2008.04.30

image305
Idag gratulerar vi H.M. Konungen!
Hurra!

Ikeanytt

dn.se
Inte är väl japaner dummare än resten av världen?
I 36 andra länder lyckas man enbart med hjälp av illustrationer.

En första gång för allt

Det finns många vandringssagor här på eniro om namn uppfattade fel när kunder med breda dialekter ringer och är svåra att förstå. Djurens vänner som blev Göran Svenne, Kaminhörnan som blev Kaninhönan, Johnny som blev Ponny. Den senare hör dock till en egen kategori.

...men idag var första gången jag inte förstod vad en norrlänning sade pga. dialekten.


När fåglarna tystnar

Igår tror jag fåglarna gjorde revolt mot världen. När jag gick ut till bilen igår kväll satt en liten sädersärla och hoppade runt på huvarna och taken på bilarna, satt på sidospeglarna och gjorde utfall mot sidorutorna för att försöka flyga in i bilen (ca. 10ggr) men tyvärr, eller som tur var, var rutorna uppvevade.

Senare när jag åkte på en skogsväg låg tre änder mitt i gatan och vägrade flytta på sig. När jag använde signalhorn på dem, reste de sig och gick sakta av vägen ner i diket. Det var då tur att inte Frida var med på bilfärden, då hade hon nog aldrig vågat sig ut på ett duvtorg igen.


Duktiga Aftonbladet

Det var någon som kommenterade på Nattis blogg om att Aftonbladet minsann var duktiga i sina publikationer på hemsidan. Här har vi ett exempel:

Artikeln: Rubriken till artikeln:

Avocadopäron

Igår upptäckte jag att jag var ledig idag, det var väldigt trevligt. Samtidigt upptäckte jag dock att jag nu inte är ledig förrän nästa tisdag. För att fira den lediga dagen ska jag åka på affär'n och köpa räkor och gräddfil, sedan göra toast ikväll med dessa plus avocado. Det ni intresseklubben. Så här mycket har jag att skriva om en måndag.

Hälsning från NE: Avocado eller avokado kallas också avokadopäron och alligatorpäron.

Isis Gee

Jag såg just Inför Eurovision Song Contest och jag har inte tänkt att kommentera programmen här, inte i nuläget i alla fall, men jag måste bara ställa en allmän fråga till er andra som såg sista bidraget och Järvhedens kommentar. Var det bara jag som tyckte polskan var ful som stryk? En operationsbordshäxa som gått på spray tanning två gånger för mycket och tror hon är Mariah Carey? Äckligt. Och hur taget är inte hennes namn?P.S: Buljongvattnet var ett skämt. I alla fall hur vi tillagade och drack det. Kjell satt egentligen bara och tittade på. Och varför är för att det är gott. Som soppa med bara två ingredienser. Try it.

Hur man dricker buljong

Eftersom Frida äntligen kommenterade buljongdrickandet i det tidigare inlägget kan jag nu förtydliga; Jag gick hem till Nathalie där vi lade en buljongtärning i en stor tallrik med kallt vatten. Sedan väntade vi tills den lösts upp, så ställde vi tallriken på golvet där vi sedan satt alla tre, jag, Nattis och Kjell och lapade i oss vattnet.

Vilken heldag

Nu har jag suttit här från att kunderna säger God morgon tills att de säger God kväll. Nu är det dags att gå hem.

Superego

Mitt hårvax är helt slut. Det tog helt slut i måndags varpå jag skulle köpa nytt efter jobbet samma dag. Jag åkte in till stan och kollade runt hos alla de centrala frisörerna jag kunde komma på eftersom min frisör ligger lite avsides. (Typ 5 kvarter från centrum.) Den fanns inte någonstans, inte ens rätt serie fanns någonstans. Så jag vandrade de fem kvarteren upp till min frisör men där var just bara det vaxet slut. Då gav jag upp och gick till Nathalie där vi drack buljong med Kjell.

Jag insåg sedan att jag behövde ha något att kladda i håret och gick ner för att hitta någon annat liknande vax hos Sax o Kam i stan. Tjejen som hjälpte till var den trevligaste "expedit" jag träffat på och hon gav mig en provburk av ett vax från "en ny hårstylingsserie för män". (Det är ju viktigt att det inte är något fjolligt.) Det sög. Jag förstår inte hur det kan säljas som vax. Det borde snarare kallas "smörja som avdunstar till ingenting när du tar det ur burken".

Idag var jag till min frisör igen för att kolla om de fått in något men det var fortfarande slut. Jag skulle få ett samtal när de fick en leverens. När jag vandrat ner de fem kvarteren på stan ringer telefonen och posten hade just lämnat leverensen, så nu åkte jag extra tidigt till jobbet för att plocka upp en tub Goldwell Superego.

Hoppas intresseklubben antecknar. Vill man vara fin får man lida pin.

Södermalmssödermalm

image302
En stor eloge till de fantasifulla namngivarna av Trollhättans innerområden.

Morgonstund har...

Tidig på jobbet. Så tidig att ytterdörren fortfarande var låst med nyckel och kod som den är över nattimmarna. Pappa offrade sig att åka en timme tidigare till jobbet för att skjutsa mig så jag skulle slippa ta den enda möjliga bussen tillgänglig, den första bussen för dagen som skulle tvinga upp mig ur sängen kl 04.45. Det är kallt och jag är trött. Men jag fick i alla fall en bra plats.

YourOne 2008

Fansiten esctoday.com håller en poll bland sina medlemmar om vilken låt som är den största favoriten bland årets alla bidrag i semi 1, semi 2 samt av alla 43 länder. Hittills har dryga 2000 personer röstat och så här på releasedagen av Charlottes nya album kan det här vara roligt för henne att se:


Mina badbyxor

Jag har köpt ett par badbyxor. Närmare bestämt beställt ett par badbyxor från ett företag i St Louis i USA. Jag hittar aldrig några bra badbyxor, därför drog jag tidigare i vår igång ett projekt som gick ut på att kolla igenom alla hemsidor jag kunde hitta tills jag hittat ett par badbyxor jag tyckte om och ännu viktigare; som fanns i en bra storlek. Jag hittade till sist ett par jag gillade och som verkade finnas i rätt storlek, jag kollade på dem på hemsidan i flera veckor innan jag slutligen bestämde mig för att chansa och beställa dem.

Så fick jag vänta i två veckor innan de kom och jag fick prova dem. Storleken var helt rätt, de satt bra upptill och runt, men benen var gjorda som om man haft dubbelt så grova ben som jag. Nu är väl inte jag den som har särskilt grova ben, men jag kan inte föreställa mig en människa med de proportionerna mellan midjemåttet och bengrovheten. Så nu velar jag mellan alternativen att skicka tillbaka hela paketet till St Louis och betala ytterligare en tullavgift på en tredjedel av hela köpesumman eller om jag ska försöka komma på ett sätt att sy in dem, vilket jag inte ens vet om det är möjligt att göra med ett shortsben. Är det möjligt?

Plaggiat II

life.ru
Ukraina säger: Hej vi vill också vara Charlotte Perrelli.
Det är tur att de gör det så mycket sämre hur mycket klänningen än må kosta.

Syner

Ribba skrev om att se i syner. Idag mötte jag Sakis Rouvas när jag gick till bussen. Exakt så här så han ut:

Glad jorddag!

Idag är det Earth Day informerar Google. Kalendern börjar bli fullsmockad av olika hedersdagar av allt från det kvinnliga könet till världsboksdagen som infaller imorgon.

Jag bläddrar igenom min almanacka där någon ansett det viktigt att nämna alla länders nationaldagar och flera andra mystiska festligheter. Tex. är det Europadagen den 9/5, Nationalparkernas dag den 24/5 och den 5/6 är det både Världsmiljödagen och Danmarks grundlagsdag. Den 9/6 firar vi Ålands självstyrelsedag och den 21/6 både sommarsolståndet samt Grönlands nationaldag. Jag hoppas ingen alkoholist har min almanacka, det är inte svårt att hitta anledningar till att fira. Livet är en fest!

Färdigblaskat

Hej jag heter Johan, jag har inte läst Aftonbladet på flera dagar.
En eloge till mig som svensk medborgare som inte ens sett åt en löpsedel av skvallerblaskan. Jag har på sistone inte läst många tidningar över huvud taget, och skönt känns det att slippa våndas över vår värld några dagar. Men jag försöker hålla mig till seriösa tidningar med relevanta artiklar och korrekt fakta, som inte har perezhilton.com som en av sina huvudkällor.

Det finns alternativ:
svd.se dn.se tom. expressen.se är vettigare.

Johan Himalayariddare Molnförste

Roger och Titti pratade imorse på Morgon Zoo om annorlunda barnnamn och läste upp ett mail de fått in från en kvinna vars vän döpt sin dotter till Liv Lina. Det finns ju väldigt många egendomliga namn på småttingarna idag men det har var ju något nytt när det för en gång skull innehöll ironi (får man ju hoppas). Det låter ju i alla fall vettigare än Månfare, Sky och Nova. Och alla rosa-fluff-namn som Ängla och Tindra man hört sig mätt på i snart ett decennium. Känns de inte väldigt Tilde de Paula?

Igår såg jag en barnvagn på stan med namnskylten Lava. Det fick mig att tänka på ett hemskt informationsföredrag om organisationen Lava i Sthlm för unga skapande människor att nyttja i deras kreativa utvecklig, Lotta du vet vad jag menar, innan jag kategoriserade in det bland rosa-fluff-namnen.

Det är fint att föräldrar vill vara fantasifulla och ge sina barn speciella namn, men personligen skulle jag alla-grässtrån-i-världen många gånger hellre döpa mitt barn till tex. Barbro än tex. Tindra.

Mängder

Nu har jag just bläddrat igenom 1001 fonter. Som att ha pratat med 500 pers på telefon idag inte vore nog. Nu blir det nog en tupplur.

Det är vår

Nu är det alltså vår. Det känns omöjligt att det skulle kunna komma mer snö nu. Så jag har äntligen fixat till i rummet där jag nu sitter. Allt är städat och dammtorkat, gardinerna är bytta och det gamla bordet har flyttats och bytts ut mot det nya jag köpt. Nu fattas bara lite täckande vit färg på väggen där dataskärm och bord stått och skavt i två år. Och ett träd i en svart kruka. Det fixar vi.

Dagens upptäckt

Det finns en by i Västra Götaland som heter Egypten.

Jag har ett liv

Imorse när jag kom hit var rummet släckt och jag var helt ensam. Nu sitter jag här och lyset är tänt men alla i rummet har gått hem. Först in, sist ut. Tänk om vi haft en stämpelklocka.


mer enirologik:
Restaurang Italia i Kalmar - Specialitet; Grekiskt, grillat, grillspett.

Folioballong

Nästan ett halvt dygn senare sitter jag nu och väntar på att sista timmen ska snigla förbi så jag får åka hem. Idag har det firats födelsedag på jobbet så i ett litet foliepaket i kylen på övervåningen väntar en bit smörgåstårta som ska bli min middag.

Min kära mor kommer och hämtar mig med bil om tre kvart så nu ska jag försöka få tiden att mystiskt försvinna genom att spela mitt favoritspel Falling Sand. Idag är det fredag! Ät något gott!


Vatten som renar

Jag brukar alltid dricka helt vanligt kranvatten som gått genom vattenmaskinen när jag är på jobbet. Om man vill ha finns det olika smaker på vattnet och man kan få det kolsyrat. Idag stod en kvinna och tog kolsyrat vatten ur maskinen och jag tyckte det forsade så fint ner i muggen, till skillnad från den fjuttiga lilla strålen av eau naturell, så jag tog också kolsyrat. Jag tog en klunk och det sprudlade i munnen och upp genom hela huvudet ut genom hjässan. Nu står vattnet här och bubblar och låter svagt som en sån där ful liten porlande luftfuktare som man på åttiotalet trodde hela husen i framtiden skulle bestå av.

Tänk så trevligt man kan ha det på jobbet.

Morgonpasset

Här sitter jag och väntar på att mitt 11h-pass ska börja. Nästan 27h har jag tagit på mig extra den här månaden och början på nästa. Ni som jobbar här vet hur mycket det är, och att det inte är en timme extra varje dag utspritt på 27 dagar. Om det ändå vore så enkelt. Nej, idag sitter jag här till kl.18 och 11h väntar mig både torsdag och fredag nästa vecka, men det blir det värt. Morgonens stora fråga är; ska jag byta stol eller inte?

PS. Nu ligger musen stilla men pekaren åker sakta av sig själv längst upp i vänstra hörnet. Det kallas eniromus.

Lekarhuset Heutorget

På bussen idag kom jag helt apropå hallontårta att tänka på tvprogram och insåg att jag aldrig ser på tv nu för tiden. Trots att det går bra serier och bra filmer får jag aldrig ro nog att sätta mig i soffan och bara titta. Det har börjat kännas som när jag ska läsa en bok, som slöseri på tid. Jag tror det är någon störning i min hjärna som får mig att känna mig isolerad från omvärlden och som att jag missar något så fort jag är borta från någon slags kommunikativ funktion, närmare än så tänker gå in på min störning.

Idag såg jag vårens första blomma från bussen! Det börjar äntligen bli vår, törs jag säga en andra gång det här året.


Ovan molnen

Idag är himlen blå, i veckan skiner solen. Till helgen är det dags, då ska min gardin bölja lätt för solen som strömmar.

Enirologik

Kund: Hamsås... som hamburgare med sås, fast utan burgarn.

Litchi

Nathalie har skrivit om sin nya favoritdryngk, en slags saft man blandar av ett lychee-koncentrat från Lidl. Vi har chansat på att namnet uttalas precis som det stavas. Idag köpte jag en ny Loka; "Loka Likes Asia" med smak av hallon och litchi med bilder på båda bären där litchi är samma frukt/bär som lychee. Heter det alltså litchi? Finns det någon människa som vet?


Om vi grävde ett hål genom jorden

...här i Sundsvall, skulle vi komma ut här:
image297
Bara så ni vet!

Falling Sand

Jag har hittat ett nytt tidsfördriv! Som Bubble Shooter fast ännu mer meningslöst och underhållande. Falling Sand heter det.

I en svart ruta faller fyra strimmor av "sand" nedåt och ut genom rutan i nederkant. Man har olika verktyg i form av tex. betong som man kan rita ut och fånga upp sanden så den måste rinna en annan väg. Man kan blanda sanden, fånga sanden i stora behållare eller låta den rinna runt i komplexa mönster. Ytterligare finns verktyg som eld, med vilken man kan bränna upp den ena sanden som egentligen är olja. Med vektyget Grow växer en grön matta av alger snabbt fram och täcker all del av den sand som egentligen är vatten. Algerna kan man sedan elda upp. Vill man elda större och värre kan man spä på branden med krut, napalm, metangas, nitroglycerin eller C-4.

I spelet får man inga poäng och det går inte på tid. Det är bara perfekt tidsfördriv. Sidan heter www.bored.com

Lystra till ett enkelt kall

Ibland funderar jag på hur människor fungerar egentligen. Hur stor del av hjärnan använder man? För många verkar inte använda den nästan alls och det stör mig fruktansvärt. Jag tänker inte dra något exempel här men jag har många, tro mig jag pratar med ca 400 människor på en dag.

Min lilla rara önskan är blott att alla kanske kan tänka till lite extra över sin omvärld, hur de bidrar med något gott till den och hur de bidrar med motsatsen. Det senare är totalt onödigt om det kommer till att dra ner stämningen och sinnelaget för andra människor, säkert helt oskyldiga till din ilska eller din bitterhet.

En mycket smart kvinna sade till mig en gång att vi alla idag är den bittra generationen. Ungdomar såväl som pensionärer. Alla hatar vi varandra. Så jag ber er, var lite snälla och onödigt trevliga era sura små satar. Det är sällan offret för ditt sinnelag som är orsaken till det.

Språkpolis

1. Det finns inget som heter:
Våran, vårat, eran, erat. Det heter vår, vårt, er och ert, mycket lättare.

2. Det finns heller inget som heter:
Vart i bemärkelsen blev. Vart är enbart ett frågeord för en förflyttning i form av riktning. "Vart är du på väg?", "Vart har du flyttat?"

3. Annars heter det:
Alltid var när det är en fråga om befintlighet. "Var är du?", "Var bor du?"

4. De används enbart:
I samma bruk som vi medan dem används i samma bruk som oss. Byt ut orden vid osäkerhet så blir det uppenbart.
Exempel:
Fel: "Hon såg de när dem åkte till skolan" - "Hon såg vi när oss åkte till skolan"
Rätt: "Hon såg dem när de åkte till skolan" - "Hon såg oss när vi åkte till skolan"

Nu har vi rett ut det också.

Inget urval

Om palestinska föreningen i Malmö blir utsatt för vandalism till imorgon, är det mitt fel att förövarna hittade rätt.

Stockholmsarenan

svd.se/sportnyheter
Är det inte helt fantastiskt?
image297

Här kommer det

Jag har i mitt språkfascistiska liv upptäckt två typer av särskrivningar. De ord man på något sätt kan, om ändock ovilligt, förstå är svåra att hålla koll på, och de man för allt i världen inte kan förstå hur man särskriver. Exempel:

Ord som man på någon nivå kan förstå att man skriver som på engelska:
Fågel bur
Snö täcke
Lamp knapp

Ord som man inte alls förstår hur någon särskriver:
Morgon opigga
Alspåns rökt
Emil skinka

Ord som uppenbart (i alla fall för mig) sitter ihop kan jag inte förstå hur man särskriver. I vissa sammanhang tar jag dem som slarvfel, men när de ingår i ett produktnamn blir man smått fundersam.

Är man osäker har jag tidigare citerat myndigheternas skrivregler från regeringens hemsida som finns att läsa här.
Kom annars ihåg tipset: SKRIV HELLRE IHOP ÄN ISÄR OM DU ÄR OSÄKER.

Sär skrivningar

Jag har försökt författa ett inlägg om två typer av särskrivningar som jag fick en tanke om. Såna man kan förstå och såna man inte alls kan förstå. Men nu kommer jag inte alls på några exempel på såna man kan förstå, så kanske motvisade jag mig själv på en gång.

Discipline now loading

Här kommer man hem klockan 23.00 och är tyst som en mus för lägenheten är mörk och föräldrarna har gått och lagt sig. Tror man, tills man ser att sovrumsdörren är öppen och de inte kommit hem från kafferepet hos faster än. Vad betyder det när man börjar komma hem före sina föräldrar på kvällen?

Om 36 dagar åker jag till Serbien i sju dagar. Sedan kommer jag hem i 22 dagar och åker sen på tågluff runt Europa i en månad. Luv, luv, luv, luv, luv.

Snart går jag ut med blåslampan

Jag hade stora planer på att förändra detta rum jag sitter i med datorn. Jag köpte en ny skärm, tittade ut ett nytt bord för den att stå på, jag köpte nya gardiner och rensade ur rummet från onödigheter. Utomhus var det grönt, soligt och varmt nog att gå utan halsduk med uppknäppt jacka. Sedan kom snön.

Nu står skärmen här på det gamla bordet, gardinerna ligger på en hylla och bråtet samlar ihop sig igen. Ute är det vitt, kallt och blåsigt. Det finns inget som mer får en att tappa lusten med allt. Nu får det vara nog på eländet.

Märkt

Jag tycker inte om de små stämplarna man får på armen när man går ut, jag känner mig som ett stycke märkt kött. När jag kommer hem brukar jag alltid försöka gno bort dem med största möda, men igår kväll orkade jag inte utan tänkte ta det nu på morgonen istället. I natt har jag tydligen sovit på min arm, så nu har jag en stämpel på armen och en på bröstet.

Godmorgon intresseklubben.

Ajpodd Tatsch

Nu har så även jag fallit på repet och blivit sugen på att köpa en iPod Touch. Jag blev sugen redan när Nattis var i USA och erbjöd sig att köpa en åt mig, men då var jag för velig och det blev inte av. Jag har hittills varit nöjd med min lilla Nano, men jag drar mig lite för att åka ut och resa i en månad i sommar med 2GB musik. Då kommer jag bli leds på musiken snabbare än sällskapet. Att man sedan får gravera in valfri text på baksidan om man beställer från Apple Store gör ju inte saken sämre.

Brunettjohan

Här sitter jag på jobbet och äter ett vitt päron som smakar likör.

Läste i Metro imose att man ska vara försiktig med att blogga för tydligen kan man blogga ihjäl sig. Två personer i USA (var annars) hade bloggat så intensivt att de fick en hjärtinfarkt och dog av stressen och pressen. Det stod också om blondinbella som bloggat sig in i väggen och hamnade på sjukhus när hon svimmat av pressen då bloggen blev aktiebolag, samtidigt som hon skulle börja i tvåan på gymnasiet.

Det är tur man ligger på plats 1967 på bloggtoppen.

Inglish

När man plötsligt behöver prata engelska på jobbet faller kunskapen ner till noll, man kan knappt tro sina öron hur man låter när man försöker prata. Jag antar (och hoppas) att det är för att man blir förvirrad när man tar så många samtal och det plötsligt kommer en kund på engelska, och när man måste skriva på ett språk och prata på ett annat. Det brukar låta ungefär:

Kund: Hi! Can I have the number to Arlanda airport please?
Jag: Arlanda airport? (På svenska för att safe:a)
Kund: Yes please
Jag: Åkej, do jo wånt de information namber, de... main namber or...
Kund: I want to speak to someone at the information desk, please.
Jag: Åkej, dätt is de.. information namber denn. Do jo wånt me to connect jo... trou?
Kund: Yes please! Thank you very much!
Jag: Täänk jo.

Sedan sitter man och skäms efteråt och är glad över att man inte behövt berätta att man läst engelska i tio år. Det är ingen överdrift, jag suger verkligen på engelska på jobbet. Men tydligen händer det fler än mig.

Dagens upptäckt

Säger man 070 tillräckligt fort och gärna med utländsk brytning, låter det som man säger "National" [Na'chonal].

Spana

Nu sitter jag på eniro.se/spanaren och kollar vad folk söker på. Det är väldigt intressant emellanåt.

- Skrattmås skrämmabort
- nu kan du kolla vad grannens hus gick för
- packa bilen rätt
- chipmärka barn

tillägg
- smaskus von makaronus
- bring dog into lisboa
- netherlands ambassad
- simmselskap

Sköna april


1. Min genväg på lördag. 2. Min genväg på onsdag

Success

Jag har alltså registrerat mig på bloggtoppen för att göra karriär som den tredje brodern Schulman och tjäna storkovan som Blondinbella. Jag känner dock ingen stark övertygelse om min framgång när jag ständigt efterföljs i listan av "Ridsportfetischism-bloggen".

Google Street View

Google har tydligen utvecklat sitt Google Earth-koncept lite med dels Google Sky där man får se rymden med bilder som Hubble och andra teleskop tagit, men också med något som kallas Google Street View. Google har alltså satt ut en van som kör runt på alla gator i de större amerikanska städerna och fotograferar hur byggnaderna ser ut längs vägarna.

Det har inte undgått bloggare och nu inte heller tidningar som snappat upp att det oundvikligen fotograferas knäppa saker längs vägarna. Här är The Times topplista: technology.timesonline.co.uk

Väldigt roligt tidsfördriv att kolla runt i städerna för övrigt.

Ät inte snö som blivit gul

Ingen verkar vara glad över den snö som föll i natt. Traktorförarna som plogar vägarna verkar vara förbannade för att de hunnit putsa sina traktorer skinande blanka och ställt undan dem i garaget men nu måste ta ut dem i skitvädret igen. För det är inte nådigt hur de plogat och kört över gräsmattor och lerjordar i sann pansarvagnsanda.

Busschauffören verkade också sur imorse, men det är ju i och för sig inget revolutionerande. Folk i allmänhet på telefon verkar lite mer nedtonade än vanligt, tom. norrlänningarna. Snön har uppenbarligen helt tappat kollen på när den ska falla för att göra folk glada.

En svensk och jag

På bussen imorse satt jag och läste en Metro när en man satte sig bredvid mig. Jag såg i ögonvrån att han kikade på tidningen emellanåt när jag läste så när jag var klar vek jag ihop den och höll fram den frågande mot honom. Han stirrade förskräckt på tidningen, mimade nej nej och skakade snabbt på huvudet innan han vände tillbaka blicken framåt.

Ibland krävs det ingen stor ansträngning från en själv för att man ska känna sig som Moder Teresa.

Jävla Bore

Hur deprimerande är det inte när marken för två dagar sedan bestod av blott gräs och asfalt och människor sopade bort gruset från gatorna, när man idag drar upp persiennerna för att mötas av en decimeter snö.

40 dagar kvar. Bara 40 dagar.

Nygammalt

Nu ska man inte bara behöva undvika Rongedal på radion utan också Jason Mrazs sämre version av en sedan länge uttjatad låt. Plus ännu mer massproducerad gammal skåpmat av Timbaland. Det börjar bli nog nu. Det finns snart inte tillräckligt med kanaler att byta mellan.

Spanaren

Jag har hittat ett nytt nöje! På eniro.se/spanaren ser man de senaste 10 sökningarna som gjorts på eniro.se's webbsök. Det har jag nu suttit och uppdaterat och roat mig med i 20 minuter. Väldigt bra tidsfördriv.


Dagens Idol


Brandi Carlile
"technically wrong but emotionally right."

Det är när man hör en sån här låt som hoppet tänds att det fortfarande finns musik kvar att skriva.

Mix vs. Rix

Saker som gör Mix bättre än Rix:

- Mix spelar "gamla" låtar.
- Mix börjar inte om på samma spellista efter två timmar.
- På Mix bryts inte låtarna ständigt av störningar.
- Mix har inte lika äckligt sliskiga programledare.
- Mix har en lokalpratare mitt på dagen. (Att han suger är en annan sak.)
- Mix spelar inte Rongedal.
- Mix har inte Fylking.

Vårfräsch på en kvart!

aftonbladet.se/skönhet

1. Ta en sunkig mug shot-bild.
2. Sminka dig.
3. Sätt dig i ljuset, slå på fläkten och le. Fota.
4. Avsluta med lite retuschering.

Klart!

Bra för lungan

På hemsidan finns också information om hur dagens väder har varit i Belgrad. Inte bara temperaturen utan också vindhastighet och luftfuktighet. Sedan får man också veta att:

image292

...att den biometeorologiska prognosen varit bra för såväl lungor och hjärta som skelett. Bra att veta.

Knez Mihailova

Jag sitter och läser om shoppingen i Belgrad på serbiska turistbyråns hemsida. Väldigt spännande vad de skriver om shoppingstreetan Knez Mihailova:

"The Knez Mihailova street pedestrian area, from Republic Square to Kalemegdan, is the centre of Belgrade in terms of shopping and in all other respects. If you have not spent at least half a day there walking and shopping, no one will believe that you have even been to Belgrade! Knez Mihailova street is also a round-the-clock fashion show, put on by those most talented amateur models, the women of Belgrade. After you have taken a walk and checked out what everyone is wearing and how, get your credit card ready or, even better, cash, and treat yourself."

Vad åsyftar de egentligen att man ska treata sig med?


Hyss

Vad är det egentligen för fel på radiopratare i den kommersiella radion? Så snart en låt kommit till sista refrängen börjar de bröla med i texten, sedan skratta och prata bort hela slutet. Kanske jag ska börja skratta och snacka massa skit när jag kopplar mina kunder.

86cmx71cm

Då var det kirrat. Bara att vänta och se om allt gick rätt till.

Jag passade på att hämta ut min tavla som jag lämnat in på inramning som nu var klar. Den fungerade också mycket bra som stort luftmotstånd. Jag tror inte min högra biceps arbetat så mycket sedan skolidrotten för 2,5 år sedan.
Många nyfikna vände på huvudet; Titta, där är en stor tavla ute och går med en kille.

Risky business

Idag ska jag på banken och göra ett nytt försök att överföra pengar till människorna som hyr ut lägenheten i Belgrad vi ska hyra. Nu har jag alla uppgifter som ska behövas så det blir spännande att se om pengarna hamnar rätt... och nästan ännu mer spännande att se om det verkligen finns en lägenhet åt oss när vi kommer ner i maj.

Det är dock en risk man får ta. När fyra pers letat i två månaders tid efter ett hotellrum, en lägenhet eller ett rum på ett vandrarhem och har mailat hundratals mail och ringt tjugotal samtal men varje gång blivit upplysta om att det inte finns ett enda boende ledigt i hela stan, tar man vad helst man kan tänkas hitta när varje person redan lagt ut ett antal pengar på resan.

Nåväl, önska oss lycka till.

Utsikt

Ni har väl inte missat att jag varit ute med fallskärmen igen?
kartor.eniro.se/utsikt

Tiominuterenkvart

Nathalie ringer och försöker beställa pizza:

Pizzerian: Kermit
Nathalie: Hej Kermit!

Sedan gick det bara utför.

Femte april

Snart är det dags. Snart är det dags för mig att skynda mig hem, äta och sedan skynda tillbaka. Jag hoppas på att vädret är glatt idag och att solen och värmen ler. Jag kan dock inte avgöra huruvida det stämmer, för allt jag ser av omvärlden från min stol är en vit himmel genom  takfönster med någon slags armeringsgaller på.

Nu ska jag plocka ihop mina saker och börja logga ut, sedan bege mig ut för att göra en bedömning av världens situation. Ha en bra dag!

Uppdatering

Tänkte jag skulle hjälpa svenska folket att uppdatera sina egna register lite.

Sveriges tv och radio = Radiotjänst
Televerket = Finns ej längre. Du menar säkert Telia
Sparbanken = Swedbank
Trafiksäkerhetsverket = Vägverket

Taxametrofobia

Jo det där med taxi. Det är inte det att jag är rädd för att bli bortrövad eller molesterad. Det är de otroligt lynniga taxametrarna som skrämmer mig. Ena sekunden står de på 60kr, sedan blinkar man och så är de uppe i 140kr. Eller så trycker chauffören på stopp när man är framme och då ploppar det till ytterligare 50kr på summan.

Igår gick det dock bra. Jag hade koll på taxametern hela resan, utom en kort stund när den hoppade från 89kr till 104kr. Chauffören var trevlig och berättade att han varit på sin första hockeymatch i Eon Arena igår. Jag sade att jag aldrig varit där och tänkte att jag nog aldrig kommer att åka dit. Han verkade tänka detsamma. Om sig själv alltså. Och kanske om mig.

Imorgon jobbar jag

Jag missade bussen och åkte taxi hem!
Ni som känner mig vet att det är en av mina största farhågor. God natt!

Glory, glory!

Tidigare idag upptäckte jag vilken fantastisk bra hemsida Pressbyrån har. Den kunde hjälpa mig med precis det jag ville veta, dvs. om en särskild tidning fanns att köpa och i vilken butik den närmast fanns att köpa. Den visade även vilket nummer av tidningen som just nu var aktuellt och vilket datum nästa nummer beräknas komma in. Tänk om alla hemsidor kunde vara lika tillgodoseende, vilken utopi vi skulle leva i.

Testa själv: www.pressbyran.se


Nytt koncept?

Jag läser lite bloggar. Tänkte prova på att bli en mainstreambloggare.

Hej tebax igeen :-)
rasten är slut nu..... back to work.
idag är det fredaag WOHO! värsta fetparty ska d bli asså fatta!!!! synd bara att nattizz jobba ikväll. kommer sakna dig gummaaan!!!! .........men fan va vi ska ha skoj! watch out sundsvall here i comes! PUZZ!!!!!!!

Zlatan 29,90kr

Vi var på slutrea på Bokia efter banken idag. Det var halva priset på realappen, så vi tänkte shoppa loss bland billiga böcker men allt som fanns kvar var idel trädgårdsböcker, romaner, biografi om Zlatan och "Den äldste" med en eldsprutande drake på framsidan. Vi tog oss varsin Jane Fonda-biografi för 14,90kr och flydde sedan en man som luktade det starkaste svett jag någonsin varit med om.

Jag kan inte förstå människor som stinker svett. Har de fel på näsan eller sitter de fast i sin egna bubbla av svett och känner ingen illaluktande stank? Den här mannen var iof både skitig och gick runt och pratade för sig själv, så att lukta illa var kanske hans minsta problem.

På banken gick det sådär. Man behövde två nummer för att sätta in pengar på ett utländskt konto. Jag hade ett, och ett annat som skulle kunna tänkas vara det andra, men då saknades två bokstäver. Bankkvinnan var i alla fall välutbildad.

Bingo

Nathalie tog min pensionering på största allvar och tycker att vi ska gå på bingo någon dag. "Då kan man ju i alla fall känna att man har gjort något av dagen". Jag tror hon redan är en pensionär den där Nathalie.

diveby.blogg.se

Jo jag måste bara länka

http://detvaintejagdetvasossarna.blogg.se

Något för TV4

Ja, lite pinsamt är det här för jag hittade klippet på Natacha Peyres blogg. Som jag inte nånsin läst förut, men hittade nu genom någon sida. För att förtydliga.

Lite roligt var det faktiskt. Mest knäppt, men det är ju typiskt japanskt. Mänsklig tetris:She loves it!

700 Evvro

Idag ska jag på banken och sätta in pengar till ett serbiskt företag på ett spanskt konto. Jag vet att Trygg Hansa har en utbildning av sin personal på nio veckor, och jag hoppas att Swedbank har en lika lång utbildning av sina anställda, för kontouppgifterna jag fått från Serbien är inte de lättaste att tyda. Inte för en amatör som jag i alla fall. Företaget reserverar sig i slutet med att skriva "I think this is enough information inside the EU", så tydligen är ingen riktigt säker på hur det här fungerar.

Utom kanske kvinnan på banken. Får jag hoppas.
Jag börjar förstå hur pensionärerna känner sig när de ska gå till banken och ta ut pengar.

Min dusch

Så här ser min dusch ut:Kvinnan som bodde i lägenheten innan har "dekorerat" den med "kakeldekor". Bakom den färgglada bården finns en ljust babyblå bård i kaklet. Min teori är att hon ville "fräscha till det lite" (När du tänker det, tänk blonda pippilotter, tuggummi och smått hoppandes) och köpte massa små kakelklistermärken. När hon täckt hela bården hade hon massa massa klisterlappar över som hon sedan klippte ut en och en och klistrade fast mitt på varenda kakelplatta ovanför bården.

Imorgon beställer jag svart kakeldekor.

Sönsvall

Nathalie och jag sitter och ordbajsar stadsdelar kring Sundsvall hur man säger dem på sundsvallska,

Timmro = Timrå
ALnöö = Alnö
Bärsåker = Bergsåker
Siskönn = Sidsjön
Kooschta = Korsta
BLåbärje = Blåberget
Bischta = Birsta
Skunnsbärj = Skönsberg
KåvLann = Kovland

(Stora L betyder ett norrländsk L när man slår hela tungan i botten på munnen.)

Djurmänniska

Idag träffade jag en sengångarmänniska. Ni vet som han i Ice Age, Sid.

Uppe som tupp?

Jag ska erkänna en sak... jag har ljugit lite i min blogg.

Jag har redan börjat mitt arbete mot att bli en pensionär. De senaste tre dagarna har jag lagt mig innan klockan slagit 23.30, två av dagarna när den just slagit 23. Det är en väldigt ovanlig företeelse i min värld, jag minns inte när det hände senast innan dessa dagar. Det måste ha varit någon gång i januari när jag skulle resa till London.

Jag har alla tre dagar börjat jobbat kl.11 och att ha tre vakna timmar till godo innan jobbet har varit helt fantastiskt. För jag har ställt klockan på 08 alla mornar och klivit upp.. ungefär den tiden. Imorgon börjar jag jobba kl.13, men jag har ändå tänkt kliva upp tidigt och se lite mer av dagen. Jag håller mitt mål ganska bra hittills. Nu väntar jag bara på att få se mer av den där solen.

Svensk Damtidning skriver

När det gäller kungligheter är man lite mer pryd:

"Designern Lars Wallin om sin favoritkund Victoria:
SÅN ÄR KRONPRINSESSAN I PROVRUMMET"

Undrar om tanken var att man skulle läsa fel.

Förvandlingen till enirotroll

När man jobbar på eniro utvecklar man en ny egenskap som är mycket användbar i jobbet. När någon börjar prata i örat spelar hjärnan in vad den säger om allt låter som en enda gröt. Sedan spelar den upp det långsamt för en i huvudet och så förstår man vartenda ord. Lite som Homer Simpsons hjärna fungerar. Fast smart.

Juppienalle

Nathalie skrev om kapitalismens underbara värld och jag kom att tänka på alla mobiltelefoner jag ägt genom tiderna. Det började med modellen som startade mobileran bland ungdomar. Så här har min mobillinje sett ut hittills:När jag ser dem uppradade så här kommer jag att tänka:
1. Det är förvånansvärt mycket nostalgi över detta.
2. Jag ser ut att omedvetet ha favoriserat Nokia.
3. Nummer fyra är ingen regression, jag pajjade nr 3 och hittade 3310an i en låda.
4. De två första fick jag av pappa.
5. Till 3330n hade jag ett blått skal med en örn på baksidan.
6. Till 3510an hade jag ett grönt skal med blad på.


Da-gens vi-sa

Jag sitter här och nynnar för mig själv; "...tiden ändå bunden, fri men öppet fall".
Jag minns inte hur jag själv sjöng den raden när jag var liten, men jag vet att det i alla fall inte var den rätta texten. På tal om hur man sjöng låtar när man var liten brukar jag med jämna mellanrum få höra av mamma att:

- När du var liten sjöng du alltid med i barnprogrammen; "My little pony, my little pony.. my little pony ske haos." (Jag vet fortfarande inte hur den går.)
- När du var liten och byggde i sandlådan hörde man ofta: "Varma koppeen från Blå Band!"

Mon Nom Est Karin Falck

Apropå namn man får heta i telefonen. Jonas kan jag förstå, Tomas blir jag lite fundersam över, men nu verkar det spåra ur helt.

Jag: Eniro 118118 Johan
Kund: Tjena Martin!

Mänskligt menageri

Jag vill börja med att förklara att jag tycker djur är fina (i alla fall de flesta) och inte menar liknelser vid djur som någon negativt (i alla fall i de flesta fall).


Men det finns många människor som liknar olika djur. När jag var liten kom jag på att man kan dela in dem i olika grupper baserade på vilket djur de liknar. De vanligaste är nog ugglemänniskorna, sådana har jag träffat på många av. Jag kan inte säga exakt vad det är som gör att de liknar ugglor, men på något sätt får de mig att tänka på en uggla. Andra exempel är de som liknar ödlor eller ormar, som Charlotte Perrelli. Hon är för övrigt också ett exempel på att jag inte menar liknelser vid djur som något negativt, hon är ju samtidigt väldigt vacker.

Andra djurmänniskor kan vara koalor, hovdjur eller diverse kattdjur. Angelina Jolie brukar ju sägas vara lik en katt, främst på ögonen, men hon är inte riktigt ett exempel på en kattmänniska. Hon liknar nog mer någon slags hjort. Nu vill jag inte att någon ska tro att det första jag tänker när jag träffar en människa är "Jaha, han är en koala". Det är bara när någon ser väldigt mycket ut som en djur som jag kommer på dessa tankar. Sedan finns det också de som inte liknar något djur alls. Jag har inte riktigt kommit på om jag själv är någon slags djurmänniska. Är det någon som har ett förslag på vad jag kan vara?

Jag vill också förtydliga att det här inte har varit någon slags genomgående tankegångar i min uppväxt som gjort mig till någon slags psykopat eller vill ingå partnerskap med ett djur. Man vet ju aldrig vad människor kan tro.

Dagens journalist V

Här har vi ytterligare ett exempel på expressens utomordentliga korrekturläsare: expressen.se/dog på soffan - hittades 13 år senare

Den här gången upprepar de samma sak i artikeln två, tre gånger. Och då räknar jag inte med den ordinarie "samma text under bilden, i ingressen och i artikeln"-texten.

To look like an ass

Jag vet inte jag vad jag tycker om personers olika val av bilder på sig själva i bloggar, på communitys och liknande. Jag tycker nog inte att jag själv är så jävla snygg på fyllan. Hittills har jag inte sett många andra som är det heller, men tydligen verkar många tycka att de är snygga med halvstängda, rödsprängda ögon med ringar runt som en panda, en flaska i handen och i en obskyr pose halv lutad mot någon annan.

Men det är klart, smaken är ju som baken. I mångas fall tydligen mitt emellan.

Jag har passion

Jag har stora planer för den närmsta tiden. Då menar jag inte med resor eller konsumtion utan för mitt leverne. Jag har tänkt bli pensionär.

1. Jag ska börja lägga mig i tid på kvällarna så jag kan kliva upp utvilad tidigt på mornarna. På så sätt får jag se mer solljus och jag får ut mer av dagen.
2. Jag ska ta mig för saker på dagarna om jag inte har något inplanerat. Baka eller sy gardiner kanske. (Det var kanske till att ta i.)
3. Jag ska börja cykla till jobbet när det blir mer vår. (Kanske inget för pensionärer, men en god sak.)

Mitt mål och mina visioner för vad som kommer ske om jag gör detta är att jag blir piggare, mer kreativ och mer produktiv. Det är mina förutfattade meningar om resultatet av sådant arbete. Jag borde väl ha rätt?

Johan Hjälpare

image288
Idag firar jag 1 år som enirotroll!

Abril, avril

Om nyheten om den danska och svenska posten som slås ihop inte är ett aprilskämt ska jag läsa om det imorgon. Idag orkar jag inte lägga ner energi på det ifall det är ett ljug.

expressen.se

Volmar och Elis

Jag sitter och tittar i min almanacka och läser namnsdagar. Idag har Harald och Hervor namnsdag. Imorgon har Ingemund namnsdag och på söndag Helmi. Undrar hur många fler sådana det finns än tex. My och Camilla som är borttagna ur almanackan.


Kebapeen

Igår gick jag förbi Kebabcity i stan som hade ställt ut en gatupratare på trottoaren. På affishen stod det skrivet för hand, utan punkter eller komman följande meddelande:

KEBAB
SALLAD
GREKISK
OST i SKINK
RÄK

Det skulle vara spännande att testa en Grekisk ost i skink räk någon gång.

RSS 2.0