Titanium

Varför inte göra det svårare än det redan är?
Shine Titanium


Shine

Någon månad i våras pajjade jag min mobiltelefon. Det var en Samsung P510, gammal men pålitlig. Den dog när den flög i golvet och halshöggs. Knappsatsen landade i hallen medan displayen for iväg in i vardagsrummet. I paniken över att vara mobillös och avskuren från omvärlden letade jag fram min gamla 3310 att ha tills jag köpt en ny telefon.

Än idag har jag kvar 3310an för någonstans på vägen kom iPhone in i bilden och jag förstod ju med ens att det är en sådan jag vill ha. Nu, efter några månader känns det dock som att jag bör köpa mig en mittemellantelefon att ha tills iPhonen släpps, vilket ännu är på obestämd framtid.

Efter långt funderande har jag nu kommit fram till att jag nog vill ha en LG Shine. Frågan är bara om det får bli en silver eller en guld. Vilken ska jag köpa?


Minus tio grader Celsius

Termometern stod alltså på -10C imorse när jag klev upp. Hur ytterst lite man känner för att då ge sig utanför dörren är svårt att beskriva i ord. Som tur är har jag en bil idag så jag slipper involvera mig i Sundsvalls excellenta (... NOT) kollektivtrafik, och förstå min glädje, min lycka och min lättnad när bilen lyckats bli varm av kupévärmaren som stått på sedan morgonen fortfarande var natt. Den var inte bara inte-kall, den var varm.

- Edit till förra inlägget - Jag är inte helt ensam på hela rikskoncernen för kötiden skjöt inte i höjden så fort jag blockerade mig. Synd.. hade varit en rolig syn. Enfaldigt telefonistiskt herravälde!

Ensam telefonist på Eniro?

För en halvtimme sedan kom jag till jobbet. Alla lampor var släkta, det var helt svart och helt tyst. Jag var (och är fortfarande) helt ensam på jobbet. På hela bygget, som man skulle kunna säga. Det är en lite mystisk känsla, särskilt som jag hade alla möjligheter i världen att välja den bästa möjliga platsen att sätta mig på. Dock valde jag inte den bästa, eftersom någon då kommer hinner sätta sig på den näst bästa innan Nattis börjar. Jag tog våra vanliga platser.. de som vi tycker är väldigt bra och som av någon anledning oftast är tomma långt in på dagen.

Något som känns ännu märkligare är att den 1 januari kommer jag sluta bra precis den här tiden efter att ha jobbat från 22.30 kvällen innan, dvs. den 31 december. Jag ser verkligen fram emot min nyårsnatt ... NOT! (För att dra en Borat.)


Kär koppling har många namn

Det finns många sätt på vilka kunder ber om att bli kopplade.
Här är några mer och mindre vanliga fraser, ungefärligt rangordnade efter användning.

1. Koppla mig på en gång

2. Ring upp åt mig
3. Skicka iväg mig
50. Skjutsa in mig dit
386. Då åker vi på linan då


Perez skriver

image216
...om något helt annat,
men när ska amerikanerna lära sig att mittbena är snart 8år passé?

Idag

...sov jag till 06.45.
...jobbar jag delat pass.
...ska jag köpa en försenad födelsedagspresent.
...har jag långkalsonger på mig.
...gjorde jag en cdonbeställning för 805kr.
...måste jag lägga mig tidigt.
...kommer jag inte lyckas lägga mig tidigt.

Inatt
...drömde jag att Peter Siepen var en ko/kanin som satt och betade i hörnet av vår stugtomt.

Cary Brothers

Blue Eyes

Out of order

-- Temporarily down for maintenance (of owner). --

Damien Rice

9 crimes

Hej Janne

Man blir ofta kallad olika namn när man jobbar, av kunder som uppenbarligen inte riktigt hör vad man heter. Jag svarar alltså Eniro 118118 Johan och hittills har jag fått heta bl.a. Jonas, Tomas, Juan, Sötnos och nu senast Janne. Såvida det inte är någon slags rinkebyslang för typ killen eller mannen.

Antal inlägg

Jag har länge haft en smärre besatthet av att få antalet inlägg på bloggen fler än antalet bilder. Ända sedan mina första bloggaredagar har antalet bilder legat skyskrapshöjder högre än antalet inlägg men vid något revolutionerande tillfälle slutade jag att publicera bildmassor och sedan dess har jämnvikten blivit allt bättre.

Nu har vågen bytt håll och inläggen är fler än bilderna. Nu försöker jag istället hålla antalet inlägg över det stigande antalet kommentarer. Ytterst spännande om jag lyckas spotta ur mig så många uppslag till inlägg.

Where would we land?

Remy Zero - Fair

Amerikaner

image215
www.boingboing.net

Språkkurs i skånska

Svenska - Skånska

Triangeln = Trianglen
Växeln = Växlen
Djurens vänner = Göran svenne

Terapiinlägg skrivet imorse

Nu är det jävla kö kö kö hela morgonen.
Jag försöker motivera mig själv med att det bara är idag jag jobbar hellång dag den här veckan. Och att jag är ledig helgen.
13, 22, 15, 3, 10, 2, 0 men ändå kötid på 10. Ni eniromänniskor vet vad jag menar. Nu gick det upp i 10 igen.

Mobilregistertrek?

Vad gör man när en kund ringer och söker en person som jag vet gått bort för några år sedan, men mobilen fortfarande finns kvar? Ska jag säga: Nu är det så att jag bott granne med den här personen och han finns inte längre i livet. (?)

Perfume Finale

Jag vet att det senaste inlägget angående parfymer fyllt kvoten för modeblogg mer än väl på länge, men här kommer en uppdatering med risk att välta hela den beska modebägaren.

Jag har alltså fortfarande inte köpt mig någon ny parfym för jag har helt enkelt inte kunnat bestämma mig. Jag var in på Zara härom dagen för att lukta lite på parfymen som hittills stått högst på listan, den jag skrev om i tidigare parfyminlägg. Den här gången tyckte jag alls inte att den var den bästa, knappt bra alls, så jag beslöt mig för att göra ett nytt försök på Kicks, den här gången med fröken Westman som excellent smakråd. Vi gick igenom alla flaskor som på ett eller annat vis såg attraktiva ut och kom fram till två finalister. Dessa två ligger nu på testpinnar i min bokhylla och hoppas att jag ska välja en av dem.

De tu är David Beckham - Intimately och Paris Hilton - Just Me Man och jag har väldigt svårt att bestämma mig för vilken jag tycker bäst om, särskilt som de skiljer sig en del från varandra. Hittills i omröstningen av smakråd jag låtit ge sin röst på den ena eller den andre står det 3-1 till Miss Hilton, där ettan på Beckham är min egen röst. Jag har alls inte bestämt mig att det är den jag ska köpa och jag vet inte om det är för att jag tycker den luktar bäst som gör att jag just nu lägger min röst på den, eller om det är för att jag vid tidigare parfymval haft den som finalist trillandes på målsnöret. Och vad ska jag välja efter? Om alla andra lägger sina röster på Just Me, borde jag då inte ta den som uppenbarligen gillas av fler, för parfym handlar ju väldigt mycket om intryck inte mest att jag själv ska tycka att jag luktar gott.

Ärade läsare, härmed utnämner jag eder till deltagare av juryn att lämna era röster, gärna med förklaring, så kanske jag slutligen kan få mig en ny parfym.


WZN XXX

Det stod att läsa i tidningen härom dagen att det finns ingen kontroll för hur/var de kommunanställda surfar på sina datorer. Något de istället borde oroa sig över är hur deras anställda kör bil. Varannan gång man i Sundsvall ser en dåre i farten ska ni se att det står Sundsvalls Kommun på bilens stjärt. Smiter före på parkeringar och i korsningar, kör för fort, nosar framförvarande bilar som redan kör för fort i baken. Blinkar inte, tränger sig före i rondeller för de har ju bråttom! Kanske lider de av samma storhetsvansinne som vissa eniroanställda (diveby.blogg.se).

När jag blir lite rikare ska jag köpa mig en bil som jag kan krocka sönder. Den ska jag köra lagligt utan att ta hänsyn till de som inte gör det. Tränger de sig in i rondeller ska de se att det allt kommer smälla fint i deras lite bättre bilar.

Subba till stada

Idag har jag inget att göra så jag funderar på att åka in till stan och se om jag kan hitta nåt onödigt att köpa bara för att jag har möjligheten till egen bil. Det är ju dock åter igen så trist att vandra själv på stan.. man bruka som bli klar så fort då. De flesta möjliga sällskapsdamerna och herrarna har flytt staden också, så det finns inte många möjliga att eventuellt stöta på. Det är Göteborg och Stockholm, det är London, Las Vegas, Uppsala och allt där emellan, men Sundsvall verkar vara fel stad att vara i för tillfället.

Lika roligt som det här inlägget har min morgon varit, så nu ska jag ta mig lite i kragen och bege mig. Auf Wiederschreiben.

Här är beviset

image212
wulffmorgenthaler.com

Enirointernet

Nu sitter jag på jobbet sista gången för den här veckan och skriver ett blogginlägg i WordPad eftersom Internet inte fungerar. Internet på det här stället verkar leva sitt egna liv.. när det skulle uppgraderas till 100Mbit dog 6st datorer och sedan dess är det ett eller annat fel minst en gång i veckan. Det är väl troligen barnsjukdomar men man tycker det borde fungera bättre när det är ett av de arbetsredskap vi använder.

Längre orkade jag inte skriva.. och till slut började Internet fungera.


Muppmedicin

På väg hem från simhallen nyss stötte jag på en reklamskylt för ett nytt läkemedel; Losec Mups... jag trodde inte det var möjligt, men det verkar börjar ta slut på läkemedelsnamn.

Kycklingfarmen Salmonella

Att döpa en rackethall till Sendraget, är inte det lite som att döpa ett sjukhus till Hjärtattacken?

Barn

image211
wulffmorgenthaler.com

Enirokö

Nu har jag jobbat i 2h3min och detta är första gången under den tiden som kön har upphört.
Kö på Eniro innebär inte att människor får höra "Just nu är det många som ringer...", kö på Eniro betyder att det hinner gå en signal innan vi svarar när kunden ringer. Kö på Eniro betyder således att alla operatörer är ständigt upptagna, vilket i sin tur betyder att så fort jag lägger på, eller kopplar iväg en kund kommer nästa fram automatiskt, utan en hundradels sekund till paus. När kön då till sist (förhoppningsvis) upphör, betyder det inte att jag får en paus mellan samtalen att skriva ett blogginlägg på, det betyder att det då går en sekund efter att jag lagt på tills nästa kund kommer. Förstå hur roligt det är att sitta på detta sätt hela morgonen.
(Medan jag skrivit detta har kön gått upp i 20.)


Wikners

När flera medlemmar ur familjen Wikner samlas brukar samtal och diskussioner alltid ta en särskild form för att sedan spåra ur på ett särskilt sätt. Så hände även igår kväll när jag följde med min mor och far till en av mina fastrar där min farmor och en annan faster redan var på besök.

Pappa börjar: Jo! för fan, jag såg ju han den lilla karln som bodde på 85an förr!
Faster 1:  Strumpan?!
Farmor: Vem då?
Faster 2: Vilken jävla Strumpan?
Pappa: Men du minns väl han som alltid gick barfota på 85an. Morsan hans satt ju på hemmet där uppe.
Farmor: Fru Palin?
Faster 2: Jahaa, vafan lever han än?!
Faster 1: Ja faan, han är ju inte såå gammal!
Faster 2: Var det inte han som gick och dränkte sig i sjön där uppe där Peppas bor?
Pappa: Neej nej nej nej nej.. det var ju han, vafan heter han...
Farmor: Var inte det yngsten av bröderna som bodde i gulhuset längst ner i Sisjöbacken?
Faster 1: Englunds?
Pappa: Nej, fan morsan inte Måsen, vad fan heter han....

... och så där håller de på tills varenda människa som levt i stan sedan 60-talet gåtts igenom.  Jag tror inte det finns en människa i Sundsvall som inte någon i min släkt känner. Tilläggas bör att samtliga personer har de mest mystiska smeknamn en människa kan komma på. Jag har markant förmildrat dem här. Jag väljer också att inte skildra urspårningen av hänsyn till eventuella känsliga läsare.


Grant's Lifestyle

Idag när jag klev på bussen slog det mig plötsligt; Try a different angle.
Precis som Grant's scotch whiskey i sin reklam uppmanar att göra, är det precis så min dagsdevis ska vara utformad. Hittills har det gjort sig uttryck i att jag satte mig på den andra sidan i bussen. (Jag kliver på bussen på första hållplatsen så den är i princip tom och jag sätter mig alltid på samma sida.) Jag tog också kolsyrat vatten från vattenautomaten på jobbet istället för vanligt vatten ur vattenautomaten.

Det blir stora förändringar idag, jag kan känna spänningen. Prova själva; Prova en annan vinkel.

Jävla pajas

Det är ofta sedan jag tog studenten som jag funderat på hur lite jag engagerar mig i olika företeelser, hur lite jag orkat engagera mig. Många gånger är det ett aktivt val av lathet som skapat ointresse, andra gånger är det en konsekvens av andra undvikanden.

Ibland känner jag att jag missar väldigt mycket pga. detta och ibland får jag för mig att jag missar mer än bara sådant som jag själv styr över.
Jag har bara mig själv att skylla. Nu ska det bli ändring.

Halloween

Eftersom 90% av alla bloggare verkar ha reflekterat över Halloween, tänkte så även jag ge min egen redovisning;

Jag jobbade till 19.30 på kvällen, kom hem och tänkte äta en pizza som fanns hemma. Så ringde det på dörren och utanför står fyra meterhöga monster och hotar mig med toapappersrullar om de inte får godis. Som tur var hade jag härom dagen fått en påse godis som jag hällde upp i en skål och bjöd ur. Ställde ifån mig skålen, lade pizzan i en påse, slängde ner Blackout, tog bilen till mormor och slapp fler ungar den kvällen.

Kinas fönster mot världen

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=711883
Jag säger bara en sak; Kineser kan, kineser vill och kineser törs.

Vintertid

Nu börjar det skymma. Klockan är 14.53.
Utomhus ser det fortfarande ljust ut för snön ligger kvar på marken, men inomhus blir det mörkare och mörkare för var minut. Nu måste man t.o.m. tända lampor och jag sitter här och har inte ens fått på mig ett par riktiga byxor för dagen. Det känns lagom deprimerande, min dag har just börjat och solen flyr redan över bergen mot Norge.

Det är mörkt, det är kallt, det är blåsigt, det är blaskigt. Hur ska jag orka med den här årstiden igen? Jag hann knappt märka att det var sommar utanför Eniroväggarna innan alla blad blåste bort och snön damp ner.

Jag börjar skarpt ogilla det här med vintertid. Skulle det på nåt sätt få mig att må bättre att det nästan är ljust när jag åker till jobbet på morgonen och det redan blivit mörkt när jag åker hem? Var finns logiken?

Helga vilodagen?

Idag är det söndag och jag har som vanligt inget att göra. Jag önskar att jag kunde känna den där känslan av att söndagar är dagen då man ska njuta av att bara vara hemma, slöa och inte göra något vettigt över huvud taget, att helga vilodagen. Men för mig är söndag inte söndag. För mig är söndag (i alla fall idag) en ledig dag mitt bland arbetsdagar och då vill jag hitta på något med vänner, ta mig för något projekt eller bara sysselsätta mig med något nyttigt, när jag för en gångs skull kan.

Jag har dock inget projekt som jag känner är värt att dra igång, när jag inte vet vad jag vill göra av min näst kommande tid. Jag kan heller inte komma på något nyttigt som skulle ge mig den tillfredställelse jag behöver. Det är inte heller roligt att åka till stan eller till Birsta och bara gå själv när det är vad jag gör oftare än går med någon vän eftersom jag mestadels är ledig när alla andra jobbar och pluggar eller för att mina vänner verkar fly Sundsvall en efter en, till Göteborg, Stockholm, Norge, USA...
Kanske måste jag också fly min kos... det återstår att se om det fortfarande är ett alternativ.

Mycket Väl Genomtänkt

Mycket smarta ord av en mycket optimistisk man;

Murphys första lag:
Om något kan gå snett kommer det att gå snett, och vid sämsta möjliga tillfälle.

Murphys andra lag:
Ingenting är lika lätt som det ser ut.

Murphys tredje lag:
Allting tar längre tid än du tror.

Murphys fjärde lag:
I all vetenskap kommer allt som kan gå snett att gå snett.

Murphys femte lag:
Om möjligheten finns att flera saker kan gå snett, kommer den som orsakar mest skada att faktiskt att gå snett.

Murphys sjätte lag:
Om någonting absolut inte kan gå snett, gör den det ändå.

Murphys sjunde lag:
Om du upptäcker att något kan gå snett på fyra olika sätt och vidtar åtgärder för att förebygga dessa, kommer ett femte sätt som du fullständigt oförberedd på omedelbart att dyka upp.

Murphys åttonde lag:
Om du låter allt gå sin gilla gång, kommer det att gå från dåligt till sämre.

Murphys nionde lag:
Om allting ser ut att gå bra har du uppenbarligen missat nåt.

Murphys tionde lag:
Naturen står alltid på det glömda misstagets sida.

Murphys elfte lag:
Det är omöjligt att göra något idiotsäkert eftersom idioter är så genialiska.

 

Den sista vet jag inte riktigt hur jag tycker passar in i sammanhanget.. det kanske bara var ett slaganfall på äldre dagar.


På linjen

image210

Hujedamig

Kund: Ett företag som heter Bankeryd Maskin
Jag: Jag antar att det ligger i Bankeryd då?
Kund: Njaa.. kring Jönköping tror jag.. 036..
Jag: Okej, Bankeryd går under 036 men jag hittar inget på det namnet, vad är det för slags företag?
Kund: Ja, alltså de tillverkar maskiner åt livsmedelsföretag.. bandsågar och sånt..
Jag: Okej, jag har en rubrik på Gula Sidorna som heter Livsmedelsindustrimaskiner och där under står ett företag som heter Bageriteknik Bankeryd, så den måste det ju vara.
Kund: Mjaa.. hmm...
Jag: De tillverkar ju sådana maskiner, ligger i 036-området och heter något med Bankeryd. Det borde ju vara rätt.
Kund: Mjaa... jag kan ju ta numret i alla fall så kan jag höra.. annars kanske de vet vart jag ska ringa.

Ja, vad säger man... kunden har alltid rätt?

Lilla Håvetet

Då fick man det alltså bekräftat. Var det är man jobbar. Chefen gick just förbi med horn, mantel och en högaffel.


Fredag

Förvänta er ett uttalande från Regeringskansliet inom kort.

Idag har jag:
-
delat arbetspass
- fruktansvärt ont i nacken
- en banan jag fick av Linda
- en smärre ångest över något jag inte vet vad det är
- en finne i nacken
- inga långkalsonger fast det skulle behövas
- sett en riktigt usel särskrivning; Kungs ladugården. Way to go enirotekniker.
- ...

(Nej kära kund, jag är inte efterbliven; "Hej, jag behöver numret till ett företag som gör datorer som heter PACKARD BELL... och någon där som är duktig på när datorer går sönder").

Wino II

Live from the MTV EMA in munich

Well... där fick man det bekräftat. Ställa henne på scenen och låta henne sjunga också. Vilken kanonidé! Var det bara jag eller var det någon överhuvudtaget som hörde en konsonant i hennes sång? ...och wino, jag tror inte det satt någon uppe i taket där du tittade... däremot tror jag ingen missade att det kliade i din näsa. Nu kan alla i alla fall sluta klandra Britneys vma-framträdande, för dessa höftrörelser skulle få min reumatiserade mormor att se ut som Nicole Sherzinger i jämförelse.

Det är tur för henne att hon kan sina låtar så väl och är en så pass bra sångerska att hon iallafall kan sjunga rätt melodi i vilket tillstånd som helst.

Wino

Live from the MTV EMA in munich

Hur stoned får man vara? Amy Winehouse vinner kategorin Artists Choice, utsedd av sina övriga artistkollegor. Hon ser lika glad ut som när Tiina Rosenberg ser en man, går upp på scenen till publikens jubel. Försöker börja tala, men när publiken inte slutar skrika ser hon mer och mer irriterad och sur ut, tar sedan priset och går av scenen. Man får nästan hoppas att hon gick på något.

Drömövernattning

Som jag skrivit tidigare drömmer jag ofta mystiska saker. Det händer väldigt ofta men det är sällan jag kommer ihåg drömmarna, det är ibland när jag får en déjà vu-känsla över något som jag kommer på att jag drömt det. Själva handlingen i sig är inte alltid så konstig, det är mest sammansättningen av handlingar... eller frånvaron av sammansättning mellan dem.

Häromdagen kan jag inte ha sovit särskilt djupt för när jag vaknade kom jag ihåg att jag drömt en hel del, men som så ofta var det flyktiga tankar så jag kunde alls inte komma på vad det var jag drömt. Allt efter att förmiddagen gick kom jag på fler och fler saker utan att gå och tänka på dem alls. När jag skalade ett ägg tex. ploppade det upp att jag skalat ägg i drömmen. Fler saker som uppenbarade sig var att jag åt piroger och sedan ställde in de kvarvarande i frysen samt att jag sms:ade en vän och senare sov över hos densamme. Ibland när jag är vaken blir jag tom. förvirrad om något verkligen hänt eller om jag bara drömt det.

Varför kan inte min hjärna tänka på viktiga saker som svält, översvämningar och världsfred när jag sover så jag någon dag kan vakna som buddha? Istället för att tänka på oviktiga saker som allt för stor del av den vakna tiden redan går åt till.

RSS 2.0