min pappas generation (som också bodde i Nacksta) hade: Pinnen, Pruppen, Analen.

Sedan låg jag där och skrattade en stund.

Maldiverna

Vad gör du Johan en februaridag som denna när det är -16 grader ute?
Jag googlar och låtsas att jag bor här:

"Jag är militant motståndare till feminism"

Det är skönt att det finns vettiga människor kvar.
Paolo Roberto om feminism.
blogg.svd.se | sr.se/p3

I natt jag drömde

I natt drömde jag om jättemånga olika saker jag har tänkt på den senaste veckan, ihopslaget i en dröm. Bl.a. en dröm som började med att jag var med min mamma och pappa i Moskva och vi skulle besöka ett enormt torn som stod mitt i staden.

Vi skulle till våning 15 och för att ta oss dit var vi tvungen att ta oss upp för såna trappor som finns på Hogwards i Harry Potterböckerna/filmerna. Sedan supersnabba hissar som bara stannade på vissa våningar. Vi tog en som gick till våning 16 där Leona Lewis stod med världens största leende och visade oss till trappen ned en våning. Sedan skulle vi gå en hemlig väg genom en spricka i tornet som ledde inuti väggarna där man fick krypa, åla och hoppa ner i stora vattenpölar för att komma framåt.

Plötsligt var Nathalie med och vi gick på ett led i de jättemörka gångarna som bara var upplysta med värmeljus. Plötsligt var det här tornet i Frankrike, där Nathalie nyss hade varit med My på Carolakonsert och när vi närmade oss slutet på gången, ett litet litet rum med kuddar och tyger på golvet och ljuslyktor i taket kommer Nathalie på att "Men det var ju här jag var härom veckan!" och när vi ålar in i rummet kommer Carola in från en dörröppning med julkonsertklänningen och massa tyger i olika färger lindade runt sig. Plötsligt var det en överraskning från mamma och pappa till mig och Nathalie att vi skulle få träffa Carola i det där rummet och hon skulle sjunga för oss och umgås en stund. Nathalie började gråta och jag sade till Carola "Så det är här du har klämt in dig!". Sedan vaknade jag.

Frankrike 2009

Patricia Kaas - S'il fallait le faire

Som jag skrivit har både Spanien och Storbritannien satsat stort på tävlingen i år, två av de fyra stora, och nu gör även Frankrike likadant som skickar Patricia Kaas med en riktigt komplicerad soulballad på franska, precis som de ska göra. Här är det också antingen flip eller flop som gäller. Jag tror dock inte många kommer orka koncentrera sig tillräckligt vid första lyssningen för att den ska placera sig bra, i så fall är det för att just Patricia sjunger, men jag gillar den skarpt. Den känns fransk och svår, precis som Franrike ska låta. Eller vad tycker ni? 1-12, vad får den?

Pänchis

Nathalie tycker jag är en pensionär för jag såg på ett naturprogram om reptiler och samtidigt fikade varmchoklad gjord i kastrull på spisen samt en tudelad fralla med ost, cognacsmedvurst och gurka. Jag kanske ska bli pensionär när jag blir stor!


Update
Jag har för övrigt en ny två som luktar svartvinbärsblad och tycker det är hur somrigt och trevligt som helst. Hur många pensionärspoäng är det?

Försöka dra ut på samtalet, eller försöka föra det framåt?

Kund: Jag skulle vilja ha numret till förskolan Blomman i Uppsala.
Jag: Ja, då har jag olika nummer till de olika avdelningarna där.
Kund: Ja ...
Jag: ...och då är det till Blå, Röd, Grön och Gul.
Kund: Ja ...
Jag: ... vilken vill du ha?
Kund: Ja, ta till Blå och Röd
Jag: Då är det xxxxxxx och xxxxxx, vill du att jag kopplar dig också?
Kund: Ja ...
Jag: ... till vilken av dem?

Man kan tro att det var ett barn jag pratade med, men se det var en vuxen kvinna. Någon gång ska jag prova att bara ge svar och inte försöka luska ur personen vad den vill. Det vore spännande att se hur långa de samtalen skulle bli. Apropå att vi "drar ut på samtalen".

MF-scenografi ala 2009

Melodifestivalscenen har offentliggjorts i veckan och den ser ut så här. Den är ritad av Viktor Brattström och ser ut som hans scener alltid gör. Idolaktiga och ofärdiga. Det är tredje året i rad som han fått uppdraget att utforma scenen och det är tredje året i rad jag tycker det är skittrist. Det är nog bara 2005 som sett tråkigare ut de senaste 9 åren, borträknat den nya tekniken för varje år. Det lovas mer rörlig grafik och det är ju alltid ett plus, något man verkar missa i MF-produktionen. Jag hoppas den överträffar förväntningarna.

svt.se/melodifestivalen

Eurovision: Your country needs you

Om Finland på senare år har lärt sig att välja rätt, så har Storbritannien gått den rakt motsatta vägen. Från att ha varit ett av de mest framstående länderna att vinna (5ggr) så har de hamnat i bottenskiktet de senaste åren, t.o.m. med två sistaplatser (2003, 2008).

I år har de därför bestämt sig för att satsa hårt och har lyckats få Andrew Lloyd Webber att skriva vinnarlåten som heter My Time och vem som ska sjunga den avgjordes i helgen. Vann gjorde sångerskan Jade med över 50% av rösterna i finalen. Att det är Webber som skrivit låten tillsammans med Dianne Warren hörs direkt och det är nog första gången en så musikalaktig låt deltar i tävlingen. Den är väldigt finstämd och sångerskan är fantastiskt duktig, men den har fått rätt svala mottaganden i Europa. Det blir nog antingen flip eller flop för den här.

Finland har valt

Waldos People - Lose Control
Skillnaden mellan Danmark och Finland, är att på senare år har Finland lärt sig att välja rätt låtar och det gjorde de även i år. Waldos People fick 41,5% av rösterna i finalen och det var ju verkligen rätt låt som vann. Lite mer show till ESC, annars tror jag starkt på den här. Låten har för mycket beat att bara stå stilla till. Bra bra bra!

RSS 2.0