Barcelona - Check!

Jag har en plan att åka till London i år för att fira midsommar och härom dagen kom jag och My på den fantastiska idén att förlänga resan med några dagar i Barcelona innan, för att sedan åka direkt till London.

Sagt och gjort, så nu är Barcelonaflyget bokat. Det blir minst två veckor utomlands i juni månad. Det känns skönt att ha spikat.

Årets Eurovisionscen

Det här är en av de saker jag ser allra mest fram emot varje år - scendesignen! Och i år blir det storslaget. Storslaget på ett sätt jag hade hoppats att Sverige skulle vara först med att utföra. Om vi hade vunnit någon gång snart.

Årets scen kommer att vara rund och placerad i mitten av arenan med publik runtom. Den ser ut att bli riktigt snygg, inovativ och fabulös, med catwalk, stora LCD-skärmar hängades från taket och givetvis några autobahns inkluderat.

Det här blir bra!Påsk i Sundsvall

Nu är jag hemma i Sundsvall igen en vecka över påsk. Mat, värme, sol och gott sällskap är vad jag hoppas på.

Hur jag ska hinna med att skriva två uppsatser, en artikelsammanfattning och göra två presentationer innan det är dags att åka till Düsseldorf om 2,5 vecka vet jag inte riktigt. Jag önskar det fanns något slags disciplin-piller att ta för att inte bli distraherad så lätt.

Nu ska jag kanske försöka skriva några hundra ord till på sammanfattningen och sedan lägga mig tidigt. Jag måste ju försöka i alla fall.

Efterlyses: Sällskap till Sade i ManchesterI vår kommer Sade på sin första Europaturné på sjutton år. Den enda konserten jag kommer kunna gå på är den i Manchester den 27e maj, så är du intresserad av en utflykt till den brittiska landsbygden och se ett fantastiskt band - välkommen att hänga på! I need some company.

Biljetten kostar ungefär 800kr, men det kommer det vara värt. Flyg och resa går att komma undan med billigt. Anyone game?

Set Fire To The Rain


Adele - Set Fire To The Rain

Ett års träning på en dag

Imorse klev jag upp klockan 07.00 för att hinna spela en timmes badminton innan jag var tvungen att sitta med skolarbete fram till 17.00. När jag sedan kommer hem övertygar min rumskamrat mig om att vi ska ut och springa en runda runt Kista.

Väldigt trevligt och sunt men imorgon kommer jag nog inte ta mig ur sängen för all träningsvärk, när jag nu under en dag rört på mig ungefär lika mycket som jag brukar göra på ett år.

Nu är det svåra bara att hålla igång med nyttigheterna. Badminton har jag alltid tyckt är väldigt roligt, så förhoppningsvis blir det i alla fall lätt att göra till en regelbundenhet. Hoppas jag.

Från italienska till umesamiska

Min litteraturuppsats blev färdigskriven och inskickad i tid förra veckan. Hur det gick får jag veta om fyra dagar, men jag bävar redan lite för det. Jag är helt oförmögen att pejla av om det jag skriver är bra eller dåligt. Det jag ibland blir nöjd med får jag ett sämre betyg på, och det jag tror är skit får jag ett bättre betyg på. Det slår nästan aldrig fel. Därför håller jag på att skriva och pilla på uppsatserna ända tills det är dags för inlämning, för att vara på den säkra sidan och för att jag aldrig riktigt kan avgöra när jag är klar.

Nåja.

Nu är det snart dags att börja ta tag i B-uppsatsen i lingvistik som ska in senare i vår. Nu på torsdag ska jag presentera mitt ämne, tema och min tes. Just därför har jag idag städat lägenheten igen, lagat en ordentlig middag och sedan suttit på studera.nu hela kvällen och ägnat mig åt annat än att städa.

Jag har nu gått igenom och sökt fler kurser för sommaren, och även gjort klart ansökan inför hösten. Det skulle vara typiskt om jag glömde det innan den 15e.

Nu ska jag försöka vara duktig och läsa igenom lite forskningsresultat till uppsatsen jag blev tipsad av en lärare att använda. Arrividerci!

RSS 2.0