Prideparaden har precis passerat slottet. ...

Prideparaden har precis passerat slottet. Bäst var Nyamko Sabuni i catsuit.


Kelly Rowland - Rose Colored Glasses


På bussen till Stockholm

Jag sitter på bussen till Stockholm och bråkar lite med en taskig internetanslutning men glad är jag för att den finns. Jag är trött och har ingen koll på vad jag har i min packning. Kanske var det en dum idé att gå ut igår kväll innan jag började packa mitt i natten. Jag litar på att mitt undermedvetna har fått med allt.
.
Jag börjar få ont i rumpan och måste sitta helt skevt för att killen framför har lutat bak sitt säte så jag inte ens får plats med att ha skärmen uppfälld. Tur att jag har två säten för mig själv. Nu ska jag försöka tupplura ett litet tag och spara på datorns batteri. Ha det gott!

Lite mer semester

Sommarens sista semestervecka. Aaaaah vad underbart skönt det är! Jag hoppas på yr.no och att vädret växlar om till sol och värme redan idag för nu har jag snart utfört alla mina regniga-dags-sysslor d.v.s. diskat, tvättat, dammsugit, dammtorkat. Nu vill jag ut i solen igen.

Det blev uppenbarligen ingen utlandsresa för oss som vi planerat hela sommaren. Trots alla svenska varmgrader sjönk sista minuten-priserna aldrig under 3700kr för en ospecificerad resa till "södra Turkiet" eller Kreta. Inget vi var sugen att betala. Lägger undan de pengarna till nästa resa istället, kanske en lite längre.

Jag firar istället den här veckan med en kavalkad av Gabriella Cilmis alla hitar. Fantastisk sångerska. Lyssna på hennes album här.Dagens fynd i pennstället

image (MMS)

1. Ett stenhårt suddgummi 2. En kom ihåg-lapp för hur man skickar sms 3. Muff till en mikrofon 4. En sladdtvinnargrej 5. En höj- och sänkspak till en stol 6. Damm 7. En bult 8. Dragsko till en dragkedja 9. Oidentifierad muttergrej 10. Ingen penna


Måsskit

Jag blev för övrigt skiten på av en mås idag. Lite grand på benet. Skiten snuddade liksom i byxan när jag satt i gräset så det blev en liten fläck.

Jag har länge gått och varit lite orolig och tänkt att det snart måste vara min tur att bli bajsad på eftersom jag inte fått en måsskit på mig tidigare i mitt snart 23 år långa liv.

Nu känner jag mig lite lättad och hoppas att risken minskade en aning eftersom jag i alla fall fick lite bajs på mig.

Så väl hinner man lära känna sina arbetskamrater på mitt jobb

Jag - arbetskamrat (träffar på varandra på stan)

- Men hejsan!
- Hej!
- Jaha, har du semester?
- Ja det kan man säga, jag har varit sjukskriven i 6 månader.
- Men oj har du? Hoppas du blir bättre snart då.
- Ja man får hålla tummarna. Men du, jag måste fråga om din släkt känner min släkt. Vi var på en begravning och kom in på vart man jobbade och när jag sade Eniro sade de "Jaha, men då måste du ju känna Johan Wikner?"... för visst heter du Johan?

Vi har båda jobbat på samma ställe i dryga tre år.

Semesterbreak

Nu sitter jag på jobbet igen. Två kvällar jobbar jag den här veckan, i övrigt har jag lyckats byta bort passet och gett mig själv en nästan fyra veckors lång semester.

Jag och Nattis har länge planerat en sista minuten-resa över nästa vecka men det fina sommarvädret till trots ligger inget pris ändå under 3400kr så vi får se hur den planen faller ut.

I övrigt har min tjänstledighet på 20% upphört och jag måste jobba 100%-pass sommaren ut. Är man van att jobba 80% på det här stället är det rena döden. Dock insåg jag idag att jag efter min semester enbart har tre veckor att jobba om jag lyckas hitta någonstans att bo i Sthlm och kan börja plugga min lilla kurs i engelska som jag sökt. Känner att jag inte riktigt vet hur jag ska gå till väga men det ska väl lösa sig till slut.

Nu sitter jag (som vanligt på jobbet) och längtar efter "lunchen". Jag har inte ens tittat när jag har mina raster ikväll men eftersom jag började 15.30 har jag i alla fall inte lunch än på ett tag. Inte när jag har ett 100%-pass.

Perfekt logik

Frida: Jag tänkte fråga om du ville stanna på middag men om vi inte ska äta nåt kanske du inte blir mätt.

Dylan är för feg för att bada.

image (MMS)

Dylan är för feg för att bada.


"Och nu är det dags för Klartext, progra...

"Och nu är det dags för Klartext, programmet som förklarar nyheter på ett lite enklare sätt ... och till sist ska det handla om myskoxen, stora, bruna, lurviga djur med horn i pannan."


Semester

Oj, oj vad det är skönt med semester! Sola, bada, vara ute, grilla, umgås, dricka vin, mysa. Det är vad jag har gjort den här veckan och ska göra en vecka till. Jag njuter av varje minut!

Jag gjorde en Knivlisa


diveby.se


Glory glory!

Årets hittills varmaste dag, spenderade vi i bil, buss och kalkbrott utan aircondition men oj så värt det var!

Här är Aftonbladets recension av konserten. Själv skulle jag nästan lägga till det sista, femte plusset som de aldrig delar ut. Ett jäkla drag från början till slut och efter att vi vinkat upp hela publiken till den längsta koreografi jag sett kvinnan göra, till Barbra Streisands No More Tears (Enough is Enough) rev hon av den en ytterligare gång till allas jubel.

Eftersom vi fixat access till repetitionen innan, kom vi till Dalhalla redan klockan 16, fick en guidad tur av kalkbrottet, scenområdet och se en del av repet innan vi spenderade de två timmarna innan konserten med vin på några kalkbumlingar i solen.

Summa summarum; Man har alltid kul i Dalarna och med Häggkvist. Men det visste vi ju redan.Repetition inför kvällen. Idag strålar Dal...

image (MMS)

Repetition inför kvällen. Idag strålar Dalhalla!


Gone, gone, gone. Oh oh oh

Nu bär det av till Dalhalla och Häggkvists hyllningskonsert till Elvis och Barbra Streisand. Det här kommer bli så bra att jag redan är nervös. Tillbaka imorgon!

Hungrig hjärnaAlltid när jag inte har något att göra, har tråkigt, är hungrig, inte är hungrig, funderar på vad man kan göra, eller bara inte tänker alls så går jag till kylskåpet och öppnar dörren för att glo.

Nu gör visst min hjärna det av sig själv också. Jag försöker packa och komma på vad jag ska ta med imorgon, så plötsligt märker jag att jag står vid kylskåpet och glor in.

Jag är inte alls sugen på något för jag har redan molat i mig en massa chokladpraliner ikväll men jag tror hjärnan tycker att mat är bra tidsfördriv. Mat är ju ändå mat.

Dalhalla 3 juli


Hot 'n cold

Efter gårdagens 28°C här inne på jobbet klädde jag mig lätt idag, skippade tröja och satte mig i det svala utbildningsrummet där det faktiskt finns fönster som man kan öppna. (I resten av byggnaden finns inga fönster.)

Nu sitter jag istället och småfryser lite för här är så svalt och skönt. Jag tänker ändå sitta kvar för om några timmar när solen gassat på ett tag lär det bli minst lika varmt i resten av byggnaden.

En väldans massa tjat blev det om den här värmen men det är ytterst sällan det händer något utöver normalen på det här stället så minsta lilla förändring blir jättespännande! Nu hoppas jag nästan att det ska bli varmt bara för spänningens skull.

I länkfältet på jobbet

Bäst att vara på den säkra sidan och skriva in flera former av samma ord, tänkte sjomackar.se när de bestämde hur favoritlänkar till deras sida skulle läggas in.


...

Jag fullkomligt ÄLSKAR när det blåser 700 sekundmeter motvind när man cyklar, är pollenallergiker, det är högsäsong och man får hela världens pollen i ögonen. Helt underbart är det!

Varmt var det ja

Det är så varmt här inne att smöret på min macka har smält. Av att ha legat på skrivbordet.

Syrebrist

Jag sitter i "tysta rummet" idag på jobbet, en liten glaskur mitt i en av salarna som är ljudisolerad så man slipper allt kackel och kan föra så mycket liv man vill. Enda nackdelen är att det är snäppet sämre ventilation än i salen i övrigt... och då är det riktigt dåligt.

Jag gick just runt och letade en bordsfläkt men varenda en var tagen, praktiskt taget varje person här sitter med en bordsfläkt på skrivbordet. Det är noll luftcirkulation och med så mycket folk blir det vaaarmt. Jag gick förbi Elin som ockuperat utbildningsrummet och öppnat ett fönster. Det kändes som att komma in i en regnskog av frisk luft!

Går man in mot salen där jag sitter känner man värmen komma mot en och syret bli tunnare och tunnare. Det är smått irriterande, särskilt när man som jag blir otroligt lättirriterad i sån värme. Tur att jag har delat pass så jag kan gå ut och samla lite syre om två timmar.

Dalhalla 3 juli


RSS 2.0