Mónica Naranjo - Sobreviviré


Barcelona

Barcelona var heeeeelt perfekt. Precis en sådan resa som jag ville ha. Bara sol och bad och ta det lugnt. Ingenting som måste ses och ingenting som måste göras. Fint väder, sol och varmt alla dagar.

I fredags när vi skulle till att åka hem blev jag dålig i magen dock, så jag har bara ätit två riktiga mål mat sedan jag kom hem. Annars har jag bara vågat mig på mackor och fil. Glad är jag att det kom sista dagen i alla fall.

Ikväll tågar jag ner till vår svenska huvudstad så jag passar på att lägga upp lite resebilder!


Estadi Olimpic - Bruca

Jag sitter just nu i Nathalie och Mårtens 90-säng och väntar på att vi ska komma igång för dagen. Alla är lite slutkörda sedan igår och hittills har det varit molnigt ute så vi passar på att ta igen oss i väntan på solen.

Mina fötter är kolsvarta och ömmar efter gårdagens promenad hem till Bruca från Estadi Olimpic och Madonnakonserten där. Taxibil är inte att tala om när 30.000 pers ska hem från stadion och för att komma på en buss får man snällt vänta i några timmar, så vi beslutade oss för att gå någon timme istället. Det var det dock värt för att se divan riva av några låtar!

Nu ska jag göra mig klar och hoppas på att solen kikat fram så vi kan bege oss till stranden. Sedan blir det kanske skumparty ikväll. Låter en aning skumt men Mys vän säger att det är så roligt att vi måste gå dit. Det återstår att se.

Vamos a la playa!

Sitges

Varmt, varmt, varmt. Bad, bad, bad. Sola, sola, sola. Vågor, vågor, vågor. Så har dagen idag sett ut ungefär. Helt fantastiskt. Perfekt väder med en lagom bris och jättestora vågor att bada och ha roligt i. Nu är vi tillbaka i hemmet och ska göra oss klara för en drink någonstans. Imorgon blir det samma visa igen. Helt perfekt.

En Barcelona!

...con mi amiga mejor. (My säger att jag ska skriva så, själv kan jag ingen spanska och vet inte vad det betyder.) Vi kom fram i tid efter en relativt turbulent flygtur. Mårten trodde vi skulle krascha.

Idag ska vi till stranden i den strålande solen och ha det mysigt! Hoppas vädret där hemma höll i sig som det var igår. På återhörande!

Mot Barcelona

Nu har jag packat allt, gjort mig själv klar, laddat upp med mediciner och tshirts. Snart bär det av till My och Barcelona! Jag skriver utan att egentligen se något, jag blev totalt bländad av silvertaket på Hirschka huset när jag försökte titta ut på himlen.

Ha en fin vecka så hörs vi kanske något från España!

Seg som kola

Tack för råden inför flygresan! Jag ska strax bege mig till apoteket och fylla på mina förråd med nässpray, pollenmedicin och annat nödvändigt. Är det bara jag som tycker det är kul att shoppa på apoteket? Jag skulle kunna gå runt och plocka lite allt möjligt som kan tänkas vara bra.

Sedan måste jag börja packa. Kom jag på idag. Jag har inte riktigt ställt in mig på den här resan, mer än att jag ska vara borta och det kommer att vara varmt och skönt. Jag ska ju se Madonna också! Det kommer jag på emellanåt. 

Seg som en sengångare är jag idag också. Så det är väl lika bra att jag beger mig.

Täbbd igen

Igår var jag på vårdcentralen och fick en hostmedicin utskriven så förhoppningsvis slipper jag snart hosta som en 80-årig rökare. Jag hoppas också att nästäppan hinner släppa innan jag flyger till Spanien på fredag, för att flyga utan att kunna tryckutjämna är som tortyr. Jag har varit med om det en gång på väg hem från Serbien och det hamnade nog på min topp 3 över nära döden-upplevelser. Jag var övertygad om att mina tinningar, mina ögon eller mina öron skulle sprängas.

Om vi hade flygit tidigt på morgonen eller sent på kvällen hade jag kunnat sova, det bästa botemedlet mot tryckskillnader, men nu åker vi på eftermiddagen så det blir nog nässpray och töggömmeh som får rycka in istället.

Doktorn kan komma

Jag är sjuk igen. Feber, täppt, ont i bihålorna och hostar som en åsna. Det slår aldrig fel att jag blir sjuk precis innan jag ska till att resa och den här gången har hostan suttit i nästan konstant sedan London.

Eftersom jag inte orkade göra mycket mer än gå 500meter igår, såg Petter och jag Brüno på bio klockan 15.30. Vi och 10 personer till i salong 1. Jag vet inte om jag förväntat mig något annat av filmen eller om det var bristen på åskådare, tillika stämning som gjorde det men jag tyckte filmen var nästan dålig. Borat var hysteriskt rolig första gången, andra gången stängde jag av och om jag hade sett den en tredje gång hade det nog varit ungefär lika med Brüno.

Visst skrattade jag lite men nej, den var inte sevärd på bio. Jag skulle nog inte ens hyra den på dvd. Gratis en tråkig kväll mitt i veckan, ja då kanske jag skulle se den.

Krya på mig!

Don't Upset The Rhythm


OK-tappen

- Hej jag vill ha numret till OKQ8 i Uppsala.
-Okej då har jag dem på Kungsg, Svartbäcksg, Årstag, Iduns v. och Gnistag.
- Ojdå...

Oftast när kunder ringer och frågar efter bensinstationer (pumpen, tappen) verkar de tro att det bara finns en enda i hela staden. Även när det gäller de största städerna. De flesta lyssnar inte ens på det man säger efter deras fråga, för de har bara tänkt att de ringer, säger namnet och plopp! så hamnar de där. Det gäller i och för sig de flesta namn-nummersökningarna. Någon dialog utöver den mallen verkar vara så oväntad att de oftast jätteförvånat och lite förbannat utstöter ett kort Va?! så fort man säger något efter deras förfrågan.

Spännande sånt där. Och väldigt uppskattat..................

Trampad på

Jag har ett par vita tygskor som jag köpte i London. Eller rättare sagt hade jag ett par vita tygskor innan jag gick på Gatufesten i dem, två kvällar. Nu är de snarare grå med svarta och lite andra otrevligt färgade fläckar på.

Jag tog fasta på en metod som en arbetskamrat pratat om, nämligen att lägga dem i klorin för att få dem vita och fina igen. I med några liter vatten, lite klorin och sist skorna ner i diskhon. Imorse hade lite smuts flytit upp till ytan och de färgglada fläckarna verkade vara borta men det svarta satt kvar. Jag vågar inte riktigt hälla i mer klorin, jag var redan rädd igår kväll att jag skulle dö under natten av förgiftning, mina fingrar luktar fortfarande badhus. Jag föreslog tinner för Nathalie men hon sade att då kanske skorna försvinner.

Har någon ett tips?

Fröken ur och Herr veckodag

Kund: Vad är det för veckodag idag?
Jag: Deeet är torsdag idag.

Frågor om vilken dag eller vilket datum det är, är bland de svårare att besvara. Jag blir lika ställd varje gång och måste febrilt fippla upp någon almanacka eller den lilla rutan för datum vid klockan. Datum har jag sällan koll på men veckodagarna brukar faktiskt sitta, så pass senil har jag inte blivit riktigt än. Ändå kan jag inte lita på mig själv utan måste kontrollera någonstans att jag inte blivit prillig. Lite prilligt bara det.

Kitlers

http://www.catsthatlooklikehitler.com

Sugababes - Get Sexy


Svenskpressen


Vad hände med ryssvärmen? Kom den i konflikt med usavindarna och tyskregnet?

Trollöron

Ibland är det bra att ha jobbat här i 2½ år;

Kund:  Isto'skävi
Jag: Okej i Stora Skedvi.

Hankineser


Jag läste hela sammanfattningen och funderade på om det var honkineserna som slagits tidigare. Sedan fattade jag.

Wimbledon

Tro det eller ej men jag såg faktiskt nästan hela tennisen på TV4 igår. Jag hann ju med mycket annat under tiden, så länge som de stackarna spelade. Jag åt glass, diskade, slumrade i två omgångar, kokade soppa och åt den, slöade vid datorn.

Jag tror inte jag skulle palla närmare 4h spel. Jag skulle bli så trött att jag skulle ge upp och tänka att det ändå inte spelade någon roll. Det är tur att jag inte spelar tennis. Dock tycker jag det är roligt att spela för skoj skull. Racketsporter är några av få sporter som jag uppskattar och vågar säga att jag är lite bra på, i alla fall badminton. Inte lika coolt som tennis förstås. Och så var det ju något år sedan jag spelade sist. (Nu garderar jag mig för att ingen ska utmana mig.)

It's Saturday Night!


VAD är det här?

När det är fint väder, varmt och soligt brukar jag hänga rätt mycket i hamnträdgården i stan. Väldigt fint och trevligt ställe, jag har säkert bloggat om det förut. Det finns bara en sak som stör och den stör verkligen. Mig i alla fall. Mitt på det lilla torget har man ställt upp... ja något så hiskeligt fult att det inte ens är likt Länsmuséet eller Kommunen att ställa ut något sådant.

Det är en rosa och grön... kubgrej med detaljer av något folieliknande material. Det ser ut som spillbitar från ett bygge. Det finns också en dörr på kuben men den går inte att gå in i. Jag hoppas inte jag upprör något skolprojekt här men jag kan aldrig tänka mig att någon människa skulle kalla det här för vackert.

Här är en bild på det. Kanske någon kan tala om vad det är? Jag låg lite långt ifrån när jag tog bilden, men har ni varit där vet ni vad det är jag pratar om. Åk dit och kolla annars.


För långt för lite fläkt?

Jag skulle vilja ha en fläkt. En sån fin, stor golvfläkt i metall som kan agera airconditioner när öppna fönster inte räcker till. Jag har spanat lite på Blocket och hittat två som kvalar in; en finns i Göteborg och en finns i Södertälje.

Jag är väldigt sällan i Göteborgstrakterna men till Stockholm ska jag åtminstone två gånger i sommar, dock är det ju även en bit från Stockholm till Södertälje. Hur långt är det värt att åka för en fläkt? Den är ändå 650kr billigare än originalpris.

RSS 2.0