Vi har fått blomflugor på jobbet

Elin bakom en rumsdelare: *KLAPP KLAPP* Så ska de dra hit jävla blomväxter och helvete!

SwineFlew

Jag känner mig krasslig idag. Hostar lite och har ont i halsen som inte går över. Jag befarar att Svea har smittat mig och då blir jag väl inte frisk i första taget om det går som för den stackaren. Jag sade nyss till Nattis att jag kände mig lite sämre, att det gör lite ont i lungorna när jag andas så där som det kan bli.

- Det är sviiiiniiis!! svarade hon och drog sig lite bort från mig.

Tänk om det är svinis? Det vore väl typiskt mig att dra på mig det när det är sån liten chans. Mest typiskt vore det väl om Frida gjorde det kanske, men jag ligger inte så långt därefter. Hamna på sjukhus med respirator. Kanske jag får ta och bege mig till toto-hallen på travet där man upprättat en vaccinationsmottagning ändå. Fast jag kanske inte får något vaccin innan vecka 46 när jag inte tillhör någon riskgrupp. Vad är travet för plats att vaccinera på för övrigt? Bland hästar och hästbajs ska de sticka in en hästspruta i armen på en. Dock är jag ju uppvuxen där i krokarna så jag har det kanske redan i blodet. Hästbajset alltså.Räkna får

Jag har ofta väldigt svårt att somna på kvällarna om jag inte är riktigt trött när jag lägger mig. Igår var jag tvungen att lägga mig tidigt för att lyckas vakna när alarmet ringde klockan 05.30 idag och inte stänga av det i sömnen.

För att somna igår tänkte jag prova det klassiska sättet att räkna får. Jag förstår inte riktigt hur det ska hjälpa, jag antar att man ska bli så uttråkad att man somnar? Hur som helst så föreställer jag mig får som hoppar över ett staket och räknar dem... men det går bara ett litet tag för sedan kommer en massa andra får och tränger sig före, så de hoppar flera stycken samtidigt. Sedan kommer någon jättefort och någon annan jättesakta och lyckas knappt ta sig över staketet. Sen kommer en hund och hoppar över och sedan en katt. Plötsligt börjar det spelas musik, omgivningen blir en savann och sedan ett discogolv och till sist börjar fåren prata med varandra och de andra djuren... och sedan börjar jag tänka på lammstek.

Jag tror inte jag kan det här med att räkna får?

Karjalanpiirakka


Det här är det. godaste. som. finns. Karelska piroger, karjalanpiirakka. Just de här ser inte lika fina eller goda ut som min mormors hembakade men det är så gudomligt gott att jag skulle kunna äta ihjäl mig på dem helt utan problem.

Det är en slags utkavlad deg till botten som man viker in över en plutt osötad risgrynsgröt och sedan gräddar i ugnen. Detta har min mormor bakat arméer av sedan jag var liten och jag har ätit dem likt ett afrikanskt barn som aldrig sett mat förut. Bara att frysa in för att sedan ta ut och värma i micron, breda lite smör på eller en mix av smör och kokt, mosat ägg som får smälta ner på pirogen.

Utan de här godsakerna emellanåt skulle livet sakna en guldkant. Några såna ska jag äta ikväll när jag kommer hem och är hungrig som en varg!


Man har inte så stora krav på tjejerna


Monsterpass

Jag sitter på jobbet mitt i ett mosterpass på 10h. Jag kände för några veckor sedan att det vore en bra idé att ta lite extratimmar av någon efter mitt ordinarie pass, för att få lite plustid på flexen. Idag är jag inte lika lyrisk över idén.

Jag skulle vilja sluta i vanlig kontorstid, åka hem och ställa mig vid spisen och laga en stor form fiskgratäng med potatismos. Nu blir det hem vid 19.30, kanske äta en macka och sedan raka vägen till sängen eftersom jag måste upp vid 05.30 imorgon bitti. Hualigen. Gnäll gnäll.

Alicia Keys - Doesn't Mean Anything

Det här är perfektion.

Christmas in Bethlehem


Sveriges största röst släpper nytt i höst. Ytterligare en julskiva, den här gången på engelska. Christmas in Bethlehem släpps den 11 november i Sverige och innehåller 18 spår. 8 nya julsånger och 10 nyinspelningar av klassiker från de tidigare svenska julskivorna, bl.a. Oh Holy Night i duett med Paul Potts.

Själv berättar Häggkvist följande om albumet:
"Over the years I have become more comfortable in the Bethlehem Christmas' mood, and on the new album I use more of my personal musical expression - ranging from folk songs to soul, gospel, African rhythms and pop."


Bevaka släppet här.


Vintertid

...hmm. För mig låter det som istid eller atomvinternatt. Som att nu kommer mörkret, kylan, snön, depressionen och stannar i ett mannaminne. Tills man inte längre kommer ihåg hur solen värmer eller hur en gräsmatta känns att gå på. Sedan när våren kommer är det glory hallelujah! men fram till dess är ute ingenstans man vill vara.

Lagom till jul kommer jag kanske uppskatta mörkret och snön. Julen tycker jag om. Höstmys är trevligt men jag tycker inte ensammys riktigt räknas.

Billigt flyg?


Den här har jag saxat från Daniel. Det är bara så kul!


01:07

Kund: Hej, en thaimassage i Stockholmsområdet som har öppet nu.

Röd pil


Så här har det sett ut sedan jag började jobba för snart fyra timmar sedan. Det är nog bara Enirotroll som förstår men jag kan avslöja att det inte är något roligt.


Helgkväll

Det här med fredagsmys och lördagsmys är inget som riktigt finns i mitt schema nu för tiden. Det känns som om jag oftast jobbar bägge dagarna och när jag inte gör det är jag ändå inställd på att jobba och kommer i sista stund på att jag faktiskt är ledig och har inte planerat in något.

Idag sitter jag i gruvan till 02.15. Tackade nej till att skjuta fram mitt pass en timme. Varför skulle jag vilja göra det utan ersättning? Nej, nu hinner jag hem innan vi måste ställa tillbaka klockorna. Så får jag en timme till under täcket istället för en timme till i telefonen. 6h kvar.

Agnes på billboardlistan

Inte nog med att hon släppt hit på hit i Storbritannien, nu har Agnes klättrat upp som etta på Billboardlistan i USA med Release Me. Före Whitney Houstons comebacksingel Million Dollar Bill och Lady Gagas Paparazzi. Vi kan nog officiellt kalla henne vår mest framgångsrika Idolvinnare nu.

Officiell amerikansk musikvideo.

Officiell brittisk musikvideo.

Lady Gaga - Alejandro


Blog Awards

Alla bloggar ju om Blog Awards så jag tänkte att jag likaväl kan göra det också. Lite grand. Inte så mycket, jag tänkte bara visa en bild här på några av vinnarna... tror jag.


Från vänster till höger: Prisutdelare, Brunettbella, Orange, Nevnarien, Någon glad tjej.
Jag vet bara att Nevnarien förtjänade sitt pris. Resten har jag ingen koll på.

Vurpa

Jag drog en riktigt snygg vurpa imorse med cykeln på väg till jobbet. Jag tyckte jag bromsade tillräckligt mycket inför en sväng men tydligen var asfalten belagd med slime för cykeln greppade som bambi på is och jag lade mig ner på vägen. Rätt snyggt faktiskt som en crossförare ligger i kurvorna men det lät nog mer än det kändes för hjorden av tanter på trottoaren ho:ade till och kom fram för att hjälpa.

Jag fick bara lite ont där jag landade på låret så efter haranger av " Gick det bra men hua det är ju jättehalt ja nu måste man vara försiktig det är så lömskt nu på vägarna akta så du inte ramlar igen hur gick det slog du huvudet kom här så håller jag cykeln gick det bra med höften" cyklade jag vidare till jobbet. Fast ska det fortsätta vara så här kallt blir det nog apostlahästarna framöver. Det enda som gjorde mig oroad var ena tantens kommentar "...och där borta ligger mobilen". Den fick ta smällen igen

Diskussion om passande reklam på bloggar

Jag - Nattis

- Man tänker ju att den som har bloggen köper kläder av de som annonserar.
- Ja det vore ju lite fel om typ Zoovillage gjorde reklam på Blondinbellas blogg.
- Haha ja eller Fanny på Fokis blogg.
- Haha ja, eller Joy!
- Hahaha
- Eller Zizzi!
- HAHAHAHAHAHA!

(Måste jag tillägga att vi inte skrattade åt Zizzi i sig utan hur det skulle passa på Fokis blogg?)

Du vet att du jobbar på Eniro när

- Du kan rabbla alla riktnummer på städer ner till de i storlek med Valdemarsvik.
- Du kan stava till Vuollerim och Nattavaara.
- Du vet att Väla Köpcentrum i Helsingborg går under postort Ödåkra.
- Du vet att Ulvsundavägen ligger i Bromma.
- Du vet att alla som tror att de bor i orten Sickla egentligen bor i orten Nacka.
- Du vet att Länssjukhuset Ryhov ligger i Jönköping.
- Du vet att när en kund säger Stockholm menar den med 90% säkerhet någon annan postort i 08-området.
- Du vet att Swedbank har kundtjänst på sina bankkontor, till skillnad från Nordea.
- Du har blivit sjukligt snabb på att tabba mellan fönster.
- Du känner dig lite brottslig när det ligger en tidning på ditt skrivbord.
- Du vill kräkas på gula, röda, orange och blå postit-lappar.
- Siffran 400 får dig att sucka.
- Du kan alla telefonnummer till myndigheter som Skatteverket och stora företag som Telia och SJ.
- Du kan stava till Koh Phangan, eller har ett eget knep för att hitta restaurangen.
- Du helst inte svarar i telefonen hemma.
- Du älskar att sitta i telefonköer.
- Du har blivit en mästare på att hålla dig till rasten, trots att du är så kissnödig att du nästan spricker.
- Du har jobbat med samma människor i tre år men kan inte namnet på hälften av dem.
- Det värsta du vet är att bli avbruten och behöva upprepa dig.
- Du vet att en kund som fått Polisens telefonnummer med 50% chans ringer tillbaka och säger att numret inte fungerar, trots att du förklarade att man ringer det utan riktnummer.
- Du säger ordet sms minst 300ggr om dagen.
- Du vet vart numret 1177 går.
- Du vet att Apotekets hemsida är ytterst opålitlig.
- Du älskar användbarheten i tecknen . - < ! ,

Keisha? Elin?

Jag såg den här bilden och tänkte "Oj, Keisha har likadana kläder som Elin Strandlund brukar ha". Sedan såg jag håret och sedan såg mina ögon en svartmålad Elin. Är det inte jättelikt så säg! (Keisha står längst till höger.)


Dagens lycka

Jag - Lotta - Nattis

- Får du gå hem nu?
- Ja, slutar inte du?
- Neej?...
- Men när slutar du då?
- Jaa om en timme och kvart?... eller nej, en kvart är det ju! Men... det är ju bara en kvart kvar! Jag slutar ju om en kvart!! Nathalie! Jag slutar om en kvart!!
- Ja-a jag hörde...

Också SJUKT otrevligt

Jag - Kund

- Eniro 118118 Johan
- Vem som har xxxxxx
- xxxxxx, det går till Bylivs i Lammhult
- *Klick*

Vanliga jobbkonversationer mellan trollen

- Hejdå, trevlig helg!
- Tack, men jag jobbar.

- Får du gå hem?
- Neeej jag har bara lunch.
- Jahaa... men då har du ju i alla fall hälften gjort.

- Hur länge jobbar du?
- Då har jag ett nummer där som är 073...

Dionne Bromfield, 13 år


"Som en jävla pensionär"

Nattis - Jag

- De ska spärra mitt bankkort. De misstänker bedrägeri på en massa kort... nu måste jag gå in på banken och ta ut pengar.
- Som en pensionär! Måste du det? Behöver du ta ut pengar?
- Jag tänkte köpa salva på apoteket...

Dagens positiva överraskningar:

1. Jag insåg att jag är ledig imorgon.
2. Jag slutar så tidigt idag att jag kan lägga mig på soffan en stund när jag kommer hem.

Något som var en överraskning, även om jag inte bestämt ännu om den var positiv eller inte, är att webjokrarna till MF släpps idag klockan 12.00. Det är ju kul.. men med 175 bidrag betyder det att jag måste sitta i 8,75h och titta på dem för att gå igenom alla. Jag kan ju inte bara strunta i några. Då kanske jag missar något. Tur att jag är ledig imorgon.

(Jag inser att det kanske är konstigt att jag inte hade koll på någon av de två punkterna innan men när man jobbar på mitt jobb och kan börja och sluta vilken kvart som helst på hela dygnet, orkar man inte riktigt hålla reda på alla tider. Inte jag i alla fall.)

Hur tänkte man i den här ingressen?


qx.se


Tediskussion

Jag - Nattis

- Så här vill jag att te ska lukta. (Grönt te med Jasmin)
- Hö och häst...
- Neej...
- Jag förstår att om man är van att dricka te så vill man ha det så där. Men jag vill att det ska lukta frukt och godis... Haribonappar.

Lite för kallt för det

Sms till Nattis 05:41: Hur många grader är det ute?
Svar från Nattis: Min termometer visar minus 7...

När vi 20 min senare cyklar till jobbet möter vi en kille ute och springer i lårkorta shorts.

Det här är SJUKT otrevligt

Kund - Jag

- ...och jag sade till honom då att det inte behövs men han tyckte att det gjorde det hej kan du koppla mig till helsingborg lasarett tack
- Helsingborgs lasarett då...
- Men det kändes riktigt onödigt att göra det tyckte jag så vi fick komma fram till något gemensamt sedan fast då kände han...

You've got a very important date


Konversation

Jag - Lotta

- Jag funderar på att ta bort mina djur.

- Det har jag redan gjort. De gör ju inget.

- Nej och man får ju typ bara 15 för dem.

- Ja.. men man fick mer för jordgubbsmjölken. 12 för vanlig, 15 för choklad och 18 för jordgubb.

- Jaha! Jag ska bygga om snart har jag tänkt.

- Jag bygger om lite då och då, men det är så jobbigt.

- Ja och man vill ju inte göra om medan det växer.

- Nej nej! Man får ju bygga om när det är rent liksom...

- Ja...

Hur många förstår vad vi pratade om? Hur många förstod det redan efter första meningen?


Hur tänkte man när man registrerade detta?


Axe

Jag måste erkänna en pinsam sak. När jag var i Göteborg förra veckan stod det massa reklamklädda 25-åringar med korgar i händerna och delade ut små axe-spraydeoderanter till förbipasserande.

Jag tog en.

Jag vet inte alls varför men när någon sträcker fram saker eller lappar mot mig när jag går på gatan är min första instinkt att ta det. Jag vet inte om det är för att jag blir girig och tänker att jag inte får missa något, om jag tänker att de ska bli arga om jag inte tar det, eller om jag helt enkelt tänker att det kan vara bra att ha.

Jag tror att det kan vara den sista anledningen. När jag var liten sparade jag på allt möjligt skrot. Jag och min barndomsvän Anna (vi som skulle gifta oss i jordhögen på baksidan) hade en skrubb under vår källartrapp där vi samlade på precis all skit vi kunde hitta. Allt från gardinstänger och gamla akvarietillbehör till stubbar och gamla senapsförpackningar vi hittade på travet. Vi kallade den Klubben. Mamma kallade den något betydligt fulare och rensade ur den emellanåt när vi inte visste om det.

Hur som helst så innebär Axe för mig omklädningsrummet på skolgympan i högstadiet där det var coolast att spraya så mycket Axe det bara gick, gärna tills flaskan tog slut och lite till, tills det var omöjligt för nästa klass att gå in, så de fick byta om ute i kapprummet och springa igenom till gympasalen och sedan duschen. Det var coolt. Det var Axe.

Den lilla flaskan jag fick förra veckan stoppade jag snabbt ner i jackfickan, sedan smugglade jag ner den i min väska när jag kom hem. Nu står den i badrumsskåpet och tittar på mig varje morgon och kväll och bara väntar på att jag ska spraya ner hela badrummet med dess innehåll. Själv tittar jag på den och funderar om jag kanske ska slänga den... men så tänker jag: "Den kanske kan vara bra att ha ändå".

Rast 15min

Idag är en sån där arbetsdag då Nathalie börjar före mig och slutar efter mig. Hon har jobbat i dryga 3h nu och jag i ungefär 2. Än har jag inte sett skymten av henne men nu har jag rast. Då fick jag äntligen gå på toa och nu ska jag gå och leta rätt på henne.

Höstens skönaste låt

Nytt från Sugababes, About a Girl. Den andra singeln från kommande albumet Sweet 7.

Okej, jag hade nyss en jättefin HQ-version av den officiella musikvideon men så försvann just rättigheterna för att visa den i Sverige så ja... här är en HQ-version av låten och under den en... fin screening av videon.

 


Ny Batteri

Jag köpte ett nytt mobilbatteri härom kvällen. Det som suttit i min telefon sedan jag köpte den har börjat kajka ur totalt. Jag laddar det en hel natt, sedan varnar den för lite batteri kvällen efter, ibland på eftermiddagen efter om jag råkar smsa mycket eller prata i telefonen.

Jag beställde ett originalbatteri från www.24.se för 199kr inklusive frakt i onsdags kväll klockan 18, igår trillade det ner i brevlådan. I ett vadderat kuvert tillsammans med ett nyckelband, det tyckte jag var snabbt och trevligt.

Nu har jag haft det på laddning sedan jag gick till sängs igår klockan 23.30 och jag vet att de behöver laddas upp länge första gången men nu har det gått snart 15h och den laddar fortfarande. Jag tänkte ge den 24h innan jag börjar bli tveksam.

Apropå nytt batteri så har den isländska gruppen Sigur Rós en låt som heter Ný Batterí. Väldigt mysig i höstmörkret;


Obama får fredspriset

"Nobels fredspris 2009 går till USA:s president Barack Obama för hans arbete för att lösa globala kriser och skapa en kärnvapenfri värld. " (svd.se)

Har Obama på tio månader vid tronen lyckats arbeta så hårt med globala kriser att det är värt mer än vad många andra slitit i flera år med för samma sak? Det saknas snart bara att påven helgonförklarar honom.


Kim-Lian & Linda BengtzingDet här är bara så konstigt att jag måste länka. Linda Bengtzing gör en duett med den nederländska sångerskan Kim-Lian och resultatet är minst sagt... underligt, i alla fall med tanke på hur vi är vana att se Bengtzing. Hur hårt det än ser ut så är det ganska mycket popschlager i låten. Som tar sig riktigt bra!


Husläkarna

När jag var liten trodde jag att husläkare var läkare som lagade hus.

På dagis eller om det var i lågstadiet på skolan kom nämligen någon typ av fastighetsskötare och kröp in under husen för att kontrollera mögel eller vattenskador eller vad det nu kan ha varit (sådant är ju jättespännande när man är barn, så det kommer jag väl ihåg).

Bilen de kom i var en liten vit skåpbil med texten Husläkarna på. Ett väldigt fyndigt namn, tyckte de säkert när de grundade företaget och ja, i jämförelse med mycket annat så var det faktiskt fyndigt. Efter att ha sett den bilen trodde jag därför länge att husläkare var män och kvinnor i vita rockar som kom och lade sina stetoskop mot husväggen. Typ.

Nu sökte jag på företaget i våra register och se; de har fortfarande kvar samma logga. Det är inte svårt att förstå att ett litet barn tolkar den som sådan. Jag gillar deras slogan.


Irritation

Något jag hatar på jobbet, nästan lika mycket som när jag måste upprepa mig i fraser som jag redan säger 300ggr om dagen, är när jag stavar fel på orter och adresser i sökningar.

Det är vissa ändelser som ofta förekommer i många namn t.ex. -ing och -stad (Linköping, Kristianstad). När det sedan kommer en ort som slutar på -in eller -sta, skriver fingrarna automatiskt dit -g och -d utav bara farten.

Eftersom kunderna fortsätter att berätta mer information måste jag dessutom lämna felet och skriva in resten av det de säger, innan jag kan gå tillbaka och ändra Falund till Falun eller Bålstad till Bålsta. Otroligt irriterande för mig som lika gärna skulle kunna jobba som korrekturläsare.

Vart lyckades hon höra det?

Jag: Då har de tio nittio noll noll
Kund: Fjorton?

blogg.se

Wow, blogg.se slår rekord ikväll i att vara snabbt och effektivt. Man behöver bara vänta i flera minuter innan den reagerar på vad man klickat på. Ett bra tips innan man börjar försöka flasha till en sida med nya funktioner, listor och krimskrams är att se till att standard- (och huvud-)funktionen fungerar. Fast vad vet jag, det kanske bara är jag som använder blogg.se för att blogga?

B-L-O-S-S-A

Jag fick ett till sms från Blossa idag; "Om du inte har hämtat ut din Blossa-beställning vill vi påminna om att den endast är reserverad i din Systembolagsbutik tom den 17 oktober. Hälsningar Blossa."

Eftersom jag glömt att hämta min flaska sprang jag ner på systemet och frågade efter min flaska, blev avkryssad i en lista och fick hämta hem den lilla orange glöggen.

Nu får den stå i ett skåp till den första december då jag tar fram den igen, högtidligt sjungandes; "B-L-O-S-S-A, B-L-O-S-S-A, B-L-O-S-S-A glöggen heter Blossa!"Giftautomater

Jag gick nyss och hämtade en kopp kaffe från automaten i fikarummet på jobbet. Dock tror jag inte att jag fick kaffe utan någon slags gift som måste ha läckt ut i maskinen. Det smakar surt och beskt, lite som jag kan tänka mig att vätskor som en bilmotor tycker om, smakar. Alternativt surt regn eller radioaktivt avfall. Jag får skölja ner varje klunk med en mun vatten.

Eh?


expressen.se

Det finns inget dåligt väder...

Jag har lovat mig själv att jag inte ska frysa den här vintern. Jag är så otroligt leds på att gå runt och vara kall och känna isvindarna i alla de månader som vi ska vara lite felvända från solen.

Jag har redan plockat fram en armé av halsdukar och inhandlat nya fingervantar. Jag har sedan fått för mig att jag behöver en ny (jättevarm) vinterjacka, en mössa och ett par tjocka vantar.

Idag sprang jag förbi Kharma och köpte mig en fin mössa. Jag har velat haft en grön men den finns inte någonstans så det fick bli en grå. Ett par jättegosiga tumvantar har jag också spanat in på MQ, däremot har jag alls inte budgeterat för en vinterjacka. Det får bli ett lite senare problem. Jag antar att det ändå inte kommer bli en dans på rosor att hitta någon.


Jag rensade lådor hos mamma och pappa

...och hittade den här lappen i en liten anteckningsbok jag hade liggandes i handskfacket på mammas bilar under flera år. Jag imponerar mig själv att anteckna sådant vid 9 års ålder. Undrar om jag insåg hur spännande det kunde vara att hitta den här lappen 13 år senare. Jag är faktiskt lite stolt över att skivan jag köpte var
The Best of Simon & Garfunkle.

Det känns lika avlägset som månen


gnato.devianart.com


Bestcoast

Jag har spenderat helgen på Bästkusten. Vilken sida av Sverige det är, ska jag låta vara osagt. Stormsidan kan vi säga. Upplevde på lördagen en light-version av stormen i Wien ifjol när vi, fyra pers, trängde in oss i en telefonkiosk medan takplattor blåste ner från taken, uteserveringsstolar flög över torgen, sikten inte ens nådde till nästa gatukorsning och när vi i ett kortare uppehåll springer till tunnelbanan för att glida i vattnet på marken och nästan inte hinna stanna innan vi skulle ha ramlat ner för vattenfallet som kallades tunnelbanetrappa.

I övrigt har jag haft en väldigt väldigt trevlig helg. Höstpromenader, fikastunder, långbordsmiddag under hajtanken på Universeum, sett Chiara sjunga Let Your Spirit Fly i duett med Jan Johansen, köpt en halsduk, tappat en halsduk, träffat gamla vänner och träffat nya vänner, sovit mycket gott. Det var välbehövligt.

Provkör Mazda3 - få Spotify Premium

Mazda har ett väldigt bra erbjudande just nu; Provkör en Mazda3 hos din närmaste återförsäljare och de bjuder på en månads Spotify Premium. Svårt att motstå! ...innan man går in på hemsidan och hittar fem särskrivningar i två meningar. Tyvärr Mazda, det är en principsak.

"Besök din närmsta Mazda återförsäljare och provkör nya Mazda3, då får du inte bara en körupplevelse i särklass utan även en premium inbjudan till Spotify där vi bjuder på din första månads abonnemang! Fyll i formuläret hos din återförsäljare efter din provkörning, så skickar vi inom ett par dagar din Spotify inbjudan och instruktioner till din email adress."
http://www.mazda.se

Imorse hade jag en mysig dröm

Jag, mamma och mormor var på Ica Esplanad och stod och provsmakade godis ur sådana Malaco-påsar. Jag satt mitt bland påsarna och min mormor stod bredvid. Vi fastnade för olika smaker och fram kom en expedit och skulle sälja på oss godiset.

De små Malaco-fiskarna var istället träd och expediten försökte prata positivt om dem genom att säga "Man tänker ju att de här träden är som riktiga träd... men det är de ju inte" varpå jag svarade "Ja, precis.. motsvarande" och förstod att hon pratade om mängden kalorier.

Av någon outgrundlig anledning var det en väldigt mysig dröm. Sedan vände jag på mig i sängen, som var mjukare och mysigare än någonsin precis innan jag slår upp ögonen och tänker "Jag slog av alarmet för jättelänge sedan", tittar på klockan och inser att jag ska vara på jobbet om 14 minuter.

Den där Obama

Daniel säger: "lol det går inte att ringa Jet Danmark för att Obama är i stan.
Kabelfel, men TDC kan inte åka och laga för alla gator är avstängda."

Nathalie och jag sitter här på jobbet och tycker det är lite häftigt att Daniel blir berörd av Obamas besök i Köpenhamn. Fast det erkänner vi såklart inte.

Smörhelvete

Som om det inte vore nog med att jag redan var stressad som en skrämd gås imorse innan jag skulle till jobbet, så for hela smörpaketet ur mina händer och smörade ner ena byxbenet och foten och landade upp och ner på golvet medan smörkniven flög iväg med smör i båda ändarna. Hela klumpen fastnade i golvet och när jag väl fick loss den var jag så förbannad att jag tänkte "Nu jävlar!" och kastade (hivade!) allt i soptunnan.

Nu har jag strax rast, då måste jag vandra bort till Konsum igen och handla lunch... och ett paket smör.

Sms från Blossa

"Din beställning är nu skickad från vårt lager och kommer att finnas i din Systembolagsbutik inom en vecka." Från: Blossa 01/10/2009 13:57

26739

Så många steg har jag gått hittills idag (klockan 13.46). Frukosten på Ikea var bra som vanligt och vi hann med en liten sväng på nedervåningen innan vi var tvungen att spatsera tillbaka till stan, eftersom jag skulle hit till gruvan och mata samtal i kö, som vanligt.

Jag skulle behöva gå till Konsum på rasten för att köpa mig något att äta på lunchen men jag är rädd att mina fötter inte vill ner i skorna något mer idag.

RSS 2.0