Rullar det rullar

Det gick inte så bra det här med att hålla blogg-fönstret öppet för att försöka komma ihåg att blogga mer. Men nu kom jag ihåg och anser mig ha tid att göra det. Nu när jag har två uppsatser, fyra böcker, översättningar och studieuppgifter att göra. Bra anledning att ta en paus.
.
Jag har stannat kvar på skolan efter föreläsningar och seminarier den här veckan för att hålla mig ifrån alla typer av distraktioner (Jag blev tvungen att översätta från engelska för att se om det hette distraktion på svenska. Senil eller överarbetad? Jag gissar på det tidigarenämnda.) som kan och som skulle störa mig hemma när jag försöker skriva uppsats. Med bra resultat faktiskt.
.
Imorgon åker jag norröver för att göra en liten comeback i Han där uppes tjänst. Jag ska bussa med ett konfirmandgäng på läger till Undersåker över helgen och hålla dem ifrån att busa runt när de inte ska. Sensmoralen av det hela är att det är 10 år sedan jag konfirmerade mig... det är i alla fall det enda som ploppar upp när jag tänker på det hela. 10 år. Hujeda.
.
Nu ska jag läsa några kapitel språkhistoria innan jag måste packa inför helgen.

Shontelle - Impossible


Eurovision Song Contest 2011 hålls i Düsseldorf

(Klicka på bilden för länk till artikel)

Kista calling

Wow, det går verkligen inte framåt på bloggfronten här nere. Jag vet inte vad jag gör nu till skillnad från förut som gör att jag inte hinner blogga. Förutom att jag inte sitter vid datorn minst sju timmar om dagen längre.
.
Jag känner mig fortfarande nästan lika förvirrad över allt som ska göras i kursen som kursplanen själv verkar känna sig. Det gäller att hänga med när så många olika delkurser pågår samtidigt och kastar ut uppgifter, prov och uppsatser om varandra.
.
I fredags hade jag en tenta på akademiskt vokabulär som gick väldigt bra. Dock kunde man bara bli godkänd eller underkänd på den men det känns i alla fall skönt att åtminstone 1,5 hp är tentade, godkända och avklarade...
.
Just nu håller jag på att läsa fyra noveller varav en ska bli till en uppsats i en delkurs samtidigt som jag ska skriva en annan uppsats om frekvensen av ett specifikt ords förekomst i olika tidsperioder baserat på Time Magazines corpus i en annan delkurs. Plus lite översättningar, läsning i kurslitteratur samt göra diverse instuderingsfrågor inför nästa tenta på grammatik.
.
Men jag klagar inte. Det är fortfarande intressant och roligt men samtidigt mycket och upp till en själv att organisera. Det hjälper att skriva ner allt som ska göras för att hålla tankarna rätt i huvudet.
.
.
I övrigt så har jag hunnit flytta igen. Till Kista denna gång där jag hyr en lägenhet i andra hand tillsammans med min vän Ole. Här får vi bo fram till nästa sommar så det känns skönt att kunna lägga fokus på annat under hela vintern.
.
Nu är det bäst att jag återgår till att göra lite nytta. Avslutar med tre bilder från när jag tog en promenad med iPhonen i kvarteret igår.
.

RSS 2.0