Groupon

Jag laddade ner Groupon-appen till iPhone härom dagen, efter att ha blivit tipsad av två vänner om alla fina erbjudanden. Som studerande med två långa resor inplanerade i vår försöker jag dock hålla nere mina utgifter till ett absolut minimum, så jag anade att det skulle vara en dålig idé att få supererbjudanden mailade till mig varje dag, och imorse kom beviset.


Så klart är Stockholmfurniture.se med och ger rabatter, idag halva priset på Mies Barcelonafåtölj, ett måste i mitt framtida hem. Observera det finstilta: "Köp så många värdecheckar du vill". Jag hade alltså kunnat få ett set till priset av en fåtölj... Att gröpa ett oplanerat hål i sparkontot för att sedan ställa in två Mies-fåtöljer i ett förråd i väntan på lägenhet känns inte helt korrekt. Det här kommer gräma mig länge.

Melodifestivalscenen 2012


Ja jösses, nu drar det snart igång igen. Ännu lite tidigare än det vanligtvis gör, redan den 4 februari är det premiärdags med första deltävlingen i Växjö. Därefter tågar cirkusen runt till Göteborg, Leksand, Malmö, Nyköping och sist till golfbollen i huvudstaden förstås. Som traditionen bjuder, måste jag ju skriva lite om årets scen.

Scenen som länge hålls hemlig har man idag offentliggjort med lite nyheter och ny utformning av årets tävling. Den är sammankopplad med en lång catwalk till green room, som i år ligger längst bak i arenan. Därifrån kommer artisterna att promenera fram till scenen innan sitt uppträdande. Så de "vykort" som presenterar artisterna, som sänds medan scenen görs i ordning mellan framträdandena, blir live-sända och visar artisternas och dansarnas väg fram till scenen. Det man vill åt är att skapa en live-konsertkänsla och ge tv-publiken mer av stämningen i arenan.

Scenens huvuddel påminner sannerligen om Eurovision-scenen från Düsseldorf ifjol, fast i mindre format. Antalet LED-skärmar verkar också hållas nere, vilket gör det mer konsert-likt än tv-producerat. Jag tycker det ser riktigt snyggt ut och hoppas på att artisterna lyckas skapa individuella och unika scener för sina framträdanden. Snart kör vi!

RSS 2.0