Tyvärr Nigella

Johan och jag bakade brownies härom kvällen. Efter Nigella Lawsons recept. Till det skulle man göra en ytterst annorlunda glasyr baserad på kesella och crème fraiche. Den blev inte så god. Inte särskilt god alls, så i ett försök att göra den till en så vanlig glasyr som möjligt började vi blanda i smält smör och florsocker. Konsistensen på "glasyren" liknade chokladmousse och färgen såg champinjonigt gråbrun ut.

Vi tillsatte mer och mer florsocker utan mycket till förändring så till slut tömde Johan ner hela paketet med motiveringen att det får bli som det blir. Till vår besvikelse blev det ändå inte mycket bättre men till vår förvåning blev glasyren lösflytande och färgen blev chokladigt brun. Av ett vitt pulver blev alltså smeten lösare och mörkare. Hur går det till? Jag visste att florsocker var ett mystiskt påhitt men det här var riktigt spännande. Eller ja.. riktigt spännande i förhållande till vad som kan hända när man försöker göra glasyr.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0