Femte schlageradvent


Ja, vad är det som händer nu, kan man undra. Det finns ju bara fyra advent. Men inte i schlagercirkusen, då finns det minst sex stycken, max hur många man vill.

Nu är det ju dags för Andra chansen och där ser upplägget ut som det gjort i något år redan. Duellerna är kvar och skillnaden från deltävlingarna är att här duellerar bidragen två och två redan från start. Åtta bidrag i fyra dueller blir fyra bidrag i två dueller. Vinnarna i de andra duellerna får varsin finalplats i globen. Utöver dessa är det också dags för den internationella juryn att välja sitt bidrag till Globen, bland de val de gjort i deltävlingarna.

Hittills har ingen vinnare gått genom Andra chansen sedan den infördes i samband med deltävlingarna 2002, men några har varit väldigt nära och väldigt många storfavoriter har tagit den vägen. För att nämna några; Alcazar - Not A Sinner Nor A Saint (3a i finalen 2003), Shirley Clamp - Min kärlek (2a i finalen 2004), Linda Bengtzing - Alla flickor (10a i finalen 2005), Sonja Aldén - För att du finns (6a i finalen 2007).

I år ser startfältet ut så här:

Mycket snygg grafik, SVT. Av dessa åtta bidrag har således Sarah Dawn Finer, Amy Diamond och Caroline af Ugglas dessutom ytterligare en chans till finalplats genom Internationella juryns val. Det har också Sofia - Alla som dock inte röstades till Andra chansen-startfältet.


Det här blir ett typiskt exempel på varför dueller bara är negativt i en musiktävling. Särskilt den här som går ut på att välja fram de vi helst vill se i final, inte där vi ska bli tvugna att ställa våra favoriter mot varandra, rösta ut den ena och istället ta med någon vi inte alls vill se. Det talas ganska allmänt om den första och den andra halvan av starfältet som "elithalvan" och "skräphalvan". Inte mycket vi kan göra åt, dock har jag en plan för kvällen;


I den första halvan av startfältet röstar vi Lili & Susie vidare till final, i den andra röstar vi Amy Diamond till final. Då kan inte den internationella juryn välja Amy som sitt 11e bidrag i finalen, utan de tar Sarah Dawn Finer. Då har vi både Lili & Susie och SDF i final, precis som vi vill. Dessutom har vi Amy där, som tillsammans med Agnes och Molly Sandén kan sno lite Hits-for-kids-röster av Måns. Helt perfekt.


Nu är det dags att börja indoktrinera sig med schlager och förbereda sig för kvällen. Kom nu ihåg att rösta ikväll, och gör det rätt!
Получать удовольствие!
Mycket nöje!


Kommentarer
Postat av: danten89

Ifrån början så ställdes alla bidrag mot varandra åtta och åtta. Nu fick dessa en andra chans och då ska det givetvis vara svårare. Det ska ju inte vara en femte deltävling.. Det ska vara en andra chans :).

2009-03-07 @ 23:30:20
URL: http://animalcity.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0