Melodifestivalen 2010 - Andra chansen



Det är redan lördag igen och det är redan dags för andra chansen. Det blir en ganska tuff kväll med många favoriter som tävlar mot varandra. Lika spännande för det som för att få se de nya (förhoppningsvis) upphottade framträdandena. Som det varit de senaste åren består andra chansen även i år av dueller.

I det första heatet möts Pain of Salvation och Pernilla Wahlgren, verkligen två ytterligheter i tävligen, genremässigt sett. Den som får flest röster möter vinnaren av duellpar två; Pauline och Crucified Barbra och vinnaren i det andra heatet får en finalplats i Globen.

I den andra delen av duellerna möter först Kalle Moraeus & Orsa Spelmän NEO, vinnaren av de två möter sin dito av Alcazar eller Jessica Andersson. Vinnaren i heat två får även de en finalplats i Globen.

Personligen hoppas jag på Pernilla i den första duellserien och på NEO i den andra. Jag tror det blir väldigt svårtippat dock. Det är schlager mot antischlager och det är favoriter mot favoriter. Just varför jag inte gillar duellmomentet. Det ger inte själva tävlingen någonting, det är enbart för tv-underhållningens skull och tv-programmet finns ju till för tävlingen, inte tvärtom. Något som führer Björkman kanske borde påminnas om när han de senaste åren skämts över Sveriges nederlag.

Kvällen sänds från Örebro och när den är över har vi det kompletta finalstartfältet för Melodifestivalen 2010. Det jag är mest glad över i andra chansen är att bara två av åtta låtar är ballader. Kanske det kan bli en festlig final trots allt och inte bara ett gäng ballader med fin ljussättning och ensamma artister på scen.

Snälla kom ihåg att ballader både är tråkigt och aldrig går hem i Eurovision.

blogg.aftonbladet.se/7
schlagerprofilerna.blogspot.com
blogg.melodifestivalklubben.se

Watch the livestreaming of the show tonight at 8pm CET here at svt.se/melodifestivalen

Kommentarer
Postat av: Nathalie

Åh vad skönt att både snön och plankorna är borta :) Min skärm är lättad.

2010-03-07 @ 14:11:47
URL: http://diveby.se
Postat av: Nathalie

Snön är kvar ser jag nu :) Men "lite lättare snöfall", som de säger på Nyhetsmorgon.

2010-03-07 @ 14:14:27
URL: http://diveby.se
Postat av: Nathalie

Nej det är jättebra :) Tusen gånger lättare att läsa! Kjellharsnällafötter!!!

2010-03-08 @ 08:34:47
URL: http://diveby.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0