Albanien 2010

(Det här inlägget skrev jag igår men blogg.se ville inte vara med och publicera det, så jag får göra det idag istället. Håll till godo.)

Eurovisioncirkusen börjar dra igång mer och mer. Ett fåtal länder har redan haft sina nationella uttagningar, vi i Sverige börjar om knappt 1½ månad och ikväll ska albanerna välja sitt bidrag till Oslo 2010.

Albanien debuterade 2004. Det känns fortfarande väldigt nyss men det här blir alltså deras sjunde bidrag i tävlingen. Skrämmande vad tiden går. Bland de tävlande ikväll finns både fjolårsvinnaren Kejsi Tola och Anjeza Shahini, som framförde Albaniens första bidrag för 5 år sedan.

Deras bästa placering är en sjundeplats debutåret 2004 men jag har ändå någon liten förkärlek till Albanien varje år. Inte för att de varit bra alla år, långt ifrån, men det känns som ett litet barn som försöker och försöker och ibland lyckas de faktiskt. T.ex. nu senast i år. Vi får se ikväll vad årets uttagning bjuder på och vad passar bättre att ladda upp inför livesändningen med än en kavalkad av albansk Eurovisionhistoria.

Den som vill följa uttagningen live kan göra det här ikväll klockan 20.30.


2004 Anjeza Shanini - The Image Of You | 2005 Ledina Celo - Tomorrow I Go

2006 Luiz Ejili - Zjarr e ftohtë | 2007 Frederik Ndoci - Hear My Plea

2008 Olta Boka - Zemrën e lamë peng | 2009 Kejsi Tola - Carry Me In Your Dreams


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0