Oh Pinocchio, i want you so bad!


Kvällar kan vara spännande på eniro. Oftast är den största bidragande orsaken den stora mängden fyllesamtal, men ikväll verkar det handla om ngt helt annat.

Tydligen har TV4 lyckats bli ovän med hela Sverige. Hittils har det ringt 6 personer till vårt fyra-bord och varit mycket upprörda över textningen på kanalen. Med syver som "Jag är en mycket upprörd tv-tittare..." och "..nu har de spårat ur!" började vi som sitter här utan tv att tillgå fundera om de lyckats lägga in porrtext på en tecknad film, eller något liknande.

I all hast försökte vi få igång tv:n i fikarummet, men någon har stulit fjärrkontrollen till boxern (!) så där går inte att få in någon annan kanal än SVT 1. Shoot!

Efter några undersökningar verkade det dock enbart som att de haft sändningsproblem under sommarkrysset och textningsfel på kriminalserien Vincent. Tydligen ser många lättretade personer på TV4 på lördagskvällarna.

"Islamic Rage Boy"


Det här var bland de roligaste artiklar jag läst. Hur stor är chansen för något sådant att inträffa? Här kan man tala om att dra alla över samma kam, omedvetet. Kul för killen som alltid får se sin arga nuna i media.
http://www.svd.se/dynamiskt/ledare/did_15965354.asp

På fredag lanseras den. Telefonen jag har väntat på i snart ett halvår. Frågan är hur lätt det kommer bli att få tag på en Iphone. Den första upplagan meddelas produceras i 1miljon exemplar. Jag trodde dock att den skulle bli dyrare än vad den kommer kosta. 4Gb-versionen uppges kosta $499. Inte alls mycket i dagens mobilvärld. Dock lär den bli en hel del dyrare när den kommer till Sverige antar jag.
http://www.e24.se/dynamiskt/it_telekom/did_15965694.asp
http://www.apple.com


På tal om fula namn häromdagen:
Falubygdens ostnederlag... vadå nederlag?

och den konstigaste ort jag någonsin fått:
Kåbdalis, en liten postort mellan Jokkmokk och Arvidsjaur. Närmaste "ort" är Pajenis. Där finns en järnvägsstation och en mataffär, Trolltrummans Livs.

Dagens artikel:
http://www.e24.se/dynamiskt/bilar/did_15957274.asp
Varför inte låta bilen vara istället?



För att citera Lotta: "Barn är onda"

Skanseningången, Stockholm

Äldre par ~70 med barnbarn ~6 köper två likadana ballonger.
Barnbarnet: Jippie, två ballonger!
Kvinnan: Ja, men vi ska ge en till Rasmus när vi kommer hem.
De går en bit och plötsligt smäller en av de två ballongerna som mannen har i handen.
Barnbarnet (direkt): Oj, Rasmus ballong gick sönder!

Det hinner hända mycket under en dag på jobbet.


Dagens funderingar 07.06.25


Dagens tema är fula och konstiga namn och ortsnamn.

Morgonens diskussion har kretsat kring namnet Gullmar och huruvida det är en kvinna eller en man. Det är onekligen svårt att lista ut då Gull.. låter feminint och ...mar onekligen låter maskulint ex. Ingemar.
Frida lade ut funderingen på diskussionsforumet på intranätet där någon gissade på kvinna. Lotta trodde däremot det var en man, vilket vi kom fram till att det nog är eftersom Gullmarsplan troligen inte är döpt efter en kvinna.

Dagens första fula ortsnamn, eller snarare en plats är Löknäs i Djurhamn utanför Stockholm.
(Nu fick jag en förfrågan på en greve)

Så många fler fula namn blev det inte så jag länkar två mysiga artiklar:

http://www.svd.se/dynamiskt/resor/did_15898678.asp
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=662867
Jag måste resa till något varmt land i sommar känner jag.


Dagens funderingar 07.06.24


När man sitter på jobbet en söndag och det ringer hyffsat lite, har man lite tid att ägna åt egna funderingar mellan samtalen. T.e.x visste jag inte att Sundborn var en ort i Dalarna.. för mig har det alltid varit den där lilla glassen i bägare man kunde köpa från hemglassbilen.

Man hinner också gå igenom en hel del artiklar på de flesta tidningars hemsidor.
Här är några smakprov på dagens fynd.

http://www.e24.se/dynamiskt/klacksparkar/did_15899684.asp

Själv kör jag barfota när jag har flip-flop på mig.
Även att E24 har en huvudrubrik som heter Klacksparkar.. och att de kategoriserat ett inlägg om en ny löstagbar klack för kvinnliga förare under rubriken. O så fyndigt!

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=298&a=664223
Väldigt intressant artikel. Nästan så man blir sugen på att bli paparazzifotograf när man blir stor.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=663204
Det här var roligt att läsa tycker jag. Kollade in Hillarys hemsida härom dagen och hittade det här klippet tillsammans med omröstningsresultatet av hennes kampanjlåt. Trodde det var nån slags promovideo.
Passande låt har hennes anhängare röstat fram också.. Celine Dion - You And I. Helamerikans med typisk kämparanda.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=662855
Mycket trädgårdstomtar var det på rubrikerna idag.. och alla verkar vara av ond natur. Några med ormar och ödlor i magen och några...

http://www.svd.se/dynamiskt/utrikes/did_15926991.asp
.. muterade små satyg. Snälla nu får det väl ändå vara nog med monsterhysterin! T.o.m tidningarna har ledsnat.
Håller filmen samma kvalité som övriga påhitt lovar jag att vi kommer skratta eller kanske gråta av hur dåligt ngt kan bli.

http://www.svd.se/dynamiskt/sport/did_15922851.asp
Hur KAN en sån superstjärna vara pank? Det måste ju vara omöjligt. Nu är jag inget proffs på sport, men hon måste ju tjänat ihop pengar till en hel livstid åtminstone. Stackars kvinna. Jobbigt att se henne på ett vanligt jobb sedan.

Lokatten säger Mjau Mjau


För de av er läsare som inte är bekanta med min hemstad Sundsvall, eller av annan ej preciserad anledning inte rört er i stadens centrala knytpunkt, såväl för busslinjer, ej så anonyma alkolister samt en och annan and, navet.. så har detta klotter på en 1,5meter hög betongmur kring vilken änderna brukar hänga, etsat sig fast i min hjärna, troligen för all, eller åtminstone en lång tid framöver. Anledningen till att denna välformulerade och ruskigt skrämmande genomtänkta tankeställare fastnat på min näthinna må ha varit att jag under flera års tid väntat på buss 1 (ettan) varifrån jag, i princip, varit dömd till att sitta och titta rakt på denna besmyckade betongmur. Måhända är det också för att detta konstverk skiljer sig från så många andra graffitiverk som med sina svulstigt utsirade bokstäver, likt barockens monstruösa ideal, lyser i periodiska systemets alla färger lite varstans på väggar dit solen sällan når. I allra största kontrast till dessa pompösa skapelser står alltså detta stycke med knivskarp stilism i högsta funktionalistiska anda, skrivet med enkellinjära drag av en spritpenna, skärandes rakt in i mitt hjärta.

Fast nä...

Inlägg #50


1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
"...see young Mitra there, yond´ the forest, Mitra-lassiee, Mitra-lass"... Ja fråga mig inte. Ur Eurovision official Programme 2007
2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
En bokhylla (Då jävlar sträcker jag mig)
3. Vad var det senaste du såg på tv?
Serien om Jennifer Fletcher.. "Mord och inga visor" eller nåt sånt.. igårkväll
4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
17.40 (17.35)
5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Två undulater som håller nån slags uppvaktningsserenad
6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
För ca 2½h sedan, gick från bussen
7. Vad har du på dig?
Underkläder, blå jeans och vitt linne
8. Drömde du något inatt? I så fall - vad?
Jag drömmer oftast något suspekt.. men det är glömt vid den här tiden
9. När skrattade du senast?
1h sedan kanske, när jag lagade mat (Det var inte matlagningen som var så festlig, det var ngt skämt min mamma drog)
10. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Tomt, tomt, tomt, affish från Eurovision i aten 2006
11. Har du sett något konstigt på sistone?
Hm.. jag såg en skabbig skata på väg hem från jobbet (Djuret alltså, inte en kvinna)
12. Vilken var den senaste filmen du såg?
Garden State, i förrgår


.

image184
image185

AMSTERDAM 06/10


Att angöra en brygga

Idag fungerade kameran på trippen till stugan. Lika fint väder idag som igår, om inte ännu soligare.
Idag har jag:
Badat med grodyngel    Anlagt en brygga    Byggt en trappa    Matat vännerna Beda & Knut
                                            

Hellre klor i poolen än djur i sjön

Idag har jag badat med grodyngel. Eller.. jag vadade i vattnet och de simmade runt mina fötter. Rätt ofräscht, men på något sätt är de lite söta. Desto sötare var ankungarna som åt av det utslängda brödet och gjorde fartränder i det pollentäckta vattnet. Det måste sitta en jäkla propeller under de där små flytande tussarna.

Vi var i stugan idag. Jag tog med min kamera eftersom det perfekta vädret hade förgyllt många fina foton. Dock tog batteriet slut i bilen på vägen dit innan jag ens hann ta ett kort på väggrenen. Det var synd. Kanske tar jag mig dit imorgon med och tar lite bilder.. om vädret tillåter.
På vägen går Frida och Emelie som promenerar till sjön för att mysa på bryggan. Jag sluter upp med dem på bryggan och vi diskuterar allt från huruvida folk verkar tycka det är coolare att bada i sjöar än bassäng, till norrmänns uppenbara förkärlek för hundtricket.

Det står nu också klart att Serifovic liknar, utöver (Jag trodde aldrig jag skulle skriva hennes namn i min blogg) Lotta Bromé också en europeisk version av Ern. (Trodde för övrigt aldrig jag skulle nämna henne heller).
Jättemysig dag i solen denna lördag. Jag är så glad att det äntligen blivit sommar. Varje ledig dag är något att se fram emot. Det är fint när utomhus blir ett rum man inte måste skydda sig mot för att vistas i. Det är så det ska vara.


I will be the answer, by the end of the line. I will be there for you, when you take the time.
In the burning of uncertainty, I will be your solid ground.
I will hold the balance, if you cant look down.

image190
Foto: Kristoffer Nylander

Nationaldagen 2007





Music challenge

Jag har blivit utmanad i en blogg challenge. Man sätter sin Mp3 på shuffle och skriver en lista på de första 10 låtarna som spelas upp. Detta ska ge en bild av vilken slags musik man lyssnar på. Dock vet jag inte hur pass välmålande detta blev. En del klockrena träffar och en del jag inte ens visste fanns på min iPod. Här är iallafall min lista:

Don't Play That Song Again - Nicki French
Hung Up - Madonna
Welcome To The Party - Anna Vissi
Dreamer - Ozzy Osbourne
Teli Ke Pavla - Keti Garbi
The Arrival - The Attic feat. Therese
Tornero - Mihai Traistariu
The Light In Our Soul - Helena Paparizou
Med Hjärtats Egna Ord - Josefin Nilsson
Molitva (Jovan Radomir Mix) - Marija Serifovic

Utmanade mig gjorde Fredrik. Här är hans lista: fredrikbojohansson.blogg.se.
Nu är det din tur att shuffla.

Bland elektriska impulser, själsliga urfrågor och en kunskapsinsamling för ett högre gemensamt vetande

Vissa situationer, händelser och samtal startar en tankeprocess i min hjärna som obarmhärtigt ständigt ligger precis under ytan vid alla tillfällen, som en viktig fråga jag måste finna ett svar på innan jag kan åtsidolägga den, eller bocka av den som "klar" och färdigfunderad. Vissa tankar kan finnas där några timmar under en dag, medan andra dröjer sig kvar i veckor, kanske tom. månader.

Idag kom en sådan tanke. Eller det var snarare nu på kvällen den kom.. för ungefär en halvtimme sedan, när jag klev ur bilen efter att ha blivit hemskjutsad av My från Nathalie där vi spenderat kvällens sista timmar.

Under färden hem pratade vi om vad framtiden har att erbjuda.. om planer vi har för året och om olika alternativ vi har att välja mellan för att avgöra hur våra liv ska komma att se ut den närmaste tiden. Det var det som fick mig att börja tänka över tidigare situationer när man funderat och diskuterat samma ämne. Det var andra tider. Längesedan. Då såg planerna helt annorlunda ut och det är inte många av dem som har blivit som det var tänkt. Inte det att det är något dåligt att de inte blev av, att jag är missnöjd över hur saker inte blev, utan bara det att så mycket inte blivit som man många gånger tänkt sig. (Redan vid knappt 20års ålder).

Tanken som nu hänger kvar i mitt huvud är således när jag föreställer mig hur saker hade kunnat vara. Det är så mycket som kunnat vara annorlunda. Det är ett väldigt stort tankeområde att angripa, men just denna tanke sträcker sig över de saker som jag personligen haft ett avgörande i hur de har utformats. Det första konkreta exemplet som slog mig var att om en särskild plan gått som det var tänkt, då för ungefär 1½ år sedan, hade jag nu bott på en ö i egeiska havet. Även om just detta exempel idag känns smått otroligt, finns det många fler mindre spektakulära planer som ändå hade inneburit en helt annan utveckling av historien om mitt liv. Jag hade tex. kunnat bo och arbeta i sthlm, pluggat på historisk-filosofiska fakulteten vid uppsala universitet, eller för att tänka ännu längre tillbaka, hade jag kanske hamnat på någon hortonomutbildning eller dyl.

Det är en ganska självklar tanke.. men på något sätt förundrar den mig. Hur hade mitt liv kunnat se ut? Jag känner iallafall en övertygelse om att jag hittills valt rätt i dessa val, för de händelser som resulterat av de beslut jag tagit skulle jag inte vilja byta bort för allt i världen.

Men kan jag ändå veta att det känns rätt när jag inte vet alternativen? Det är ingen fråga som bekymrar mig, bara en som förbryllar mig lite. Jag skulle kunna säga att: Ja, det vet jag.. för jag vet vad det som hänt varit värt i mitt liv, och hur lycklig det gjort mig. Men detta skulle lika gärna enbart kunna vara ett försvar mot den oroande ovissheten om huruvida mina beslut var de rätta eller inte.

Oavsett svaret på dessa frågor (om det nu finns ett, flera, individuella eller ett interhumant allmänt) känner jag mig nöjd med mitt tankeresultat att jag är nöjd och lycklig med hur livet utformat sig hittills i de avseenden där jag själv haft ett avgörande beslutstagande. För mig är det huvudsaken i just denna fråga. Just nu.

Detta var bara en tanke.


Pure shores.

RSS 2.0