Schweiz 2010

Efter den suggestivpopiga The Highest Heights satsar Schweiz lite annorlunda i år. För första gången sedan på åtta år sjunger de på franska igen i upp-tempolåten Il Pleut de L'Or. Inte en vanlig kombination av språk och genre i den här tävlingen.

Sångaren heter Michael von der Heide, en välkänd sångare och skådespelare i hemlandet som redan släppt åtta studioalbum på engelska, tyska, franska och italienska. En ganska bra representant för Schweiz alla geografiska delar, med andra ord.

Schweiz har inte varit i final sedan 2006, då man var direktkvalificerade från året innan, trots att man varit favorittippade många gånger sedan dess, bl.a. ifjol, 2008 och 2007. De har många gånger hotat med att hoppa av om man inte får en bättre placering. Landet har dock en gedigen Eurovision-tradition och har varit med ända från starten 1956 då de vann den allra första upplagan med Lys Assia - Refrain. Utöver ett antal topplaceringar genom åren vann även Céline Dion för landet 1988 med Ne partez pas sans moi.


I år tävlar Schweiz i den andra semifinalen tillsammans med Sverige den 27e maj.


Schweiz 2010: Michael von der Heide - Il Pleut de L'Or


Rumänien 2010

Playing With Fire heter årets rumänska bidrag till Eurovision. Paula Seling & Ovi heter duon som sjunger låten. Paula är rumäniens Alicia Keys, hon spelar piano lika bra som hon sjunger och har hållit på nästan lika länge (och vill uppenbarligen ha samma uttryck på scenen).

Båda hon och Ovi har tävlat tidigare, hon i rumänska uttagningar och han i norska Melodi Grand Prix. Rumänien har satsat stort på sitt bidrag i år, en dyr video och promotion i Europa. Playing With Fire är en up-tempolåt med rockinfluenser som lyfter rätt rejält från det övriga startfältets lugna och halvlugna låtar.

Rumänien tävlar i den andra semifinalen, samma som Sverige, torsdag den 27e maj.


Rumänien 2010: Paula Seling & Ovi - Playing With Fire


Work your magic Cocillana

Nu har jag fått min cocillana och glad är jag verkligen för det. Den får mig dock att känna mig lite febrig och... numb. Avtrubbad? Bedövad? Men den får mig i alla fall att hosta mer sällan... och det börjar hjälpa att få bort irritationen i halsen när jag hostar.

Igår kväll trodde jag dock att jag höll på att dö på toagolvet. Jag hostade och hostade men kunde inte andas in för det tog tvärstopp av något som kändes som slem och skorrade i halsen. Inget kom dock upp när jag hostade så det tog aldrig slut för att hosta hjälpte inte. När jag sedan lade mig i sängen kändes allt extra mjukt, lent och skönt. Då tänkte jag den sista stunden väl var kommen.

"Man reagerar olika på morfinet" sade kvinnan på apoteket när jag hämtade ut det. Typiskt att jag inte reagerar som sist då när jag blev pigg och satt uppe hela natten och skrev den bästa uppsats jag skrivit i skolan. Om datorsimuleringsteorin i filosofi. Istället får jag nu känna mig bakis.

Ja ja. Så länge hostan försvinner är jag nöjd.

Tyskland 2010

En av årets stora favoriter är Tyskland och den 18åriga sångerskan Lena med Satellite. Direkt efter den tyska uttagningen Unser star für Oslo gick Satellite rakt upp på singellistan och toppade nedladdningslistorna. Drygt 1½ månad har den resan såld guld.

Lena är en tidigare helt okänd sångerska som fortfarande går i skolan och har sina slutprov veckan innan finalen i Oslo. Hon har scenskräck och ett ganska märkligt men eget uttryck på scenen.

Satellite är en mid-tempolåt, inte särskilt Eurovision-aktig men kan säkert lyckas bra och hamna på många radiostationer i sommar.

Tyskland tillhör The Big Four och är direktkvalificerade till finalen, lördag den 29e maj.


Tyskland 2010: Lena - Satellite


Fuck logic

- Trafikkontoret i Göteborg
- Ja, då har de 031-368...
- 368...
- 00 00.
- Va?
- Fyra nollor på slutet, 00 00.
- ... Varför då?
- ... Ja det är deras nummer, hur menar du?
- Jaha... ja jag har slagit det men med två nollor men då kommer jag inte fram då?
- Nej, numret har ju fyra nollor i slutet så det måste du slå.
- Jaha... jaja. Koppla mig där då.

Lettland 2010

Från Lettland kommer i år en mid-tempoballad med rnb-influenser. What For? heter låten som sjungs av den i hemlandet etablerade sångerskan Aisha. Hon har ställt upp i den lettiska uttagningen sedan 2007 och sjungit sig till topplaceringar alla år innan hon till sist vann med årets låt.

Lettland ställer upp i tävlingen för elfte gången i år. De deltog första gången i Stockholm 2000 med storfavoriterna Brainstorm - My Star. De slutade då på en tredjeplats och två år senare vann de hela tävlingen.

Lettland tävlar i den första semifinalen den 25e maj.


Lettland 2010: Aisha - What For?


Cocillana

Hurra! Imorgon har jag cocillana att hämta ut på apoteket. Nu ska hostan äntligen väck! (Hu, jag börjar hosta bara av att se utropstecken.)

Vitryssland 2010

3+2 heter gruppen som framför årets vitryska bidrag. Tre tjejer och två killar sjunger den klassiska balladen Butterflies. Jag har inte hört den här låten men tycker det enbart på namnen låter minst lika smörig som Schweiz 2006.

Gruppen blev utvald av det vitryska tv-bolaget BTRC som hittills organiserat uttagningen Eurofest efter att ett nytt bolag som skulle tagit över anordnandet inte lyckades med uppdraget. 

Landet har deltagit i tävlingen sex gånger tidigare men enbart lyckats kvalificera sig till final en gång, 2007.

Vitryssland tävlar i den första semifinalen, tisdagen den 25e maj.


Vitryssland 2010: 3+2 - Butterflies


Tysta rummet

Jag har en hemsk hosta som inte vill ge med sig. En riktig retsam jäkla rethosta som sitter långt ner i halsen och kittlar till lite då och då. Det hjälper knappt att hosta så jag måste ta i för kung och fosterland för att det ska sluta kittla tillfälligt.

Jag är dock inte det minsta sjuk i övrigt och har inte riktigt råd att vara sjuk då nästa lön ska innefatta två resor med tillhörande konserter. Förra månaden var jag sjuk en vecka och som tur var kom en teambonus på samma lön och räddade hela kalaset.

För att inte driva mina stackars kollegor till vansinne med mitt hostande har jag bänkat mig i tysta rummet, en liten ljudisolerad glaskur mitt i ena salen på jobbet. Gjord för att man ska få en lugn stund medan man jobbar utan att höra alla andra runt omkring, funkar den lika bra på att stänga ljudet inne också. Jag kan hosta och gapa på bäst jag vill. Fast gapar jag just nu börjar jag hosta som om jag hade rökt i 40år.

Man får boka tysta rummet två timmar i taget, så jag sitter och håller tummarna för att ingen ska skriva upp sig på listan idag och jag kan sitta kvar tills jag slutar.


Eurovisiondatum 2010

APRIL
Tisdag 27/4 - Inför ESC 2010 Del 1, kl. 20:00 i SVT1

MAJ
Tisdag 04/5 - Inför ESC 2010 Del 2, kl. 20:00 i SVT1
Tisdag 11/5 - Inför ESC 2010 Del 3, kl. 20:00 i SVT1
Tisdag 18/5 - Inför ESC 2010 Del 4, kl. 20:00 i SVT1

Tisdag 25/5 - Eurovision Song Contest 2010 Semifinal 1, kl. 21:00 i SVT1
Torsdag 27/5 - Eurovision Song Contest 2010 Semifinal 2, kl. 21:00 i SVT1
Lördag 29/5 - Eurovision Song Contest 2010 Final, kl. 21:00 i SVT1

Portugal 2010

Filipa Azevedo heter den 18-åriga sångerskan som framför årets portugisiska bidrag. Låten är en klassisk ballad och heter Há Dias Assim. Den är skriven av journalisten Augusto Madureira som efter 20 år sadlat om till låtskrivare.

Portugal deltog i Eurovision första gången 1964 och slutade då på en sistaplats med 0 poäng. Oturen har suttit i för Portugal som är ett av tävlingens minst framgångsrika länder. Trots att de varit med alla år, utom två, sedan premiäråret har de aldrig lyckats placera sig i topp 5. Den bästa placeringen är en sjätteplats 1996 men de två senaste åren har man varit favorittippade och i alla fall lyckats ta sig till final. Kanske vänder vinden sakta med säkert för Portugal?

Portugal tävlar i den första semifinalen, tisdagen den 25e maj.


Portugal 2010: Filipa Azevedo - Há Dias Assim


Storbritannien 2010

Efter ett lyckat resultat ifjol satsade man i Storbritannien på en liknande uttagning även i år. Man valde ut Stock Aitken Waterman att skriva en låt och lät sedan sex tävlanden framföra låten och tittarna fick rösta på sin favorit. (Det måste ha varit ett rätt tjatigt program att se på.)

 

Vann gjorde sångaren Josh och låten heter That Sounds Good To Me. Den har dock inte blivit någon hit, snarare tvärtom och i ett försök att öka populariteten spelades den in på nytt i en omgjord version som premiärspelades i SR igår.

 

Storbritannien har deltagit i Eurovision alla år utom två sedan tävlingen startade. De har vunnit fem gånger, kommit tvåa 15 gånger och slutat på tredje plats tre gånger, vilket gör att det räknas till det mest framgångsrika landet i tävlingen. De senaste tio åren har de dock enbart lyckats placera sig i topp tio två gånger... och hamnat sist två gånger.

Storbritannien tillhör "The big four" och är direktkvalificerade till finalen lördag den 29e maj.


Storbritannien 2010: Josh - That Sounds Good To Me


Moldavien 2010

Efter Nelly Ciobanus hysteriska etnopop ifjol satsar Moldavien på lite andra tongångar i år. Sunstroke Project & Olia Tira heter gruppen som framför årets bidrag Run Away, en av årets up-tempolåtar.

I den moldaviska uttagningen O melodie pentru Europa var både jury och tittare överrens om vinnaren och sin representant till landets sjätte Eurovision.

Moldavien var med första gången 2005 med Boonika Bate Doba och har alla år utom 2008 varit i final och placerat sig i top 20. (2006 hade man dock en finalplats garanterad sedan året innan och slutade på 20e plats av 24 tävlande.)


Moldavien tävlar i den första semifinalen den 25e maj.

 


Moldavien 2010: Sunstroke Project & Olia Tira - Run Away


 


Belgien 2010

Belgien är det bidrag i årets tävling som ses som Annas största motstånd. Tom Dice heter killen som spelar gitarr och står vid ett mickstativ. Han kommer också från en tv-show där han kom tvåa i belgiska X Factor. Låten heter Me And My Guitar.


För andra året i rad skippade Belgien att ha en nationell tävling, istället valde tv-bolaget ut Tom och hans sång att representera landet. Tidigare har tittarna fått rösta i en stor nationell uttagning kallad Eurosong som varit den belgiska urvalstävlingen sedan 1985.

 

Me And My Guitar är en midtempo-låt som vilar mest på gitarren, precis som titeln utlovar. Belgien tävlar i den första semifinalen, tisdag den 25e maj.


Belgien 2010: Tom Dice - Me And My Guitar


Siv-Göran

Jag såg just en bild på Sven-Göran Eriksson och började sjunga på den här.

Estland 2010

Eesti Laul 2010, den estniska uttagningen till Eurovision vanns av gruppen Malcolm Lincoln med låten Siren. Gruppen/duon/sångaren består främst av frontpersonen Robin Juhkental men har även en annan medlem, Fretless Rämbu som "provides special live support and joins Robin for live shows."

Gruppens namn kommer från Vem vill bli miljonär, där en tävlande var övertygad om att USAs första president Lincolns förnamn var Malcolm och inte Abraham.

Låten skiljer sig en hel del från fjolårets Rändajad av Urban Symphony. Då kom man trea i semifinalen och slutade på en sjätteplats i finalen. Frågan är om Malcolm Lincoln tar sig lika långt.

Estland tävlar i den första semifinalen på tisdag den 25 maj.


Estland 2010: Malcolm Lincoln - Siren


Malta 2010

Malta skickar i år den 17 åriga sångerskan Thea Garrett för att representera landet. Hon vann stort över de andra tävlande med sin låt My Dream som är skriven av Jason Cassar, en man som jobbat mycket med vår idolvinnare Kevin Borg medan han fortfarande bodde på Malta.

Sedan hon vann har låten spelats in på nytt, upputsats och förbättrats i Tyskland och Sverige för att bättre passa Eurovision och få ett professionellare sound. Bidraget blir Maltas 23e i Eurovision och kanske deras femte att hamna i topp 3. I alla fall hoppas och tror malteserna det.

Malta tävlar i den första semifinalen tisdagen den 25 maj.


Malta 2010: Thea Garrett - My Dream


Jag bara undrar

...är det svårt att förstå varför det här är irriterande?

Jag: Då har jag både växelnummer och mobilnummer hos dem.
Kund: Okej, kopplar du mig där?

Danmark 2010

Här kommer en av årets allra största favoriter och den är svensk. Thomas G:son och Henrik Sethsson har skrivit det danska bidraget In A Moment Like This som framförs av duon Chanée & N'evergreen

Låten är en mid-tempo poplåt om kärlek och med de två låtskrivarna är det inte svårt att gissa ungefär vilken genre den tillhör. Redan när man valt fram sitt bidrag blev Danmark storfavorit runt om bland fantasterna i Europa och det är fortfarande många som hoppas och tror på en resa till Köpenhamn 2011. Själv har jag ännu inte lyssnat på låten, jag sparar den som en schlagerkaramell till införprogrammen i SVT.

Danmark tävlar tillsammans med Sverige i den andra semifinalen den 27e maj.


Danmark 2010: Chanée & N'evergreen - In A Moment Like This


Perminalen Hotel

Jaha, det är alltså här vi ska bo i år under Eurovisionveckan. Perminalen Hotel i Oslo. Det heter hotell men är egentligen ett vandrarhem, de är luriga de där norrmännen.

Inte riktigt lika flott som fjolårets vistelse i Moskva, ni minns det där jättehotellet i halvmåneform med eget casino, mindre shoppingcentra, rosa limousiner och med en kommunistisk ledare på kolonn utanför.

Istället för Otto von Bismarck (som jag har för mig att statyn faktiskt föreställde) så välkomnas man här av:

1. Alla receptionister, kockar, städerskor och en öppen famn. Allesammen, helt enkelt.
2. Eller också ett gäng asiater, utbytesstudenter och en blondin, alla med öppna famnar.
3. Eller för all del kocken Svein med en öppen famn, medan utbytesstudenterna njuter av saft och en brödskiva


Spännande att se om personalen här beter sig lika egensinnigt och misstänksamt som de på Hotell Cosmos.

Det kommer bli mycket Eurovision här någon månad framöver. Imorgon startar Ola Melzig på produktionsbolaget som bygger scenen sin blogg om scenbyggandet t.ex. Jättespännande eftersom man inte offentliggjort någon scendesign ännu, något som vanligtvis brukar vara gjort för några veckor sedan vid det här laget.

Ni får helt enkelt stå ut med en massa nördig fakta de närmsta veckorna.


Georgien 2010

För Georgien tävlar i år Sofia Nizharadze med låten Shine. I den nationella uttagningen framförde Sofia sex olika låtar bland vilka en jury och tv-tittarna valde fram ett vinnarbidrag. Sofia är en etablerad sångerska som uppträtt sedan hon var barn. Låten Shine är delvis skriven av Hanne Sørvaag som också varit med och skrivit Norges bidrag i år.

På grund av en utmanande låttext som man inte ville ändra på, uteslöts Georgien från fjolårets tävling. Ni kanske minns refrängen som lät farligt nära "We don't want no Putin, I just wanna shoot him". I år ställer man upp med ett mycket seriösare bidrag och hoppas på att klara sig lika bra som man gjort de två år man hittills varit med.

Georgien tävlar i samma semifinal som Sverige, nummer två den 27/5.


Georgien 2010: Sofia Nizharadze - Shine


Polen 2010

Vårt grannland Polen har valt fram Marcin Mroziński att tävla med sitt bidrag Legenda i Oslo i maj. För första gången sedan 2004 fick tv-tittarna rösta fram vinnaren och han vann stort med mer än dubbelt så många röster som tvåan.

Kanske är det en bra idé till förändring för sedan Polen ställde upp för första gången 1994 har man bara haft två placeringar i topp tio; 1994 kom de tvåa och 2003 på en sjunde plats. Sedan man införde semifinaler 2005 har Polen enbart tagit sig till final en gång och då slutade det på en 23e plats, av 25 deltagande länder.

Om Legenda blir lika populär i övriga Europa återstår att se den 25/5 då Polen tävlar i den första semifinalen.

 


Polen 2010: Marcin Mroziński - Legenda


"Lako je sve" blir "Easy To See"

I sitt promotande av Lako je sve har de blonda kroaterna Feminnem spelat in sin låt även på engelska, vilken har fått namnet Easy To See. Det är dock bestämt att de fortfarande kommer att tävla med låten på kroatiska, i alla fall som det ser ut i dagsläget. Ett bra beslut, tycker jag.

Lyssna på den engelska versionen här.

Dragonette - Easy


Albanien 2010

Festivali i Këngës, den albanska uttagningen till Eurovision, avgjordes redan i mellandagarna ifjol. Då vann Juliana Pasha med bidraget Nuk mundem pa ty som senare översatts till It's All About You. Låten är en uptempo-poplåt som man har finslipat på sedan december och allt eftersom årets startfält växt fram har den växt mer och mer i favoritstatus.

I det lilla landet Albanien verkar man inte ha så många artister som kan ställa upp i tävlingen. Pasha har deltagit två gånger tidigare och i år vann hon med snäppet fler poäng än Anjeza Shahini, albaniens första representant från 2004 som efter det blivit en av landets största artister och ställt upp i stort sett varje år därefter. Lite längre ner i placeringarna från Festivali i Këngës hittar vi också Kejsi Tola som tävlade för Albanien ifjol.

Albanien har lottats att tävla i den första semifinalen, tisdagen den 25/5.


Albanien 2010: Juliana Pasha - It's All About YouEn gång för alla

Det går inte att ringa till järnvägsstationer! Har ni någonsin sett en människa sitta i en reception på en tågstation och svara i telefon? "Hej, järnvägsstationen."


Gäller det frågor om tåg eller tågtider ringer man SJ. Det gäller även för hittegods, inställda tåg, priser och alla andra frågor om tåg. På några få orter finns SJ Resebutiker men ska du boka biljett kommer de säkerligen hänvisa till bokningsnumret 0771-757575. Kundtjänst har 0771-757599. En stilla vädjan.


Hosta hit, hosta dit

Jag sitter på jobbet och hostar ikapp med kollegorna. Konstant småirriterad i halsen och rätt som det är kittlas det till och jag kan inte säga ett ord eller ta ett andetag till utan att hosta först. Ganska krångligt när man sitter oavbrutet i telefonen.

Jag sitter i ett hörn bakom några rumsavdelare och hoppas störa andra så lite som möjligt. Det verkar alltid vara någon här som sitter någonstans med en dödshosta. Idag är det ändå relativt lugnt, bara två-tre småhostningar från olika håll ungefär samtidigt eftersom när den ena börjar, sätter det igång automatiskt för de andra.

Idag är min fredag! Hurra!

Robyn feat. Röyksopp - None Of Dem


Finn fem...

0-5909d51401492136a3618ef986032a3b.png

Kolla varifrån!

Finn fem fel: 1. Klockan är 17.30 och solen är fortfarande uppe. 2. Den värmer så jag nästan blir svettig i tshirt och skinnjacka. 3. Det är nästan ingen snö kvar! 4. Jag är ledig. 5. Brandi Carlile spelas inte ur domedagshögtalarna på bergen. Det här är en perfekt dag att lyssna på Brandi Carlile. Tack för den!


Slutjobbat för...

0672a7e006db952352deab35fbdfa979.png

Kolla varifrån!

Slutjobbat för i natt. Godnatt/Godmorgon!


Mer från en vanlig dag på jobbet

Kollega bredvid i samtal:

- Det finns inget i hans namn, kan det stå på någon han bor med?
- ...
- Bor han med någon det kan stå på?
- ...
- B-o-r  B-o  s-j-ä-l-v  e-l-l-e-r  b-o-r  h-a-n  m-e-d  n-å-g-o-n?
- ...
- Bor han själv?
- ...
- Bor han med någon?
- ...
- Nej okej.
- ...
- Nej på hans namn finns inget registrerat, det är därför jag frågar om han bor med någon det kan stå på.
- ...
- B-o-r  h-a-n  m-e-d  n-å-g-o-n?
- ...
- Nej okej.


Efter samtalet:

- 400...


Jobbfunderingar

  • Hur många gånger har jag förklarat att det inte är fel på polisens nummer och att man troligen slagit 114114 istället eller ringt det med riktnummer?
  • Hur många gånger har jag fått upprepa det för samma kund för att den ska förstå?
  • Hur många gånger har jag sagt orden "I vilken ort?" i precis den ordföljden?
  • Hur många sms har jag skickat de senaste tre åren?
  • Hur ofta får jag förklara att apoteken inte har direktnummer utan enbart ett kundtjänstnummer?
  • Hur många gånger har jag fått skit och blivit svuren åt för att de har det?
  • Hur många gånger har jag sagt Ryckepungsvägen?
  • Hur ofta får jag prata till punkt utan att bli avbruten minst en gång i samtalet?

Svaret på samtliga frågor är hundratals gånger för många, för mycket och för ofta. Utom på den sista frågan där svaret är; i stort sett aldrig.


En vanlig dag på jobbet

Kund - Jag

- God kväll. Kan du gå in och kolla vilket personnummer xxxxxx har?
- Jag kan titta om...
- Ja du vet, jag vet inte om det går, vi har varit separerade sedan många år men jag är säker på att han kommer ihåg mitt va haha. Ja och det är ju för Lisa Marklund, för henne går det ju... Det var Annicka som gick in och kollade då va och det gick ju men det är ju polisen som utreder det där nu va det är ju mordutredning i Askim då...
- Ja...
- Ja och sedan är det ju på Hisingen också då va men polisen, de har ju gett upp. Det är ju bara läkarna kvar nu så ja det går ju som det går nu...

20.45-04.45

Tillbaka på brottsplatsen. (Så tänker jag varje gång jag kommer tillbaka till jobbet och ska blogga.) Nytt dygn, nytt nattpass nästan samma timmar som igår. Jag smög mig så långt in i byggnaden jag kunde så nu sitter jag i ett hörn och ser inget annat än väggar och tvåmetershöga, blå rumsavdelare. Skönt.

Här ligger en tidning med Maria Montazami på framsidan. Då har jag något att göra lite senare när Facebook stendör vid 03-tiden.

Jag väntar lite spänt på min lunch för att se om matlådan jag lämnade igår står kvar i kylen. Det finns nämligen en mattjuv här på jobbet som stjäl folks matlåtor eller mat ur matlådorna. Härom dagen blev någon av med sina köttbullar och makaroner som stått i kylen över natten.

För att vara på den säkra sidan skrev jag följande på matlådan:
"Till dig som stjäl andras matlådor.

Det här är Johans mat, inte din,

så ät inte upp den!

Mvh Johan"


I dagens pennburk på jobbet1. Pappersbitar.
2. En skruv.
3. Ett batteri.
4. En hårsnodd med knut.
5. En bomullspad.
6. En skruvkork.
7. Locket från en penna.
8. Damm.
9. Skumdelen från ett headset.
10. En smutsig tops.
11. Två pennor.


Israel 2010

Israel är hittills det bidrag med lägst odds i årets tävling. Bidraget heter Milim och sjungs av Harel Skaat. Både jurygrupperna och tv-publiken röstade fram balladen Milim som vinnare av de fyra tävlande låtar i den israelska uttagningen Kdam.

Bidraget har fått lika mycket uppmärksamhet för sången som för dess snygga sångare och som sagt är Israel favorittippad till seger i år. Hur bra det slutligen går återstår ändå att se. Låten är finstämd men inte särskilt direkt och långsamma ballader tar sällan hem den här tävlingen.

 

Israel tävlar i den andra semifinalen, samma som Sverige, den 27e maj.

 

Israel 2010: Harel Skaat - Milim


Först trodde...

2df1fceb60a7eae1f885ccc906540a5d.png

Kolla varifrån!

Först trodde jag att någon lämnat en dropp-påse på jobbtoan. Sedan såg jag att det var tvålen som gått sönder.


21.00-05.00

Nu är jag tillbaka på jobbet och måste avblockera mig om fyra minuter. Jag sitter här i ett hörn till 05.00 imorgon bitti, då hoppas jag att det slutat regna. Jag har samlat på mig lite av bottenskrapet från påskgodiset; några pyttesmå färgglada kulor och ett gäng stelnade marshmallows som smakar kåda.

Nu har det gått tre minuter. Dags att trycka på knappen.

Fountainhead och Kafka

Nu har jag bläddrat igenom 20 sidor av Franz Kafka-böcker på adlibris. Mest för att fördriva tiden men också för att hitta rätt utgåva av en bokserie jag börjat samla på. Jag köpte den första boken på Kafkamuséet i Prag, så jag befarar att jag behöver åka tillbaka dit för att få tag på de övriga.

Jag fick ett tips att jag borde läsa boken Fountainhead an Ayn Rand, det var så jag började bläddra igenom... boksidor? bokinternetsidor? adlibris och bokus.

Nu har jag köpt den och The Road av Cormac McCarthy som adlibris tyckte jag skulle läsa när jag ville köpa den första. Fantastiskt hur mycket billigare bokinternetsidor är i jämförelse med bokaffärer. Inte ens bokrean kommer i närheten av samma priser.

Lite mer konsumtion, kul kul. Nu klarar jag ytterligare några timmars jobb.

Bulgarien 2010

De som känner mig vet att jag har en tradition att inte lyssna på låtarna innan införprogrammen som sänds i SVT. Jag vill inte tjata ut låtarna innan och tycker det är en stor del av charmen att höra dem för (typ) första gången i tävlingen.

Dock fuskar jag numer med vissa länder eftersom jag vill ha lite koll på trenderna och inte åka helt ovetandes till ESC. Bulgarien är dock ett land jag inte har lyssnat på.

Det är artisten Miro som sjunger Bulgariens bidrag 2010; Angel Si Ti. Den beskrivs som en uptempo-låt med elektroinfluenser. Miro valdes ut av en jury på 50 personer att representera landet, han fick sjunga in 5 olika låtar som presenterades i TV och spelades flitigt på radio innan folket fick rösta fram sin favorit i ett uttagningsprogram.

Bulgarien kvalar mot Sverige i semifinal två den 27 maj.


Bulgarien 2010: Miro - Angel Si Ti


14.00-22.30

Nu har jag börjat första passet av min sista "tre helger i rad"-helg. 14.00-22.30 idag och nätter fredag, lördag består helgen av. Det känns ändå helt okej, så länge man inte underbemannat och skapat kö för alla dagar. Det är dock en regel snarare än ett undantag nu för tiden, så risken är stor.

Innan jag kom hit konsumerade jag lite på rea så det kan jag leva på förhoppnings några timmar.


Hur svårt kan det va'?

I mina fem senaste samtal har ingen av kunderna sagt vilken ort deras ärende gäller. Samtliga svarade Stockholm när jag frågade. Ingen av adresserna hade postort Stockholm.


Norge 2010

Från Kroatien till årets värdland Norge är steget i musikväg inte så jättelångt. Ännu lite mindre är steget från fjolårets norska bidrag. Det är fortfarande lite musikalfeeling med skillnaden att årets låt är en powerballad signerad Fredrik Kempe.

Didrik Solli-Tangen
heter gutten som sjunger låten My Heart Is Yours. Hans sköna yttre har fått ungefär lika mycket uppmärksamhet som låten, vilket gör honom favorittippad så här innan cirkusen drar igång på riktigt. Något som inte är särskilt skönt är dock hans sång. Han ligger halvfalskt genom hela låten på den uslaste engelska och för mig blir det bottennapp! Det är dock många som gillar den och han lyckas säkert placera sig högt.

Norge behöver inte kvala i semifinalerna utan vann ifjol en direktplats i finalen den 29e.

Norge 2010: Didrik Solli-Tangen - My Heart Is Yours


Kelis - Acapella

Årets hittills bästa låt och snyggaste video.

Sommarsemester

Jag är som sagt lite leds på de som lägger schemat här på jobbet. Utan att ha tagit på mig något extra utöver mitt ordinarie schema så har jag jobbat julhelgen, nyårshelgen och påskhelgen, inte varit ledig mer än tre dagar i rad två gånger sedan min sommarsemester i augusti ifjol. Jag har tagit på mig extra när de behövt och flyttar mina pass när de ber mig. Ändå får jag varken mitt första- eller mitt andrahandsval av semester i år. Otroligt tacksamt.

Om det finns någon arbetskamrat som läser det här men har missat mina inlägg på bytesforum så vill jag ha semester vecka 30 för att kunna åka till Kroatien och till Stockholm. Jag kan avvara vecka 27, 28 eller 29, eller försöka mecka ihop något annat för att få det att fungera. Alla förslag mottages med glädje.

Om planeterna varit toner skulle vårt solsystem låta så här


Klicka på bilden.


...

Johan: Tänk att jobba på en pizzeria. Man är ju aldrig ledig... det är som att jobba på Eniro.


RSS 2.0