Årets scen!


Repetitionerna är i full gång i den nybyggda Crystal Hall i Baku och årets scen prövas med utformning och ljussättning. Det är en synnerligen... spektakulär scen man har byggt i Azerbajdzjan. Det är räta linjer hit och dit, assymetriska former åt olika håll som inte skapar ett inte särskilt övergripande intryck.

Jag tror inte att årets scen kommer bli lika fascinerande och ihågkommen som 2006, 2009 eller 2011, men många länder brukar lyckas bra med att skapa ett snyggt nummer efter de förutsättningar som finns.

I Loreens fall håller man kvar vid samma koncept som i Melodifestivalen med ett nedtonat, nedsläckt uttryck och bara några enstaka färger och strålar i ljussättningen. Snön som faller i slutet är kvar, men kommer falla runt hela scenen istället för på scenen och på Loreen (eftersom man inte skulle hinna städa undan all snö innan nästa framträdande). Tillagt är att snö också kommer projiceras på LED-skärmarna i bakgrunden för att förstärka intrycket.

Loreen har hunnit ha en första repetition med kör och dansare på scenen och jag tror det kommer se och låta minst lika bra, förhoppningsvis ännu bättre, än det gjorde i Melodifestivalen.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0