Bergsluft

När jag klev ut ur tåget förra veckan trodde jag att jag åkt framåt i tiden. Höstluften mötte mig som en vägg. Sedan dess är det bara solen som värmer. Jag har dock förstått att det gäller för större delen av landet. Enligt SVT är det dock bara allra nordligaste Norrland som ännu fått ordentlig höst.

Annars är det lika skönt som vanligt att vara uppe i staden mellan bergen. Försöker känna lugnet men har en massa saker jag behöver hinna med att göra. Imorse fick jag en släng av produktivitet och lyckades beta av en hel del saker, så nu kan jag nog snart luta mig tillbaka och bara känna mig ledig. Lagomt till jag ska åka tillbaka till Stockholm. Eller kanske det blir till London istället...

Twitter

Jag är ganska så mycket mer aktiv på twitter, för er som har det, än vad jag är här. Det är vanligtvis mitt kollektivtrafiksnöje. Klicka på bilden.

ϟ

Jag läste slutligen ut den sista Harry Potter-boken härom natten. Blev tvungen att sitta uppe till 01.30 för att noggrant kunna läsa alla de sista kapitlen. Nu fattas mig bara att läsa dem på engelska, se filmerna igen, se sista filmen på bio igen, få tillgång till Pottermore och besöka The Wizarding World of Harry Potter. Då är allt väl.

Antagning

Jag rensade lite i min mail-inkorg imorse och upptäckte ett mail som jag inte har något som helst minne av att jag fått. Ett mail från studera.nu om att antagningen inför hösten var klar och att de ville ha ett svar på ens antagning innan den 1 augusti.

Idag är det den 5 augusti...

Jag har inte den blekaste aning om jag kommit ihåg att svara i tid eller inte. Jag har inte ens något minne om att jag fått eller läst mailet. Studera.nu kan inte heller kontrollera min anmälan nu när Urval 2 körs, utan jag måste vänta till 8-9 augusti för att kunna se hur min anmälan ser ut. Trist om jag skulle ha glömt att tacka ja till platsen.

Det är ett meckande för att studera, med att anmäla, godkänna, svara, tacka ja, registrera sig, ropas upp o.s.v. o.s.v. Kan jag inte bara få skicka in en anmälan och sedan veta om jag får plugga eller inte? Jag hoppas sannerligen att jag nu oroar mig i onödan.

Jag är inne! ϟ


Nattdopp

Det är väldigt fint där jag nu slutligen bor för en tid framöver. Omgiven av vatten, skog, rådjur, lite ängsmark, betande får och ett slott med en slottsträdgård och orangeri, bara 10 minuter från Stockholm centralstation. Helt fantastiskt.

Vi gick på en nattlig promenad ner till Brunnsviken i helgen och tog ett dopp efter en varm dag. Min plan för resten av sommaren innefattar många fler sådana. Jag behöver tillfredställa behovet av att åtnjuta lite riktig svensk underbar sommar.


Visa större karta

RSS 2.0