Dagens jobbhöjdpunkt. Disconudlar!

0-381dcf574bb1b167117608172c4254a2.png

Kolla varifrån!


Finland 2010

Ikväll har den finska uttagningen till Eurovision gått av stapeln och vinnarna blev Kuunkuiskaajat med låten Työlki Ellää och håll i hatten för här blir det äkta finsk polka så det står härliga till! Blondiner i vita klänningar med dragspel och finska texter. Jag hoppas de behåller det exakt så här i Oslo i maj; avskalat, enkelt och riktigt finskt. Precis som det ska vara. Helt fantastiskt!

Lektion i att klä sig för -18°C

Det börjar bli kallt här igen. Lagom irriterande när jag trodde att det skulle hålla sig kring -5° till -10° men det är ju trots allt bara januari fortfarande.

För er som bor söderöver och skulle dö i den kylan vill jag citera dagisfröknarna; "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder." För ni har väl inte missat Pär Holmgrens diss av skrönan att minusgrader känns kallare söderut än norrut? Här har ni annars artikeln: http://www.aftonbladet.se/vader/article6480628.ab

För att slippa klaga på kylan får man klä sig i lager. Idag på väg till jobbet hade jag minst dubbla lager på hela kroppen. Strumpor, tjocksockar (raggsockar har jag hört att ni kallar det neröver) och vinterskor. Långkalsonger och byxor. T-shirt, kofta och skidjacka. Mössa och huva. Fingervantar och stickade tumvantar.

Prova det nästa gång det blir snöstorm och -8° så ska ni se att det går bra. Lycka till!

BLOGG.se

Nya blogg.se-layouten är verkligen fantastiskt ful, ofungerande och oförståelig. Jag har sagt det förut och jag säger det gärna igen. Det heter BLOGG.se, det är en bloggsida. Se till att det går att blogga obehindrat innan det börjar läggas till massa säljsidor, listor och annat skit. Snart kommer både jag och många andra att sluta använda blogg.se och byta till en annan bloggmotor som faktiskt går att blogga på. En ganska grundläggande funktion för en sådan typ av sida, eller hur?

...



För att inte dra upp allt skrämmande fantastiskt stört i den här videon nämner jag bara en sak; är det inte helt fantastiskt att ALLA som ska placera ut länder på kartan tror att Australien är Iran, Nordkorea, Frankrike? Se hela!


Att jobba en fredagkväll

Sms från Nathalie:
"Johan om du hittar mig död här när vi slutar kan du skicka hem mig i en taxi kanske? "Heeeej hur lång är en bajskorv?"."

Årets Melodifestivalscen

Som brukligt är det väl dags att börja blogga Melodifestival! Nu är det ju faktiskt bara en vecka och en dag innan cirkusen drar igång i Övik. Scenen är färdig och kommer enligt skissen att se ut så här:

Det är samma designer som till de senaste årens scener, Victor Brattström, som också formgett årets scen. Han beskriver den så här:
"I år kan vi presentera en scen som ska föra tankarna till en exklusiv klubbmiljö. Nivåer och trappor erbjuder aristerna möjligheter att agera och knyter ihop scenen till en plats för fest."

I mina ögon ser den stöpt ut i samma form som 2008- och 2009 års scener. Nivåer, trappor, assymetri och moduler. Skillnaden är möjligen beskrivningen och visionen av den (och att man skippat MF-mönstret som täckte halva scenen ifjol). Jag tyckte att det var trist härom året men nu börjar det kännas ikoniskt i sammanhanget. Troligen också vad man vill uppnå.

Jag tror det blir bra och snyggt. Det har det ju varit de två senaste åren så det kan väl inte se så väldigt annorlunda ut i år. Dock är det trevligt att se något bekant i festivalen nu för tiden när det ändras i regler och upplägg. Traditioner är något jag tycker om. Jag får väl lära mig att gilla den här scentraditionen som börjar växa fram också.

Läs här om min diss av fjolårets scen. (Så här i efterhand så gillar jag den.)
Läs hela beskrivningen av scenen här.


Meningslöst inlägg

Jag sitter på jobbet med Culture Beats Mr. Vain på hjärnan, inte så roligt. Idag är min fredag, ledig imorgon och jobbar helgen. Jag vill bara gå hem och slöa, lyssna på musik och dricka en milkshake.

Har du tråkigt kan du läsa lite rolig info om Avatar, nu tidernas största film, här: http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/8482058.stm
Hej då.

Hur vore det att lyssna istället?

Kund - Jag

- Till Trygg Hansa (börjar prata med någon annan)
- Vill du komma till kundtjänst eller till växel?
- Ja Trygg Hansa.
- Ja, vill du komma till kundtjänst eller växel?
- Ja.
- Kundtjänst eller växel?
- Ja, koppla mig då.
- Det är två olika nummer; kundtjänst och växel. Vart vill du komma?

Ny trio i Morronzoo

Jag läste i Sundsvalls Tidning att Rix Morronzoo kommer genomgå en viss förändring. Här uppe i landet går det inte längre att lyssna på Rix fm men det känns ändå lite konstigt, det har ju trots allt sänts i samma tappning i 10 år.

Gert slutar, Titti flyttar till eftermiddagsprogram och in kommer istället Sofia Wistam och Ola Lustig. Jag undrar hur det kommer gå med alla skämt och roligheter. Jag skrattade minst lika mycket med Tittis skratt som åt skämten.

Är han knäpp eller bara obeslutsam?

Kollega: Tjena!
Jag: Tjej!


Pingu är snäll

Imorse vaknade jag en timme innan mobilen skulle väcka mig, fick för mig att alarmet ringde tre gånger och att jag var tvungen att kliva upp. När jag tittade på klockan och insåg att jag fick sova en timme till drömde jag att jag kunde byta mitt arbetspass med Pingu så jag fick sovmorgon istället. Sedan ringde alarmet på riktigt.

Skor som gör dina fötter osynliga


Mirrored High-heel Shoes make your feet invisible.


P3 Guld

Häromdagen satt jag helt oförstående och tittade på P3 Guld... pris... grejen. Det var en riktigt snygg produktion och roligt att Timo Räisänen gjorde entré i kostym påmålad på kroppen.

När de två sakerna vad avklarade förstod jag inte så mycket mer. Det är så många nya förmågor i P3:s spellistor som jag aldrig någonsin sett eller hört talas om. Jag tänkte ge det en chans för jag gillar ju en del av musiken, Miss Li var bra och det var roligt att Mike Snow var nominerad men när så Lars Winnerbäck vann priset för årets artist, kände jag att det egentligen inte förändrats något alls på snart 10år.

Då bytte jag kanal.

Minnen från i somras

Mårten försöker vara lite snitsig i Barcelona:

- Mi sangria es tu casa.

...


Så spelade Kina bort vår framtid

http://www.aftonbladet.se/kultur/article6444640.ab

"Journalisten Mark Lynas avslöjar kuppen bakom klimatfiaskot i Köpenhamn.
Mark Lynas, brittisk journalist och författare, var själv med när klimatförhandlingarna havererade bakom stängda dörrar i Köpenhamn. Här berättar han hur Kinas representanter förstörde uppgörelsen och gav Obama skulden."

...

Nathalie: ...och så fick jag 100 dollar. Jag hade önskat mig det, det är roligare än att få pengar.

Leona Lewis - Stop Crying Your Heart Out

Leona Levis - Stop Crying Your Heart Out
Live X Factor 2009 Final

Nya regler i MF 2010

Som brukligt nu för tiden har man ändrat reglerna för Melodifestivalen igen. I år har man avslutat en drygt 30årig tradition, nämligen skrotat 6 jurygrupper runt om i landet. Detta för att istället införa 6 utländska jurygrupper från olika delar av Europa med olika musiksmaker som ska ge en bild av vad Europa tycker om finalbidragen, är det tänkt.

5 svenska jurygrypper behålls, Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå och Luleå (?) och dessa tillsammans med de 6 utlänska jurygrupperna ska alltså stå för de sammanlagda juryrösterna i finalen. I deltävlingarna är det bara folket som avgör, som vanligt.

En annan ny regel är att det bidrag som får flest röster i varje deltävling går direkt till finalen utan att behöva gå igenom en andra omröstning. Detta för att man ska veta vem som vann varje deltävling. Till en andra omröstning går så nummer 2, 3 och 4 som hamnar i final och andra chansen.

Läs mer om ändringarna här.

Personligen tycker jag det är skönt att slippa de fåniga duellerna i slutet av varje deltävling men att ettan ska utmärkas så tydligt gör nog att de får ganska stora övertag i själva finalen. De fyra vinnarna i varje deltävling lär nog vara topp 4 i slutresultatet sedan. (Det har de kanske redan varit tidigare år, utan att vi vetat i förhand vem som vunnit varje deltävling.)

Att man ifjol blandade in Bruno Berberes och hans utländska kollegor i den internationella juryn tyckte jag var okej och lite roligt men att ge majoriteten av juryrösterna till de utländska grupperna tycker jag inte känns helt rätt. Särskilt inte efter fjolårets resultat som väldigt tydligt visade att den internationella juryn tyckte ungefär raka motsatsen till vad svenska folket tyckte. Det är ju inte de som ska välja vår representant. Eller ens vara med och påverka något resultat under ettan, om du frågar mig. Det handlar väl ändå fortfarande om att skicka den låt vi gillar bäst, inte den som utländska "experter" tror placerar sig bäst? Eller har jag blivit tappad någonstans på vägen?

Nåväl. Det blir nog säker bra det här året med. Jag är ju lite av en bakåtsträvare när det gäller nya regler varje år. Ifjol räddade ju Petra Mede hela cirkusen bättre än jag någonsin kunnat tänka mig. I år kanske Meltzer, Mums mums och Dolph räddar det lika bra... hm... nja, men bra blir det nog i alla fall på något sätt.


Söndag

Jag har varit usel på att blogga här den senaste tiden. Den främsta anledningen är att det är mer irriterande än roligt när blogg.se är lika lättflytande som gröt att skriva på, det inte går att göra radbrytningar eller att justera text hur man vill. Sämst är det, rent ut sagt.

Apropå hallontårta har den här helgen varit min första tredagarsledighet sedan min sommarsemester. Mycket skönt även fast den flugit förbi lika fort som alla andra ledigheter.
Over and out. (Radbrytning var omöjlig att göra efter typ 30 olika försök.)

Nytt från Sugababes - Wear My Kiss


Apropå Mediamarket?

Nattis: Vet du vad den här kunden sökte? K-ruta... K-ruta i Eskilstuna.

Nestlé

Jag sitter och läser lite om Nestlé och inser att de verkar älska glass. Förutom sitt egna styckglassmärke äger de även Häägen Dazs, Mövenpick och Hemglass.

Synd... jag gillade Häägen Dazs.

Södersjukhuset

Sjukhusen har sällan direktnummer utlagda utan vill att alla samtal går genom växeln. Södersjukhuset har dock valt att lägga ut tre direktnummer utöver växeln. Dessa är:

-Studentmottagning
-Gynekologmottagning för lesbiska
-Konditori

Tröja

Nathalie förklarar varför det är roligare att köpa lite dyrare och finare kläder än billiga och lite tråkigare:
- Men som den här, den är ju inte fin... den är ju... ja men du förstår... den är ju tröja.

Fredagsmorgon

Imorse ringde alarmet klockan 06.00 och jag var tvungen att kliva upp efter att hela natten ha drömt om att jag hade svårt att sova, vaknade före alarmet och sedan gick till jobbet och var trött för att jag sovit dåligt. Känner mig inte allt för utvilad efter det.

Sitter och väntar på första rasten då jag ska äta en medhavd macka och en banan i klass 8 på skalan som jag hade tur och hittade i fruktkorgen imorse.

(Nu har jag suttit i några minuter och funderat över hur jag kan formulera den här meningen utan syftningsfelen att det är korgen som är klass 8 eller att jag hittade skalan i fruktkorgen. Nu orkar jag inte fundera mer utan äter min frukost istället. God morgon!)


Melodifestivalen 2010

Nu är alla artister klara och presenterade till årets(!) Melodifestival. Sista jokern ut blev Pauline... Jag kan inte låta bli att tro att man hade förhandlingar med någon lite större artist som slutligen avböjde och Pauline fick hoppa in, eftersom man dragit ut så länge på att avslöja den sista jokern. Inget fel på henne dock, jag gillar hennes gamla dänga med Teddybears.

Men visst känns det lite som ett halvdant år, va? De jämna åren har ju varit de bästa sedan det senaste millenieskiftet i alla fall. Dock är det ju (så klart) för tidigt att säga med så många okända artister i årets startfält. Det kanske blir jättebra!

Vad ska vi då tro? Jöback vinner, Pernilla kommer trea efter Darin... Sibel gör bra ifrån sig och Ola och Andreas Johnson tar sig rätt högt. Alcazar gör en dipp men klarar sig ganska bra i finalen både tack vare och på grund av fjolårets medverkan. Py Bäckman kommer sist i sin delfinal och någon skräll här och där står kanske Crucified Barbara och Noll Disciplin för... fast nej, inte de sistnämnda.

Jag hoppas på Anna Bergendahl och Jessica Andersson. Inte nödvändigtvis till vinst (jag har ju inte hört låtarna ännu) men de är väldigt duktiga och förtjänar bra platser (och Jessica en ordentlig comeback).

Mja, det blir nog spännande. Hoppas bara vi hittar något som ligger rätt i tiden att skicka till Eurovision, vi behöver en topplacering snart. Eurovision Song Contest Stockholm 2010 hade ju suttit riktigt fint men 2011 går inte av för hackor heller. Låt oss avvakta Ukraina som (nästintill) alltid skickar rätt bidrag och så härmar vi dem lite. De har härmat oss tidigare så vi kan kalla det revansch.

En månad kvar och det börjar bli dags för uppladdning. Nu kör vi!


Skriv ihop!

Jag tror jag har någon slags dyslexi-dyslexi. Jag kan för allt i världen inte läsa en felskriven text helt normalt, jag stakar mig som en 6-åring som nyss lärt sig läsa. Därför klarar jag inte att läsa texter eller bloggar av människor som inte har lärt sig att "skit bra" är ett ord och inte två.

 

Jag kan inte förstå att det ska vara så svårt. SKRIV IHOP! Skriv ihop allt om det ska vara så svårt! Det är bättre än att skriva isär.


Cheryl Cole - Fight For This Love


Cheryl Cole - Fight For This Love live on X Factor.


Paus på schemat

Jag gick just ut i fikarummet för att få en liten sockerchock av något slag, för att inte bittra ihop totalt här nere i hörnet där jag sitter och jobbar. Varken julgodis eller frukt fanns kvar så det fick bli en pappmugg caféchoc. D.v.s. hälften kaffe, hälften varm choklad. Det mildrar smaken något på det horribelt äckliga kaffe vi har här. Dock inte på skummet som jag sitter och väntar på ska försvinna.

Radion i fikarummet spelade Simon & Garfunkel och det gav en väldigt nostalgisk flashback. Nu är visst min lilla rast redan slut.


Norrland?

Jag - Nattis
- ...
- ...
- ... hej förresten.
- Hej. Jag tänker att man inte behöver heja. Jag ser ju att du är här liksom.
- Ja.

Jag tror jag pratade med Nattugglan

Kund (~50 årig kvinna) - Jag

- Hasse Eriksson, xxxxvägen 41... och så kopplar du mig på en gång!!!
- Okej, i vilken ort?
- VA?!
- Vilken stad?
- Ja.. Sundsvall (spydigt)
- Okej, Sundsvall tack. Då kopplar jag dig där direkt.
- Jaa men gööör det då! (så drygt som bara en 50-årig Nattuggla kan vara)

Ett tecken på att det är dags att klippa sig?

Jag gick just in på toan och insåg att jag ser ut som David Hasselhoff i håret... på tiden det begav sig.

Vad man gör klockan 04.04 på Eniro

Jag: Flygplaaaan å-e-å, flygplaaaaan... upp i luften över stan kommer bara flygplan!
Nattis: O-o-o-o-o-o-oh oh, o-o-o-o-oh!

2010.01.01

Tillbaka på brottsplatsen igen. Jobb 21.30-05.30 i natt. Det känns ändå helt okej och jag hoppas människor har bättre saker för sig på nyårsdagsnatten än att vara ute och slira.

Gårdagsnatten hann bli riktigt trevlig med både lite bubbel, tacos och Kjell. Med Kjell blir allt bra för Kjell är snällast, finast och mjukast i världen!


RSS 2.0