85 dagar kvar till jul

Jag står och skalar apelsin samtidigt som jag äter pepparkaka. Det känns verkligen som att snön ligger tjock ute, det står ljusstakar i fönstren och det spelas luciasånger på tv. Tända ljus och glögg när jag kommer hem. En filt i soffan. Ja nu är det snart inte långt kvar.

Sista september

Jag står här på jobbet och funderar över dagar och datum och insåg just att IMORGON ÄR DET OKTOBER!
Ja, kära hjärtanes så tiden går, inte ens tre månader kvar till jul. En och en halv månad kvar till min födelsedag. Känns inte som något att se fram emot längre dock. Har i och för sig börjat skriva på en önskelista redan, men det är mest för att jag aldrig annars vet vad jag vill ha, när det väl är kring någon tid då jag faktiskt får saker.

Nåja, intresseklubben antecknar. Jag har inte så mycket att göra här. Tre timmar kvar.

Boktipset

Jag läser väldigt sällan böcker. Jag tycker inte det är något man bara kan gå och göra. "Nu ska jag sätta mig och läsa i min bok." Jag får för mig att jag missar massa saker som kan hända om jag gör det. Jag kan bara läsa en bok om jag inte kan göra något annat, tex. som när man åker buss eller tåg. Därför läser jag också bara när jag åker buss eller tåg.

Det blir inte allt för många böcker på ett år eftersom jag inte reser så hiskeligt ofta, men i helgen läste jag ut boken jag hållit på med hittills i år; Teri Hatchers Burnt Toast. Väldigt söt och rolig bok. Handlar om vad hon har lärt sig i livet och hur andra borde lära sig att ta vara på dagarna på samma sätt som hon har lärt sig att göra. Låter högdraget och pretto, jag vet, men den är verkligen inte skriven så. Tänk Susan i Desperate Housewives, så är den skriven. Som om den vore skriven av henne. Hon verkar vara ganska likadan i verkliga livet. Lite smartare bara, och inte riktigt lika klumpig.

Nu måste jag börja på en ny bok när jag åker iväg igen till helgen och jag har upptäckt att jag har flera stycken olästa som jag har fått och köpt och måste läsa, men jag kan inte bestämma vilken jag ska börja med.

Jonas Hassen Khemiri - Montecore
Des Mangan - This is Sweden Calling
Al Gore - An Inconvenient Truth
Åsa Schwarz - Och fjättra Lilith i kedjor
Janet Evanovich - Jagat byte

Tja, alla är väl inte så jäkla spännande. De två sista tex. har jag fått av pappa som han fått eller hittat någonstans. Två små pocket. Man läser ju bara namnet på den näst sista så blir man sugen att bränna den. Men jag ska inte vara fördömande, har tänkt att ge alla en chans. Någon som läst någon av dem och har något att rekommendera mig inför helgen? Jag kan rekommendera Blonde av Joyce Carol Oates som jag höll på med hela året 2006. Den är väldigt tjock. Men värd varje läst sida.

HUNGRIG

Nu är klockan 20.00. Idag har jag ätit en macka och en chokladboll. Om en timme får jag äta lasagne. De senaste tre timmarna jag suttit här har jag varit sugen på:

Black & White på Victoria
Lasagne
Pizzapaj
Hemmagjorda hamburgare
Vitlöksbaguette
Hårdbröd med grillkrydda
Vitpeppar
Gravad lax på hårdbrödsmacka med vitpeppar på
Fisksoppa
Nachos med guacamoledip

En intressant kille

I helgen träffade jag en stockholmare jag aldrig träffat förut;

Jag: Hejsan, Johan.
Han: Hej, (vad han nu hette). Så vad jobbar du med?
Jag: Jag jobbar på Eniro.
Han: Jaha hur mycket tjänar man där?

Sen pratade jag inte så mycket mer med honom under kvällen.
Stora sociala skills måste jag säga.

Womanizer world premiere


PopJustice om Womanizer

PopJustice recension av Womanizer:
"Without wishing to stir up any of that boring Christina vs Britney nonsense, Britney's new single ‘Womanizer' is exactly what Christina is trying - and failing - to do with her own new single. We heard the track in full earlier today and while we enjoyed (what we could hear of) the clip that leaked on Monday hearing the track in full - and at full volume - throws the whole thing into a brand new realm of amazingness. Stylistically it shares a lot in common with Rachel Stevens' ‘Some Girls' but in Britney terms it's a brilliantly executed mashup of ‘Toxic' with the last album's more insane moments like ‘Ooh Ooh Baby'. Most important thing: it doesn't fade at the end - the beat drops out while Britney trills the main "YOU'RE A WOMANIZER OH WOMANIZER OH YOU'RE A WOMANIZER BABY" hook. This track lays a really strong foundation for the fully-realised comeback that didn't quite happen last time and it's hard not to think of it as a late contender for single of the year. Like we said above, it's literally quite good."

Idag släpps den! Efter fem dagars framskjutning. Sedan klockan 07 är den tillåten att spelas i radio. Klockan 12 ligger den ute för lyssning på britney.com

Meningen med hela meningen

Får man inte liite ångest när man är framme med bilen dit man ska och slår av radion precis när den man lyssnar på säger Det är den årstiden då jag alltid blir sugen på att... Jag brukar få en tvångstanke att jag måste höra det sista och snabbt slå på bilen igen, men då har jag redan tappat flera sekunder och oftast hela meningen.

Ibland blir jag också sittandes i några sekunder i min tvångstanke med nyckeln urdragen och kämpar i min hjärna för ett beslut om jag måste trycka in och vrida om nyckeln igen för att höra hela meningen eller om jag kan släppa det.

Imorse kunde jag släppa det. Beslöt jag mig för i alla fall, men nu sitter jag ju här och tänker på det. Fast inte så mycket, jag har inte ångest bara reflekterande tankar över fenomenet. Nu låter jag väl som ett mongo med tvångstankar. Så illa är det inte, det är mer bara tankar som slår mig när jag vrider av radion mitt i en mening.


Family Guy moments II


Svampmiddag 1


Nathalie lägger upp bilder på djur, då får jag också göra det


Lillakaninenmedsmåfötternaochlillanosen!

Kantarellsås

När jag kommer hem ska jag sätta mig och rensa en kasse med kantareller. Sedan ska jag laga så mycket av det här, som får plats i en panna:

Kantarellsås
 • 6 dl färska kantareller, rensade, grovhackade
 • 0,5 dl schalottenlök eller gul lök, finhackad
 • 2 dl vispgrädde
 • 3 dl mjölk
 • 2 msk vetemjöl
 • 75 g smör
 • Salt och nymalen vitpeppar
 • Ljus soja

 • Jag vill bara berätta hur duktig jag varit

  Klockan är inte ens 09.00 och jag har hunnit:

  Bäddat sängen
  Besiktigat bilen
  Hämtat ut tågbiljett
  Ansökt om mobiloperatörsbyte
  Städat undan alla sommarskor
  Kontrollerat att solariet är lagat

  Ja, jag borde få pris eller nåt.

  Ur vägen

  För övrigt så hade jag glömt hela min plånbok hemma så jag blev tvungen att skynda mig hem för att hämta pengar till frisören innan jag skulle dit. Bara för att jag för en gångs skull har riktigt jävla bråttom så hamnar jag hela vägen bakom en människa som kör med någon stor sågmaskin på skaft stickandes ut genom backluckan (varpå han kör väldigt sakta), vägen som varit avskalad av asfalt de senaste tre månaderna ska asfalteras JUST idag så det är köer från båda håll. Och i en rondell har en 100årig tant kört på ett 90årigt par så de har lämnat bilarna MITT I rondellen medan polisen står där och fotar de krossade lyktorna och tanterna står och gapar och försöker komma ihåg vad som hänt.

  12 minuter sen blev jag, men jag hann ändå få en hårbottenmassage av min frisör så huvudvärken näästan släppte.

  Maxburgare 19kr

  Vid 13 skulle jag klippa mig så vi var tvugna att åka hem innan. På väg in till stan ser vi skyltar på Max och (jag) skriker Hamburgare 19kr! Så vi svängde in i driven för att få en snabb lunch varpå jag gjorde bort mig enligt sann korkad-kund-gör-stackars-arbetare-otroligt-leds-manér;

  Max: Välkommen till Max det går bra att beställa
  Jag: Hejsan två hamburgare tack
  Max: Okej... Har du någon aning om vad för typ av hamburgare du vill ha?
  Jag: Eh...

  Jag trodde faktiskt maxburgarna bara hette hamburgare. På McDonalds heter de ju hamburgare och cheeseburgare. Enkelt för förvirrade människor. Jag skulle inte få för mig att åka till en pizzeria och säga: Hej jag vill ha en pizza. Eller till Subway och säga: Hej jag vill ha en macka. Faktiskt.

  Herr Kantarell

  Klockan 08 imorse klev jag upp för att jag och Lotta skulle åka och plocka kantareller. Vi åkte långt och vandrade in i björnskogen med våra korgar som skulle fyllas med fin svamp. Vi hittade ganska mycket, självklart kom vi till det riktiga guldstället precis innan vi var tvugna att åka tillbaka men i lite drygt 3h gick vi runt med böjda ryggar och hann ha tre låtar på hjärnan; Ekorrn satt i granen, Disturbia och Im an alien. Lotta hann ramla ner i två dödshål, varav hon tappade ut korgen med svamp när hon klev ner i ena. Jag hann ramla ner i ett. Eller jag gick snarare helt rofyllt när jag plötsligt klev ned i ett osynligt hål och blev en halvmeter kortare. Jag flög upp snabbare än Lotta hann missta flygande malar för flygande valar.

  När jag kommer hem ska jag ladda upp några fina bilder från vår svampexkursion.


  Bling

  Idag provade jag ett ståsolarium i stan för första gången. På Bling. 60kr tyckte jag var väldigt dyrt för 12,24min men när det stod ansiktsförstärkning på tavlan ovanför betalboxen tänkte jag att jag måste väl testa.

  Det var väldigt roligt, lite som en karusell. Nu har kanske alla provat ett ståsolarium men jag tänker beskriva det ändå. Man gick in i en rund stor cola-burk och stängde dörren efter sig. Så började den lysa och fläkta ovanifrån, underifrån och från tre håll på sidorna. Den övre delen av rören var extra starka för att ge ansiktförstärkning, så för att människor av alla längder skulle nå upp kunde man trycka på en knapp så golvet hissades uppåt. Väldigt spännande. Jag åkte så högt upp jag kunde och tänkte att det är väl lika bra att få så mycket av det extra som möjligt när jag ändå betalat ett halvt rån för att sola.

  Man kunde sedan trycka på en knapp för att fläktarna skulle blåsa ut en välbehaglig doft så man slapp lukta bränd människa när man var färdig. Väldigt roligt. Ja det var faktiskt så roligt att jag var tvungen att skratta lite för mig själv där i burken.

  Hur spännande det än var tyckte jag inte det tog bättre än det solarium jag brukar använda, men som nu är avstängt. Så några 60kr tycker jag nog inte det var värt. Om det inte kommer en slående brunhet efter en dag.

  The Nines

  Igår kväll såg jag en väldigt spännande film. Den liknade ingen annan jag tidigare sett, tror jag. Det började som ett drama för att sedan bli action, thriller, fantasy och till sist sluta i någon slags urdjup soppa om vad som är viktigt här i livet för de flesta av oss får bara en chans att leva det. Var min tolkning av det hela.

  The Nines, hette den. Hade aldrig hört om den, men välproducerad var den. Och med riktigt bra skådisar som annars enbart brukar inneha biroller. Lite rolig var den i alla fall. Den förklarade att på en skala för hur divine alla levande varelser är, där Gud är en 10a, alltings helighet och alltings härlighet, så är människan en 7a och apor en 6a. 9orna är någon slags högre väsen som skapar världar såsom vi skapar dataspel. 8orna är koalor, för de är telepatiska.

  Se den. Den var... intressant. Och bra.

  Chirre & Dirre

  Nu spårade vi båda ur som vi brukar göra och som man lätt gör här på jobbet när man inte har bättre saker att surfa runt på. Jag hittade just en dip som jag aldrig sett i affären, vet inte om den är ny eller hittills bara oupptäckt;

  Det är en hamburgare på bilden och jag insåg just att om den skulle smaka som riktig orginalhamburgerdressing ala Max eller Big Boy så vore det min nya favorit!

  Jag och Nathalie fantiserar

  Jag vill ha det här:  med

  Nathalie vill ha det här: med

  Jag jobbar

  ...och det är kö, kö, kö, kö, kö, kö, kö, kö, kö, kö, kö, kö, kö, kö, kö, kö, kö... så jag hinner inte skriva.

  Resonemang kring gnun och dess existens

  Nathalie ställde mig en rad frågor i sin blogg härom veckan angående mitt resonemang om gnuns existens och dess uppbyggnad. Hon undrade efter min utläggning om det naturprogram jag sett i yngre ålder där man påstod att gnun var uppbyggd av olika delar från olika djur. För det är så den ser ut. Tyckte man i programmet. Hennes frågor finnes här.

  På undran om vem som sätter ihop gnun, alltså ger den dess existens skulle frågan kunna ha många olika svar utifrån olika teorier och synsätt på livets existens, sedan påståendet i sig inte vinklar sig åt någon särskild livsåskådning till. Kanske är det Gud, såsom Nathalie frågar sig. Kanske är det evolutionen som satt i system att alla överblivna delar från andra djur automatiskt ges till gnun. Kanske måste vi tom. fråga oss om gnuns blotta existens finns till för att alla dessa överblivna delar ska få någon användning?

  I vilket av fallen som än kan tänkas vara det korrekta tror jag inte, Nathalie, att man kan ha jobbet att sätta ihop delarna till en gnu. I naturprogrammen när jag var liten visades också hur nya gnuer föds ur de vuxna, såsom övriga däggdjur föds ur sina föräldrar. Såvida allt detta inte är en stor bluff för att dölja en stor gnuindustri där människor arbetar med att sätta ihop gnuer på mekanisk väg, verkar det alltså inte möjligt att arbeta som gnuihopsättare. Vi kan här också dra slutsatsen att gnuer alltså inte kläcks ur ägg, eller växer fram från frö.

  Huruvida de överblivna djurdelar som det talas om bildar gnun, kommer från djur som av en olycklig anledning fått för stor mängd av en viss kroppsdel, eller om några särskilda djur fått offra en av sina kroppsdelar till förmån för gnuns existens, framgår inte av programmet och inte heller av påståendet i i sig. Kanske stämmer det första påståendet, kanske stämmer det senare. Kanske väljer tom. Gud eller vem som nu skapar gnun, att plocka ut enskilda individer av andra djurarter innan de ges liv och fördelar alla deras kroppsdelar över skapandet av gnuer.

  Frågorna är många och svaren är få. Av ett sådant svarsfattigt påstående måste dessa frågor överlämnas till forskningen för att utredas vidare och kunna besvaras. Längre än så här kommer vi nog inte i vårt resonemang kring gnuns existens. Men missa oss inte nästa vecka, då vi försöker reda i ämnet om till vilket djurs förmån kiwifågeln har offrat sin flygförmåga.

  Godkväll.

  Du gamle indian

  Som om det vore bättre fick jag nu Hallå du gamle indian på hjärnan. Om och om går den, hela varvet för är det någon låt som min pappa skulle börja sjunga på så är det just den. Så texten, den kan jag. Vet inte varifrån den kom nu, kanske lyssnade någon kund på den i bakgrunden eller så ploppade den upp från det undermedvetna, men fast sitter den i alla fall. Om 20min får jag sluta och kanske kan lyckas bli av med den med hjälp av lite Sarah MacLachlan i bilen. Hoppas.

  Hallå, du gamle indian
  har du glömt de dar
  då din farfarsfar
  satte skräck bland klippiga bergen­.
  ­Och din tomahawk
  var det enda språk
  som du då kunde förstå.
  Minns du när som valp
  du din första skalp
  fick i bältet som segertrofé.
  Minns du gamla Golden Hill
  där du slogs med Buffalo Bill.
  Hallå, du gamle indian.

  Sedan kl.18 har jag suttit och sjungit:

  bam bam bi dam bam bam bi dam bam... bam bam bi dam bam bam bi dam bam...

  Nu har jag i och för sig inget ljud här på jobbet, så jag vet inte om det är rätt låt till videon eller inte. Men ni märker väl om hon sjunger textraden här ovan. Svår att ta miste på i låten.

  Apropå rätt ljud till videor på youtube. Vem tycker det är roligt att lägga till massa vrål och skrik, eller speeda upp ljud till "hampsterdance"-versioner av låtar och videor? Låter förjävligt och är inte det minsta humoristiskt tycker jag. Prova sök på Family Guy och se hur många av alla träffar som faktist har det rätta ljudet till. Förjävla irriterande är vad det är. Och därmed basta.

  När jag kommer hem


  Husman + smör + grillkrydda = glad Johan

  En intressant tidning mot en vattenkaraff?

  Det är förresten ingen som vill börja prenumerera på Illustrerad Vetenskap? Jag har en fin lapp här bredvid som skulle kunna ge dig en prenumeration på lite bättre vetande, och mig en fin vattenkaraff alternativt salt- och pepparkar.

  Säg bara till så skickar jag lappen. Jag har redan bestämt mig för karaffen.

  Ost & kex

  Jag fick just ett obönhörligt sug efter digestivekex. Jag vet inte hur längesedan det var jag åt ett sådant, men inte var det igår i alla fall.

  Varje fredag när jag var liten och kom hem från skolan hade jag och mamma en liten ritual där vi fikade ost och kex och drack o'boy samtidigt som jag läste min nykomna Kalle Anka-tidning och hon löste korsord i vilken tant-korsords-tidning det nu än var hon prenumererade på. Det var väldigt trevligt. Det var barndomsglatt. Digestive, Saltiner och såna fyrkantiga, tunna riktiga kex. Alltså idealet för ett kex, såna som låter *kex* när man tar en tugga av det. Med smör och ost, det var så det skulle vara, och gott var det.

  Det brukar jag sakna ibland. Ganska ofta egentligen. Det händer så sällan att man äter ost och kex om man inte gör en ritual av det hela. Trots att det är så gott. Om du tycker om ost och kex så hör av dig! Vi kanske kan inleda en ritual.

  Afterbecomed

  Jag vet att jag är någon vecka efter, men det här var väldigt roligt. Tyckte jag.
  magstar.blogg.se


  Womanizer

  Nästa vecka, den 22:a september släpps hennes nya singel Womanizer!
  Den 2:a december kommer albumet Cicus.

  Keeps Gettin' Better


  Success!

  Yes! Jag lyckades vara duktig på engelska på jobbet igen. Som jag skrivit förut är det inte lätt att över huvud taget komma på hur man pratar engelska när man sitter här och får in en utländsk kund. Men nu lyckades jag tom. förklara Quality Hotells rumsbokning på flytande engelska utan försvenskningar. Visserligen råkade det bli på äcklig amerikansk engelska, men det är bättre än eniroengelskan.

  Helgdagar, döddagar

  Lördagar och söndagar är dåliga bloggdagar. Knappt några läser och jag har inget att skriva. Förutom när jag jobbar på helgerna. Ibland. Idag jobbar jag men har ändå inte så mycket att skriva om, jag är mest bara trött. Att kliva upp tidigt på morgonen är verkligen inte min grej, jag lyckas aldrig sova tillräckligt mycket. Om jag kunde förmå mig att gå till sängs i tid på kvällen skulle jag tycka morgnarna vore väldigt trevliga. Man får ut så mycket mer dag, och så mycket mer av dagen. Jag känner mig alltid lika duktig när jag kliver upp tidigt och har sovit bra många timmar på natten. Fast det händer väl bara si så där någon gång i månaden. Ibland. 

  Jag borde arbeta på det. Men det får väl bli när jag blir pensionär. Som min mamma skulle säga.


  Nikkaluokta Sarri

  Jag vet inte om jag har väldigt tråkigt på jobbet eller om jag har en liten störning, men jag tyckte den här symbolen för "hem", alltså startsidan var väldigt rolig: http://www.nikkaluokta.com/

  Drama/Thriller

  Jag sitter och läser igenom drama/thrillerfilmer på hyrfilm.nu på jakt efter något att se ikväll. Det är inte lätt när man inser hur mycket film man sett av de som kommit de senaste månaderna. Det blir inte så mycket kvar att välja på.

  I listan över den genren på sidan får jag bocka av följande:
  Vantage Point
  No Country For Old Men
  I am Legend
  Cloverfield
  Gone Baby Gone
  We Own the Night
  88 Minutes
  Parfymen
  Illusionisten
  Nu eller aldrig
  Arn
  Charlie Wilsons War
  The Hoax
  The Queen
  Underbara Älskade
  Marie Antoinette


  Undrar hur många av dem jag har slösat 50kr för på Hemmakväll? Kom gärna med förslag på en bra drama/thriller om du har någon på lager. Försoning har mitt sällskap sett, så den blir det inte ikväll.

  Dagens reflektion

  Att Hemmakväll tar 50kr för att hyra en film tycker jag är väldigt dyrt. Även fast man får ha den i en vecka. Vem vill för övrigt ha filmen i en vecka? 9,9 gånger av 10 hyr man en film för att man vill se den samma kväll, inte för att se den någon gång i veckan. Det är bara ett trick för att få 50kr att låta rimligare.

  På Ica kostar det 15kr att hyra en film. Det är ett bra pris. Rimligt och passande. De har visserligen långt ifrån samma utbud, men de flesta nyutkomna filmer har de, och det är ju oftast sådana man ser. Så hyr filmen på Ica, och köp billig nötcreme på lösvikt hos Hemmakväll.

  Jag är fast i ursoppan!


  Family Guy moments


  Kommentar

  Svar till kommentaren: 
  Benny om Rix FM: En vecka? Snacka om att ha noll koll alltså. On And On är ta mig fan årets bästa låt, bara så att du vet.

  Om du, Benny hängt med lite i bloggen så har jag rosat den låten i tidigare inlägg och dissat Rix FM. Om du sedan använder hjärnan och läser att jag skriver synd i egen mening, skulle du kanske också förstå att jag tycker låten är en av årets bästa låtar. Men att Rix FM slukar och dödar allt som kommer i dess väg. Snacka om att ha noll koll, Benny, bara så att du vet.


  Töntigt att kommentera på bittra kommentarer. Men är det något jag hatar är det hjärndöda människor som inte har vettigt att komma med annat än att skriva ner andra för att själva känna sig liite duktigare och bättre. Som Benny. Bara så att ni vet.

  Vem vill inte ha en gnu?

  Det var mycket tal om gnuer här insåg jag. Det är ett fint djur det. Ihopsatt av delar som blev över från alla andra djur, som de beskrevs på något av naturprogrammen när jag var liten. Det kommer jag också ihåg.

  Jag kom att tänka på det här uttrycket jag uppenbarligen använde mig av ...som en gnu. Är det något man säger, eller kommer det av att jag är ett Bergsåkerbarn? Jag har använt mig av det emellanåt så länge jag kan minnas, men när jag tänker efter vet jag inte om jag hört någon annan säga det. Förutom Anna-Karin kanske. Förunderligt är vad det är.

  På vår "student"-vagn när vi slutade nian hade vi ett stort lakan hängades på bakänden med en stor gnu målad på och texten Vem vill inte ha en gnu?

  Jag tror det var Anna-Karins idé. Om inte annat är det en kvalificerad gissning.

  Release the lice

  Jag orkade inte heller duscha imorse. Jag sov så länge jag  bara kunde, men det var fortfarande halvmörkt ute när jag klev upp. När jag inte duschar ställer min hårgegga till ett slagfält på mitt huvud. Inte nog med att det ser förjävligt ut så börjar det klia i hårbottnen också. Klia klia klia så jag ser ut som ett lortigt, hårlössmittat dagisbarn där jag sitter och kliar. Ändå törs jag inte klia riktigt för jag är rädd att håret ska ramla av.

  Ända sedan min frisör valde, valde att inte tunna ur min lugg sist jag klippte mig (Han tunnade ur resten och var på väg att ta luggen också men ångrade sig), får jag för mig att hårfästet drar sig längre bakåt varje dag som går. Jag vågar knappt känna på luggen, än mindre klia i den.

  Dessutom har jag läst om de lössmedelresistenta hårlössen som intagit Sundsvall. Jag vet inte varför de är just här, men så stod det i tidningen. Kanske alla små blonda lortiga dagisbarn just i Sundsvall är godare än andra. Huvudlöss kallar de insekterna också. Huvudlöss får mig att tänka på ett naturprogram om gnuer jag såg när jag var liten. (Jag såg alltid på naturprogram i yngre dagar, så ofta det gick att zappa in på tvn.) Det handlade om en insekt som kryper in i gnuernas öron och infekterar sig på balansnerven. Det hela slutar med att gnun blir psykstörd och står och snurrar runt i cirklar, för den inte kan annat, tills den ramlar ihop och dör av stora tänder som hugger in på den från djur som väntat i höggräset på hovdjurets domedag.

  Den bilden har fastnat på min näthinna sedan dess. Lite då och då ser jag framför mig hur en gnu står och snurrar runt runt. Tänk om jag skulle minnas hur man räknar bråk istället.

  Zombie

  Varje morgon när jag vaknar och är trött som en gnu looovar jag mig själv dyrt och heligt att när jag kommer hem ska jag lägga mig i sängen igen och ta en fruktansvärt oförtjänt tupplur, eftersom anledningen till att jag vaknar trött är att jag lägger mig för sent på kvällarna (nätterna).

  Men så när jag kommer igång efter någon timme och det börjar bli dag känns idén att lägga sig sämre och sämre.  Hur kul är det att lägga sig och sova bort ännu mer av den fria tid man har mellan arbetspassen, tänker min sömnbristskadade hjärna. Idag ska jag dock hålla mitt löfte till mig själv och lägga mig när jag kommer hem för idag är jag ganska så halvdöd efter de 3h härom natten. Bra mycket mer halvdöd än jag var igår.

  Jag är till och med trött i käften. Jag försöker prata men tungan och läpparna tycker inte det är någon bra idé och stretar emot så mycket de kan. Va? säger kunderna medan jag försöker artikulera ut orden så gott det går. Tro fan det att ni inte hör, tänker jag.

  Nu har jag rast. Om 1h 15min får jag äta. Om 3h 30min får jag sova. Såvida inte den här tanken som ploppade upp i min skalle att åka in till stan och fynda lite på rean på Riviera innan jag åker hem, tar överhanden. Pengar har jag ändå inte så den idén ska jag försöka strypa.

  Rix FM

  Nu har Rix börjat spela Agnes' On and On. Jag ger låten en vecka, sedan är den död. Synd. Det ska bli hiskeligt skönt efter årsskiftet då man inte kommer behöva lyssna ofrivilligt på kanalen i gallerior och bilar. Tänk så många låtar man kommer tycka om mycket längre tid. Och man slipper höra Ola nästan helt och hållet.

  Sleepless in Sundsvall

  Nej det blev inte mycket sömn i natt. Spektaklet på Mtv skulle börja 02.00 svensk tid och det slog mig aldrig ens att jag kunde lägga mig innan för att sedan vakna och se det, så jag satt vaken och väntade in klockslaget. När jag sedan bänkade mig vid 01.30 och de visade Dirty Sanchez när det brukar vara röda mattan-snack innan galan tänkte jag att nu är något fel. Vid 02.00 kom VMA igång med intervjuer och reportage från röda mattan. Efter ungefär 15min förstod jag att klockan i ena hörnet som räknade ner betydde att själva galan började först 03.00 och det var röda mattan-programmet som började 02.00

  I hets ställde jag klockan på 02.50, släckte tvn och försökte sova i 35min. Jag lyckades halvbra, hann precis slumra innan klockan ringde. Jag slog igång tvn igen och tittade i ungefär 20min, sedan fick jag småpanik över att dö på morgonen när jag skulle försöka kliva upp, så jag släckte och lade mig för att sova igen. Vilket inte alls gick bra. Man kan nog säga att jag sov/slumrade i 3½h i natt sammanlagt.

  Ändå har dagen varit helt okej, och jag var inte mer trött än vanligt, ens när jag skulle till att kliva upp. Min plan är dock att lägga mig i tid idag för lever man dag 1 utan sömn, är man garanterat minst halvdöd dag 2.

  Ge mig medicin

  Nu har jag ledsnat en gång för alla på att sitta och klia min nästa dagarna i ända. Min pollenallergi verkar ha spårat ur totalt i år och gjort mig allergisk mot allt som kan tänkas tänkas irritera i näsan och ögonen. Ute, inne, i juli, i september, hemma, på jobbet.

  I slutet av månaden ska jag på undersökning. Jag har dock inte så stora förhoppningar att det ska ge något. Sjukvård brukar falla rätt hårt på den punkten nu för tiden. Men att utnyttja gratis sjukvård är ju inte dumt.

  Som om inget hade hänt  Kanonbra gjort av bruden i natt, måste jag säga. Som om inget hade hänt de senaste åren både såg hon ut och agerade på scenen, den vackra skapelsen. Väl värt att bara sova 3½h under natten för. Om man är lite knäpp. Som jag.

  Först drog hela showen igång med en inspelad sketch med Brittan och Jonah Hill från Supersugen. Sedan följer kamerorna henne ända från logen, backstage och ut på scenen där hon till stående ovationer välkomnade alla och förklarade den 25e årliga VMA öppnat. Några minuter senare vinner hon Best Female Video, hennes första vma-vinst av 16 nomineringar genom åren. Hon tackar Gud, sin familj, sina söner och sina fans som ett proffs som aldrig gjort annat. Senare ropas hon åter upp på scenen två gånger när hon vinner både Best pop video och Video of the year. Alla tre priser för musikvideon till Piece of me.

  Nu väntar bara hennes kommande album i slutet av oktober med nästkommande singeln Underground.
  Den här gången tror jag verkligen att Britney's back!

  mtv.com/britneyopenstheshow
  aftonbladet.se/britneyspearscomeback

  Mtv vma 2008


  Guess who's back, bitch!

  svd.se/kultur
  mtv.com/news
  Missa nu inte att slå på Mtv på söndag 7/9 21.00 sharp!

  Tänkte bara säga att...

  Hej, jag heter Johan, jag ser INTE på Idol. Det är mitt aktiva val.

  British humour

  Det här är topp tio det roligaste som någonsin gjorts:


  Meddelande till er som legat under en sten

  År 2001 bytte Nordbanken namn till Nordea. Nordbanken heter alltså numer Nordea, och har gjort det de senaste 7 åren.

  Godmorgon

  Jag: Eniro 118118 Johan
  I luren: MUUUUUUUUU!!! Hej jag söker en maskinMUUUUUUUUUUUUUUU!!! maskinuthyrning i falMUUUUUU!!! vänta jag går ur ladugården... MUUUUUUU!!!

  Våga vägra Microsoft

  svd.se/googlesnyawebbläsare

  Det här bli ju till att testas ikväll!

  Glasseyes

  Det känns som jag har ett ton sand i vardera öga. Jag vet inte om det är för att jag sovit lite, för det tycker jag egentligen inte att jag gjort. Jag brukar få för mig att det är för att jag stirrar på en skärm den befintligt största delen av dagen. Nästan så att det är skrämmande.  Funderar på om det vore nyttigt att ta ut terminalglasögon för att skydda de två korpgluggarna från åldrade. Fast man måste kanske ha något fel på dem då? Eller hur fungerar det? Jag orkar inte kolla upp det själv just nu, jag har fortfarande fullt upp med att försöka förstå mig på fonder.

  Jag brände just tungan på en kopp varmchoklad. Vilka flashbacks! Som ett liv som passerade revy fick jag minnesbilder av alla utflyktsdagar med skolan under 12 års tid, på skidor, på pulka, på fötter. På Södra berget, på sidsjön eller på Bergsåkersberget. Med svettiga men kalla kläder, med fika och trötta ben.

  Jag kanske borde sova trots allt.


  Hej, i Halmstad...

  Ibland på jobbet så får man väldigt mycket av samma slags samtal. Man kanske får förvånansvärt mycket från samma stad, som ska ha samma typ av verksamhet eller kanske bara som är såna surpuppor (som Frida skulle sagt) att man vill köra näven genom skärmen. Att ha en direktlinje kallar vi det.

  Nathalie brukar ofta ha en direktlinje för människor som inte hör något eller som ändå inte förstår ett dyft av vad man säger. En annan kvinna brukar ha en direktlinje för fulla människor, dagtid. Idag har jag en direktlinje för Halmstad. Jag får så många hallänningar att jag nästan kan lägga in 035 som standardsök.

  Fast det finns ju inga direktlinjer, inte vad vi vet i alla fall. Det är bara slumpen och det jag råkar uppmärksamma för tillfället. Eller i vissa fall det som Christian brukar kalla "Lagen om alltings jävlighet".

  Rollejtår

  Jag äter sällan frukost på morgnarna för jag är aldrig hungrig. Blotta tanken av att äta något gör mig snarare smått illamående så jag brukar oftast ta med mig någon macka till första rasten på jobbet, alternativt bara ta en frukt. Imorse åt jag dock några hårdbrödmackor med leverpastej på, oförskämt gott. Sedan jobbade jag tre timmar, åkte hem och åt tre finska piroger och en varma koppen sparrissoppa. Sedan gick jag på stan med My (eller snarare stod hängandes över ett bord och pratade med Jonathan) i någon timme innan jag åt en korv, drack en festis och åt lite nötter. Sedan åkte jag hit för två timmar sedan och nu är jag hungrig igen.

  Dagen har alltså spenderats till största del sittandes på en stol, i en bil eller hängandes över ett bord. Ändå är jag fruktansvärt trött i benen. Som att jag sprungit flera varv på elljusspåret och benen är så trötta att de skakar från knäna och nedåt när jag stöttar mig på dem.

  När jag så fick ont i bröstet på två ställen kom jag tillsammans med Nathalie och Jonathan fram till att vi börjar bli gamla. Krämporna kommer. Kroppen strejkar. Ja jösses, med mitt aktiva leverne går jag väl snart med rullator.


  Nästan som Frida

  Idag är det den 1 september. Imorse förångades mina andetag när jag gick till jobbet. Det är ganska mycket höst oavsett om man vill det eller inte. Solen värmer i alla fall, än finns det hopp.

  Trots den sena säsongen sitter jag här med en kliande näsa som får mig att se ut som en snortare med problem. I år har jag varit mer allergisk än någonsin. Jag har lyckats hålla mig undan riktiga monsterattacker, men istället reagerar jag på såväl pollen som damm och katthår och jag blir tokig på de löjligt små cetrizintabletterna som finns på apoteket som inte hjälper ett dyft. Jag har aldrig hört talas om ett allergipreparat som gör någon skillnad. Om det inte är receptbelagt. Fast för att få sådan medicin måste man visst vara halvt död vid något tillfälle innan det skrivs ut. Jag ska kanske samla alla katter jag känner och gnugga dem alla i ansiktet samtidigt som jag kryper på alla fyra på en äng.

  (Ser du det också framför dig?)

  RSS 2.0