Deltävling 4

Nej, jag blir allt lite besviken över resultaten det här året. Rent generellt är årets Andra Chans väldigt mycket bättre än årets final och rent konkret ställs mina tre största favoriter mot varandra i dueller nu på lördag, vilket gör att bara en av dem kan ta sig till final.

Jag tror fortfarande på att Saade har ett övertag i finalen, men det känns svårtippat i år med deltävlingsresultaten i hand. Jag bävar för tant Sanna och tycker mig höra mer och mer om Danny. Jag hoppas sannerligen inte svenskarna drar till med en Anna Bergendahl 2 och skickar något från helt fel forum. Jag är nära att sätta min gräns så lågt.

Vad ska det blir av detta, vad ska det bli av detta... Jag hoppas fortfarande kunna åka till Düsseldorf och få känna mig åtminstone lite stolt. Det ska väl inte vara svårt att ordna? Sverige?

It's Britney, bitch!

Brittans nya musikvideo till Hold It Against Me släpptes igår.

Ha en trevlig fredag!


Deltävling 2 & Deltävling 3

Ja den här gången gick det ju mycket bättre. Även om tant Sanna snor åt sig en finalplats som vanligt. Hade det inte varit hon som sjöng låten, hade jag gillat den väldigt mycket bättre.

Huvudsaken var att Loreen gick vidare, även om det var till Andra chansen. Hittills den snyggast producerade låten och det absolut snyggaste numret (och bästa rösten?). Svulsta till det framträdandet lite och vi har ett Ukraina-signerat bidrag i Eurovision 2011.

Fast vinner gör hon ju aldrig. Det kommer Eric Saade göra, om jag ska sätta mina pengar på någon. Han får vi se imorgon i deltävling nummer tre i Linköping. Där finns också några fler spännande namn i startfältet, bl.a. Shirley Clamp, Sara Varga och Sara Lumholdt (av de jag ser mest fram emot).

Sedan kan ju förstås såväl Linda Sundblad, Sebastian, Simon Forsberg eller för all del The Playtones (som för övrigt sålde flest album i Sverige 2010) ta sig vidare upp mot finalstegen också. The Playtones tror jag, med nyss nämnda bedrift i bagaget, tar andraplatsen till finalen. Det återstår att se imorgon.

För en lite längre utläggning, kolla in veckans webtidning här.

Sverige, sverige, sverige...

Vad hände egentligen? Vart tog ABBA-genen vägen? Har vi begravt den så djupt under P3-poppen? Trist. Jenny Silver var ju en nyskriven bit av vårt kulturarv (eller till stora delar en pastisch, men det är hårklyverier).

En vän påminde mig härom dagen att jag ju ska åka till Göteborg över kommande helg, något jag helt glömt bort, så det blir en spontan och trevlig resa. Bilturer är ju aldrig fel.

Rolig kuriosa är att Dilba som placerade sig allra sist i deltävlingen igår klättrade upp till iTunes-listans förstaplats med sin "Try Again". Ge den en andra chans, den är riktigt härlig.

Deltävling 1


Ikväll är det dags! Året 2011 drar igång på riktigt. Om 8h har vi de första bidragen till året Melodifesivalfinal. Det finns mycket att spekulera i och mycket att tippa.

För den intresserade finns mina tippningar veckovis i krönikaform i Sundsvalls Nyheter, samt i webversionen på www.sn24.se. Nu är det hög tid att göra sig klar och ladda inför kvällen! Heja!

Imorgon drar det igång!

Nu går det att lyssna på förhandsklipp av de låtar som tävlar i Luleå imorgon, på Melodifestivalens hemsida. Klicka på loggan för att hoppa över till låtarna.

Som brukligt lyssnar jag själv inte på låtarna innan de ställer upp på lördag. Jag tycker det fråntar tävlingen ett väldigt stort spänningsmoment, att få höra dem för första gången. Dock är det spännande att följa bloggar och rapporter om repetitionerna med bilder och reflektioner. Håll till godo!

Schlagerprofilerna
Aftonbladets schlagerblogg

De två alzheimers light-patienterna konverserar

Nathalie - Johan (som köpt choklad)

- Men det är ju någonting i...
- Ja, Daim.
- Jaha, jag trodde du sade att det var vanlig.
- Jaha, har jag svarat? Har du frågat?
- Nej, jag vet inte.

Kurser, litteratur och kurslitteratur

Den här terminen läser jag utöver engelskan också en (förhoppningsvis två) distanskurser i svenska vid Dalarnas Högskola. Om jag ska fortsätta på mina översättarplaner som ledde mig in på engelskan, behöver jag även 30hp i svenska, så det kändes lika bra att göra igång med en gång, för att hålla nere på antalet år (?!) jag behöver läsa.

Samtidigt som jag nu försöker hitta de billigaste novellerna till engelskans litteraturkurser, ser jag på en 110min lång inspelad föreläsning i svenska. En webbkamera uppsatt i en föreläsningssal som visar och spelar de två föreläsarna vid whiteboarden. Det är lite som att lyssna på ljudbok, kan jag tänka mig, fast i ett mycket segare tempo.

Just nu försöker jag dock fundera ut hur jag ska göra med Shakespeares The Merchant of Venice som jag ska ha läst till ett seminarium nästa vecka. På bokus.se kostar den 42kr, på Akademibokhandeln närmare 200kr. Vågar jag chansa på att Bokus lyckas leverera i den här veckan, tro? Jag väntar redan på kurslitteratur från dem som snart har tagit en vecka att skicka ut.

Nåja... lägesrapport kan vi kalla det här tror jag.

RSS 2.0