Mycket att göra

Nathalie sitter och tittar på bilder på mixerbord och jag läser om nya lagar som träder i kraft imorgon. Så kul har vi det mellan samtalen på jobbet.

Tacka vet jag Compeed

Ifjol när jag åkte till Belgrad i maj månad, bestämde vi oss första dagen för att gå in till centrum från huset vi hyrde för att se oss omkring och för att det inte verkade vara så långt. Jag tog på mig mina flip-flops för det var väldigt varmt. För första gången det året, det var fortfarande vinter hemma.

När vi kommit halvvägs märkte vi att det faktiskt var väldigt långt in till centrum. Särskilt eftersom vi inte hade någon aning om hur vi skulle gå utan bara vandrade på känsla. När vi till sist kom fram hade jag skavsår på varenda tå och både uppe på och under fötterna. Resten av sommaren gick jag med Compeed påklistrat under fötterna.

I söndags cyklade jag upp till Sidsjön och låg på en brygga hela dagen. Jag tog flip-flops trots att det är en bit bort, eftersom jag skulle cykla och det var över 30 grader varmt. På hemvägen gick jag med Nattis som inte hade cykel och dum som jag var cyklade jag inte långsamt bredvid utan jag gick hela vägen. Jag har Compeed hemma men jag tänkte låta mig själv lida lite så jag lär mig någon gång. Dumt barn får lida pin.


Song of 2009 - this far

Freemasons feat. Sophie Ellis-Bextor - Heartbreak Make Me A Dancer

Täbbd i däsad

Jag var dum nog att plocka in en stor bukett smörblommor till köksbordet i förrgår och i natt har de gjort sitt med att sprida pollen i hela lägenheten. Så nu sitter jag här helt täppt men ändå snuvig med ögon och näsa kliande trots dubbla mediciner. Det är ungefär lika jobbigt att säga sms som det är att andas. Så ringer en förkyld alternativt allergisk skånekund:

- Hej jag vill ha ett balbödubber (malmönummer) (andas)
- Javisst
- Det är till folktaddvården på Stadiodgatad. (andas)
- Ska jag läsa eller skicka sbs? (andas)
- Du kad läsa det (andas)
- Ja, då är det doll fyra doll, febb febb... (andas)

Jag hoppas hon inte tror att jag härmade henne. Jag kände en slags connection.

Fel igen, Muhammed

Idag blev jag på nytt uppringd av Muhammed som jag bloggat om tidigare. Tydligen har jag tagit bort numret för det stod ett okänt nummer igen på displayen och när jag svarade säger någon på andra sidan:

- Det är Muhammed! Resultatet för siffrorna!

Uppenbarligen har Muhammed upptäckt att han slår fel nummer sedan sist, för nu verkar han inte bry sig om att ringa upp igen. Det mest förfärande med det hela är att jag skrev det tidigare blogginlägget om honom för två år sedan! Apropå tid som går äckligt fort.


Gün geçer yanarým

Helt plötsligt i ett samtal ploppar en gammal Sertablåt upp i min hjärna. Jag har nog inte tänk på den på flera år och inte lyssnat på den på ännu längre tid. Jag antar att jag måste ha läst något liknanade ord eller hört någon liknande trudelutt i bakgrunden som ringde en klocka och började spela upp Yanarım i skallen.

Är det inte lite fascinerande hur hjärnan fungerar? Eller så fick den kanske bara något frispel och började spela upp något gammalt för sig själv. Det vore ju inte det enda knasiga min hjärna skulle ha för sig.

P.S. Det var sex år sedan Sertab vann. Det börjar bli skrämmande länge.


Orkar inte tänka ut en rubrik heller

Jag kom till jobbet för några minuter sedan. Jag sitter i ett hörn med solen i ögonen och bordet går inte att sänka lågt nog i förhållande till stolen, men jag orkar inte resa på mig och höja stolen, så jag tänkte att jag skriver ett blogginlägg om det istället. Nu måste jag trycka på knappen och börja jobba.

Äntligen!


Motvind

Varför ska det alltid blåsa motvind när man cyklar?! Få saker är så irriterande som när man trampar och trampar men knappt kommer framåt. Jag citerar en arbetskamrat:

-Visst skulle jag kunna cykla också men hur jävla roligt är det då när det blåser så cykelfan står still?!

När jag var liten brukade jag tänka att jag skulle bita vinden riktigt hårt när jag cyklade. Något straff skulle den ju ha, tänkte jag. Det kändes faktiskt lite bättre när jag gjorde det.

I Bergsåker finns en backe förbi travbanan som var otroligt jobbig att cykla uppför när jag var liten. Nu för tiden är det snarare en knappt märkbar höjdskillnad. När jag cyklade i den klagade jag som en grinig unge att det var jobbigt, så pappa fick cykla bredvid och putta på mig i ryggen och skjuta iväg mig uppför sista knixen. Av mamma fick jag istället det andfådda svaret; prata inte med mig när jag cyklar i uppförsbackar! Uppenbarligen var det lika jobbigt för henne.

Balanserad och harmonisk

Jag sitter på jobbet och roar mig med att läsa om viner på Systembolagets hemsida. Jag går igenom roséviner nu och försöker förstå alla konstiga smaker och lukter som man tydligen behöver vara expert för att förstå.

Vad sägs om La Combe D'Or med en diskret doft, något utvecklad, röda bär, örter och en liten angenäm jordton. Den har en torr, aningen kärv smak med en angenäm bitterhet och liten jordton?

Jag undrar om det finns viner som har icke angenäm bitterhet, påtagligt kärv smak och massiv jordton?


Ooh Aah Cheeky Girls


Samtal på en parkbänk


Nathalie - Johan

-Men tänk om man hade en jättestor näsa. Alltså jättestor.
-Ja, undrar om man skulle operera sig då.
-Man förstår ju de som vill göra det.
-Ja. Men vad svårt det ska vara. När man väl har gjort det en gång så gör man det igen och igen, så blir man till slut som han... McDonalds, vad heter han?
-Michael Jackson?
-Ja, precis.

Det måste kännas u-n-d-e-r-b-a-r-t!

Jag läser en reklam här på bloggen om att man kan hitta bilder på Carola på någon hemsida. Det slog mig plötsligt att jag drömde om henne i natt.

En oidentifierbar vän till mig hade fått barn och vi satt på min säng med barnet. Vi hade lite barnvänlig förfest och väntade på att Carola skulle ringa, för hon skulle med oss ut och fira sedan. Plötsligt ringer hon till min väggtelefon (som inte finns) och säger Hej, det är Carola precis så där tillgjort sensuellt som hon gör när hon ska göra reklam för något. Hon grattar mig så hjärtligt för att min vän fått barn och säger att det måste känns helt underbart.

Sedan frågar hon efter min adress, eftersom hon ska komma och förfesta med oss innan vi går ut. Hon har problem att få ner numret på en lapp, men till slut så lyckas hon, upprepar adressen och lägger på utan att säga hejdå. Jag lägger på, rättar till något gräs som plötsligt står i en kruka, gullar lite med barnet och vaknar sedan.

Slut.

...

Nattis: De här melonerna som Svea bloggar om, jag förstår inte, är det här meloner alltså som växer och blir stora? Eller?
Jag: Mja, det där är alltså växten...
Nattis: Men alltså, blir de här meloner?
Jag: Det där är ju plantan, det blir en växt som får blommor och blommorna blir meloner.
Nattis: Jahaa... ja för jag tänkte att det vore konstigt om de växte upp som meloner så där direkt ur jorden. Men det ser ju lite ut som det!
Jag: Ja det ser ut som det skulle kunna bli meloner... som växer lodrätt uppåt. Då kan man ha en odling och skörda.. som om en jätte plockar bär!
Nattis: ....

...

Jag läste härom veckan att Margret Thatcher drabbades av en stroke för något år sedan som gjort att hon helt tappat sitt närminne. Sedan dess har jag funderat några gånger på hur det egentligen fungerar för henne. Minns hon något över huvud taget som händer efter stroken? För är det inte så att händelser först hamnar i närminnet och sedan förflyttas till långtidsminnet?

Det borde ju vara som att bli direkt senil, om någon skulle säga "säg efter mig", så kan hon absolut inte göra det för hon har glömt det direkt efter att hon hört det. Jobbigt läge.

Nu har jag glömt bort vart jag ville komma med det här inlägget. Om jag ville komma någonstans. Nåväl.

Glad version

Egentligen är jag inte så bitter längre. London var helt underbart. Helt fantastiskt roligt! Vänner, shopping, turistande, party, Britney!, kärlek. Jag låter några bilder säga mer än tusen ord. Det här gör vi snart om igen, vänner!


Bitter version

Ja, jag är hemma från London. Sedan snart en vecka. Det är motsägelsefullt nog anledningen till att jag inte orkat börja blogga förrän (kanske) nu. Det finns nog ingen som inte jobbar på mitt jobb och som inte varit borta från den här staden som förstår hur ofantligt deprimerande det är att komma hem till den bistra, grå, kalla och alltid blåsiga vardagen.

En vän sade till mig idag att jobb är jobb överallt och vardag är vardag är överallt. Visst är det så, men jag skulle mycket hellre spendera mina vardagar vandrandes ned längs en smockfull Oxford Street till en underground för att ta mig till mitt tråkiga jobb, än att cykla Södra Järnvägsgatan fram och tillbaka till Nacksta för att göra detsamma.

Innehållet i resväskan som jag packade upp förra lördagen ligger fortfarande på golvet. Resväskan står bredvid matbordet. Chipspåsen med Prawn Cocktail-Walkers som jag fick punktera för att lyckas trycka ned i handbagaget ligger fortfarande på bordet bredvid ett ensamt tuggummi jag råkade få med mig hem och bredvid Oyster-kortet som jag hittade i min bakficka på tåget från Arlanda hem till Sundsvall. Fortfarande laddat med rätt många £.

Fler punkter på bittersidan är att min frys bestämt sig för att stänga av sig själv medan jag varit borta. En doft av ruttna bär, mögliga piroger, utrunnet fiskpinnespat och diverse annat var vad som slog emot mig när jag öppnade dörren. Jag tömde frysen i plastpåsar och sprang ut till soprummet, diskade ur alla lådor och hyllor i frysen och försökte föreställa mig att det bara luktade fiskpinnar och inte något som legat dött och ruttnat i 10 dagar.

När datorn sedan ådrog sig ett virus som skickade ut porrmail från min Facebook-mail och slutligen fick min dator att säga tack och godnatt, dog jag lite här på golvet bredvid urpackningen.


Den största anledningen till att jag är så fruktansvärt bitter här är att jag just nu befinner mig så långt borta från vart jag vill vara att ensamheten ger mig små panikattacker emellanåt.

Nu ska jag fira den sista timmen av Midsommar ensam med en Delicatoboll och en öl efter fyra timmars tvättning och sju timmars jobb.

Glad Midsommar!

The gayest man on earth would call this over the top!


Belsize Park

Nu sitter jag i en soffa i Belsize Park och lyssnar pa UK Top 40 - underbart! (Agnes ligger fortfarande trea pa listan.) Strax blir det utgang till nagot stalle som spelar svensk schlager. Att man ska behova aka anda hit for att fa hora det ute. For att vara svensk och prata vader sa ar det ungefar som hemma, mulet och blasigt, annars skont. Nu bar det av!

Pa aterhorande och ha en trevlig helg! Glom inte att starta the weekend withgintonicalime!

London here I come

Nu beger jag mig till London för en semester på drygt en vecka. Nästa torsdag är det konsert på O2 med Brittan som gäller, men precis så här innan resan har jag en ny och mycket roligare musikvideo ni kan sysselsätta er med att titta på när jag är borta. Gjord av Jonas Åkerlund, kallad ett mästerverk av Perez Hilton, "bästa musikvideon i år!", starring Alexander Skarsgård och Lady Gaga på svenska. Vi hörs och ses!

Lady Gaga - Paparazzi

Jag vann, jag vann, jag vann!

...en av tio utlottade gatufestbiljetter på jobbet. Av ca 120 anställda.
Kanske jag borde köpa en lott?

Så sant


Jag vill ha fredag idag

Imorgon klockan 06.12 (!) sätter jag mig på tåget mot Arlanda för att ta flyget över till Förenade Kungadömerna och London! Därför har jag hängt på låset hos både banken och Forex nu på morgonen innan jobbet. Efter att jag slutat klockan 18 ska jag försöka hinna äta, packa och städa lite innan jag måste lägga mig tidigt för att ta mig upp imorgon. Men jag klagar inte, jag skulle åka även utan packning om det kom till det. Jag är bara svensk och lite bekväm av mig.

Nu hoppas jag bara på att det här arbetsdagen ska gå snabbt i väntan på något roligt och inte tvärtom.


Eurovision Song Contest Москва 2009

Ja Moskva, Moskva, Moskva. Hur ska jag börja, hur ska jag fortsätta, hur ska jag sluta?

Det är lika trist som vanligt att dagen efter finalen veta att redan i maj månad har den roligaste veckan på hela året passerat. Det går inte att förklara hur mycket som händer hela, hela tiden den veckan och hur fantastiskt kul man har det i princip dygnet runt, utom de i snitt 5h man sover per natt.

Välkomstfest, delegationsfester, turistande, repetitioner, röda mattor, bufféer, gamla vänner, nya vänner. Det enda som inte finns är ledsna miner oavsett hur resultaten i tävlingen utfaller. En viss besvikelse men inte mer än så.

En bild säger mer än tusen ord så här kommer några från årets roligaste vecka. På Facebook finns många fler därtill.

Vi ses i Olso om ett år!






Ja jo

Nathalie: Den ser ut som din papperskorg, Johan.

 

Krullade maskrosor

Jag hade nyss rast och satte mig på en parkbänk i gräset utanför jobbet. Jag plockade årets första maskros, ritade lite med den på armen och sprätte iväg den i ren nostalgi. Sedan kom jag på hur man alltid gjorde med maskrosstjälkarna när man var liten, när man delade på dem och lade dem i vatten, så nu har jag en pappmugg med ihopkrullade maskrosstjälkar här på bordet. Jag har tagit ur ett krull och lagt det på bordet för att se om det rätar ut sig igen när det torkar som jag har för mig.

Efter att jag plockat maskrosen så nickade jag till flera gånger på bänken. Tur att det bara är en gräsplätt med några träd och inte en parkigare park med människor i. Det hade varit lite alkisvarning. Jag kände hur bänken bönade och bad att jag skulle lägga mig ner och bara vila lite men då hade jag garanterat somnat. Pinsamt att förklara varför jag var sen tillbaka till jobbet med att jag somnat på en parkbänk.


RSS 2.0