Melodifestivalen 2011


Årets scen. Äntligen har man frångått byggarbetsplats-designen.

Ska jag efter lång träda lyckas hålla igång den här nu inför vårens stundande händelser som jag brukar följa? Med en ny webbläsare är det kanske värt ett försök att i alla fall rapportera lite om vad som händer. 2011 kommer trots allt nästan tveklöst bli tidernas bästa Melodifestivalår.

Av bara artisterna att döma, blir det ett spännande och väldigt svårspått år. Lägger man dessutom till de rykten som florerar kring låtarna, kommer året hålla otroligt hög kvalité. Här är årets artister, för de som missat/bara är halft intresserade/eller inte är det alls:

Deltävling 1 - Luleå:
Dilba, Swingfly, Jenny Silver, Jonas Matsson, Le Kid, Rasmus Viberg, Pernilla Andersson, Danny.

Deltävling 2 - Göteborg:
Brolle, Loreen, Babsan, Elisabeth Andreassen, Sanna Nielsen, The Moniker, Anniela, Christian Walz.

Deltävling 3 - Linköping:
Linda Sundblad, Simon Forsberg, Sara Lumholdt, The Playtones, Shirley's Angels, Sebastian, Sara Varga, Eric Saade.

Deltävling 4 - Malmö:
Melody Club, Julia Alvgard, Lasse Stefanz, Linda Pritchard, Anders Fernette, Linda Bengtzing, Nicke Borg, Love Generation.

Sedan hålls dessutom Andra Chansen i Sundsvall den 5 mars.

Att röstningssystemet ändrats gör det nästintill omöjligt att förutspå hur det kommer gå. Alla svenska jurygrupper är borttagna och ersatta med 11 utländska jurygrupper som har halva makten i finalen, vid sidan om svenska folkets telefonröster som håller i andra halvan. Kanske kommer årets vinnare t.o.m. kunna ta vägen genom andra chansen?

Det är bara en vecka kvar innan cirkusen drar igång med start i Luleå, alltså. För den som vill hålla daglig koll täcker följande länkar alla tänkbara behov, mycket nöje;

Schlagerprofilerna
Tobbe Eks schlagerblogg
svt.se/melodifestivalen

Pink Friday!

Today's Friday, and it's pink! All 'bout Nicki Minaj y'all!
(Click it)

2011

Ja jösses, nu är det januari igen och 2011. Det kommer ta tid att vänja sig vid, längre tid än vanligt känns det som.
.
Imorgon tar min Sundsvallsemester slut för i vinter. Lugnt och skönt har det verkligen varit i snön och kylan, med en redig radda filmer. Hittills har jag sett följande sedan jag åkte upp; Harry Potter & The Deathly Hallows Part 1, Tron Legacy, Devil, Shutter, Winter’s Bone, Session 9, Bring It On, The Road, Narnia: The Voyage of the Dawn Treader, Memento, Easy A (tre gånger), Orphan, Kalle och chokladfabriken, The Children, Legion och Buried. Jag kan rekommendera allihopa faktiskt.
.
Nu ska jag börja småpacka ihop mina saker inför imorgon.  Auf Wiedersehen!

RSS 2.0