Ojoj, vad jag inte har bloggat

Ja, nu bor jag alltså i Stockholm. I ett gästrum hos min käre vän Åsa i Liljeholmen. Har en fantastisk utsikt från mina två fönster som täcker in nästan hela stan från Mälaren till Skanstull.
.
Jag har haft några lediga dagar innan skolan drar igång på torsdag med introduktion och diagnostiskt test på fredag. Imorgon är det öppet hus och välkomstdag på campus, dit jag tänkte åka för att lära mig hitta lite bättre inför starten.
.
Nu tänkte jag läsa lite i min bok så jag kanske hinner bli klar med den innan jag får tillräckligt mycket annat att läsa för att inte hinna med mig.
.

Nattstädning

Nu är klockan 02:03 och jag har bokat tvättid imorgon från klockan 07:00. Jag har packat och jag har städat och jag har torkat och gnott. Jag har försökt städa effektivt hela kvällen men eftersom Häggkvist var på tv vid nio på fyran står tvn på sedan dess. Vilket gör att jag fastnar i varenda kriminalserie som går på tv på nätterna.

Jag har städat det allra mesta. Imorgon ska jag torka golv och lite mer hyllor, sedan är det "bara" att packa det sista. Sedan bär det av på lördag. I övermorgon. Hujedamig.

Jag har fortfarande inte riktigt ställt in mig på att jag kommer bo i Stockholm eller att jag kommer plugga något. Bara att jag inte ska vara på jobbet. Jaja, det ska nog bli bra det här. Nu ska jag sova lite.

Godnatt!

Biltemakatalogen?

Varför, varför, varför envisas Biltema med att dela ut sin katalog till alla hushåll? Vill de vara bildelsbranchens IKEA? Jag är rätt övertygad om att det inte finns samma intresse för bildelar som för heminredning. Även om det i de flesta hem även finns karlar.

Min katalog gick vägen från brevinkastet, via golvet, rakt ner i pappersåtervinningen. Dra in mig i sådant fruktansvärt resursslöseri. Nej tack.

Typen av mms mina vänner skickar mig
och
Mat och djur.
Bra mms.


Amerikaner, håhå jaja

Jag tycker det är minst sagt skrämmande att USA består av så pass många rasister att "moské"-bygget på Manhattan ens skapat diskussion. Att ministrar sedan stöder protesterna och tar avstånd från besluten borde i sig vara skäl till debatt i högre organ.

(Klicka på bilden för länk till svd.se)

(Klicka här för länk till artikel om moskédiskussionen)


studera.nu

Spännande att studera.nu tyckte att idag var en bra dag för tekniskt arbete så det inte går att logga in på sina sidor. Idag när man därigenom ska registrera sig på sitt universitet för att bli slutgiltigt inskriven och anmäld.

Kjell och jag var med varandra på toagolve...

image (MMS)

Kjell och jag var med varandra på toagolvet en stund nu på kvällen. Nathalie var också med. Nu är jag så allergisk att jag nyst minst 15 gånger sedan jag kom hem men det gör inget för Kjell är snäll ändå.


0 dagar kvar!

Nu går jag hem från jobbet! Tjoho!

Mobilbloggat

Inlägg utan rubrik, som det förra, är mobilbloggat. Tänkte tillägga det eftersom det inte längre står utskrivet. Så ingen tror att jag tappat rubrikförmågan. Eller struntar i att skriva någon. För det vore ju hemsk förfärligt. Usch ja.

Tänk vad fint att ha fått vara verkstadsko...

image (MMS)

Tänk vad fint att ha fått vara verkstadskontoristen S2. Man kan hitta mycket från svunna tider här på bygget. Man kunde i alla fall det här med bindestreck.


Landstinget i Västernorrland (igen)

Hur mycket mer ska vi behöva läsa om vården och landstinget i Västernorrland innan det händer något? Det går inte att köra sossestilen och bara låta allt gå opasserat förbi och tänka att någon annan löser problemen.

Gör något åt saken med din röst i landstingsvalet om en månad. Annars kan det uppenbarligen kosta dig både medvetandet och livet om du skulle bli tvungen att besöka Sundsvalls sjukhus.

(Klicka på rubriken för länk till svd.se)

1 dag kvar!

En kvart för tidigt kom jag hit idag, till min sista dag på jobbet. Jag skyndade mig att ta en plats vid ett fönster innan det skulle bli upptaget (Det finns fyra fönsterplatser här på jobbet av ca 200 expeditionsplatser totalt). Vevade upp persiennen och öppnade fönstret för att få in lite solljus, grönska och utomhusljud från den fina innergården utanför.

Det här är så absurt att jag nog inte kommer förstå det förrän efter några veckor när jag inte behövt gå hit på länge. Jag sitter och funderar på saker som; Ska jag lämna in min nyckel?, Kommer jag verkligen vara ledig kvällar och helger?, Kommer jag inte behöva prata med 200-300 människor om dagen?. Allt känns lite smått overkligt.

Imorgon när min sista statistik räknats, ska jag lägga ihop det totala antal samtal jag tagit här på bygget. Det känns som en bedrift. Jag hoppas att jag inte kommer behöva ta ett enda till efter idag.

Där jag sitter idag på jobbet finns en sto...

image (MMS)

Där jag sitter idag på jobbet finns en stor bit landstingskonst på väggen. Ett 5 meter långt utsnitt ur en heltäckningsmatta skulle jag beskriva det som. Ett postmodernistiskt misstag.


2 dagar kvar!

Hujedamig, det börjar kännas riktigt overkligt det här. Jag insåg igår att jag kommer börja ha normala veckor igen... och vara ledig kvällar och helger. Det känns lika konstigt som att jag inte kommer säga samma saker 200ggr om dagen.

Idag har jag ett delat pass. Lite jobbigt men också lite skönt då jag inte hinner krevera lika mycket innan jag få gå härifrån ett tag/gå hem.

Nu är klockan 11:18. De där siffrorna förföljer mig.


Den svenska avundsjukan

De här åtta privatpersonerna som gjort anmälningar om mutbrott, anmäler de även sina släktingar när de kommer med födelsedagspresenter? På vilket sätt skulle en privatperson kunna muta kungafamiljen? Vad skulle denne möjligen tjäna på det?

Om bröllopsresan inte varit en gåva, skulle de här åtta säkert gått man ur huse för att resan betalats med skattepengar. Den avundsjuka svensken har det inte lätt.

(Klicka på bilden för länk till svd.se)

3 dagar kvar inklusive idag

Jag kände att gudarna log lite mot mig när min favoritplats på jobbet var ledig, trots att jag började jobba 09.45. Ikväll efter jobbet ska jag ta min fagra cykel direkt till Nathalie för en middag i form av kantarellgryta gjord på svamp vi plockade igår och till det lite vin.

Med det i bakhuvudet känns en 8h-arbetsdag innan, aningen längre än vanligt men eftersom jag nu kan börja räkna ner i timmar tills jag går hem härifrån för att inte komma tillbaka på minst 6 månader, går det lite lättare ändå.

25h 10min kvar.

Betongsocialistisk smygkommunism?

Jag hoppas verkligen att de här två socialdemokraterna drar ett stort practical joke med detta förslag. Annars kan jag inte riktigt greppa den otroliga dumhet som måste ligga bakom ett sånt här förslag. Inser de inte dubbelmoralen gentemot RUT? Vi ska alltså inte få hjälp att tvätta i hemmet men drar vi med smutstvätten till tunnelbanan kan vi få den tvättad där?

Och för resten av den svenska befolkningen som inte bor i Stockholm? Vi som inte har tunnelbanor som går var 4:e minut utan får stå ute vid busskuren i 20 min (i bästa fall). När ska vi få tid att älska och skratta, Batljan och Jämtin?

(Klicka på bilden för länk till artikel på dn.se)


3 dagar kvar

Det verkar som att de flesta är tillbaka från sina semestrar den här veckan. Det märks både på personalantalet här och på kundernas humör.

Riktigt rått och kallt var det imorse. Jag hoppas solen lyckas värma upp luften inför mina två kommande lediga dagar. Det har i alla fall både yr.no, smhi.se och Sundsvalls Tidning lovat.

READ AYn RAnD


Jag kan inte annat än hålla med honom.
(Klicka på bilden för länk till aftonbladet.se)


4 dagar kvar

Idag har jag torsdag i min värld. Imorgon är det fredag för sedan kommer min tvådagars helgledighet som ska spenderas i solen som kommit tillbaka i slutet på sommaren. Det är antingen det eller ett solarium som behövs nu innan det börjar bli kallt mer än på nätterna igen.

Det är lite sorgligt att känslan av höst börjar smyga sig på. Jag känner mig inte riktigt redo för att det ska vara kallt och mörkt ständigt igen. Det kändes som det bara var nyss man fick bylsa på sig alla kläder man ägde och ändå frysa utanför ytterdörren. Nej, sommaren får gärna stanna ett tag till.

Nu är jag i alla fall inne på veckan som i min almanacka har en stor text i slutet där det står TJÄNSTLEDIGT SÖKT 6 MÅN. Tillägg är överflödiga.

5 dagar kvar

När man sitter på jobbet råkar man ibland snöa in på olika saker att sysselsätta sig med samtidigt. Elin här bredvid har bestämt att hon ska boka en sista minuten-resa till Åbo eller Helsingfors och sitter och tittar upp alla möjligheter för det.

Själv har jag fastnat i att besöka Naturhistoriska Riksmuséet och se något spännande på Cosmonova, så nu sitter jag och läser igenom alla föreställningar och utställningar. Kom just på att jag måste ta lite samtal också.


14 graders skillnad

Jag trodde att jag skulle klara hela sommaren utan att behöva höra någon av de horribla sommarlåtar som anses höra sommaren till, men så idag drog P4 igång Sommaren är kort när jag var i stugan. Ett relativt bra betyg med tanke på att det är... den 15 augusti idag.

Jag insåg just att halva den här månaden redan passerat. Hösten är skrämmande nära, ifjol hade den redan kommit vid den här tiden. För precis ett år sedan på den här dagen var det 8 grader ute.

Cole förblir Cole


www.thesun.co.uk


6 dagar kvar

En sak som är svårt med att jobba 100% istället för 80% är att kunna avgöra hur man ska jobba för att få bra statistik. Har jag väl harvat på de här dagarna, vill jag ju gärna ha bonus för mödan också. Annars skulle det inte skilja mycket från de 80% på lönebeskedet.

Jag får ta experthjälp av Elin, kvinnan som avverkat 130 arbetstimmar på lite drygt två veckor.


7 dagar kvar

Jag fick mitt antagningsbrev från universitetet hem i brevlådan igår och förstår ungefär hälften av allt vad som behöver göras, anmälas, skrivas och införskaffas. Jag tänker att det är skrivet ungefär som läroplanerna man brukade få på gymnasiet, för att inte stressa upp mig över det. Ni vet, de som var formulerade så att det lät som att man i slutet av kursen skulle vara en större expert på Hitlers agerande än han själv, när man i själva verket skulle läsa ett kapitel i en bok om vad han gjorde.

Nu har jag visst glömt bort att avsluta det här inlägget i 4h. Så slut!


Tove Styrke - Million Pieces


Live från Allsång på Skansen 2010.08.10


9 dagar kvar

Det här är min tidigaste morgon på två månader. Jag har fått nästan enbart kvälls- och eftermiddagspass mina sista veckor. Det känns skönt att inte behöva sluta efter klockan 19.

Extremt svårt

Kollega - Kund

- Söker du alltså Sveriges ambassad i något land, eller något lands ambassad här i Sverige?
- ...
- Okej, vilket land gäller det då?
- ...
- Svenska ambassaden i Sverige? Vi har ju ingen ambassad i vårt eget land.
- ...
- Nej, Sverige har ambassader i andra länder och andra länder har ambassader i Sverige.

Och så vidare. Det känns igen allt för väl.


10 dagar kvar

Något av det jag irriterar mig mest på när det kommer till hemsidor, är de vars hela existens går ut på att man ska göra en sökning på sidan och de inte automatiskt markerar sökfältet när de laddad klart. Vad är meningen med att inte göra det?

Det är ett litet klick extra men ett otroligt irriterande sådant när det i övrigt flyter på bra. Eller när man sitter på jobbet och sidan tar ett halvår att ladda fram.

Tack, det var dagens irritation.

iPhone

Nu har jag äntligen fått beställa min iPhone som jag suktat efter sedan den allra första modellen släpptes för några år sedan. Jag hade helst redan velat ha en 4.0 i min hand men kände inte riktigt för att börja köa mitt i natten till en Teliabutik för att få en.

Sedan dess har jag försökt att göra en beställning på Telias hemsida men det har varje gång blivit det ena eller det andra felet på sidan och på beställningen. Idag gick det äntligen. Så nu väntar jag bara på att få den också. Det lär väl bli om en månad eller så.

11 dagar kvar

Tre i rad:

- Eniro 118118 Johan
- ...
- Eniro 118118
- Hallå?
- Hej hej!
- ... Ja vart har jag kommit? Är det nummerupplysningen?

- Vill du komma till växeln eller deras kundtjänst?
- Ja, någon av dem. Det spelar ingen roll.
(Snälla välj själv för faen.)

- Eniro 118118 Johan
- Ja hej, jag ringer för min systers räkning. Hon var in till er ja om det var 14 dagar sedan men hon är inte bra alltså. Hon kan inte tala rent och är trött jämt och foten är uppsvälld och...

...

I mina ögon var det här två killar och två ryskor med höcklen.


12 dagar kvar

Eftersom jag har så många minustimmar på flexen har jag fått ta på mig lite övertid på söndag för att inte bli skyldig jobbet tid eller pengar när jag går på tjänstledighet. Det vore ju inte särskilt hysteriskt roligt.


Timmar, dagar, veckor

Jag sitter och räknar lite på mina arbetstimmar. Sedan maj månad har jag gått från +35h till -22h i flexen. Det, plus min sommarsemester gör att jag på tre månader varit ledig 5½ vecka. En himla skön sommar har det varit och nu jobbar jag bara tre veckor efter semestern innan jag tar långledigt.

Perioden innan maj, som sträcker sig ända från slutet av min sommarsemester 2009 var jag enbart ledig tre dagar i rad två gånger, samt jobbade alla röda helger. Därför känns den här sommaren extra trevlig.

Inget konstigt alls


13 dagar kvar

Jag har redan börjat tänka att sommaren är slut. Därför känns det extra roligt att det är soligt och varmt ute idag. Jag hann njuta av det i ungefär en timme innan jag tog plats här i bunkern igen.

Nu har jag fått nytt hopp om att vädersiarna kanske har fel om dagarna jag kommer vara ledig framöver. Jag skulle verkligen vilja hinna ligga på en strand lite fler gånger i sommar.

Ironi?


Jag hoppas att den som skapade den här Facebook-applikationen skämtade.

 


14 dagar kvar

...


15 dagar kvar

Det är alltså antal arbetsdagar kvar jag räknar ner.
Idag har jag den sämsta möjliga arbetstiden. 11.00-19.30, över precis hela dagen. Man hinner inte direkt göra något innan och inget efter heller. Dessutom fick jag prick 11h mellan gårdagens och dagens pass, den lägsta tillåtna tiden. Ja jösses.

Meningslösa drömmar

Ibland har jag riktigt fåniga drömmar. Igår t.ex. tömde jag en sopkorg och skurade ur den i badrummet. Någon gång i natt måste jag ha drömt att den torkat och jag ställt tillbaka den, för det var vad jag trodde tills jag upptäckte att den stod kvar på tork i badrummet.

Totalt meningslöst. Som det här inlägget.

16 dagar kvar

Sedan är jag inte längre ett troll som vandrar till gruvan vareviga dag! I alla fall inte på ett tag framöver. Antagningen är klar, ett tillfälligt boende fixat och uthyrning av min lägenhet förhoppningsvis igång så då tar jag tjänstledigt från de hundratals dagliga telefonsamtalen och sätter mig sedan i skolbänken för att läsa lite engelska.

Jag har kikat på diverse utbildningar och fastnat lite för en översättarutbildning som verkar intressant. För den behöver man högskolepoäng i språk, vilket jag tänkte att jag kunde börja med redan i höst medan jag bestämmer mig och att börja lite lätt med en kurs i något jag redan läst mer än behövligt för att söka men ändå måste börja med för att kunna läsa vidare kändes som en bra start. Efter... för många år med headset på huvudet kändes det nyttigt och dags att börja tänka på annat.

Det blir spännande och roligt. Måste bara se till att fixa allt återstående nu i veckorna, det är mycket att tänka på!

Slut på semestern

Det var sannerligen gruvsamt att börja jobba idag igen efter nästan fyra veckors semester. Stockholmshelgen var dock en trevlig avslutning istället för utlandsresan som aldrig blev av.

Besvikelsen är ganska stor över hur väldigt få iPhones Telia fått av Apple. Jag hade tänkt få tag på en vid releasen i fredags för att lätta upp mina kommande långa 100%-pass på jobbet men nu får det gå ändå. Tills nästa omgång kommer.

RSS 2.0