Uppsala och Vinterviken

Så oförskämt sällan jag skriver här just nu. Det hade varit oftare om blogg.se haft en enkel och snabb iPhone-applikation för att blogga. Det har däremot twitter så följ mig där om ni är intresserade av vad jag gör lite oftare än när jag sitter här.
.
Idag har Åsa och jag traskat till Vinterviken för att fika lite och kika på kolonilotter i höstskrud. Vi hittade ett havtornsträd (Jag trodde de växte på små buskar) och smakade ett bär var. Det var nog tillräckligt med c-vitamin för den här veckan.
.
Det var skönt med en lugn och slö dag idag efter partyfredagen och gårdagens tur runt i Uppsala. I jämförelse med nästa helg kommer den här nog att räknas som lugn helt och hållen. Då är det dags för klubbträff med hitresta vänner och det brukar aldrig gå obemärkt förbi.
.
Nu väntar middagen på mig. Jag är så hungrig att jag skulle kunna äta en halv gris och en fåra pärer. Hejdå!

University Grammar of English

Jag sitter och läser om grammatikens uppbyggnad men håller på att somna så jag tar en liten välförtjänt paus.
.
Jag känner att jag inte riktigt hinner blogga så mycket, trots att jag är hemma ganska mycket men jag antar att jag har för mycket annat (o)viktigt att stå i.
.
Nu har kursen kommit igång rätt ordentligt i alla fall. Jag försöker beta av lite text nu, så jag inte behöver ta med mig sex tjocka böcker på tåget upp till Sundsvall imorgon. Jag hoppas jag kan lämna åtminstone en kvar här nere över helgen.
.
Det är konstant fascinerande att bo så här på en höjd med utsikt över hela Stockholm (och mycket mer därtill). Under hela dagen har det legat ett grått regnoväder över staden, sedan kom lokala skurar över innerstan, Kista och över Hässelby som drog hitåt. Nu har allt blåst bort och det är solsken och klarblå himmel så långt ögat kan se, så när som på en linje vita, fluffiga moln i den norra horisonten. Jag kommer sakna den här utsikten.
.
Vill någon för övrigt hjälpa mig att skriva en akademisk paragraf på valfritt ämne sitter jag här med öppna armar. Det ska inte vara något avancerat, bara specifikt nog för att säga något känsligt om ämnet inom en paragraf men jag sitter här helt blockerad. I hjärnan alltså.

Cheryl Cole - Promise This

Cheryl släpper en av höstens mest efterlängtade låtar, sin första singel från det nya albumet som är på väg; Promise This. Fyra av fem stjärnor får den i mitt album så här på releasedagen.

Rihanna - Only Girl (In The World)

Det är mycket musik just nu men så är det ju höst då många nya album är på gång.
Här är Rihannas nya singel "Only Girl (In The World)". Den första från det kommande albumet.

Fortfarande inga böcker

Nu har jag missat fyra kapitel att läsa p.g.a. att mina böcker inte kommit ännu. Jag hoppas verkligen de dimper ner senast imorgon. I övrigt har det gått fint hittills, jag lyckades få ett bättre resultat på det diagnostiska testet än jag först trodde. Det, tillsammans med en intressant föreläsning idag om språkets uppkomst i korthet gör att det börjar kännas som en rolig kurs. Jag hoppas att den fortfarande gör det när litteraturstudierna drar igång.
.
I ett försök att lätta upp just litteraturdelen valde jag den delgrupp som ska arbeta med Jonathan Safran Foers "Extremely Loud and Incredibly Close". Det tror jag i alla fall blir lite roligare än Shakespeare och Selma Lagerlöf.
.
Just nu sitter jag med i-landsproblemet om jag ska äta köttbullar och mos till middag, eller pasta med bacon- och ostsås. Skönt att inte behöva fatta svårare beslut än så ännu.

Nadine Coyle goes solo

Cheryl Coles forna Girls Aloud-kollega Nadine Coyle försöker slå sig in som soloartist även hon. Hennes första singel "Insatiable" släpps den 1:a november.

Cheryl Coles nya singel har läckt

...enligt källor. Här är ett klipp från hennes påstådda nya singel; "Promise This".

Test

Om några timmar ska jag till skolan och göra ett diagnostiskt test. Andra dagen. Det är dock enbart för vår egen skull, för att se vart vilken nivå man ligger på och kan få en hint om vilken växel man kommer behöva lägga i under kursen. Det blir verkligen spännande.
.
Jag passade på att rösta igår när jag var på campus. Där fanns en förtidsrösningsstation, så jag tänkte att det var lika bra att få det gjort eftersom jag måste förtidsrösta, då jag fortfarande röstar i Sundsvalls valkrets. Tråkigt nog kunde jag inte personrösta (så klart) men det fick gå ändå.
.
Nu kan jag säga till alla partivärvare på stan och campus att jag redan röstat, när de sträcker fram broschyrer och flyers. Om jag lyckas hindra min automatiska reflex från att ta det de sticker åt mig förstås. Det lär väl gå så där. Igår tog jag två på vägen hem.

Introduktion

Efter att ha blivit försenad i 20 min till "välkomstdagen" på universitetet igår, p.g.a. ett växelfel i tunnelbanan, beslöt jag mig för att bara kolla runt bygget en sväng för att hitta rätt idag.
.
Dagen gick mest ut på att föreningar och fakulteter skulle värva medlemmar lika intensivt som alla partier med valstugor längs vägen från tunnelbanan till universitetet. Istället gav jag Naturhistoriska riksmuséet ett kort besök.
.
Efter dagens första introduktionslektion känner jag mig nog bara mer förvirrad än innan då det dykt upp 2-3 böcker till som man tydligen behöver, som inte listats tidigare i de litteraturlistor som delats ut. Det får redas ut imorgon.
.
Nattinatti.

Robyn - Hyperballad

Robyn gör en cover av Björks 'Hyperballad' på Polar Music Prize i Stockholm 2010.

RSS 2.0